Gøy med planter ass

Ikke mer enn én dag etter min overlykkelige plante haul ser jeg at hele kjøkkenvinduet mitt er infisert med bladlus (: Utrolig gøy, nå mangler jeg bare ullskjoldlus, så har jeg vært borti alle de store stygge plantepestene. Til vanlig hadde det ikke brydd meg så mye, men jeg drar til Tyrkia om tre dager og rett nordover etter det. Så jeg må bare spraye godt med grønnsåpevann frem til jeg drar og håpe på det beste, for jeg har ikke mulighet til noe annet.

/ fra dagens spraying /

 

Ellers har jeg noe litt mer positivt å vise! Philodendron Brasilen min har ENDELIG bestemt seg for å sende ut et nytt blad! Ser det ut som i allefall… Haha jeg vet egentlig ikke hva som skjer, men den har sendt ut denne hvite, rare tingen, og det ser nå ut som en stilk med et nytt blad. Mulig jeg er veldig utålmodig, men jeg har virkelig ventet på at noe skulle skje med denne planten!

 

Og kanskje det mest spennende, dragefrukt-frøene har begynt å spire! Utrolig spennende, jeg hadde satt noen inne på badet og noen i kjøkkenvinduet, for jeg aner ikke hva som er best måte å få de til å gro på, og det ser ut som om de likte vinduet best. Håper de får litt størrelse mens jeg er i Tyrkia, så rekker jeg å ompotte et par av dem før jeg drar nordover.

 

Ellers kan jeg dele at chili-planten min har sendt ut noe som likner litt på blomster, så det blir spennende å se! Er det blomster? Er det frukt? Hahaha jeg er så newb og har nesten ikke lest meg opp noe som helst på hvordan grønnsaksplanter vokser, så da er det ekstra spennende hver gang det skjer noe nytt!

Gummitreet mitt (Ficus Elastica) ser ut til å være på bedringens vei, takk gud! Den var jo utrolig “droopy”, så jeg ompottet den for noen uker siden og nå begynner det å gi resultater. Bladene begynner å rette seg oppover igjen, og det har kommet masse nye røtter. Så mye at jeg snart må ompotte den igjen, haha!

 

Ellers har jeg brukt mye tid til å spille Zelda BOTW. Nå har jeg endelig funnet alle korokene på vanlig “mode”, jeg har oppgradert alt av utstyr, gjort alle quests og fullført Hyrule kompendiet. Likevel står det bare 99.59% fullført, så regner med det er en plass jeg ikke har vært innom. Men jeg føler meg ferdig med den saven nå, så jeg har begynt på master “mode”.

 

Og ellers stresser jeg over alt jeg må ordne før jeg drar til Tyrkia, mens jeg spiller Zelda, lol!

Plante “haul” fra Solheim gartneri

I går kveld kom pakken min med tre nye planter! Dette er første gang jeg har bestilt planter på internett, så jeg var veldig spent på om det ble å gå bra. Herregud jeg fikk hentemelding ett kvarter før butikken stengte, så da var det bare å kaste på seg skoene og løpe for å rekke butikken, hehe!

Plantene ble bestilt fra Solheim gartneri, en norsk nettbutikk. Jeg følte det var greiest, så slipper jeg å stresse over at plantene blir holdt igjen i tollen og slikt. Solheim gartneri har såååå mange fine planter, jeg synes det er helt fantastisk at vi har i allefall én nettbutikk i Norge som faktisk tilbyr et litt bredere utvalg slik at man kan få tak i unike planter uansett hvor man bor i landet. I tillegg er også prisene veldig rimelige, som er utrolig med tanke på at Solheim basically har “monopol” i Norge på mange av plantene de selger. To av plantene kostet under hundrelappen, det sier litt!

Over til plantene! Det ble en Philodendron “Lemon Lime”, en Gullranke “Marble Queen” og en Calathea Musaica. Tre stykker jeg har hatt på ønskelisten en god stund. Åh, se så fine! Er helt forelsket jeg!

 

Jeg elsker den fine og freshe fargen til Philodendron Lemon Lime, og jeg elsker formen på bladene, samt at teksturen minner meg litt om kjølig, deilig silke! Jeg bestemte meg for å gå for en Philodendron “Lemon Lime” i stedet for en Gullranke “Neon” fordi jeg ville prøve noe litt annet. Jeg har nå tre forskjellige “Gullranker”, så jeg tenkte det kunne være gøy med en ny type plante. Dessuten var Philodendron 10kr billigere hehe, og jeg har hørt at i hvertfall Gullranke “Neon” vokser ganske sakte. Vet ikke om Philodendron “Lemon Lime” også gjør det, det finner jeg vel ut av.

