Dead

Nå, dere… Nå har jeg hatt min andre eksamen i optikk! Herregud for et nervevrak jeg er om dagen, eksamenstress er ikke til å tulle med. Men, bare to igjen nå!

På tirsdag var det eksamen i oftalmisk optikk, og i dag hadde vi geometrisk optikk. Den første eksamen var en prøve med 100 flervalgsspørsmål, mens den andre var vanlig oppgaveløsning med penn og papir. Det har vært noen tøffe dager. Jeg har vært veldig ustrukturert dette semesteret, som har ført til at jeg måtte ta tidenes skippertak på slutten for å forhåpentligvis bestå. Det har vært timesvis med lesing og pugging, men det har heldigvis gitt resultater!

Det blir nok ikke A på noen av eksamenene jeg har hatt så langt, men eksamenene gikk faktisk greit så jeg er sikker på at jeg står! Og det er jeg sjeleglad for, og veldig fornøyd med! Eller… Jeg skulle jo egentlig ønske at jeg hadde tatt studiene mer seriøst fra starten av, vært flinkere til å orientere meg og jobbe strukturert og målrettet, så hadde jeg kanskje kunnet håpe på toppkarakter. Men det er det ikke noe å gjøre med nå, så jeg får bare ta lærdommen med meg videre og gjøre det bedre neste gang.

Til overskriften… Jeg døgnet i natt, så føler meg mildt sagt ganske ødelagt i kroppen nå. Det gjør vondt å ha på seg klær liksom. Jeg sliter så mye med eksamensnerver at jeg ikke får sove, og ligger heller og går over pensum i hodet mitt til jeg blir så usikker at jeg MÅ sjekke hva som er rett. Siden døgnrytmen i utgangspunktet ikke var den beste gikk jeg for å døgne, som gikk helt greit. Men nå! Nå skal jeg legge meg, høre på litt bok og sove leeeenge!

Et bilde fra den tid jeg hadde overskudd til å sminke meg og sånt. Vi blogges så snart jeg får tid!

One down

Åh, jeg tør virkelig ikke si hvordan eksamen gikk i går. 40 minutter var IKKE nok tid, herregud. Da jeg hørte sensor si “5 minutter igjen” var jeg ferdig med å svare på teorispørsmålene om første snitt, og hadde ennå to snitt igjen. Og jeg var GODT forberedt. Jeg kunne se på glassene hvilke snitt de var uten å legge de under mikroskopet, og trengte ikke tenke meg om to ganger når jeg svarte på spørsmålene, jeg bare skrev. Likevel var det alt for liten tid, så de to siste snittene rakk jeg å tegne noen sloppy tegninger av de viktigste strukturene og svare på de enkleste spørsmålene. Men nå er det over i hvertfall!

To av snittene jeg fikk, ekstraokulære muskler og hjerte

Jeg tok meg velfortjent fri i går med pokemon, netflix og godteri lol. Over helga gjorde jeg ikke stort annet enn å lese, og var stressa 24/7. Så det var godt med en liten belønning i form av total avslapping. Nå er det på igjen, innlevering på fredag, og to eksamener i slutten av måneden jeg må lese til. Snaaaaart ferdig!

For øvrig så har det snødd masse i dag. Kongsberg leverer! Ordentlig julestemning, tror jeg må lage kakao i dag.

“Flere av alternativene kan være riktige”

Nåååå tar jeg meg en velfortjent pause i eksamenslesinga. Jonas er hjemme fra jobb, lørdagspizzaen står i ovnen, og jeg skal snart få et deilig avbrekk med pizza og en episode med noe på netflix.

Jeg har nå kommet til det velkjente punktet i eksamenstresset hvor jeg har “gitt opp”. Jeg har sånn sett ikke gitt opp, jeg leser jo og gir en innsats. Men akkurat nå er jeg så lei at jeg bare vil få det overstått. Det går til og med greit å stryke, jeg vil bare bli ferdig. Jeg liker denne tilstanden bedre enn “å herregud jeg blir å dø”-tilstanden. Jeg gjør en innsats, og er fornøyd med utfallet uansett hva. Men jeg vet at i morgen kveld, før jeg legger meg så kommer jeg til å få et nytt anfall av “jeg blir å dø” akkompagnert av “har jeg egentlig gjort mitt beste? Probably not og i morgen skal jeg få svi for det”. Eksamen er altså på mandag.

