Bursdag i Antsirabe

Tirsdag fylt jeg 26 år, og det er nok en bursdag jeg vil huske livet ut for den ble jo feiret på Madagaskar! Litt merkelig å ikke være sammen med Jonas eller familie, men jentene sørget for at jeg fikk en fantastisk bursdag her i Antsirabe, så jeg er knallfornøyd.

 

Dagen startet med en liten surprise-frokost med bursdagsang, sjokolade, kaffe og lys! Også ordentlig mat da hehe. Dette var også første dagen vår på klinikken, så alle var tidlig oppe for frokost og klare for vår første dag på jobb.

 

Et bilde fra i dag, 22 januar. Dette er oss på refraksjonsrommet sammen med refraksjonisten Fara. Hun er utrolig dyktig, har aldri vært borti noen som er så dreven på retinoskopet som hun er! Tror vi kan lære masse av henne! Så langt har vi bare observert, stilt spørsmål og forsøkt å lære, men nå håper jeg vi får prøve oss som refraksjonister fra neste uke av. Begynner å bli gira!

Etter en morgen på refraksjonen var det litt mer gassisk undervising på ettermiddagen var jeg klar for dagens store happening: å dra på steinmarkedet! Og HERREGUD de har så mye stein her! Og det er så rimelig i forhold til Norge, det er helt latterlig. Jeg kjøpte en rosenkvarts-kule som kostet i underkant av 40kr. I Norge ville den nok kostet minst 500kr. Den dagen kjøpte jeg bare to stk, men jeg skal ta ut mer penger og dra tilbake for å kjøpe de skikkelig store steinene!

 

Dere ser kanskje at det er en tredje stein på bildet, den fikk jeg i bursdagsgave av jentene <3 Videre på kvelden var det pizza, quiz og kino arrangert av de frivillige her på Lovasoa. Kake fikk jeg først i dag, hehe! Den var sykt god og var en sjokoladekake med mandelkrem.

 

Ellers har de siste dagene vært grå og kjølig. Akkurat det hadde jeg ikke trodd, men det er faktisk litt kjølig her. Vi hadde noe sol de to første dagene, men de par siste har det bare vært regn, regn og enda mer regn. Men det går egentlig greit, vi har nå klær og vi har ærlig talt en jam packed schedule fra morgen til kveld. Så det er nesten like så greit at det ikke er latterlig varmt, haha!

 

Noen flere gleder fra Madagaskar

Jeg sover godt her, og står til og med opp på første alarm.

Det går bra med snusslutt. Litt enklere når det ikke er tilgjengelig for meg her, men jeg er likevel utrolig lettet over hvor bra det har gått.

Selv om jeg hadde håpet på litt sol og varme er det godt at det ikke er dødsvarmt her.

Det er snart helg! Da skal vi slappe masse av, og dra på sykkeltur til noen vann i Antsirabe.

At jeg spiste noe som var skikkelig godt til middag i dag. Madagaskar er ikke akkurat et land man besøker for maten, så når jeg finner noe som smaker skikkelig godt er det en fryd for sjelen! Men det er mye godt bakverk her dag!

Første dag på Madagaskar!

Meg: Åja, nei æ har aldri hovna opp i føttern på flytur før

Meg dagen etter, på vei til Madagaskar:

 

Anyway, hei fra Madagaskar! Nå har vi endelig landet litt, 28 timers lang tur er ikke bare bare. Heldigvis gikk turen ganske greit, vi fikk alle sove litt her og der, vi fikk frokost, lunsj og middag på flyene, gratis drikke, teppe, pute osv, så det gikk egentlig så bra det kan gå. Vi var uansett svært slitne og lei da vi kom hit i går kveld, tror de fleste av oss sovnet relativt kjapt. Utrolig digg å endelig få ligge flatt på en god madrass etter 28 timer i sittende eller stående posisjon, haha!

 

Så ja, første kvelden vår var vi så slitne og trøtte at det bare var å finne seg sånn høvelig til rette, spise og legge seg. Heldigvis ordnet Lovasoa med take-away til oss, så vi slapp å begi oss ut i gatene i mørket på jakt etter minibank og restaurant, haha!

Førsteinntrykket mitt av Madagaskar stemmer ikke helt overens med forventningene mine, og forsåvidt ikke Lovasoa heller. Det skal sies at dette er min aller første gang i Afrika, så ALLE mine forventninger er basert på film, reklamer på tv, bilder jeg har sett på internett, og hva folk har sagt. Og fremstillingene er ofte veldig “enten eller”. Enten skal avsenderen vise det aller beste landet har å by på slik at folk skal ønske å dra dit, og viser dermed landet fra sin aller beste side. Eller så ønsker avsenderen å vise oss skyggesidene med landet for at vi skal f.eks donere penger eller bli faddere, og viser oss dermed bilder av syke barn i rurale områder og liknende. Så ja, på noen områder blir jeg positivt overrasket og på andre områder er standarden noe lavere enn jeg hadde trodd. Men jeg kan skrive mer om min opplevelse av Madagaskar senere, når jeg har litt mer å skrive om enn bare et førsteinntrykk.

