14 days

I går var siste vakten min på Esso. Det var litt rart, jeg har jobbet der i fem år, og stasjonen har vært et stabilt og trygt holdepunkt for meg gjennom de fem årene. Men jeg drar ikke før om 14 dager, så er mulig jeg får lurt meg til en vakt eller to før vi drar hehe. En liten lønning i september hadde absolutt ikke vært feil!

Spesielt siden jeg har signert kontrakt med djevelen selv. Eller, det føles sånn ut i allefall. Det er snakk om studentleiligheten på Ås. Jeg må betale 6280kr i måneden til noen flytter inn i den, eventuelt ut oppsigelsestiden som er på tre måneder. Meget sure penger å betale for en leilighet jeg ikke kan bruke. En månedsleie hadde dekket pensumlisten min for det første året på optometristudiet… Så håper virkelig noen flytter inn i den asap!

Ellers begynner ting sakte men sikkert å falle på plass. Jeg fant matteboka fra pensum på ARK i dag til 20% rabatt, så da måtte jeg slå til! Sparte 199kr på det tilbudet. Håper den kommer i løpet av denne uken så jeg får begynt å se på kapitlene til den første matteprøven. I dag fikk jeg også søkt om politiattest, og i går pakket jeg meg nesten ferdig. Bare litt klær og småting igjen, så er jeg klar til å flytte.

In action. Snart ferdigpakket, og lurer seriøst på hva jeg skal ta meg til de neste to ukene, sett at jeg ikke får noen ekstravakter. Hadde fri på torsdag og fredag i forrige uke, og allerede på fredagen holdt jeg på å kjede vettet av meg lol. Nei, den matteboka må bare komme i posten asap så jeg har noe å henge fingrene i!

Jeg har også lært meg å bruke filter på snapchat lol.

Hva skjer med Sirius?

Jeg nevnte kort i forrige innlegg at vi har lov til å ha dyr i leiligheten vår. Say whaaaat? Too good to be true! Er liksom det jeg har håpet på helt siden jeg fikk Sirius, at når tiden var inne for å flytte ut og studere så SKULLE jeg finne en leilighet med tillatt dyrehold. Men realiteten snek seg innpå meg i løpet av årene, og desto mer jeg nærmet meg studentlivet, desto mer innså jeg at akkurat det var en ganske usannsynlig og urealistisk tanke. Men tilfeldig endte jeg opp med en slik leilighet uansett.

Men Sirius sin situasjon har ikke vært så bra de siste par årene. Jeg har flyttet litt rundt, noe som har forvirret han og fått han til å flytte inn i hagen til en av naboene. Der har han bodd i to år nå. Jeg har gjort flerfoldige forsøk på å få han hjem igjen, og på å få han til å forstå at han faktisk bor hos meg. Men hvis jeg slipper han ut, og jeg ikke er tilstede og slipper han inn det sekundet han vil, så stikker han over til naboens hage og blir værende der. Også må vi gjennom hele prosessen på nytt.

Naboen min (hennes hage Sirius har flyttet inn i) har selv hatt katt i mange år, og har faktisk tilbudt seg å ta over Sirius nå som jeg skal flytte. Det er egentlig helt fantastisk, for da får han jo være der han trives aller best! Nå som jeg har funnet leilighet hvor jeg kan ha katt er jeg likevel ganske fristet til å ta han med meg og prøve på nytt. Han kan i hvertfall ikke løpe til naboen min helt fra Kongsberg. Men jeg er redd for at han skal forsøke det, og bli borte. I tillegg kommer vi mest sannsynlig til å dra hjem til jul, og om sommeren, og hvem skal ta seg av han da? Det blir jo bare dyreplageri å skulle fly med han hver gang jeg og Jonas skal på Harstad-tur.

Så jeg kommer ikke til å ta med meg Sirius, og det blir ikke noen ny katt med det første heller. Men jeg er jo glad i dyr, så jeg tenkte å gå til innkjøp av et akvarium og en fisk! Det har jeg ønsket meg i flere år faktisk. Det er ikke såååå mye plass i leiligheta at vi har råd til en tank på 200 liter, så jeg tenkte å finne meg en liten kanskje 35 liters tank, og kjøpe en kampfisk. De er så nydelige, og har så mye personlighet til fisker å være! De trenger heller ikke så mye stell og tilsyn, så om vi skulle ta oss en uke i Harstad kan en medstudent eller kanskje kollega av Jonas dra innom og mate den.

