Jewelry stand

 

Jeg har ønsket meg disse siden i høst, så når de endelig var kommet på salg måtte jeg nesten bare kjøpe dem. Håper dette gjør det litt lettere for meg å bruke smykkene mine, når jeg har hatt de i smykkeskrin glemmer jeg det så lett av, eller så tar jeg meg ikke tida til å finne frem de jeg vil bruke.

Turist

Helga i Oslo var kjempefin! Jeg kan telle på fingrene hvor mange ganger jeg har vært i Oslo, så jeg er fremdeles litt turist når jeg er der. Shopper på Oslo City og Karl Johan, besøker Operataket og Vigelandsparken, you know… Mangler bare å spise på Fridays liksom.

Jeg og lillesøster dro på shopping på lørdagen, og herregud for et kaos det var! Stappfullt med folk over alt! Haha uff, skal aldri shoppe i Oslo på en lørdag igjen ass! Men, det ble nå noen fine ting!

Nå har jeg endelig kjøpt sofaputer, som var på høy tid at jeg fikk fikset. Er litt usikker på fargene, tenker mørk blå og grønn vil funke fint når jeg får litt grønne planter inn i stua. Men de forrige plantene døde av kulde, så vet ikke om jeg orker å investere mer penger i planter hvis de bare dør så snart det blir vinter lol. Men trekkene kan man ta av og bytte, så er ikke en big deal om det ikke blir noen planter. Da kjøper jeg bare andre trekk.

 

Det ble også en “mom jeans” fra BikBok. Det har jeg hatt på ønskelista i et par år, så er veldig fornøyd med det kjøpet.

 

Også ble det skjerf og hansker, og en leppestift fra MAC. Tror det er den første lyse leppestiften jeg har prøvd som ikke får meg til å se ut som et lik, så jeg er veldig fornøyd! Det er fargen “Playing Koi”.

 

Også fikk jeg en Slowpoke i bursdagsgave av Amanda. Så søøøøøt, elsker han<3 De hadde  så mange søte pokemon-plushies på Neo Tokyo, måtte holde meg skikkelig i tøylene for å ikke bruke opp alle pengene mine på dem!

 

Nå blir det et noen rolige helger fremover, og det kjenner jeg at jeg trenger! Januar har vært en skikkelig fin måned og en fantastisk start på 2018, men nå gleder jeg meg til et par uker hvor jeg kan få catchet litt opp på studiene og lade batteriene litt. Det må også til!

Nå har endelig internett ordnet seg, så krysser fingrene for litt jevnere blogging fremover også 😀

24, skole, Gjøvik, pole

Åh, hater denne “no internet” greia, hver gang jeg blogger blir det jo et milelangt innlegg over alt jeg har gjort i det siste. Well, here it comes!

I helga dro jeg til Gjøvik for å feire bursdagen min sammen med Sondre. Jeg tok, som vanlig, ekstremt lite bilder, så her er et bilde av Sondre, Jonas og Ivan som går til butikken, og et bilde av litt av frityrmaten vi kjøpte. Kjøpte sikkert nok chili cheese til å forsyne en hel McDonalds, mmmm det var digg! På lørdag var det fest, som jeg brukte nesten eksklusivt til å knuse alle i beerpong, så det var en lørdag well spent for min del. Beerpong er så gøy!

 

På søndagen ble jeg 24 år. Veeeeeldig mixed feelings om å være 24 ass, synes i utgangspunktet ikke det var så kult å bli 22 eller 23, og nå bare…. 24?! What?! Skal jeg virkelig bli gammel? Jeg er ikke klar for dette! På den andre siden er det sykt digg å ha bursdag, feire, få gaver, gratulasjoner, bli sunget bursdagsang til og sånt. Det er skikkelig koselig!

 

På mandag kom lillesøster og mamma på besøk til oss i Kongsberg! Vi dro og spiste på Meeat, og jeg tok mamma og Amanda med på en liten tour på skolen. Etterpå dro vi hjem, jeg fikk bursdagsgave og vi brukte resten av kvelden på å spille Rummikub. Veldig koselig at mamma tok seg tida til å komme innom en tur og se hvordan vi har det i Kongsberg 🙂

 

Ellers hadde jeg min tredje pole-trening i går. Det ble ingen bilder, for jeg er tydeligvis så dårlig trent at jeg holdt på å svime av under uttøyinga på slutten, haha 🙁 Men, jeg fikk kjørt meg godt, og koreografien begynner å gå litt lettere! Jeg har faktisk ikke gangsperre i dag, etter styrke-økta forrige uke hadde jeg så ekstremt mye gangsperre, i magen, armene, lårene, alt gjorde vondt. Krysser fingrene for at det går over snart.

