Jeg klarte en måned uten godteri!

Eller snaaaart da! I dag er siste dag i februar, og hvis jeg klarer å holde meg unna godteri og snacks ut dagen har jeg klart en måned uten godteri. Det har gått overraskende bra, det har vært to episoder som var litt kjip og utfordrende. Den ene var da jeg og Jonas var på kino, og da var det litt kjipt å ikke kjøpe popcorn. Men kino er jo kos nok i seg selv, og når filmen startet følte jeg ikke at jeg savnet popcorn. Den andre gangen var jeg på besøk og det stod en bolle med potetgull ute det bare var å forsyne seg av. Men da jeg fant ut at det var creme fraiche smak gikk det mye bedre hehe.

Jeg har en liten premie til meg selv, favorittsjokoladen min. Den er dyr og selges ikke i vanlige matbutikker, men kafeteriaen på skolen har begynt å selge den. Så jeg kjøpte en, og den har chillet på kjøkkenbenken og ventet på meg i snart to uker. Så kan mildt sagt si jeg gleder meg til å smake på den!

 

I morgen starter en måned uten pepsi max. Jeg hadde jo egentlig tenkt til å gå rett på snus-slutt, men i dag oppdaget jeg noe…. kjipt og ekkelt. Jeg har basically ikke emalje igjen oppå fortennene nede. Og jeg er nå livredd for at tennene skal råtne opp, smuldre og renne ut av munnen min, akkurat som i marerittet mitt. Så ja, nå blir det pepsi max slutt, og kanskje en tur til tannlegen neste måned. Ugh, det er så lite gøy å bli eldre. Jeg har aldri hatt hull, regulering, aldri slitt med flass, aldri slitt med kviser men så snart jeg bikket 20 år har alle disse tingene jeg har tatt for gitt bare kommet og bitt meg i ræva, for å si det på morsmålet mitt.

Så, pepsi max…. Jeg gjør det slutt! Jeg har kjøpt en siste pepsi max for i dag, men fra i morgen er det over og ut. Håper jeg klarer å slutte med brus på livstid etter dette, så jeg kan berge det som er igjen av emalje på tennene mine.

 

Ellers var jeg på Clas Ohlson og leverte tilbake drillen jeg lånte. Han jeg snakket med i går spurte om jeg fikk til med hylla, så da jeg fortalte han at plata sprakk sa han at jeg bare skulle komme med den og skruene slik at han får sett på det, samt at jeg får en ny plate. Må skryte litt av kundeservicen, både at de låner ut gratis drill og at han skal kikke på hylla og gi meg ny plate. Håper det ordner seg, trenger mer plass i vinduskarmen til alle plantene.

 

Big spender

Da ble det enda en tur på Stortorvet kjøpesenter for å handle inn skruer til hylla jeg prøver å bygge. I går fikk jeg så ekkel hodepine at jeg skippet det, men i dag var jeg fast bestemt på å få hylla ferdig og ut av verden. Så da ble det en tur til sentrum for å handle skruer, og jeg kom selvfølgelig hjem med litt flere ting enn planlagt.

 

Først, nye vintersko. Dette var da “planlagt”, jeg klarte å miste den ene skoen min da jeg var i Tønsberg og har siden da brukt et par eldgamle sko som egentlig skulle vært kastet. Full av hull, raknet i sømmene og alt av snø, vann og grus kommer inn i skoen. Så jeg ble superglad da jeg fant disse på tilbud, da jeg har ønsket meg dem i over ett år og faktisk trengte nye sko.

 

 

Og jeg klarte selvfølgelig ikke å dy meg, så det ble en tur innom H&M og sjekke salget. Og deeeeer hang det en genser jeg har hatt lyst på til 75kr, en igjen i min størrelse. Den var til og med fin på, så da måtte jeg slå til. Nå ønsker jeg meg bare en strikkegenser i beige, så har jeg alle farger jeg kan tenke meg.

