OOTD – Lady in red

 

Jeg hadde en skikkelig ufotogen dag i dag, som er interessant. Før tok jeg aldri selfies, fordi jeg varveldig ufotogen og aldri ble fornøyd, men etter jeg begynte å jobbe mer aktivt med bloggen og ta masse bilder har jeg “lært” meg å bli fotogen. Eller i hvertfall lært noen poseringer og triks som funker for at jeg skal ta meg litt bedre ut på bilder. Og siden februar har jeg egentlig ikke slitt noe særlig med at jeg blir misfornøyd. Før i dag. Jeg hadde egentlig tenkt til å avfeie det hele, og bare poste bildene over hvor man ikke ser ansiktet. Men i frykt for at dere ikke skal tro på meg, skal jeg poste et knippe bilder av ansiktet mitt fra i dag.

Haha uff, det er ikke alltid like lett! Men noen dager vil ikke trynet samarbeide, og sånn er det bare. Heldigvis kan vi i det minste le av det :’)

Ting jeg ikke vil ta for gitt

Å være ung student er ikke bare bare, men det har så absolutt sine fordeler! Jeg er veldig forberedt på å en dag ha en vanlig 9-17 jobb og egne barn, altså en shtload med ansvar som gjør noen aspekter ved min nåværende hverdag litt vanskelig, om ikke umulig, eller i hvertfall uansvarlig.

Lange ferier. Å være student har sine fordeler, og lange ferier er så absolutt en av dem!

Fleksibel deltidsjobb. Så deilig som det skal bli å få meg fast jobb som ferdigutdannet optiker, er det en viss frihet og sjarm over en fleksibel deltidsjobb i butikk. Kjenner allerede et nostalgisk savn for nattevaktene på Esso!

 Spontanturer. Jeg gleder meg enormt til å bli mamma og er sikker på at det er 100% verdt det, men det er ganske deilig å kunne pakke kofferten og ta en spontantur til Tønsberg om jeg føler for det. Slike ting krever jo litt mer planlegging når man har en familie på tre.

Kunne gå med “hva jeg vil”. Optikerne jeg har vært hos har alle hatt en typisk profesjonell stil, som ikke er helt min greie. Her i gården er det magetopper, jeans og kreativ sminke. Heldigvis tror jeg optikere har litt mer slingringsmonn enn f.eks advokater, men en viss profesjonalitet er å forvente, så da kan jeg nok si hade til magetopper i hverdagen 🙁 Jeg er for øvrig så lat at når jeg kommer hjem er det rett inn i sløveklærne, så å gå rundt i de klærne hjemme er heller ikke noe som blir å skje…

Å være lenge oppe. Dette er noe jeg har begynt å kjenne på allerede, å være oppe til klokka 2 på natta i ferien virker ganske feil. Men å kunne ta seg et ekstra game på Hammerwatch om kvelden uten å ødelegge neste dag er en fin frihet jeg føler jeg må sette pris på nå.

Å kunne spise usunt når det passer meg. Dette er enda en greie med barn som jeg har tenkt mye på i det siste. Både jeg og Jonas er dårlige på å spise grønnsaker til middag, og vi drikker masse brus i hverdagen. Dette er noe jeg tenker vi blir nødt til å endre på når vi får barn, så da er det bare å nyte tiden med sjokolade før middag så lenge jeg kan!

Lange morgener. Noe av det jeg liker aller best er en laaaaang morgen, hvor jeg kan ligge i senga i timesvis og se på youtube, duppe litt, lese blogg, kose litt på Jonas, drøye det å stå opp og kle på meg, kose meg under den varme dyna. Dette er en hverdagsluksus jeg kan unne meg selv greit ofte nå, men når jeg har barn og jobb blir det en annen story.

Haha, nå virker det som om jeg svartmaler fremtiden helt, så en gang snart skal jeg skrive et innlegg om ting jeg ser frem til!

Hva er det du ikke vil ta for gitt? 🙂

Bloggere = special snowflakes?

“Bloggere mener at de har en personlighet og et liv som er sååå spesielt at alle må få vite om det”.