Dere kan få et bilde av håndleddet mitt. I timene bruker vi kun statisk modus på stanga, og da blir det litt ekstra friksjon på håndleddet. Så det er normalt at nybegynnere får litt skrubbsår der, hehe. Forøvrig, dette er faktisk et av de tilfellene hvor det føles verre enn det ser ut.

 

Ellers er jeg ganske stresset for tida. Det har vært mye fart i januar, først satt jeg barnevakt, så var jeg i Gjøvik, og denne helga skal jeg til Oslo og feire bursdag sammen med lillesøster. Barnevakt, Gjøvik og Oslo er bare kos, men skolearbeidet begynner å hope seg opp. Vi har mange brilleglass vi skal slipe, prøve på mandag, arbeidskrav som skal leveres, matteprøve om noen uker…. Jeeeesus, jeg tror dette blir et hardt semester! På den positive siden har vi fått utstyret vårt nå, som er ganske morsomt å leke med.

Meg og Bettina med prøvebrillene på! Ser ikke særlig glup ut med de på, haha!

Nei, nå skal jeg ta tak i skolearbeidet, så blogges vi seinere 🙂

Årets første pole-trening!

Hardt å drive blogg når internett aldri funker… Nå blogger jeg på mobilnett, som er skikkelig tregt! Men jeg vil blogge, for nå har jeg endelig begynt med pole igjen!!!!

Nå er det åpen uke hos Release Dans og Trening i Kongsberg, og der er også byens pole-studio. Så jeg har vært der og testet ut sal-timene deres i pole. Ettersom det er sal-timer så lærer vi veldig nybegynner-vennlige ting. Så på den ene siden er det litt under mitt nivå når det gjelder teknikker og triks på stanga. Men på den andre siden trenger jeg å få bygd opp styrken min og fleksibiliteten min før jeg kan gå crazy med syke triks. Også gjør det meg INGENTING å lære det på nytt, sånn egentlig. Da kan instruktøren pirke masse på småfeilene mine, og jeg kan kanskje lære meg å gjøre ting ordentlig, og ikke minst pent!

 

Den første timen var på tirsdag, og da var det “Poledance” med fokus på koreografi. Det er veldig fint for min del at det er en egen time for slikt, ettersom jeg er elendig til å pushe meg selv på danse-delen av pole. Jeg er litt trick-junkie, hehe. Den andre timen som var i dag, er litt mer i min gate. Der gjorde vi styrke-øvelser, satt sammen noen comboer og fikk øvd inn teknikkene. I dag var det fireman-spin + variasjon, hopp opp i firemanspin og komme seg pent ned, øvelser for invert, fan kick og swoop-around.

I det store og hele er jeg bare glad for å ha et studio med god plass å trene i, samt en instruktør som legger treninga opp for meg. Haha, husker hjemme i Harstad, da var det flere ganger jeg skulle trene, men spørsmålet var alltid “men hva skal jeg øve på”? 

 

Jeg kommer i hvertfall til å trene pole hos Release frem til sommeren, så får jeg bygd opp styrke, øvd meg masse på koreografi, og fått på plass point, smil og strake ben. Enn så lenge er jeg bare glad for å ha tatt i ei stang igjen!

Senere i kveld skal jeg kaaaanskje ut med noen i klassen. Vi får se hva som skjer! Blogges når internett er i orden, lol.

Tips for smart shopping

Etter jeg bega meg ut på mitt capsule wardrobe og decluttering-eventyr har jeg plukket opp noen tips og triks for hvordan man skal shoppe smart. Jeg har selv vært der hvor jeg shoppet og shoppet, men “aldri” hadde noe å ha på meg, og jeg var ganske misfornøyd med garderoben min. Jeg trodde løsningen på problemet var å shoppe mer, uten noen tanker over hva jeg trengte, hva jeg liker etc. Jeg endte opp med en stappfull garderobe, full av klær som ikke ble brukt og som jeg ikke fikk noen glede av.