Og dere ser kanskje at det ble et par scrunchies også. Har virkelig fått sansen for scrunchies (typ to år etter alle andre hehe), ser for meg at man har på seg den kjedelige “blå jeans, hvit t-skjorte” komboen, men så har man en fargerik scrunchie i håret også blir det plutselig et superfint antrekk. Jeg fikk også en rosa med blomstermønster som jeg har i håret nå.

 

Det ble også en temperaturmåler med hygrometer, altså noe som måler luftfuktigheten i et rom. For å ha liiiiiitt mer kontroll, spesielt til warscewicziien som kommer i neste uke. Vil IKKE at den skal bli brun, crispy og stygg nei! Jeg har også bestilt en mugge med vann-filter og håper det kan hjelpe på blant annet alocasia zebrinaen som har fått noen stygge brune flekker på bladene sine. Alle på youtube mener at det kommer av kjemikalier og stoffer i springvann, så satser på at filtrert vann vil holde slike stygge flekker unna.

Ellers har jeg klipt opp eføyen min. Jeg begynner å bli ganske lei, for det har bare vært trøbbel med den fra dag en. Først bare døde den ene av rankene, jeg aner ikke hvorfor. En liten stund var det greit med de tre gjenstående rankene, men flere blader tørker ut og jeg må alltid plukke av blader. Den ene ranken har bare 4 blader igjen de nederste 40 cm fordi alle har tørket ut. Jeg tenkte det kanskje kunne være spinnmidd, så jeg ga den en god dusj for et par dager siden, og det så ut som om den perket seg litt opp. Men i dag igjen så det ut til at den ene ranken var på tur til å stryke med. Nederst ved jorda var det hvite flekker jeg klarte å skrubbe bort, så jeg lurer på om den har fått ullskjoldlus. Jeg skrapet de bort, kuttet opp det gode igjen av ranken, stakk det nedi jorda og håper de oppklippede tustene vil slå røtter. Men ærlig talt hadde det ikke gjort så mye om den døde, føler jeg er ganske lei av å styre med den nå.

 

Også gikk hylla litt til faen. Jeg vet ikke om det er treverket eller skruene, men jeg prøvde å skru inn skruene og da sprakk det opp. På begge sider. Jeg kan sage det bort slik at den blir 10cm kortere, men jeg ville jo ha den på 120cm… Også vet jeg ikke om det kanskje vil hjelpe med noen tynnere skruer…. Ugh, vi får se. Er lei av hylla også nå, jeg ville bare ha en hylle, ikke hundre turer til og fra Clas Ohlson. Jeg skal nå få det til, på en eller annen måte.

Fremgang!!!

Jeg skulle egentlig blogge om noe annet enn planter i dag, men jeg tok en rask sjekk av chiliene og paprikaene jeg hadde plantet og ENDELIG hadde to spiret! Nå har det snart gått to uker så jeg trodde kanskje de kom til å spire, men nå hadde en av hver fått to søte små grønne vekster!

 

Jeg dristet meg og til å sjekke sitronfrøene som det også begynner å bli en stund siden jeg sådde. Og tre av dem hadde begynt å slå røtter! Jeg var redd jeg hadde hatt litt for mye vann på dem, men det har tydeligvis gått bra så langt. Wiiii, jeg er så glad og gleder meg masse til de har fått masse røtter og jeg kan flytte dem over til potter.

 

Planen for dagen var egentlig å prøve å få tatt nye header-bilder til bloggen. Den jeg har oppe nå er jo bare midlertidig (som den har vært i 6 måneder haha), og tenker å stille opp alle plantene mine i bakgrunnen. Men så ringte de allerede i dag fra Floriss Steglet og sa at de kan skaffe meg en Calathea Warscewiczii , og den kommer på mandag! Så da må nesten bare headeren vente, for den SKAL i bakgrunnen! Så dagens prosjekt får heller bli å dra til Clas Ohlson for å kjøpe spikere slik at jeg får gjort ferdig hyllen. Det begynner å bli litt trangt i vinduskarmen på kjøkkenet, hehe!