 

Pothos (gullranke) “Marble Queen” har vært en sånn plante jeg har irritert meg lenge over at jeg ikke har funnet i en butikk. Jeg føler den er så simpel, men tydeligvis ikke bra nok for de store plantekjedene i Norge. Så jeg er overlykkelig over å endelig ha den i samlingen min! Elsker den hvite variegasjonen, og håper på at med nok lys vil den beholde de nesten hvite bladene. Den minner litt om Pothos N’joy, men bladene er større, og mønsteret i variegasjonen er annerledes, så jeg måtte selvfølgelig ha begge to 🙂

 

Og til slutt min nyeste elskling, Calathea Musaica <3 Mønsteret i bladene er bare helt utrolig, det er vanskelig å tro at dette faktisk er en del av planten og ikke bare malt på! Jeg elsker slike “rariteter”, det er slikt som virkelig gjør planten unik og enestående. Dette var også Jonas sin favoritt av de tre nye 🙂

 

Ellers var plantene godt pakket, de kom utrolig raskt (bestilt på fredag, sendt på tirsdag og jeg fikk hentet dem onsdags kveld) og de var i veldig fin stand da jeg fikk dem. Bare et blad var knekt av, og siden det var fra Calathea Musaica har jeg lagt det til pressing, så kan jeg kanskje ramme det inn og henge det opp etter sommeren. Det var et par inntørkede områder på et par av bladene på Musaicaen, men jeg vil si at 95% av planten ser frisk og fin ut. Ellers ser jeg at i hvertfall Philodendron og Pothos’en må pottes om før jeg drar til Harstad, så det skal jeg få gjort i helga.

 

Slik var de altså pakket. De var pakket godt inn i avispapir fra topp til tå, og et finere papir rundt basen til stilkene slik at jorden ikke søler over alt. Calathea Musaicaen var også godt fuktet, som er bra siden den liker et fuktig miljø. I plassen som var til overs i esken var det også stappet godt med avispapir slik at plantene ikke blir slengt rundt inne i pappesken. Alt i alt vil jeg anbefale Solheim gartneri på det varmeste, og kommer garantert til å kjøpe flere planter derfra i fremtiden!

Dette blir nok det siste plante-innkjøpet mitt før høsten, for nå drar jeg snart nordover! Likevel skjer det en del spennende ting nå, så dere får en litt mer generell oppdatering i morgen 🙂

Liten FAQ (info) om optometristudiet

Fikk et lite spørsmål om hvordan ting er på optometri-studiet, så tenkte å bare svare i et eget innlegg siden svarene blir så ufattelig lange, hehe! Kan jo være at noen andre har bruk for svarene også. Ellers må jeg påpeke at ting kan endre seg, så selv om mitt kull hadde det “sånn-og-sånn” kan det bli endret til du begynner på studiet, så om du vil være 100% sikker på noe må du nesten heller kontakte studieveileder eller fagansvarlig. De finner du litt ned i høyre kolonne under “Har du spørsmål” på denne linken: https://www.usn.no/studier/finn-studier/optometri/bachelor-i-optometri/

 

Hvor lang er en gjennomsnittelig dag på optometristudiet? Dette spørsmålet er veldig vanskelig å svare på, hehe. Hvor lang studiedagen er avhenger av to ting, 1) hvor du er i studiet og 2) hvor mye du vil/må jobbe på egenhånd (og om du regner det som en del av studiedagen). Generelt for hele studiet har vi ikke har så mange eller lange forelesninger, og spesielt førsteåret er ganske chill. Men på andreåret får vi veldig mange oppgaver vi må jobbe med på egenhånd, så det blir mye jobbing med skole utenom vanlige forelesninger og lab/øvingstimer.

Som eksempel kan jeg si at jeg på førsteåret hadde perioder hvor jeg nesten ikke var på skolen på flere dager, og jeg klarte meg OK selv om. Og på andreåret har jeg hatt uker hvor jeg har vært på skolen fra klokken 08 om morgenen til 20 om kvelden. Så hvor lang studiedagen er varierer veldig.

Her er noen ukeplaner fra mitt første og andre år, om det hjelper.

 

Har man mye obligatorisk på studiet? På førsteåret er det veldig lite som er obligatorisk. På andre semester på første året (det vil si om våren på førsteåret) får man et fag som heter “grunnleggende optometri”, og der er det en del obligatoriske laber å delta på. Jeg mener også at det er obligatorisk å møte opp til histologi-labene man har første semester av førsteåret. Men ellers er ikke forelesningene eller de andre øvingstimene obligatoriske å møte opp på. På andre året blir det mer som er obligatorisk, fordi vi lærer mye mer om synsundersøkelser og må møte opp for å øve på de teknikkene. Ellers er alle innleveringer obligatoriske.

 

Har vi vinterferie og høstferie? Ja, vi har vinterferie og høstferie i tillegg til alle andre vanlige ferier og helligdager. Det skal sies at vinter og høstferie ganske så pent kalles “studieuke” hos USN (universitetet i sørøst-Norge), så det er ikke uvanlig at vi har innleveringsfrister i løpet av feriene. Men for de som ønsker å bare ha ferie har man vanligvis god tid til å jobbe med oppgavene, så det er mulig å få levert dem før fristen om man vil ha 100% fri i ferien.

