Tidsklemma

Den siste tiden har ting gått i ett. Først var det en stor innlevering i naturfag. Så var det en historieprøve, som også var et svært kapittel. Deretter var det en stor matteprøve. I dag hadde vi prøve i kultur og kommunikasjon, og på mandag har vi en stor naturfagsprøve, og etter den skal vi skrive stil i nynorsk… Alt dette har vært i løpet av de to siste ukene, så vi har hatt en prøve eller innlevering ca. annen hver skoledag.

I tillegg har jeg ekstremt dårlig råd denne måneden, så jeg jobber så mye som mulig i helgene så neste måned kan gjøre litt opp for oktober. Dessverre blir det litt hektisk å skulle jobbe så mye når vi har så mange prøver og innleveringer på skolen. Jeg har stengevakter denne helgen, og naturfagsprøve på mandag, så det blir nok ikke tid til mye annet enn jobb og skole i helga.

Den lille tiden jeg har ledig i helgene blir brukt til å ta igjen søvn. Da jeg kom hjem forrige helg var det første jeg gjorde å sove. Jeg våkna klokka 22, la meg klokka 02 igjen og sov helt til klokka 12 på formiddagen. I dag også sovna jeg med en gang jeg kom hjem og våkna nå klokka 22. Jeg sliter ennå en del med søvn, og får vanligvis mellom fire og fem timer søvn i hverdagene, så det er nok hovedsaklig grunnen.

Studydate med Malin, som her representerer hvor mye vi gledet oss til matteprøven, haha

Jeg klarer meg til tross greit på skolen. Har ennå ikke noe fravær, men er litt mer ufokusert i timene. Men med kaffe, powernap i friminuttene og ekstra innsats hjemme klarer jeg fint å henge med. Så langt har jeg vært fornøyd med alle karakterene jeg har fått, så jeg er glad for at innsatsen min gir resultater. Men kjenner jeg trenger en ordentlig frihelg nå, hvor jeg får brukt tida til det jeg vil, og ikke bare skole og jobb.

Satser på at vi får en liten pause i prøver og innleveringer etter naturfagsprøven på mandag.

– queen of powernaps

Debatten om Mannegruppa Ottar…

I mine øyne er det en debatt som har spunnet ut av kontroll. Det startet da Sophie Elise kritiserte gruppa for å spre intime bilder av henne, og hetse henne i kommentarfeltene inne i gruppa. Etter dette kom det en storm av trusler og hat mot henne. Mange kvinner reagerte ved å oppfordre menn til å melde seg ut av gruppa. Disse kvinnene ble også uthengt, hetset og truet på livet. Det verste må vel ha vært da ei jente på 13 år ble uthengt og truet.

Også ble det belyst hva slags vitser som deles inne på gruppa. I hovedsak ble det dratt frem vitser basert på barnemishandling og pedofili. Mange har vist sin forakt for denne type humor, og det er greit. Alle må få ha sin mening om hva som er morsomt. Men å dra disse vitsene inn i en debatt som i hovedsak handler om uthenging og hetsing av enkeltpersoner har gjort at fokuset har forsvunnet fra det debatten egentlig handler om.

Og nå tar mange menn til motmæle og mener at det er en unødvendig debatt som pågår, og stiller spørsmål ved om vi ikke har noe viktigere å gjøre enn å være moral-politi og skape storm rundt en gruppe fordi vi ikke liker vitsene som postes der.

Hadde debatten kun handlet om vitsene hadde jeg vært helt enig. Det er bare vitser. Det er bare “dårlig” humor. Og jeg skjønner behovet for å ha en egen mannegruppe, eller gutteklubb om du vil, hvor de kan dele sin humor, om det være noe så usmakelig som pedo-vitser eller “kvinnfolk hører til på kjøkkenet” vitser. Og det sier seg selv at de fleste kvinnfolk ikke hører hjemme i en slik gruppe.

Men det debatten i utgangspunktet handlet om var uthenging og sjikane av enkeltpersoner. Det er ikke noe man bare skal holde kjeft om og la gå fordi det skjer “viktigere ting” i verden. Dette er viktig! Det er viktig å kunne uttrykke sin mening uten at man skal henges ut, bli hetset eller truet på livet. Dette er ikke bare en debatt om dårlige vitser, dette er en debatt om ytringsfrihet.

Og det er viktig at vi jenter skal kunne ha et sex-liv uten å frykte at mannen skal utnytte situasjonen, ta bilde og spre det. Tenk nå hvor kjedelig det hadde vært hvis jenter aldri turte suge kuk i frykt for at mannen skulle ta bilde og dele det på facebook.

Og sist men ikke minst er det viktig at vi kan ha en debatt rundt disse temaene. Samfunnet utvikler seg ikke ved at man sitter stille og holder kjeft. Og jeg vil ikke ha et Norge hvor det er greit å henge hverandre ut, hetse hverandre og true hverandre på livet. Ikke en gang om det skulle skje i ei lukka facebook-gruppe med humor som unnskyldning.

obligatorisk bilde av tekstforfatteren (meg)