En påstand jeg fikk servert i en diskusjon på Jodel (av alle plasser…) i dag, som fikk meg til å tenke. Mye mulig at personen som skrev dette bare troller, men det blir for kjedelig å avfeie det som tull ment for å provosere. Så jeg har selvfølgelig kvernet på denne påstanden i hele dag, fordi hva annet har jeg å ta meg til mens jeg venter på at maskinen med klær skal bli ferdig?

Konteksten er en tråd hvor OJ (original jodler) sier han ikke klarer ta bloggere seriøst. Jeg spurte hvorfor av ren nysgjerrighet, og en annen person kom med påstanden over. Jeg vil tørre påstå at utsagnet er veldig feil for majoriteten av bloggere. At over 50% av bloggere startet bloggen sin med en tanke om at “jeg er så spesiell at hele verden må få vite om det” virker bare banalt. For de aller fleste er det bare en morsom hobby, en gøy og lettvint måte å dokumentere livet sitt på gjennom bilder og tekst. At andre synes det er gøy å lese om er jo bare en bonus.

Ikke bare er påstanden feil, men jeg tror den er farlig også. Å generalisere mennesker på en slik måte fjerner jo hensikten med å gjøre noe som helst. Vi kunne også sagt “alle musikere mener at de er så talentfulle at hele verden må høre låtene deres”, eller “alle mennesker som snakker mener at det de har å si er så viktig at andre må høre det”. Vi kan ikke være så kyniske å tro at alt bunner i narsissisme.

 

– Hilsen narsissisten selv 🙂

Hvor mye hud er lov?

En debatt som er nesten like varm som været om dagen, hvor mye hud er det lov å vise på gaten ute? Eller på jobb? Jeg synes det er litt sært, og lurer på om ikke folk skal bli lei av å bry seg om hva andre går med. Jeg kunne selv sikkert liste opp 100 ting jeg ikke skjønner at andre folk går med, men det er så mye enklere å minne seg selv på at vedkommende mest sannsynlig går med det fordi han/hun liker det, og da må de få lov. Her er hva jeg tenker om klesdebattene jeg har kommet over de siste par dagene.

– Baris på åpen gate, yey eller ney? Jeg gir tommelen opp til baris på gaten, jeg synes det er litt tøft gjort. Jeg ser en påstand er at mange av mennnene som går i baris gjør det for å vise seg frem, noe jeg synes er litt merkelig. Kan ikke grunnen(e) være så enkel som at det er varmt, de vil bli brun, og ikke vil gå i en skjorte som får masse ekle svettepads utover dagen? Hadde sikkert gått i baris selv om det hadde vært innafor for jenter, haha!

Eneste bilde jeg har av meg i “baris”. Jeg liker for øvrig også å vise meg litt frem, hva er problemet? :)))))))

 

– Hvor kort skal shortsen være? Jeg tenker at så lenge ikke buska tyter utenfor og man får kjønsslepper på avveie, så kan den vel egentlig være så kort som man selv vil. Personlig synes jeg det er en smule harry med så kort shorts at hele rumpeballen vises, men hva jeg synes er pent eller ikke burde ikke hindre folk i å gå med hva de vil.

 

– Shorts på jobb, yey eller ney? Argumentet for at man skal kunne gå i hva man vil bunner i at man representerer seg selv, men på jobb gjør man vanligvis ikke det, da representerer man bedriften / selskapet man jobber for. Jeg synes likevel at shorts til en viss grad skal være innafor når været har vært som i det siste, men kanskje en lengde ned til knærne? Og i stedet for vanlig jeans, så kan man bruke en sort shorts? Kanskje det kunne blitt laget en “dressbukse versjon” av shorts, haha!

 

– Sandaler på menn? Hvis menn blir like plaget av overopphetede føtter som meg skjønner jeg godt at de går med sandaler! I denne varmen takler jeg ikke å bruke sokker og sneakers, for jeg får en brennende følelse i fotsålen som er grusom. Å oppfordre til litt stell av føtter er ikke så dumt, men menn må få gå i sandaler de også.

 

Hva synes du? Hvor mye hud skal være lov?