Også er det jo sinnsykt fint med akvarium som en del av interiøret. Trenger nesten ikke ha fisk i det en gang, haha!

Milelang to-do list

Haha, nå skal dere høre hvordan de par første ukene mine som student kommer til å bli! Brace yourselves….

– Vi ankommer Kongsberg den 14 august

– Første skoledag er 15 august

– Fadderuken starter den 14 august og varer i to uker

– I løpet av de to første ukene skal vi ha en obligatorisk matteprøve….

Så de to første ukene mine i Kongsberg kommer jeg til å måtte øve til en matteprøve, flytte inn i leiligheta og delta på fadderuke SAMTIDIG! Herregud…

Flyttemannen vår sier også at det er mulig at han ikke kjører før 13 august, og kommer da frem til Oslo den 15. Som betyr at jeg må sove i en umøblert leilighet uten noe som helst en natt, og at Jonas mest sannsynlig må ordne med frakt av møbler fra Oslo til Kongsberg alene, siden jeg er på skolen da.

Men hallais, vi fikk leiligheta vi ønsket oss! Så da er det 60 kvadrat inkludert internett. OG oppvaskmaskin! Luksus ass! Leia er 7500,- i måneden, og med strøm blir det på ca. 8000, som er helt overkommelig. Jeg er kjempefornøyd, og husverten virker grei også. Vi har faktisk lov til å ha dyr der. Det eneste som er litt negativt er at den er totalt umøblert, så vi må kjøpe inn en god del greier, som kjøleskap, sofa osv. Men på den positive siden får vi innredet det slik vi selv ønsker slik jeg ønsker. Og akkurat DET er noe jeg gleder meg ekstremt til!

soon<3

Unexpected turn of events

Jeg trodde vi ble å få svar på søknaden til høyere utdanning i morgen, men vi fikk svar allerede i går. Ikke en dag for tidlig etter min mening, har bare en knapp måned på meg til å være klar og på plass ved studiestart. Ikke mye tid akkurat.

I tillegg har jeg gått med en stor klump i magen de to siste månedene og gruet meg mye til denne dagen. Da jeg fant ut at alle karakterer fra alle år på videregående er med på vitnemålet måtte jeg slukøret innse at sjangsen for å komme inn på realfagsstudiet på NMBU var mikroskopisk. Og jeg hadde gledet meg så mye, ordnet leilighet, fikset alt. Også skulle jeg plutselig ikke komme inn?! Jeg har også for vane å klandre meg selv så til de grader når jeg ikke når målene mine, så jeg har lenge forberedt meg på en ganske lang tur ned i en mørk og håpløs kjeller.

Og i går var dommedag. Med skjelvende hender logget jeg meg inn på samordna opptak og fikk dommen min. Venteplass nummer 32 på realfagsstudiet på NMBU. Men kom inn på optometri i Kongsberg.

Heldigvis ble det ikke noen tur ned i kjelleren. Tvert i mot føler jeg meg faktisk lettet! Som om jeg endelig fikk revet av et gammelt, ekkelt, stinkende plaster som har plaget meg i ukesvis. Nå vet jeg hva jeg skal gjøre de neste tre årene, hvor jeg skal bo de neste tre årene, og hva jeg må gjøre frem til skolestart. Ok, så ble det ikke realfag. Men jeg har lekt med tanken om å bli optiker i et par år, og nå gleder jeg meg masse til å begynne på studiet!

Hele gårdagen gikk til å ordne leilighet. Først si opp den på Ås, også finne meg boplass på Kongsberg. Det har gått ganske i ett i dag, har søkt på 12 leiligheter, fått tilbud om visning på fire, og allerede i morgen får jeg svar på en leilighet jeg håper på å få!