Jeg er ustoppelig!

Jeg har vinterferie nå og har bestemt meg for at denne ferien ikke skal være uproduktiv. Jeg havner raskt i fella hvor jeg bare blir liggende inne og spille, sløver bort dagen og kun beveger meg utenfor husets fire vegger når jeg trenger noe på matbutikken. Men ikke denne gangen!

Dagen startet med frokost (det beste med å ha ferie er at jeg får spist frokost, det rekker jeg aldri i hverdagene), og deretter et aldri så lite hjemmespa. Det ble hårkur, epilering av legger, ansiktsmaske og kroppskrubb. Jeg liker egentlig ikke hjemmmespa, jeg synes det er så kjedelig haha! Men det er skikkelig digg når man er ferdig og føler seg ren og smooth på både kropp og hår.

Deretter bar turen til Floriss Steglet.

 

Jeg søkte litt rundt for å se om det var noen flere blomsterbutikker i Kongsberg-området og fant de på facebook. Det var et stykke å gå, men det var verdt det! Sååååå nydelig butikk med masse fine planter og tilbehør! Jeg forelsket meg litt i den rød-oransje planten dere ser på bildet over. Aner ikke hva det er, men jeg vil ha en.

 

Det var ikke bare tilfeldig at jeg dro dit, jeg er jo low-key på utkikk etter en calathea warscewiczii. De hadde ingen inne, som ikke er overraskende. Jeg har søkt litt på nett og det later til at det er en plante mange ønsker seg. Men de skulle se om de klarte å få tak i den, og kontakte meg dersom det lar seg gjøre. Men jeg dro selvfølgelig ikke tomhendt derfra, hehe!

 

De hadde en Epipremnum Auerum N’joy, altså en variegert gullranke til 89kr. Dette var ikke akkurat en jeg ønsket meg veldig eller var på utkikk etter, men dette er også plante som ikke er bare-bare å få tak i i Norge, eller i hvertfall ikke i Kongsberg. Så når jeg først fant en “ut av det blå” og den var så rimelig slo jeg til. Hvis ikke hadde jeg garantert angret senere, haha!

Ønskeliste – Planter

Planter har definitivt blitt min nye hobby, og jeg er helt obsessed! Jeg tenker på plantene mine hele tiden, og tenker stadig på hvilke nye planter jeg vil ha. Jeg bryr meg ikke en dritt om hvilke planter som er lettstelte eller nybegynner-vennlige. Jeg kjøper de jeg synes er kule, også får jeg lære underveis hva de forskjellige plantene trives best med. Så her er min plante-ønskeliste akkurat nå!

Calathea Warscewiczii – Absolutt øverst på ønskelisten! Eeeeelsker fløyelsteksturen på bladene, den mørkegrønne fargen og at den er skikkelig buskete med mange blader! Det er planten til venstre på bildet under.

 

Pilea Peperomioides – Dette må være en av de kuleste og mest unike plantene jeg har sett! Jeg synes den ser så utenomjordisk ut, og ser for meg at dette er en plante du kunne ha sett i bakgrunnen i et romskip i Star Trek eller noe liknende.

 

Alocasia Amazonica / Polly / African Mask – Kjært barn har mange navn! Helt ærlig synes jeg denne planten er litt stygg. Men jeg synes bladene likner på dragevinger så da blir den stygg-kul, om dere skjønner hva jeg mener. Ser i hvertfall ut som om planten er dratt rett ut fra en fantasy-fiction!

Calathea Orbifolia – Denne er jeg egentlig litt usikker på om jeg vil ha. Når jeg tenker meg om synes jeg den er litt anonym, men jeg sikler over bladverket hver gang jeg ser den. Den er så full og frodig!