Men etter jeg begynte på capsule wardrobe prosjektet har jeg sakte men sikkert bygd opp en garderobe jeg liker og er ganske fornøyd med! Alle ting jeg har gått til innkjøp av etter jeg startet prosjektet har blitt elsket og jeg har fått brukt dem godt allerede. Så jeg tenkte å dele mine tips og triks med dere, hvis det er noen andre som sliter med å shoppe smart!

 

1. Gå gjennom alt du har fra før av, og skriv en liste over hva du trenger

Dette er et must. Hvordan skal du shoppe smart om du ikke har oversikt over hva du har og ikke har? Skriv en liste over ting du trenger, og en liste over ting du ønsker deg. Når du har oversikt er det mye enklere å bruke pengene bevisst, i stedet for å gå på en reckless shoppingspree hvor du ender opp med tre nye pysjamaser når du egentlig trenger vintersko.

Min lille liste i den gamle bullet journalen. Nå har jeg faktisk nesten alt på lista, mangler rosa skjørt, skinnhansker og fitted joggers!

 

2. Definer din egen stil

Hear me out! Jeg vet det er mange som påstår at de ikke har en spesifikk stil, men alle har ting de liker å ha på seg, og ting de aldri ville gått med. Du må ikke passe inn i en typisk boks som “klassisk” eller “gother” for å ha en personlig stil, bare finn ut hva du liker og ikke liker. Skriv en liste og få oversikt. Da er det lettere å finne plagg du liker og som du faktisk blir å bruke, og lettere å holde seg unna plaggene som ser fine ut i butikken men som aldri bli brukt så snart du får de i skapet.

Noen spørsmål å stille deg selv

– Hvilke farger liker jeg å ha på klærne mine?

– Hvilke silhuetter liker jeg? (løstsittende klær, tettsittende klær, en blanding, skjørt med utsving, etc)

– Kan jeg definere stilen min som sporty, jentete, klassisk, androgyn eller noe annet?

– Hva er favorittplaggene mine?

– Hvordan skulle jeg ønske at jeg kledde meg?

– Hva er det jeg ikke liker?

Du kan bruke pinterest til å finne inspirasjon, og lagre outfits som passer til din stil!

 

3. Passer det med garderoben din?

Når du har funnet et plagg du ønsker å ta med deg hjem, tenk over hva du allerede har i garderoben som dette plagget vil passe sammen med. Det er lite vits i å kjøpe et plagg som aldri blir brukt fordi det ikke passer med noe av det du har fra før.

 

4. Tenk over det

Om du ønsker deg noe som er dyrt, eller som du strengt tatt ikke trenger, ta deg noen dager til å tenke på det. Hvis du glemmer det var det tydeligvis ikke drømmeplagget, men hvis du ikke klarer slutte å tenke på det vet du at du har funnet noe du elsker!

 

5. Unngå dupes

Ikke kjøp dupes til plagg du har fra før. Ok, hvis du bruker hvite t-skjorter så ofte at du trenger en ekstra mens den andre er i vask er det ok. Men vi har ofte plagg vi er svake for, og som vi gjerne kjøper nesten hver gang vi er på shopping. Men du trenger jo ikke 10 svarte ankelboots, eller 10 røde bh-er, eller 10 stripete gensere. Du har jo en i garderoben fra før, så å bruke penger på en til kommer ikke til å gjøre den store forandringen.

bilde fra http://www.missmoss.co.za/2015/02/19/stripes/

 

6. Prøv alltid plagget før du kjøper det

Dette er min gyldne regel! Det er så kjipt å komme hjem med et nytt plagg, bare for å oppdage at det ikke passer, er ukomfortabelt på, eller ikke ser like fint ut på som det gjorde på hengeren i butikken. Og alt for ofte returnerer vi ikke plagget, og har dermed kastet bort penger på noe vi ikke kommer til å bruke. Det er bare penger rett ut av vinduet.

 

7. Fiks deg før du drar og shopper

Du blir ikke å finne noe fint hvis du føler deg som et dass, så fresh deg opp før du drar på shopping! Det er også lurt å kle seg smart. Ta på deg favoritt-jeansen og favoritt-bhen slik at du har en base som fungerer til det meste.