Årets første

 

Wiiii, i dag fikk jeg endelig tatt årets første bad! Jeg og Jonas tok turen til Kjennerudvannet for soling og bading. Jeg ble ikke skuffet, det var behagelig temperatur i vannet, området rundt var superidyllisk, og vi klarte å finne oss en egen plass litt bortenfor folkemassen slik at vi kunne ligge og kline, hehe 🙂 Og sånn at vi hadde full oversikt over tingene våre når vi var ute og svømte. Eneste som er litt kjipt er at alle badeplassene i Kongsberg er minst en times gåtur unna hvor vi bor, så vi blir ikke å orke og bade hver dag. Skulle ønske det var et badevennlig vann i skogen rett over huset vårt, det er drømmen!

Har du badet i år? 🙂

Alltid en sesong på forskudd

Et merkelig, og ganske irriterende “karaktertrekk” hos meg er at jeg alltid har hodet en sesong frem i tid. Vi har ikke rukket å komme inn i juni en gang, og jeg vil ha høst NÅ, så fort som mulig takk. Herregud, her har jeg gått i månedsvis og lengtet etter sol, sommer og varme, og så snart vi får det har jeg allerede rukket å “get over it” og er klar for det neste.

 

Andre bryr seg nok ikke, men jeg synes det er ganske irriterende. Hvorfor kan jeg ikke bare sette pris på hvor godt jeg har det nå? Jeg prøver å finne svar på hvorfor jeg er sånn. Jeg er en drømmer som liker å koke opp idylliske scenarioer om hvor fantastisk alt skal bli. Og når det ikke lever opp til forventningene mine er jeg flink til å “let it go”, og heller drømme og idealisere det neste som kommer. Kanskje er det derfor? Nå er det endelig sommer, men latskapen har tatt overhånd, så i stedet for å gjøre alle de kule tingene ligger jeg hjemme i sløveklær og spiller Hammerwatch. Kanskje det blir bedre til høsten, når jeg begynner på skolen igjen, blir pushet opp av senga og tvunget til å kle på meg, gjøre ting og være sosial?

 

Eller kanskje det er fordi vi gikk fra vinter til sommer på et blunk, uten noen ordentlig vår midt i mellom? Jeg hadde lenge gledet meg til en mellomting, med skinnjakke-vær, sneakers og jeans. Nå svetter jeg i hjel hvis jeg har på meg noe annet enn sandaler og shorts, og jeg har ennå ikke fått brukt de fine gummistøvlene jeg kjøpte for litt siden. Mest sannsynlig er ikke dette grunnen, siden jeg har vært som dette så lenge jeg kan huske. Begynner å glede meg til jul i september, og når jula endelig kommer er jeg så lei av alt maset at jeg bare vil få det overstått.

 

Jeg burde så absolutt bli flinkere til å snu disse situasjonene rundt. Problemet er nok at så snart livet ikke blir like kult som jeg hadde sett for meg er jeg flink til å “slå opp” med ideen, og hoppe videre til neste og beste scenario jeg kan bygge opp forventninger til. Jeg kan jo heller bare innse at livet ikke blir kult uten at jeg selv gjør en innsats for det, og gjøre en innsats NÅ. Sommeren er jo ikke over, jeg har fremdeles over to måneder igjen på å gjøre den minneverdig!

 

Vel, det var et unødvendig langt innlegg om noe så lite som at jeg gleder meg til høsten. Det er godt man ikke har større problemer her i livet :’)

OOTD + sommerdag

 

I dag fikk jeg endelig den sommerdagen jeg hadde forventet at alle dagene skulle være som. Jeg og Jonas dro til byen fordi han hadde sykt lyst på junkfood, også tok vi bare turen videre. Vi var innom Gamle Norge en tur og tok en pils og så litt av gratiskonserten som var der, så gikk vi turstien langs Numedalslågen til vi fant en bro vi kunne krysse elva over. På broen var det en del hengelåser, og jeg har såååå lyst til at jeg og Jonas skal gjøre det samme, haha! Og Jonas kunne sikkert ikke brydd seg mindre, lol. Også fikk jeg tatt antrekksbilder og plukke fine blomster jeg fant på veien. De tenker jeg å presse, så kan jeg lime dem inn  dagboka senere.