Philodendron Gloriosum – Denne nevnte jeg på interiør-wishlist innlegget mitt. Den er sååååå nydelig, mørkegrønne fløyelsblad som blir gigantiske! Men den skal være en “kryper” og ikke en “klatrer”, som gjør at jeg ikke er så sikker på om jeg vil ha den, til tross for hvor fin den er. Er litt kjipt med en plante som bretter seg ut over hele stuegulvet. Jeg har nå masse tid å tenke på i allefall, for den er sjelden og sikkert ganske dyr.

 

Sitrontre – Nå prøver jeg for harde livet å gro meg mitt eget sitrontre, men om jeg ikke klarer det selv blir jeg å cave og kjøpe et på Plantasjen. Sitrontre har jeg faktisk hatt lyst på i flere år, synes det er så pent og jeg elsker den friske gulfargen til sitronfrukten!

Akkurat nå har jeg 10 planter (ekskludert melonspirene) og tenker at det får holde foreløpig. Det begynner allerede å bli lite plass og jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få dem alle til å overleve sommeren, så jeg skal prøve å ikke kjøpe flere nå. Meeeeen jeg skal ikke love noe, hehe!

Sløydprosjekt

Så langt har lørdagen vært uvanlig produktiv for meg! Startet med å lage amerikanske pannekaker til frokost, deretter ordnet jeg meg, ogsåååååå ompotting av melonplantene.

 

Endelig er det ute av veien. Enn så lenge, plutselig vokser de og trenger nye potter.

Etter ompottingen bega jeg meg ut på hyllen jeg skal bygge. Og kjente plutselig at jeg savner mamma litt, hehe. Mamma har alltid vært Ms. Handywoman, frøken gjør-det-selv, og er så flink til…. vel, alt som jeg først begynner med nå. Så mens jeg satt der med saga og jobbet med å sage ene planken i to fant jeg litt ny respekt for mamma. Hun har utstyr og ikke minst erfaring nok til å bare kappe den i to på en-to-tre. Men jeg fikk nå delt den i to.

  

 

Jeg prøvde å sette inn skruene, men har ikke skrumaskin og det var veeeeeeldig tungt å gjøre det skrujern. Så må nok få kjøpt enten en skrumaskin eller bare bruke spikere og håpe at det holder.

Men nå må jeg løpe! Skal møte noen venninner straks, og vil ikke være for sen. Ha en fin lørdag alle!

Feeding my new addiction

Det funket GULL å sette frøene på badgulvet! Da jeg satt dem inn dit var det bare et melonfrø som hadde spiret, og nå to dager senere har alle spiret!

 

Det begynner å bli på tide med ompotting for noen av dem, så da måtte jeg huke tak i Bettina og ta en liten tur innom plantasjen for jord og litt andre greier.

 

Som dere ser ble det litt mer enn bare jord. Jeg så denne misteren sist gang jeg var der og hadde egentlig veldig lyst på den. Den er jo så fin at den fungerer som pynt også! Sprayflasken jeg brukte har plaget meg i over en måned nå, så da måtte jeg slå til og kjøpe den. Selv om den er liten og sikkert må fylles med vann hele tiden, hehe.

Plankene, hyllevinklene og sagen er til hyllen jeg skal lage. Håper på å få gjort det i løpet av uka, må ha en plass å sette alle spirene når jeg får pottet de om. Opphengingstråden er til monsteraen min. Den vokser ganske fort, og har sett hos andre at den basically bretter seg ut over hele stuegulvet hvis den ikke får noe å klatre på. Så jeg har kjøpt en påle den skal få klatre oppover. Begynner med det nå før den blir så stor at det blir vanskelig å brette grenene innover.

 

Og jeg klarte selvfølgelig ikke å dy meg, jeg måtte ta med meg hjem denne vakre planten! Det er en monstera adansonii, også kjent som “monkey mask” og “swiss cheese”. Jeg har sett denne rundt omkring på youtube, og har bare fått mer og mer lyst på den. Den var liten i størrelsen og dermed ikke så veldig dyr, så da bestemte jeg for å kjøpe den nå. Så får den enda lenger tid på å vokse seg stor og fin her hos meg. Og for å være ærlig er jeg stolt over at jeg ikke kjøpte flere planter, haha! Det er SÅ mange jeg har lyst på!