 

8. Ta deg tid til å finne noe du liker

Noen ting trenger man kanskje asap, men det er ikke vits i å kjøpe noe du ikke liker. Hvis det er noe du trenger kommer du jo til å måtte bruke det, og det er jo bare kjipt å bruke noe du ikke føler deg fin eller komfortabel i. I verste fall kommer du til å unngå å bruke det, og da er det jo bare bortkastede penger. Så ta deg tid til å fine noe du liker!

Årets første dager

Jeg kan nesten ikke tro at det snart har gått to uker allerede! Hallo, var det ikke nyttårsaften i går? Har jeg allerede kastet bort to uker av 2018 på sus og dus?

Neida, jeg har faktisk hatt en ganske fin start på året! Jeg har ikke drukket pepsi max siden jeg kom hjem fra Harstad! Det er jo en win! Jeg er litt stolt over meg selv, hehe. Jeg prøver også å slutte med snus. Det er…. vanskelig. Det er kinda ikke et nyttårsforsett, for jeg har prøvd å slutte så mange ganger nå at jeg har mistet trua litt. Men jeg må jo bare fortsette å prøve, hvis ikke kommer jeg jo aldri til å klare det. Og jeg har begynt å skrive dagbok. Det er heller ikke et nyttårsforsett, jeg har ikke som mål å skrive hver dag eller hver uke, men heller å plukke den opp når jeg føler for det. Nå har jeg skrevet nesten hver dag da, så den blir flittig brukt uansett!

Ellers så prøver jeg å være litt mer sosial. Det prioriterte jeg ikke i det hele tatt i høst, men nå har jeg blitt kjent med en skikkelig fin gjeng fra klassen, så jeg har som mål å komme meg litt mer ut. Var med og feiret bursdagene til Bettina og Hanne på onsdagen, i dag var vi på secondhand shopping, og i kveld skal vi på kino! Det gledes!

Fra bursdagen, som vi feiret med burger hos Meeat. Det er THE PLACE å bestille mat i Kongsberg!!!

 

Det har også blitt litt nytt på meg! Jeg har endelig fått meg en hvit jeans!!! Jeg har ønsket meg en i godt over ett år nå, så jeg er i lykkerus over å endelig ha tatt meg råd til det! Jeg har så mange topper i garderoben jeg tror vil se fantastisk ut med en hvit jeans, så den kommer jeg nok til å bruke masse fremover.

Jeg brukte den første gang i dag, og det gikk fint i ca 1 time og 10 min før jeg klarte å søle kaffe på den, hahaaaa 🙁 Men superfornøyd uansett!

 

Også fant jeg denne veska på bruktbutikk. Jeg føler meg så flink og smart når jeg finner noe fint på bruktbutikk, thrift queen liksom. Lol. Men serr, jeg synes denne veska var superfin! Den har ingen merker og fremstår som ubrukt, så den var verdt 50kr.

 

Ellers skjer det så mye kult fremover! Vi snakker tur til Oslo, tur til Gjøvik, “Galla” for studentene i Kongsberg, og i neste uke skal jeg begynne å trene pole igjen! Omg så mye jeg gleder meg, til absolutt alt! 2018 har startet utrolig bra for meg, så nå er det bare å kjøre på og gjøre det jeg kan for at resten av året skal bli like bra!

Mitt 2017

Herregud for et år det har vært! Jeg tenkte litt over det, og 2017 har ikke vært fylt med så mye pole eller syke fester, jeg har heller ikke reist verden rundt eller tjent millioner på bloggen. Så ved første øyekast virket ikke 2017 som mitt år. Men dette er faktisk det året jeg endelig fikk gjort det som “alle andre” på min alder har gjort før meg. I 2017 fullførte jeg endelig videregående! Og med det realiserte jeg drømmen om å komme meg ut av mammas kjeller, flytte sammen med Jonas og starte på studier i en ny by. Jeg er faen så stolt, endelig klarte jeg det!

Her er et tilbakeblikk på mitt 2017 🙂

 

Januar

Jeg startet bullet journaling, som faktisk var et av nyttårsforsettene mine. Det kan jeg jo stolt si at jeg har klart å opprettholde! Et annet nyttårsforsett var å trene pole jevnlig, og jeg startet lett med mål om en økt i uka. Jeg var veldig motivert, og førte opp alle økter i en logg i bullet journalen. Ellers fylte jeg 23 år den 21 januar, som jeg feiret med deilig middag på Steakhouse med Jonas.