I et forsøk på å gjøre det litt lettere har jeg laget meg en liste over ting jeg gleder meg til å gjøre når jeg endelig er ferdig med eksamen

Julebord med klassen

Det skal bli godt å kose seg med julemat og feste sammen med klassen når eksamen er over!

Spille videospill

Etter at eksamensperioden startet har jeg følt enormt for å spille. Jeg vil ta meg en full 48-timers helg på å runde Super Mario 64, jeg vil spille Undertale igjen, Zelda-spillene, spille pokemon, Terraria…. The list goes on! Jeg vet ikke om dette et symptom på abstinenser fra prokrastinering eller at jeg virkelig vil spille ALT, men jeg tenker å ta meg en velfortjent dag eller to med Candy King godteri og favorittspillene mine når dette er over.

Se ferdig alle seriene

Jeg og Jonas er på siste sesong av Friends og siste sesong av Buffy (to serier han ikke har sett), og vi har ennå ikke sett ferdig Stranger Things 2 eller den nyeste sesongen av Riverdale. Rett og slett fordi vi ikke har tid. Vi tar oss et avbrekk med en episode av noe når vi spiser middag, men that’s it. Jonas jobber og jeg studerer. Så når eksamen er over blir det stort netflix-marathon for å få sett ferdig seriene våre.

Pynte meg

Da jeg var i praksis sminket jeg meg hver dag og gikk i ordentlige klær. Og nå? Mottoet mitt er “så lenge jeg kommer meg på skolen er det godt nok”. På fredag dro jeg på skolen med klissvått hår etter morgendusjen, det var ikke pent men jeg var i hvertfall ren. Og det har vært standarden i det siste, jeg klarer å opprettholde personlig hygiene, men glem alt som heter sminke, fresht hår og søte antrekk. Så det blir godt med en post-eksamen glow up!

Jul

Jul har fått en helt ny mening for meg nå. Det er ikke bare fri, god mat, lys, glitter og fest. Det er et symbol på at eksamen er over! Det kommer til å bli fantastisk!

Storytime – Håret mitt

Haha, her kommer muligens det mest overfladiske og uinteressante innlegget på bloggen noen sinne. Vet ikke hvor interessant det er for dere å lese en historie om mitt hår, men det er en viktig historie for meg. Så jeg tenkte å dele den her, så får jeg dokumentert fremgangen jeg har hatt så langt og kan se tilbake på den om noen år.

Jeg vil påstå at sist gang jeg hadde ordentlig langt hår var i 7.klassen på barneskolen. Jeg klipte håret mitt til rett under ørene ved slutten av barneskolen, og har siden da eksperimentert med forskjellige frisyrer og hårfarger.

 

Jeg begynte for alvor å eksperimentere med hårfarger da jeg var 15 år. Jeg bleket håret nærmest mulig hvitt, og har siden hatt en rekke forskjellige hårfarger. Jeg var avhengig av å alltid fornye håret, og følte meg rastløs og kjedelig hvis jeg hadde samme hårfarge for lenge. Med bleking og farging blir håret ganske skadet, og jeg måtte stadig klippe de slitte tuppene. Håret ble kortere og kortere, og jeg begynte å bruke extensions for å kompensere. Jeg ble etterhvert også avhengig av extensions, og følte meg direkte stygg uten dem.

 

Siste gang jeg helbleket håret var mai 2014. Jeg klipte håret, bleket det og farget det lyserosa. Jeg hadde kjøpt meg nye extensions, og klippet derfor håret slik at det skulle blende seg med extensionene. Men jeg ble ikke fornøyd med resultatet og farget håret brunt igjen etter en kort uke. Jeg sluttet også med extensions til hverdags.