Jeg er ærlig talt ganske sliten etter i går, haha! Det går raskt i svingene, men resultatene kommer jo deretter, så det er verdt det! Skal holde dere oppdatert i jakten på leilighet, så forhåpentligvis blogges vi asap 🙂

Life update / rant

I skrivende stund er det 9 dager til vi får svar fra samordna opptak, og jeg freaker litt ut. På den ene siden var det som i går at det var hele tre uker igjen, så tida flyr forbi, og det er bra for jeg vet ikke hvor lenge jeg holder ut med dette stresset. På den andre siden nærmer dommedag seg med stormskritt, og jeg har et skikkelig schrödingers katt moment. Så lenge jeg ikke har fått svar er jo håpet og optimismen der, og alle alternativer er like mulige. Men på dommedag blir det enten enorm glede, enorm skuffelse, eller så havner jeg på en venteplass langt oppe på lista også blir det mer usikkerhet…

Er det ett ord jeg vil beskrive det siste året så er det stress. I fjor på denne tida stresset jeg over om jeg fikk plass på påbyggslinja her i Harstad. Det fikk jeg, og hele året har prøver, tentamener, eksamener (og økonomien..) vært et stressmoment. Og nå er det stress med hvor jeg ender opp, hva jeg får muligheten til å studere, flytting, og alt som følger med. Og gjett hva, når jeg har fått studieplass, når jeg har flyttet og kommet meg på plass starter ett nytt år som student på universitetet, og da blir det enda mer stress med studier, eksamener osv. Give me a break!


(flytterot…)

Livet mitt hadde vært ganske kjedelig hvis jeg ikke hadde noe å stresse over, så det er jo verdt det. Og alt jeg har stresset over har gått bra. Jeg fikk skoleplass på Stangnes vgs, alle prøver jeg har nipugget til har jeg fått gode karakterer på, eksamenene jeg stresset over fikk jeg gode karakterer på, jeg klarte meg med den økonomien jeg har hatt også. Men jeg tror det er det også som stresser meg, for alt blir å føles så bortkastet ut hvis jeg ikke når dette målet også. Denne studieplassen er så viktig for meg, jeg har jobbet så hardt for den, jeg har ordnet alt klart, har ei leilighet som venter på meg, jeg har gjort absolutt alt jeg kan gjøre.

Jeg fikk forresten fjernet de karakterene fra vitnemålet, så sjangsen for at jeg kommer inn på NMBU er der. Er ikke så mye annet å gjøre enn å vente og se. I mellomtiden – tilbake til pakking og flytting!

Bullet Journal hacks

Klipp ut ting fra magasiner

Der er veldig kjekt å bare klippe ut shit fra blader og magasiner som man kan lime inn og pynte med når man ikke har tid til å tegne. Selv fant jeg et gammelt hageblad her om dagen med masse fine bilder av blomster og planter i som jeg har klippet ut.


 

DIY lomme for klistremerker, lapper etc.

Hvis skriveboka du bruker ikke har en egen lomme til småting som klistremerker kan du enkelt lage en ved å lime en konvolutt inn i boka. Veldig greit for å enkelt kunne oppbevare og ta med seg klistremerker, magasinutklipp og sånn til bullet journalen.


 

Hvis du er tom for lim eller dobbeltsidig teip..

Jeg har ikke orket kjøpe meg dobbeltsidig teip ennå haha, så jeg gjør bare sånn her med vanlig scotch-tape. Synes egentlig det fungerer like bra!

Når du fucker til en side

I stedet for å rive ut siden kan du heller lime et vanlig A4-ark over og voila! En ny og blank side! Ps: hvis du er redd for å fucke det til på nytt kan du tegne på arket før du limer det inn 🙂

Jukse-kalligrafi

Selv om du ikke har kalligrafi-penner eller tusjer kan du enkelt tegne opp jukse-kalligrafi på denne måten. Det er også mange tutorials for hvordan man skriver kalligrafi på youtube, bare søk “handlettering tutorial”.

Print ut headere, weeklies, monthlies osv

Det finnes mange ferdig-lagde spreads, bannere, fine “bokser”, doodles osv som du lett kan skrive ut med en printer, klippe ut og lime inn i bujoen din. Da sparer du masse tid og slipper å tegne selv.