 

Det har gått greit for de fleste plantene, men maculataen min har ikke bedret seg. Som ikke er så rart, for det er knusktørr luft her inne. Zebrinaen har fått noen brune tupper og flekker, og adansoniien er også en plante som trenger god luftfuktighet slik at bladkantene ikke tørker ut og brekker av. Så for å gi de kuleste plantene en sjangse investerte jeg i denne:

 

En luftfukter. Å kalle det en investering var kanskje en liten overdrivelse, for jeg kjøpte den billigste. Det var ganske miksede anmeldelser om den på Clas Ohlsons nettside, men jeg tenkte at hvis den er dritt får jeg heller levere den tilbake og si at den sugde. Så får jeg kjøpe en bedre en. Jeg er superskeptisk da, er livredd for at det skal bli vått i leiligheta, at den skal ta fyr, eksplodere og hele pakka. Så jeg blir å følge nøye med på den.

Jeg føler meg så heldig som har en så god venninne som Bettina! Hun stiller opp med bil og kjører meg til Plantasjen, Jysk etc. når jeg skal ha jord, planter, møbler og alt annet rart. Og ikke minst at hun tålererer alt plantesnakket mitt, haha! Jeg skylder henne virkelig en.

 

Ei litta selfie for å avrunde innlegget. Har blitt mye planter og litt lite meg i det siste. Like så greit, for det har vært en sann kamp å stå opp de siste par ukene, så noe sminke og planlagte antrekk har det vært lite av. Nå ser jeg frem til en uke vinterferie, så kan jeg sove litt ekstra lenge, ordne meg om morgenen og fokusere fullt ut på plantene mine!

Melonfrøet spirer!

Nå er jeg helt i ekstase, for det ene melonfrøet har begynt å spire! Det ser ikke ut til at noe har skjedd med de andre frøene ennå, så jeg begynte å bli litt utålmodig. Det har riktig nok bare gått en uke, så jeg begynner å kjenne på at å gro planter er et tålmodighetsspill hvor man må ha litt is i magen. Men da var det godt å se at i hvertfall et av frøene jeg sådde ble en suksess (foreløpig i hvertfall, hehe).

Jeg snakket med mamma i dag, hun måtte ringe meg for å høre hvordan det går med plantene, haha! Jeg tror mamma er den eneste jeg kjenner som også er skikkelig planteinteressert. Da jeg var yngre hadde jeg så og si ingen interesse for planter og dyrking, men nå som jeg selv er blitt bitt av basillen er det utrolig gøy og koselig å snakke med noen som er minst like interessert som meg. Mamma kom med det mest geniale forslaget for å speede opp såing-prosessen, nemlig å la frøene stå på badgulvet hvor varmekablene varmer godt. Så nå har jeg flyttet alle inn dit, og håper det vil gjøre at de spirer iløpet av neste uke.

 

Ellers må jeg si at jeg har forandret mening og er SÅ glad for at jeg kjøpte zebrinaen! Dagen etter jeg fikk den i hus la jeg merke til at planten “svetter” om kvelden, og jeg synes sånt er så kult! Blir helt fascinert, og føler slike småting gir planten en egen personlighet. Jeg prøvde å smake på vannet, og synes det smakte vanlig vann. Jonas synes det smakte søtt. To nye blad er også på vei, og det synes jeg er supergøy å følge med på!

Ønskeliste interiør

Interiør er en slippery slope! Soverommet var vel det første rommet i leiligheta jeg ble “fornøyd” med, og som jeg først følte fikk et personlig preg av meg. Nå har jeg endelig fylt opp all vegg-plassen i stua, det er ingen tomme “gaps” mellom møblene og jeg er ganske fornøyd med fremgangen. Og likevel vil jeg ha mer! Så her er det som er på ønskelista akkurat nå.