 

Oktober 2014 begynte jeg å klippe meg regelmessig. Jeg klippet meg hos en frisør ved navn Kasey, som ble fast frisør for meg i ett år. Sist jeg hadde vært hos frisøren ble klippen så dårlig at Kasey spurte om jeg hadde forsøkt å klippe meg selv. Tidligere hadde jeg også blitt skamklipt, så jeg var ganske redd for frisører. Jeg var åpen med Kasey og fortalte om min frykt for frisører, som alltid prøvde overtale meg til å “klippe alt”, og som alltid klipte for mye. Han var forståelsesfull og klipte ikke mer enn nødvendig, og vi la en plan for hvordan jeg skulle få langt hår uten å måtte klippe av alt og starte fra scratch.


 

I en lang periode klipte jeg meg regelmessig, men håret forble samme lengde. Ettersom jeg hadde brukt extensions hadde jeg en frisyre tilpasset det. Kort fortalt var håret klipt opp i forskjellige lengder, og var veeeeldig tynt nederst. Så siden 2014 har jeg jobbet for å jevne ut håret og få fylde i lengdene. Det har til tider resultert i en ganske grusom frisyre som jeg virkelig hatet (se 2015/2016 nederst). Lenge så det ut som om jeg prøvde å gro ut en gammel hockeysveis.

Øverst – mars 2015, juli 2015, januar 2016   //   Nederst – mai 2016, oktober 2016, januar 2017

 

Sist gang jeg var hos frisøren var i januar 2017. Det har vært kjipt å dra til friøsren. Hver gang jeg begynte å få litt lengde på håret måtte jeg ofre de ekstra centimetrene for å jevne ut lengdene. Men det har vært verdt det, for den liksom-hockeysveisen så ikke riktig god ut. Og nå er det ikke lenge igjen før jeg har den lengden og frisyren jeg alltid har ønsket meg!

Øverst – januar 2017 før og etter frisør  //   Nederst – november 2017   //   Til høyre – fletter i mai 2017

 

Det føles så utrolig godt å se forskjellen! Jeg kan se hvordan de mest oppklipte lengdene nesten har vokst helt ut. Hvordan lengdene som var så tynne nå har fått ordentlig fylde. Jeg er veldig stolt over at jeg har klart å slutte med bleking, farging og extensions, til fordel for å gro ut det håret jeg ønsker meg.  Det er sykt deilig å ikke føle behov for å bruke extensions, og kunne krølle og flette håret uten å få “kort hår”.

Jeg trenger dog en tur til frisøren asap, bare 10 måneder siden sist jeg klipte meg haha! Og en liten overfarging, da lengdene er ganske bleket av sol og slitasje. Min ideelle lengde er sånn ca midjelangt, og det tror jeg ikke er så langt unna. Gleder meg til å nå målet mitt!

Xmas wishlist

Vi er i november, og jeg regner med folk flest har begynt å tenke på julegaver. Jeg begynte med ønskeliste-innlegg for å gjøre det enkelt for en eks å finne gaver til meg, og nå er det blitt en tradisjon. Som voksen får jeg ikke så sykt mange julegaver lenger, det er for det meste fra nærmeste familie, typen og et knippe venner. Og de kjenner meg så godt at de klarer å finne fantastiske gaver til meg uten ønskeliste. Men for tradisjons skyld må jeg nesten bare skrive dette innlegget haha! Er ikke jul uten!

Julepynt

Jeg og Jonas flyttet sammen nå i august, og på studentbudsjett har vi ikke akkurat fått prioritert julepynt. Så å få det i julegave hadde vært fantastisk! Jeg elsker jul og julepynt, og vil ha både juletrepynt, julegardiner, duker, pynteputer og sengetrekk. Adventstake og aventstjerne ønsker jeg meg også. Jeg er glad i tradisjonelle farger som rødt, gull, grønt, sølv osv. Vi har forresten INGEN julepynt, så ingen trenger være redd for å gi meg noe vi allerede har.

 

Tusjpenner fra Tombow

Hint til lillesøster som bor i Oslo hehe. Jeg har ønsket meg tusjpenner fra Tombow i flere måneder, men har ikke hatt økonomien til å kjøpe noen til meg selv ennå. Alle farger er fine! De kan kjøpes på Tudos i Oslo og Panduro på Karl Johan. De kan også bestilles på Tudos.no.

 

Trillekoffert

Jeg har ikke en egen trillekoffert, det er noe jeg ikke har kjøpt til meg selv fordi jeg heller vil bruke pengene mine på sminke og klær. Så om noen vil gi meg en trillekoffert til jul hadde det vært perfekt. Jeg og Jonas har en på deling som vi har fått av foreldrene hans, men jeg skulle gjerne hatt en egen.