Thrift shop treasures

Er det noe jeg har fått sansen for i det siste så er det å kikke i bruktbutikker. Jeg har vært borti flere personer som er skikkelig flinke til å se i bruktbutikker og som finner mange skjulte skatter på den måten, og har ofte tenkt at jeg vil også være en thrift shop queen. Da føler du at du virkelig har gjort et kupp, samtidig som du får noe unikt som ikke alle kan gå og kjøpe på Ikea dagen etter. Men jeg synes det er så vanskelig haha, tror man må gjøre det en god del for å bli flink til å spotte diamantene mellom gamle lampeskjermer og nips fra oldemors hus. Men nå har jeg funnet noen fine skatter jeg tenkte å vise dere!

Norgesglass! De er fine til å ha som oppbevaring på kjøkkenet, så tar de med meg når jeg og Jonas flytter om en måned.


Jeg fant verdens fineste telysholdere jeg tuller ikke! De er så nydelige! Vet ikke helt om dette er sånn himalayasalt eller om de bare er laget av en fin stein, men dritfine var de i hvertfall! Er så glad i steiner og krystaller, så disse var midt i blinken. Kostet ikke mer enn 20kr stk heller.

Og litt lesestoff. Hehe, stor fan av The King og klassikere. Jeg hater egentlig å kjøpe bøker, de tar mye plass og nye bøker koster litt vel mye synes jeg. Men så bruker jeg så lang tid på å lese at det ikke er vits for meg å bruke biblioteket (kan bruke over et år på lese ferdig ei bok lol). Så å kjøpe brukt er perfekt for meg! Disse kostet mellom 10kr og 40kr per stk, og hey, om jeg ikke ha dem lenger kan jeg bare gi de tilbake til en bruktbutikk også lever de evig på den måten. Det er ganske fint synes jeg.

Pleier du å kjøpe brukt? 🙂

Mile high

Nå som skolen er over og sommeren er i gang har jeg fått feriepenger, tilbake på skatten og jobbet en god del ekstra, så man kan trygt si at økonomien har tatt seg opp et hakk eller to. Jeg sparer flittig til flytting og studier til høsten, men jeg har en lang liste over ting jeg ønsker å få på plass før det fattige studentlivet begynner igjen, så nå har jeg kjøpt inn noen nye skatter til garderoben.

Super Skinny Mile High jeans i svart fra Levi’s! Jeg ville investere en god sum penger i en ny svart jeans som blir å vare lenge, og da måtte det nesten bli Levi’s, siden jeg har vært så fornøyd med alle andre jeans derfra. Har så mange topper som passer perfekt til sorte high waist jeans, så denne blir å gi garderoben min et skikkelig løft!

Sorte sneakers fra Reebok. Jeg har slitt ut det hvite paret jeg har fra før, men siden jeg er så fornøyd med både utseende, komforten og prisen kjøpte jeg bare samme modell. Gikk for svart denne gangen, siden jeg bruker så mye svart ellers og det blir lett å kombinere.

En liten svart veske. Den kostet rundt 100kr, er kjempeliten og har plass til det mest nødvendige, perfekt for fylla haha! Trenger virkelig nye vesker, alle veskene mine er så slitte. Men så vil jeg ha så fine og dyre vesker haha, så er bare å hive seg i sparinga, hehe.

En crop-top fra H&M. Den trengte jeg strengt tatt ikke, men den kostet 20kr, matcher perfekt med flere av jeansene mine også er den jo supersøt! Så jeg synes den var verdt det.

Og det kanskje mest unødvendige kjøpet er denne kjolen som jeg hadde på meg på skoleavslutninga. Den kommer nok ikke til å bli så mye brukt, men den passer bra til konfirmasjoner, dåp, 17. mai, sydenferier og liknende. Den er deilig, fin, enkel og romslig, så jeg tror dette er en kjole som kan vare livet ut. Jeg er faktisk ganske fornøyd med kjøpet selv om jeg sikkert ikke kommer til å bruke den mer enn to ganger i året. Den kostet 400kr og er fra BikBok.

Nå føler jeg garderoben min endelig begynner å ta form! De nye jeansene mine gjør at jeg får brukt mange plagg jeg ikke synes passer sammen med mine blå low waist jeans, og trengte virkelig nye joggesko siden mine var full av hull. Det eneste jeg virkelig trenger nå er en vinterjakke, så tror jeg at jeg begynner å nærme meg målstreken for en funksjonell garderobe jeg trives med.