 

Vår første dag hadde vi ingenting på planen, så vi har bare fått soset rundt og koset oss i dag. Vi stod opp til frokost kl 9, som btw var av utrolig god standard! Viktig, haha! Videre tok vi oss en liten runde på området, Lovasoa er MYE større enn jeg først hadde trodd, haha! Bare på den turen føler jeg at jeg fikk en god smakebit på dyrelivet i Madagaskar, det er masse firfisler over alt, flotte sommefugler i alle farger, størrelser og fasonger, fugler i spreke farger, gresshopper, kakkerlakker, edderkopper, mye gøy med andre ord!

Videre tok vi oss en tur ut for å ta ut penger og kjøpe litt vann og “nødmat”. Vi spilte litt kortspill ute i sola, har blitt litt kjent med de andre som bor her og spilt litt volleyball. I kveld tenker vi ny take-out, og kanskje litt mer brett og kortspill. I morgen begynner vi med språkkurs i gassisk, og praksisperioden tror jeg starter i neste uke! Gleder meg!

 

Noen gleder akkurat nå

Det er sånn passe varmt. Varmt nok, men ikke kokende hett.

Det er grønt, som er litt merkelig fordi det er jo januar! Men sykt digg!

Det er litt skiftende vær, med litt sol, noe overskyet og noe regn. Så vi får en myk start med tanke på solen. Også har vi fått se litt lyn og torden, som jeg elsker!

Ingen mer glatt is å trø på! Det har vært Kongsberg siden vi kom hjem etter nyttår, og jeg er så lei av å bruke 100 år på å gå ned bakken til skolen og butikken fordi det er så glatt.

Vi blogges siden!

Let’s pack!

First things first! Jeg bestod eksamenene vi hadde på tirsdag! Nå føler jeg meg 10 kilo lettere, var litt redd for ikke å bestå! Det hadde sånnsett ikke vært verdens undergang, det blir jo arrangert konte etter utveksling/praksis for de som ikke består. Men det er så godt å vite at jeg er ferdig med den saken, og at den ikke skal henge over meg mens jeg er på Madagaskar.

Nå er jeg midt i pakkinga. Før var det noe veldig spesielt over det med å pakke før en reise, nærmest et hellig rituale. Men etter alle Kongsberg-Harstad turene er den magien mildt sagt borte, hehe. Så nå tar jeg meg en pause. Jeg prøver en ny taktikk i dag, hvor jeg finner frem ALT jeg tenker å ta med meg og legger det på senga. For å få litt oversikt. Her er det jeg har funnet frem til nå.

 

Og nei, jeg er ikke ferdig, haha! Det er fremdeles en god del mer jeg skal prøve å få plass til. Har heldigvis to kofferter, så det burde være nok plass. Etter å ha funnet frem alt blir det å ta alt ut av diverse esker og beholdere for å spare plass og vekt. Skal til og med klippe av alt av etiketter og sånt. Det siste som forundrer meg er at jeg ikke aner hvor vi har gjort av Rummikub. Det må seff være med til Madagaskar!

Ellers har jeg fremdeles en lang liste over ting å gjøre før jeg drar til Madagaskar. Jeg må levere en bok på biblioteket, sende en retur til Zalando, få stemplet noen dokumenter, søke fritak fra tjenestegjøring i Sivilforsvaret, etc. Sivilforsvaret har sendt meg brev hvert år siden 2017, og hvert år må jeg igjen bevise at jeg ikke har droppet ut av studiet ennå. Ugh, også måtte det komme NÅ, midt oppi reisinga og sånn.

Ellers var jeg hos tannlegen i går og fjernet visdomstanna i siste liten før avreise, så slipper jeg at den skal bli et problem på utveksling. I morgen skal jeg på kontroll. Litt hektisk, men det får bare gå.

Sorry ass, men det bildet her er det beste jeg får til akkurat nå haha! Btw, vi som reiser til Madagaskar har mekket både facebookside og instagram som skal oppdateres med bilder og info om hva som skjer. Vi heter Prosjekt Madagaskar, så kan du søke oss opp om du er nysgjerrig på hva Madagaskar har å by på eller hva vi skal gjøre der nede.

/ Hanna, Lene, Birgitte og meg /

 

Vi blogges fra Madagaskar!

Dette skjer i 2020!

Vet dere, i år orker jeg hverken mål, nyttårsforsetter eller noen ting. I 2020 skjer det så mye på min agenda at alt jeg ønsker er at det skal gå så smooth som mulig, haha! Vel, noe telles vel som mål da, men orker ingen løfter til meg selv om at jeg skal bli flink til å trene eller noe. Jeg har nok med det som har vært planlagt i lang tid allerede. Så her er det som skjer i mitt 2020!

 

Utveksling på Madagaskar

Det første “store” som skjer i det nye året er at jeg drar til Madagaskar 17 januar. Her skal jeg være optiker i tre måneder og få erfaringer og opplevelser for livet! Men det bærer med seg en del forberedelser, tanker og bekymringer. Hva vil jeg få oppleve der? Kommer jeg til å takle det som kommer i min vei der nede? Kommer jeg til å bli smittet av en sjelden sykdom og dø? Det blir mest sannsynlig en helt fantastisk opplevelse, men man kan ikke unngå å bekymre seg litt, haha!