 

Penger og gavekort

Livet på studentbudsjett er hardt, trenger jeg si mer? Akkurat nå sparer jeg opp til en tur til tannlegen, for jeg er sikker på at jeg har fått mitt første hull nå. Dessuten har jeg og Jonas tenkt å beholde leiligheta over sommeren, og da trenger jeg penger å betale leie for juli og august når jeg ikke får utbetaling på studielån. Jeg vil også en tur inn til Oslo etter jul, kan ikke tro at jeg har bodd i Kongsberg i tre måneder og ikke har fått besøkt lillesøster ennå!

 

Kjøkkenmaskin og bakeutstyr

Enda flere ting på lista over “ting jeg ønsker meg, men aldri kjøper fordi jeg heller bruker pengene mine på enda en genser og ny negellakk”. Hjemme hos mamma hadde vi jo alt. Hvis jeg ville bake eller lage fancy mat var det null stress, vi hadde ALT av utstyr. Her hjemme har vi ikke miksmaster en gang, og jeg må slukøret innse at disse tingene koster penger og at jeg må skaffe meg det sjæl.

 

Vinglass fra Pip Studios

Jeg drikker egentlig sjeldent vin, det er mest på fest og når mamma drar frem vin til en fancy middag. Men om man først skal drikke vin synes jeg man burde ha glass til det. Jeg har forelsket meg helt i disse glassene fra Pip Studios. De er kanskje litt tacky, men jeg elsker dem! Mest sannsynlig kommer jeg heller ikke til å kjøpe vinglass selv mens jeg er student, så å få de i gave hadde vært fint. De kan bestilles fra linken under.

 https://www.interiorgalleriet.net/categories/service-fra-pip-home

 

The Body Shop

Min bff har fått seg jobb hos The Body Shop, så her er noen ting jeg ønsker meg derfra hehe. Jeg elsker The Body Shop, og det aller meste derfra er innafor. Men såpe, body scrub, lip butter, All in one Face Base (i lyseste nyanse) og Shade Adjusting Drops Lightening står høyt på lista.

 

Det er sikkert 100 flere ting jeg kunne lagt til lista. Jobber med å lage en “master wishlist” i bullet journalen min, en liste over ALT jeg ønsker og trenger som ikke er klær eller sminke. Og det er mye! Må nok bli millionær før jeg får krysset av alt på den lista. Der er alt fra små ting som en enkel papirkutter til dyrere ting som en Nintendo Switch og Polaroid-printer til telefonen. Skal poste min “master wishlist” på bloggen når den er ferdig, så kan jeg oppdatere årlig med nytt bilde av den hvor jeg har fått krysset av det jeg har skaffet meg, så ser alle hva jeg ønsker meg og trenger lol.

Hva ønsker du deg til jul? 🙂

Eksamensangst

Nå er jeg hjemme fra ei kort helg i Tønsberg, og rett tilbake til intens eksamenslesing. Lørdagen ble ikke så begivenhetsrik for min del, jeg brukte nok lengre tid på å ordne meg enn på å faktisk feste lol. I allefall, vi var samlet i Tønsberg for å feire Ida Elise sin 23-årsdag. Vi hadde et koselig vors med pizza og kortspillet Fylla, før jeg ble full og sovnet…. Og våknet aldri. Vel, det var nå godt å sove, regner med jeg trengte det.

I Kongsberg går verden sin gang, og jeg har for alvor gått inn i eksamenshelvetet. Man skulle tro jeg hadde lært, visste bedre, så det komme. Men det gjorde jeg ikke. I min surrealistiske boble tenkte jeg at eksamensstress er stress fordi man ikke gjør noe annet enn å lese, noe jeg var ganske forberedt på. “Duh, selvfølgelig skal man lese før eksamen” liksom. Det jeg ikke var forberedt på er denne mentale torturen, hvor jeg til befinner meg i en slags altoppslukende angsttilstand som forteller meg at hvis jeg ikke består eksamen så er livet over. Eventuelt at jeg må ta en GoT-inspirert walk of shame gjennom skolen.