 

Februar

Treningsmotivasjonen var enda tilstede i februar, så jeg trente en god del pole og hadde en økt hos Maria. Jeg jobbet hardt med skolen, og begynte virkelig å tenke på hva jeg skulle gjøre etter videregående. Jeg hadde også blitt innkalt til sivilforsvaret, som jeg først fikk panikk for. Det satt liksom en liten stopper i planene mine med tanke på flytting og utdannelse. Meeeen det ordnet seg heldigvis.

 

Mars

Bloggingen var ikke på topp hos meg i mars, men husker jeg riktig var det mye skole den måneden med tentamen og greier. Jeg oppdaget konseptet Capsule Wardrobe, og fikk med det øynene opp for en minimalistisk livsstil. Jeg lever på ingen måte som en minimalist, men jeg fant mye glede i å gå gjennom tingene mine og kvitte meg med unødvendig junk, og vil si at jeg har blitt litt mer mindfull når det kommer til shopping, forbruk og omgivelsene mine. Så det var nå godt for noe, selv om jeg ikke endte opp som en minimalist!

 

April

Haha, jeg blogget ikke så mye i april, men det var litt av en måned for meg!

Det var siste innspurt med tentamener og prøver før eksamen i mai, og jeg husker jeg var så stressa denne perioden. Jeg følte at hele fremtiden min hang i en tynn tråd, om jeg feilet på neste prøve var det bare å glemme noen flytting eller utdannelse. Bare overdrivelser selvfølgelig, men det var ikke så veldig kult å være i den bobla.

Økonomien var også roten for mye frustrasjon da jeg gikk påbygg. Litt av poenget med Capsule Wardrobe-prosjektet er å få oversikt over hva du har, og hva du trenger. Det var mildt sagt mye jeg trengte, men på det “budsjettet” jeg levde på (om man kan kalle det det) måtte jeg bare innse at jeg ikke kom til å få råd til nye klær før om mange måneder. Men jeg hadde et gavekort på BikBok som jeg fikk meg en cardigan for, også fikk jeg nye briller i gave av mamma, så litt nytt ble det på meg!

Ellers ble jeg med Jonas sin familie på hytta i påsken, og herreguuud som jeg koste meg! Øl og kortspill i gapahuken til langt på natt, masse godteri og Zelda Breath of the Wild. Ellers hadde vi skidag på skolen, som var sykt gøy. Mobilen min ble stjålet på byen, og jeg begynte for alvor å trene rumpa.

 

Mai

I mai blogget jeg ikke noe, men det skjedde masse spennende likevel! Vi hadde noen siste tentamener og prøver på skolen, samt skriftlige eksamener i norsk i mai. Også fikk jeg møte Erna Solberg da hun besøkte skolen vår for å snakke om fraværsgrensa. Det var stas, og jeg var selvfølgelig kjempenervøs og starstruck lol.

Jeg og Jonas var i navnefest i Bodø for tantebarna mine, og kombinerte det med besøk hos Daniel og Silje.

Jeg skulle egentlig ha pole-forestilling for en fotoklubb den 3 juni, så jeg trente til den store gullmedaljen i mai, før det viste seg at lokalene ikke funket for noen av stengene mine lol. Det er liksom ikke meningen at jeg skal få framført noensinne.

 

Juni

Siden jeg ikke trengte å ha muntlig eksamen fikk jeg fri fra skolen så og si hele juni. Det var helt fantastisk, og jeg nøt noen solfylte dager i starten av måneden. Ellers jobbet jeg så mye som mulig for å spare opp penger til flytting, og fikk råd til litt etterlengtet fornying av garderoben. Jeg fikk også tilbake på forsikringen slik at jeg endelig fikk meg ny telefon.

Høydepunktet for juni var selvfølgelig å bli ferdig med videregående og få vitnemål. Herregud som jeg hadde ventet på denne dagen! Jeg nådde alle målene mine når det gjaldt standpunktskarakterer, og fikk til og med 6 på skriftlig eksamen i bokmål. Det var virkelig min dag, jeg er så stolt over meg selv!