Håper dere har en fin sommer <3

Forventninger vs. virkeligheten

Mine planer for sommeren / når eksamen var over

1. Være ute og nyte været hele tiden

2. Gjøre kule ting som å utforske Kongsberg, ta antrekksbilder og plukke blomster

3. Pynte meg og utnytte sommeren ved å gå i søte sommerklær og bruke kawaii sommersminke

4. Trene masse pole

 

Meg siden søndag:

 

Neida, jeg har faktisk gjort litt. Har vasket leiligheta, ryddet i boden (omg endelig fikk jeg den byrden av skuldrene mine!), trente pole på tirsdag, og vært en tur ute og spist is. Men hva har jeg gjort ellers? Økt spilletiden min på Hammerwatch…. Drastisk. Altså, jeg elsker videospill, men det er så farlig avhengighetsskapende! Tenk at man kan ha det så gøy uten å gjøre noe annet enn å skru på datamaskinen?

Ellers har jeg begynt å tenke på at jeg skal til Harstad snart, og begynte å skrive pakkeliste i dag. Og jeg prøver for harde livet å begrense meg selv, men slik det ser ut nå må jeg ha minst 2 kofferter… Også skal jeg prøve å få med meg stanga også. Herregud, det blir en dyr reise! Jeg tenker at det blir rettferdiggjort av at jeg tross alt skal være der i to måneder, men økonomien hører liksom ikke på hva som er rettferdig og ikke.

 

Situasjonen er også den at det åpenbart kommer til å bli litt shopping i Harstad, og det skal jo hjem igjen. En god del av tingene jeg tenker å kjøpe er også ganske store eller tunge. En ny pc er øverst på prioriteringslisten, også vurderer jeg gitar og Nintendo Switch. Uff, vi får se!

Nå skal jeg snart trene mer pole (produktivitet, hurraaaaa), så vi blogges neste gang jeg føler at jeg har noe som er verdt å dele!

Frihet

 

Åh, jeg har mye mulig hatt de fineste dagene i 2018 den siste uka! Jeg har gjort så mye gøy, vet ærlig talt ikke om jeg klarer å få skvist alt inn i et innlegg, haha!

På tirsdag hadde jeg min siste eksamen, og jeg og Jonas dro rett til Tønsberg for å være noen dager hos Ida Elise og Joakim. Jeg har shoppet en del, vi har vært på stranda og kost oss, også var det en amazing 17.mai feiring sammen med Ida Elise, Joakim, Sebastian og David! Vi hadde ordentlig champagnefrokost mens vi så sendingen fra Oslo på NRK, så russetoget i Tønsberg og grillet hos Sebastian på kvelden. Fredag dro jeg inn til Oslo for å møte lillesøster Amanda, pappa og stemor Merete. Vi hadde en kjempefin dag med en finere middag på Dinner, og pilsing på Fridays etterpå. De var også på besøk hos meg og Jonas tidligere i dag, for å se hvordan vi har det her i Kongsberg. Kjempekoselig!

Hehe, det er litt rart, for det har vært full agenda i en måned nå, så det føles litt merkelig ut nå å at jeg ikke har noe jeg må gjøre fremover. Ingen eksamener å øve til, ingen plasser jeg skal være eller ærender som må gjøres. Litt rart, men litt deilig også. I morgen tenker jeg å få satt ut stanga, slik at jeg får trent litt disse finværsdagene. Er jo meldt strålende vær hele neste uke, så det må jeg utnytte til det fulle!

Håper dere hadde en fin 17.mai og koser dere masse i sommer <3

Kjoler til 17. mai

Vi er dessverre ikke alle så heldige som har en bunad. Jeg har selv ikke bunad, så når jeg skal feire ting som nasjonaldagen, konfirmasjon eller dåp kan det bli en liten utfordring å finne en fin kjole som er “fin nok” uten å være “for fin”. Så jeg har funnet 12 kjoler som funker til 17.mai! Det er vår, så blomstermønstre og lyse farger blir lett en favoritt, men jeg har også hentet litt inspirasjon fra flagget vårt, og funnet noen kjoler i rødt og blått.

 

1. HER    /    2. HER    /    3. HER    /    4. HER

 

1. HER    /    2. HER    /    3. HER    /    4. HER

 

1. HER    /    2. HER    /    3. HER    /    4. HER

 

Har du bunad?