Det hjelper ikke på at jeg har blitt ekstremt slapp, trøtt og sliten de siste ukene. Jeg får faktisk godt med søvn om nettene (ca 7-8 timer), tar en to timers nap på ettermiddagen og sover igjen like godt om natta. Men er fremdeles supertrøtt og sliten hele dagen gjennom. Hva er greia?! Jeg er så lei, først var jeg syk i to måneder, og nå skal jeg være slapp og trøtt 24/7? Uff, regner med det bare er vitaminmangel og jernmangel, men jeg har faktisk ikke råd til å kjøpe kosttilskudd akkurat nå.

På den lyse siden er det snart jul<3 Og det kan hverken eksamen eller slapphet ta fra meg!

Kjoler til julen og nyttår

Dette er et dilemma for meg hvert eneste år. Jeg er supersvak for pene ting og elsker å dolle meg opp . Men jeg har aldri vært noen millionær, så det å kjøpe en kjole som jeg planlegger å bruke én kveld blir rett og slett for uøkonomisk. Spesielt når jeg allerede har 20 kjoler å velge mellom, og 100 andre ting jeg heller burde spare pengene til.

Men faen, man vil jo ikke bruke den samme kjolen på julaften som man har brukt de siste 3 årene. Personlig smak og motebildet endrer seg opp gjennom årene, så man ønsker jo å fornye seg. Den kjolen som var fantastisk for tre år siden er ikke nødvendigvis like trendy eller like “meg” nå. Jeg vet ikke, jeg skal tenke litt på det. I mellomtiden drømmer jeg meg bort med vindusshopping på internett.

 

For julaften og julemiddager

1. HER   //   2. HER   //   3. HER

Jeg vet noen synes det er en litt “gammeldags” tankegang, men jeg kunne ikke tenke meg å sitte under julemiddagen med familien i en kjole som viser både kløft, rumpe og lår. Så disse kjolene synes jeg er perfekte! Ikke heldekkende maxi-kjoler, men heller ikke sånn at det ser ut som om man prøver å “score” under familiemiddagen. De røde er så “julete”, og mørkeblått sammen med sølv og diamantsmykker gir meg en skikkelig “starry night” vibe.

 

For julefester

1. HER   //   2. HER   //   3. HER   //   4. HER

Det blir garantert noen fester med Harstad-folket i jula, når hele gjengen er samlet i samme by. Da er det kjekt med noen kjoler som egner seg for byen og festligheter, også er det mer innafor med kjoler som viser litt former og hud.

 

For nyttårsaften

1. HER   //   2. HER   //   3. HER

Jeg ELSKER nyttårsaften! Føler det er en av de få kveldene i året hvor man kan dra den helt ut med glitter og glamour, uten at det blir too much. Jeg har lagt min elsk på rosegull, men svart vil alltid være et trygt valg. Jeg ønsker meg kjolen til venstre såååå mye, tror den hadde sett sykt bra ut med en søt diamant-choker og krøller i håret.

Det er bare et problem med å tenke på det, og det er at om en måned vil de fineste kjolene være utplukket i min størrelse. Mange av disse er det allerede, så det er egentlig bare om å gjøre å bestemme seg kjapt. Nei, jeg skal prøve å være sterk og klare meg med det jeg allerede har!

Hello November

Goodbye October

 

Hello November

Siden det er November og vi snart trer inn i advent ble det lilla som er månedens farge, og krystaller som månedens tema. Veldig fornøyd med dette oppsettet og temaet, synes det ble kjempefint! Eneste jeg har å klage på er at det ble litt for mange smådetaljer på måneds-oversikten, jeg ble litt revet med hehe.

Denne måneden prøver jeg meg igjen på en sleep-tracker, også har jeg laget en study-log i et desperat forsøk på å motivere meg selv lol. Eksamen om to uker, og jeg stresser over at jeg stresser for lite, om det gir mening. Altså, i stedet for å tenke “å shit jeg må lese!!!” tenker jeg “faen skal ikke du slutte å være lat og begynne å stresse over eksamen snart?!”. Nå ønsker jeg i hvertfall å fylle ut loggen slik at det kan se ut som om jeg har prøvd lol.