 

Juli

I begynnelsen av måneden dro jeg og mamma en tur til Finnsnes. Vi klarte å punktere, så turen varte litt lengre enn vi hadde tenkt, men det var en så utrolig fin tur! Vi tok inn på hotell, spiste fantastisk god mat på restaurant, stod opp midt på natten for å kjøpe baconpølse og utforske Finnsnes by night. På turen hjem stoppet vi innom en bruktbutikk hvor jeg fikk tak i en del bøker av Stephen King, Norgesglass og telysholdere av himalayasalt.

Så og si hele sommeren bodde jeg hos Jonas, og siden jeg ikke var hjemme begynte jeg å pakke allerede da. Den 18 fikk vi svar fra samordna opptak på søknad om høyere utdanning, og jeg kom inn på optometri. Jeg hadde søkt meg inn på realfagsstudium ved NMBU på førsteplass og så og si ordnet alt klart på Ås, så da ble det helomvending. Vi måtte finne oss leilighet i Kongsberg, si opp studentleiligheta på Ås, ordne med flyttelass, flybilletter osv. Det var nervepirrende og hektisk, men det gikk.

 

August

Høydepunktet for august må ha vært da jeg fikk vite at de fant noen til å overta studentleiligheten på Ås, så jeg slapp å måtte betale noe som helst på den. Herreguuuud for en lettelse det var! Ellers var det noen fine solskinnsdager med grilling og fest før jeg og Jonas skulle flytte. Jeg øvde mye matte, siden jeg ikke kunne delta på mattekurset skolen holdt før skolestart. Og jeg fikset endelig nytt design til bloggen. Den 13 august var min og Jonas sin siste dag i Harstad, flyttelasset ble hentet, og den 14 satt vi på flyet på vei sørover.

De to første ukene i Kongsberg var nok mine mest stressende uker noen sinne. Jeg begynte på skolen dagen etter vi kom frem, flyttelasset vårt kom ikke før den 17 august, vi måtte kjøpe møbler som skulle monteres, og på toppen av det hele skulle jeg også være med på fadderuka. Never again sier jeg bare!

 

September

Første søndagen i september kom lillesøster Amanda og samboeren hennes Erlend på besøk<3 Vi hadde en fantastisk dag sammen med tur, mario party og pizza. Resten av måneden var jeg mye syk, og jobbet hardt med å henge med på skolen. I avbrekkene koste jeg meg med Neko Atsume, og lagde en digital garderobe med bilde av alle klærne mine.

 

Oktober

I oktober tok økonomien seg opp et par hakk, og jeg fikk tatt meg et par ordentlige runder med shopping. Ingenting er så digg for en student som å kunne unne seg litt ekstra.

Simen plukket meg og Jonas opp for en tur til Gjøvik. Der besøkte vi Sondre, og de andre Harstad-guttene i kollektivet. Jeg fikk endelig startet på min nye bullet journal, og jeg dro til Tønsberg for å ha min første uke i praksis. Der bodde jeg hos Ida Elise og Joakim, og hadde noen fantastiske dager i Norges eldste by. I slutten av måneden kom Ivan, en kompis av Jonas på besøk. Alltid så koselig når folk orker å ta seg turen innom Kongsberg for å besøke oss!

 

November

November startet med bursdagsfeiring for Ida Elise! Da ble det en kort helgetur til Tønsberg for fest og moro, men jeg som nettopp hadde begynt å forberede meg til eksamen endte dessverre opp med å ta tidlig kveld, hehe.

Slik fortsatte november med lesing og pugging. I mellom slagene tok jeg meg litt fri for å blogge, og drømme meg bort med nettshopping. Jeg skrev et innlegg om fremgangen jeg har hatt med å gro ut håret mitt, og skrev ønskeliste til jul og viste frem kjoler jeg kunne tenke meg.

 

Desember

I desember dro jeg på besøk til lillesøster i Oslo, og hadde det koselig med julemarked og liiiiittegrann shopping. Helga etter satt jeg og Jonas barnevakt for Jonas sin kusine. Det var koselig, gøy og utfordrende å prøve seg som “foreldre” for en dag.