/ Bokhylle HER / Hjertevase HER / Bilde av leopard HER / Plante: Philodendron Gloriosum /

Øverst på ønskelisten er den hjertevasen. Ble forelsket ved første blikk, og tenker at 700kr er jo ikke så ille å bruke på et slikt stykke kunst. Likevel synes jeg det er drøyt å bruke 550kr på bokhylla, som er et helt møbel, haha! Planten er en Philodendron Gloriosum, som er øverst på plante-ønskelista. Den ser så majestetisk ut med de store mørkegrønne fløyelsbladene. Også har jeg ønsket meg veggpynt siden vi flyttet inn, men utsetter det fordi jeg IKKE klarer bestemme meg for hva slags stil jeg vil gå for. Jeg liker dette “skoleplansje” inspirerte bildet av en leopard, men den ble litt i dyreste laget for nå.

 

/ Romdeler HER / Duftpinner fra Voluspa / Speil HER / Plante: Gullranke / Pothos /

“Fint bad” er neste prosjekt jeg vil komme i gang med. Badet vårt er lite, men har stort potensial for å bli mye koseligere enn det er nå. Vi har plass til en slik romdeler, og da hadde vi i hvertfall fått LITT mer lagringsplass, samt at jeg kunne hatt noen pynteting der. Som duftepinner! Synes ikke det lukter stygt på badet, men en frisk og deilig duft hadde absolutt ikke gjort noe. Et stort speil (som ikke står i den dårllig belyste gangen) har jeg også ønsket meg lenge. Men jeg vet ikke helt hvor jeg skulle plassert det…

Ellers ønsker jeg å ha gullranker OVER ALT. Jeg vil ha dem over kjøkkeninnredningen, jeg vil la dem vokse seg lange slik at jeg kan feste dem rundt dørkarmer og taklister, og jeg vil prøve å ha noen på badet. Foreløpig er planen at jeg skal la den jeg har vokse seg stor og fin, så kan jeg klippe av grener og gro nye planter fra stiklinger. Men det tar jo så lang tid, så jeg vurderer sterkt å bare kjøpe et par gullranker til. Speede opp prosessen litt. Skal tross alt bare bo i leiligheta i 18 måneder til.

Også har jeg mange “uspesifiserte” ting på ønskelisten. Nå leter jeg etter den perfekte gullrammen til å ramme inn et klisjete kysse-bilde av meg og Jonas, og det er mission impossible… Vil tørre påstå jeg er litt kresen. Men da blir jeg i hvertfall fornøyd når jeg endelig finner det jeg vil ha!

Større jungel

Siden jeg fikk nytt sidebord måtte jeg selvfølgelig ut oooooog kjøpe plante! Det ble en Alocasia Zebrina, som jeg en god stund har vurdert frem og tilbake om jeg egentlig vil ha. Jeg foretrekker planter med masse blader, så på en side synes jeg den blir litt i spinkleste laget. Men med litt mer ting på sidebordet blir det nok bra.

 

Jeg fant også gullranke, som jeg har hatt lyst på lenge! Den var ikke i dyreste laget, så da slo jeg til. Men det viste seg at de to pottene jeg har til overs var i minste laget for både zebrinaen og gullranken, så foreløpig får bare gullranken henge i vinduet. Den var jo fin der, men planen var at den skulle få stå oppå kjøleskapet og la rankene vokse ned over siden av skapet. Dessuten er jeg redd den over tid vil bøye gardinstanga, så får dra på mandag og finne ny potte til den.

 

Siden vi først var ute og alt av kopper og kar hjemme var til vask bestemte jeg og Jonas oss for å dra ut og spise. Vi havnet på Meeat, hvor vi som alltid fikk servert nydelig burger.

 

Og nå må jeg runde av, slik at vi rekker kinoen kl. 20. Vi skal se Alita, som jeg er spent på. Jeg var helt obsessed av mangaen som barn, men jeg synes traileren virket litt sær og klein. Krysser fingrene for at filmen ikke lever opp til inntrykket jeg fikk av traileren, haha!