 

Slutte med snus

Når jeg drar til Madagaskar lar jeg snusen ligge igjen hjemme. Jeg håper at tre måneder uten snus skal hjelpe meg gjennom den verste perioden, og at jeg blir kvitt faenskapen for godt denne gangen. Røyk er heldigvis ikke en option for meg da jeg synes det er hæslig.

 

Få bachelorgrad i optometri

Dette er året jeg forhåpentligvis fullfører min bachelorgrad og blir optiker, men DET er ikke et selvfølge! For å få autorisasjonen må jeg jobbe knallhardt for å lære det jeg må kunne og bestå alle eksamener.

 

Begynne på næringsmaster

Videre har jeg tenkt til å begynne på næringsmaster. Jeg ønsker å ta en master NÅ. Hvis jeg begynner med en gang er jeg ferdigutdannet når jeg er 29 år, og bare det synes jeg er litt i seneste laget. Men jeg VIL ha den mastergraden, så her gjelder det å få minst C i snittkarakter og bestå alle eksamener på våren slik at jeg får begynt på master til høsten.

 

Få meg jobb

Når jeg går næringsmaster skal jeg jobbe 50% og studere 50%, så jobb må jeg også ha. Heldigvis er det sånn halvveis i boks, nå gjelder det bare at jeg finner en butikk et sted hvor jeg tror jeg vil trives.

 

Flytte

Og den siste store dette året er at jeg mest sannsynlig kommer til å flytte. Oddsen for å få meg jobb i nærheten av eller i Kongsberg er utrolig liten, og jeg orker ikke å pendle flere timer om dagen til og fra jobb. Så da blir det flytting. Uff, jeg føler enda at det var i forrige uke hele flyttemarerittet fra sommeren 2017 fant sted, så jeg gleder meg mildt sagt ikke til å flytte igjen! I år blir det nok kollektiv, hybel eller liknende også, da Jonas fremdeles har ett år igjen av sin bachelor når jeg er ferdig. Vi blir altså mest sannsynlig ikke å få bo sammen før han er ferdigutdannet, så det blir flytting for oss begge to til sommeren.

 

Omstille seg til et nytt liv

Toppen av kransekaka blir det nye livet jeg må omstille meg til etter sommeren. Å jobbe som ordentlig optiker på egenhånd uten erfaren veileder i samme rom. Å starte i ny jobb. Å ikke ha en fantastisk klasse rundt meg som støtter, hjelper til og alltid er tilgjengelig. Å flytte til ny by hvor jeg kanskje ikke kjenner noen. Å ikke bo sammen med Jonas mer. Å begynne på mastergrad. 2020 har mange nye opplevelser på lur for meg altså!

 

Det er ingen tvil om at 2020 blir et utfordrende år, men jeg vet at jeg blir å vokse utrolig mye på det og få unike erfaringer som kommer til å vare livet ut!

2020!

Hei! Velkommen! Lenge siden sist!

Ettersom det har vært svært så stille her inne de siste månedene skjønner dere kanskje at jeg har hatt en del å styre med i det virkelige liv. Før jul var det studier-studier-studier, i jula var det reising-studier-jobb-sosialisering, og nå etter jul er det eksamen, avreise til Madagaskar og, ja… Karusellen sier liksom aldri stopp, det er full gass hele veien her i gården!

Jeg kan jo ikke unngå å nevne den fine jule”ferien” jeg har hatt! Ferie i anførselstegn da jeg har jobbet alle vakter jeg har hatt mulighet til, samt jobbet med studiene, så det har ikke akkurat vært så mye ferie for min del. Men penger kommer godt med, så jeg klager ikke på jobb! Ellers ble selve julaften feiret med Jonas og hans familie, det ble en mini-julaften med mamma første juledag, og jeg har ellers vært mye sosial sammen med venner og familie i julen. Etter julen rakk jeg også en tur innom Bodø for å være litt sammen med pappa, Merete og stebroren min Robert og døtrene hans, utrolig koselig!

 

Ellers, ja, snart reiser jeg til Madagaskar og blir der i tre måneder. Faktisk reiser jeg neste fredag, så det er bare en liten uke til. Det har liksom ikke gått opp for meg at jeg blir å reise ennå, det føles veldig fjernt ut at jeg skal sitte nede i tropene om 8 dager og smøre meg med solkrem. Men jeg gleder meg enormt! Nå er det bare å få denne eksamenen overstått og begynne å pakke.

Å handle klær for Madagasakar i Norge i januar er en liiiiiten utfordring, haha! Her forsøker jeg å finne bukser.

 

Det er alltids litt rart å blogge igjen etter en lengre pause, så jeg tror rett og slett jeg runder av innlegget her, så får jeg heller ta igjen det tapte i egne innlegg senere. Om ikke blir dette alt for rotete og alt for langt.

Godt nyttår!