Rett etter blogginnlegget om Oslo takket internett for seg, og jeg fikk dessverre ikke blogget noe mer den måneden. Det var kanskje like så greit, for da fikk jeg fullt fokus på den siste eksamen som var den 12 desember. Hele uka etter brukte jeg på å spille Pokemon Omega Ruby, før jeg og Jonas pakket kofferten og dro til Harstad for å feire jul.

Jula var over på et blunk. Det var full fart fra morgen til kveld, mange fester å delta på og folk å møte. Men det var så koselig å se alle sammen igjen, og spesielt familien og byen som jeg ikke har sett siden i sommer. Året avsluttet vi med tidenes fest sammen med de beste folkene!

 

Hva husker du best fra 2017? 🙂

Mål for 2018

På igjen, med nytt år og nye muligheter! Så er det å bestemme seg for hvilke muligheter man vil benytte seg av i det nye året. Men først tenkte jeg å gå gjennom forsettene for 2017 og se hvordan det gikk med dem. Det blir jo litt gøy!

Målene mine for 2017 var å trene jevnlig, starte en bullet journal, få 5 i norsk og nynorsk og bruke mindre penger i kantina. Jeg kan stolt si at jeg klarte to av fire! Det går litt opp og ned med bullet journalen, ettersom hvor mye tid jeg har til overs. Men jeg har skrevet ut min første, og er nå på min andre. Og jeg elsker det ennå! Jeg klarte også å få 5 i de skriftlige norskfagene, som jeg er kjempefornøyd med. Trening er det verre med. Jeg startet 2017 greit med minst en økt i uka, men falt etter hvert av. Jeg vet faktisk ikke om jeg klarte å bli flinkere til å ha med egen mat på skolen, så jeg sier nei til den altså.

Så til målene for 2018!

Begynne å trene pole

Haha denne går visst igjen hvert år! Nå har jeg ikke trent pole siden i sommer, så det er på høy tid at jeg tar det opp igjen. På toppen av det hele er det faktisk et polestudio her i Kongsberg, så nå får jeg det jeg alltid har ønsket meg!

 

Jobbe jevnere med studiene

Jeg har muligens den verste selvdisiplinen i hele verden. På videregående gikk det greit fordi vi ble “tvunget” til å jobbe på skolen, men på høyskole er vi nesten aldri på skolen, og enda da er forelesningene uobligatorisk. Det er fort gjort å sove over den forelesninga fordi du heller kan lese pensum senere. Også er det lett å ikke lese pensum, for det kan du alltids gjøre i morgen. Og plutselig er det eksamen, og du må presse hele pensum inn i hodet på en uke. Så ja, om jeg hadde klart å bare gi en litt større innsats i hverdagen tror jeg det hadde hjulpet mye!

 

Få meg jobb

Etter å ha studert i 5 måneder ser jeg nå at jeg har mye mer fritid en jeg trodde jeg ble å ha. Det har vært sykt deilig med helgene fri, men jeg er klar for litt ekstra cash nå haha! Dessuten er flere skoledager så korte at jeg helt fint kan jobbe i hverdagen også (det var det bare å glemme på videregående lol). Dessuten har jeg og Jonas tenkt å beholde leiligheta over sommeren, så da trenger jeg litt inntekt til leie når jeg ikke får utbetalt på studielån.

 

Kutte ned på Pepsi Max

Haha, dette er en liten del av en større plan som er å spare penger. Kort fortalt drikker jeg alt for mye pepsi, og om jeg først har det i hus er jeg ustoppelig. Drikker lett en hel flaske på 2 timer. Det er penger ned i vasken (magen), når jeg heller kan drikke vann eller noe annet. Jeg skal ikke slutte heeeelt, men om jeg kunne klart å holde brusdrikking til helgene tror jeg det hadde hjulpet mye!

 

Hva er dine mål for 2018? 🙂

Jula 2017

NÅ er det bra lenge siden jeg har blogget! Det er ikke min feil da, vi har vært i krig med NextGenTel ettersom nettet vårt har vært ubrukelig siden november. Nå er det endelig i orden, men nå er det nye problemer med innstillinger på ruteren som gjør at pc-en min ikke finner nettverket… Åh, at det skal være så vanskelig!!! Så nå bruker jeg Jonas sin trådløse nettverkskort-erstatter-usb sak, slik at jeg kan gi lyd fra meg her inne.

