Ønskeliste Planter – Del 5

Nå er det en god stund siden jeg postet en planteønskeliste, så tenkte jeg kunne slenge sammen en rask en. For de som lurer har jeg et laaaaaangt notat på mobilen med en liste over alle planter jeg ønsker meg. Lover dere, det mest tilfredsstillende i hele verden er å gå inn på den lista for å krysse av en plante jeg har fått, hehe! Men det blir et så forferdelig langt innlegg å poste hele lista, så jeg deler det opp i innlegg med 5-6 planter, så kan jeg også skrive litt om hvorfor nettopp disse plantene har havnet på ønskelista.

 

Mimosa Pudica. En plante jeg har hatt lenge på ønskelisten, men ikke postet i noen tidligere ønskeliste-innlegg. Det er en liten plante som faktisk er ansett som ugress i flere deler av verden. Den ser kanskje ikke så spesiell ut, men den reagerer på berøring og vil folde bladene innover der du har tatt på planten! Sånt synes jeg er så kult og gøy, har så lyst på en slik en!

 

Maranta “Lemon Lime”. Også en plante som har vært på ønskelisten siden jeg ble interessert i planter. Nå begynner Maranta å ta litt av i Norge, jeg har sett flere i butikkene men det er alltid de med rosa/rød striper og aldri grønn. Jeg SKAL ha den grønne og kommer ikke til å settle for noe annet, haha! Jeg synes planten ser så utrolig fresh ut, og har et fantastisk fargespill med alle de forskjellige grønntonene. Nydelig, rett og slett.

 

Begonia pavonina. Jeg er IKKE en stor begonia-fan og har lenge synes at det har vært nok med min maculata. Men denne er så kul! Den har “iriserende” blader (ja, det var det ordet google translate ga meg for iridescent) slik at bladverket med rett lys sett fra en rett vinkel ser elektrisk blå ut! Helt magisk spør du meg! Jeg er ikke så glad i veldig fargesterke planter, så at den er iriserende synes jeg er perfekt.

 

Diffenbachia “Green Magic”. Første Diffenbachia jeg faktisk synes er så fin at jeg vil ha den (jeg vet, jeg er kresen på planter). Den har en fantastisk dyp grønnfarge som forsterkes enda mer av de hvite forgreiningene i bladverket. OG den er buskete! Perfekt i for meg med andre ord!

 

Philodendron pastazanum. Vanligvis har jeg en tendens for philodendroner med fløyelsstruktur og dypgrønn farge, men denne ser rett og slett ut som silke! Så vakker, og bladene kan bli kjempedigre! Tenk å ha en madrass og en dyne laget av dette stoffet, det ser så mykt ut. Melk og honning liksom. Definitivt høyt oppe på min ønskeliste ja!

 

Er noen av disse på din ønskeliste? 🙂

Nye planter og eksamen

Djiiiises nå er det lenge siden jeg har vært her. Troooor jeg lovte flere Madagaskar-innlegg for sånn to måneder siden, men jeg har egentlig bare jobbet med studiene siden jeg kom hjem fra Madagaskar. Oooog spilt Animal Crossing, hehe! Men her er et nytt innlegg, og jeg har svart på noen kommentarer som har kommet inn også.

Nå er vi i siste innspurt av studiet, og jeg har faktisk siste eksamen på mandag. Har jeg dårlig samvittighet for at jeg nå blogger i stedet for å jobbe med eksamen? Ja. Men jeg er så lei, og følte for å skrive NOE annet enn patologi-notater, så her kommer et lite innlegg om de nyeste plantene mine.

 

Si hei til mitt monster av en Monstera deliciosa!!! Herregud, så overlykkelig jeg er for dette funnet, har omtrent ikke ord! Liten storytime: jeg har alltid hatt lyst på en gedigen monstera, det har vært målet for å si det sånn. Men enn så mange nye blader min søte lille har skutt ut har ingen av dem vist tegn på å utvikle seg til det jeg egentlig ønsket meg. Så jeg ble rett og slett utålmodig, og ønsket å kjøpe en mer moden en. Så nå har jeg lurket på Finn, Tise og i diverse grupper for planter og kjøp/salg på facebook uten hell. Jeg kom på at jeg en gang (for mååånedsvis siden) hadde sett svære monsteraer på Nufseriet i Kongsberg, og bestemte meg for en liten bytur i dag for å se om enten de eller Mester Grønn kunne ha noe slikt inne. Og jaggu hadde ikke Nufseriet en praktfull Monstera deliciosa til meg! Halleluja, the wait is over! Eller, ikke helt, jeg ønsker selvfølgelig at den skal bli større enn dette, haha!

 

Den triste siden av historien er at jeg måtte selge min mindre monstera, rett og slett fordi jeg ikke har plass til begge to. Eller, jeg kunne jo satt den lille i gangen eller på soverommet, men den har vært så flink og trofast at den fortjener godt lys og gode forhold. Så ja, det var faktisk litt trist å si hade til planten. Jeg har hatt den siden januar 2019, det var en av de første plantene jeg kjøpte, og den har ikke vært noe annet enn flink, trofast og vakker! Den har jo blitt ganske svær også, 110cm fra bakken! Så jeg håper den nye eieren blir fornøyd med den og fortsetter å gi den kjærlighet og omsorg.

/ mai 2020 vs. januar 2019 <3 /

 

Mitt andre nye tilskudd er en Philodendron squamiferum! Jeg er mildt sagt overrasket over hvor godt jeg liker denne planten, jeg har garantert sett den før og tenkt “meh”, men så kom jeg over den igjen her om dagen og synes egentlig den var ganske snasen! Den har noe spesiell form på bladene, men bladene er fremdeles ganske “fete” i forhold til andre Philodendroner som f.eks Florida ghost og Pedatum. De synes jeg blir for tynne i bladverket, men denne var perfekt! Videre har den hårete petioler. Det har jeg sett tidligere, og selv om det ikke er det verste synes jeg ikke det ser så lekkert ut heller. Men da jeg fikk planten ombestemte jeg meg raskt og synes det er kjempegøy med de hårete petiolene! Nei, jeg synes enda ikke det ser pent ut, men det er litt kult og kjempegøy å ta og kjenne på. Nå er jeg megaspent på det nye bladet som er på vei, og gleder meg til den vokser seg stor og fin!

 

Jeg har også forhåndsbestilt tre planter fra Northern Tropicals i “fullført bachelor” presang til meg selv, men det får jeg ta når de kommer. GLED DERE, det er to som har vært på ønskelisten min i evigheter, og alle tre er som ish-sjeldne å regne. Før Northern Tropicals startet opp i hvertfall, haha!

 

Og til slutt et oppdatert bilde av stueveggen, har fått noen nye bilder opp også! Har en litt rar situasjon “going on” i monstera-hjørnet, men håper det vil se litt bedre ut når jeg får pottet om monsteraen og gummifikenen.

Nei, nå må jeg komme meg tilbake i eksamensmodus. Btw, det SKAL komme flere Madagaskar-innlegg, det bare er så demotiverende å først måtte gå gjennom tusen bilder, for så å laste opp 10 av dem. Også var det eksamen da. Ting. tar. tid.