Lå oss starte der vi slapp, som var midt i eksamenstida. Selvfølgelig har jeg problemer med det også, av en eller annen grunn får jeg ikke alle resultatene mine på studentweb. Jeg må jo være en magnet for tekniske problemer, for slike ting skjer liksom med meg hele tiden. Men jeg har så langt bestått biologi og optometri-eksamenene med C-er og D-er. Når jeg tenker på krampelesinga før eksamenene er jeg strålende fornøyd, for jeg begynte å studere alt for sent og følte at sjansen for stryk var stor. Nå venter jeg spent på mail fra fysikk-læreren!

Vi dro hjem til Harstad i julen, og der har ting gått i ett kjør! Det har vært fest og middagsselskaper om hverandre, men det var så verdt det! Jeg har virkelig storkost meg, og fått etterlengtet kvalitetstid med venner og familie. Jeg har også fått så mye fint til jul, herregud! Jeg og Jonas fikk faktisk en kjøkkenmaskin  fra Kenwood, og jeg kjenner det klør i fingrene etter å teste den ut! Jeg fikk også denne stjernelampa fra Jonas, som jeg hadde ønsket meg. Så fiiiin<3

 

Det ble også en del cash på meg i julegave. Noe har jeg spart, men jeg har også unnet meg selv noe nytt. Først kjøpte jeg meg ny mascara, og Brow Wiz fra Anastasia. Den har jeg ønsket å teste ut i et par år nå, så det var fint å endelig kunne unne meg den. Mascaraen suger forresten, ikke kjøp den! Sykt vanskelig å jobbe med, og vippene blir klumpete som fy. Jeg har brukt brynspudder hele livet mitt, så å bruke en “blyant” var litt utfordrende i starten, men nå begynner jeg å få teken på det. Jeg liker den veldig godt, så det var fint at den ikke var et bomkjøp, når mascaraen var så skuffende.

Haha, her har jeg vært EKSTREMT forsiktig med mascaraen. Her har jeg også på meg Brow Wiz og leppestiften Mehr fra MAC.

Det ble også en ny vinterkåpe og nye vintersko. Jeg har ett par med vintersko, så jeg trengte sårt et par til. Jeg ønsket meg noen som var litt fine, slik at det ikke ser helt krasj ut hvis jeg har på meg en fin vinterkåpe, så det ble disse. Jeg var superskeptisk først, ettersom de har litt høyde på hælen, men de er faktisk helt fantastiske å gå i! Jeg kjenner ikke noe til hælhøyden i det hele tatt, og grepet på snøen er amazing! Det eneste som er trist er at de har fått noen stygge merker allerede, men de kostet ikke mer enn 600kr så jeg synes ikke det er så rart.

Kåpen ble en ordinær svart en fra BikBok. Ikke noe spesielt, men den er fin og varm, og kostet ikke så alt for mye.

 

Her er et par bilder fra nyttårsaften. Vi fikk samlet en god gjeng og feiret hos Ida Elise. Vi spilte mye beer-pong, også hadde de et sånn “shot roulette” spill som var sykt gøy! Jeg var heldig og fikk bare gode shots, haha! Forøvrig har jeg ikke så mye å si om nyttårsaften, annet enn at det var en amazing slutt på 2017, og en fantastisk start på 2018<3

 

Skulle virkelig ønske vi fikk et par dager til oppe i Harstad, men skolen begynner igjen allerede i morgen. Hjemturen var litt kjip, for det første hadde det snødd sikkert over en meter siden sist vi var her, så vi måtte bare ploge oss frem til døra. Men det verste var at fryseren i kombiskapet vårt har sluttet å funke, så all maten vi trodde vi hadde var det bare å kaste 🙁 Og jeg som hadde vært så flink og fryst alt som kunne fryses før vi dro, slik at vi skulle slippe å kjøpe masse ny mat når vi kom hjem.

Før vi hadde ploget oss gjennom….

Uff, jeg hater når innleggene blir så grusomt lange! Men er jo sånn det blir når jeg skal prøve å skvise en måned med opplevelser og festligheter inn i ett innlegg. Senere håper jeg på å få postet innlegg med årskavalkade for 2017 og nyttårsforsettene mine. Krysser fingrene for at jeg får muligheten til det!

Godt nyttår folkens! Håper dere får et fantastisk 2018!