 

Har vi praksis alle årene? Ja, vi har en praksisperiode for hvert år på studiet. På førsteåret hadde vi praksis en uke på høsten, da var vi en uke i optisk butikk og lærte oss å reparere briller, måle styrke på glass, selge briller og generell kundeservice og butikkdrift. Praksisperioden er en del av faget “optikk og optoteknikk” og du kan lese mer om faget og praksisperioden på denne lenken: https://www.usn.no/studier/studie-og-emneplaner/#/emne/OPTI1014_1_2019_H%C3%98ST

På andre året hadde vi en uke i praksis tidlig vinter/vår. Da var vi en uke i brillebutikk hvor vi skulle observere synsundersøkelser, tilpasse briller og levere ut briller til kunder. Denne praksisperioden er en del av faget “klinisk optometrisk praksis 1”, og du kan lese mer om faget og praksisperioden på denne lenken: https://www.usn.no/studier/studie-og-emneplaner/#/emne/OKOP2013_1_2018_H%C3%98ST

På tredje året har vi praksis i to måneder på våren, eller man kan velge å dra på utveksling i tre måneder i stedet for.

/ Fra jeg var i praksis på førsteåret /

 

Når får vi ferie (jul og sommerferie)? Det varierer ettersom når eksamenene er ferdig, og sånnsett er det ganske simpelt: ferdig med eksamen = ferie! På førsteåret hadde vi siste eksamen før jul den 12 desember, og siste eksamen før sommeren den 15 mai. På andreåret hadde vi siste eksamen før jul den 10 desember, og siste eksamen før sommerferien var 23 mai. Så vil tørre påstå vi får relativt tidlige ferier.

/ feirer sommerferie med jentene i klassen /

 

Når er semesterstart? Om høsten starter skolen ca. midt i august, så rundt den 12-15 august. Etter jul starter vi ganske tidlig, tror vi har startet 3 januar de to årene jeg har gått.

/ Antrekk første skoledag høsten 2018 /

 

Bonus: vi må kjøpe eget utstyr på optometri! Noe de fleste kanskje ikke vet (jeg ante i hvertfall ikke dette) er at man må kjøpe en del eget utstyr for optometri-studiet. MEN du trenger det ikke til skolestart, du trenger det fra andre semester på første året, og skolen informerer deg da om hva du trenger og tilrettelegger for bestilling av utstyr. Om du ønsker kan du kjøpe det brukt eller fra en annen leverandør, men dette må du da gjøre på egenhånd. Ellers burde man ha en kalkulator som er godkjent for eksamen.

Utstyret man trenger til andre semester på førsteåret fikk vi i ett sett. Det inkluderte retinoskop og oftalmoskop + lader, prøvebrille, PD-linjal, coverspade, pennelykt, fikseringspinne samt en sekk alt var ferdigpakket i. Prisen til sammen på dette var ca. 8700kr. Til andreåret trenger man en egen linse man bruker til synsundersøkelser, og denne koster ca 2000kr. Om vi må kjøpe noe på tredjeåret vet jeg ikke, haha!

 

Håper det kanskje ga noen svar 🙂

Dragefrukt, papaya og everything mango

Nå er jeg og Jonas kommet hjem etter en helg i Oslo som barnevakter. Vi skulle egentlig bare være der som barnevakt fra fredag til lørdag, men det er så koselig å være der at vi ble en dag til siden vi hadde muligheten. Ellers var barnevakts helg en fin måte å “resette” meg litt på, etter å ha hatt hendene fulle med barn og det som hører til tenker jeg ikke på eksamen lenger, haha!

Da vi var på vei hjem fra togstasjonen i dag så vi en butikk med masse gøy frukt som var åpen, og jeg har hatt lyst til å prøve papaya så lenge, så da dro vi innom. Med hjem ble det en papaya, dragefrukt, en mangojuice og mangobrus. Mangobrusen var seriøst noe av det beste jeg har smakt i hele mitt liv! Kunne drukket meg ihjel på den! Mangojuicen drikker jeg nå, og den er også helt sinnsykt god. Kanskje det blir min nye greie, nå som jeg ikke drikker pepsi max lenger?

 

Også måtte jeg skjære opp dragefrukten og papayaen og smake. Jeg må dessverre si at ingen av delene var sånn sykt godt, det er fremdeles mango og honningmelon som er de store frukt-favorittene mine. Men det var i hvertfall gøy å prøve. Også måtte jeg jo plante noen frø for å se om jeg får dem til å gro! Dragefrukten kommer faktisk fra en type kaktus, mens papayaen kommer fra et tre. Begge vekstene ser sånn høvelig spesielle ut, så jeg er spent på å se om noen av dem vil spire!

 

Ellers venter jeg på tre planter i posten, hehehehe. Jeg sier hele tiden at jeg må spare alt jeg har av penger, men så klarer jeg ikke holde meg i tøylene og bare MÅ kjøpe noen planter. Flere som har det sånn? Jeg er utrolig spent, jeg har bestilt tre planter fra ønskelisten min og jeg har aldri fått planter i posten før. Så det blir spennende å se om dette går bra! Dere får vite hvilke så snart jeg får dem i posten 😀

Kjøleskap snart ferdig

Min første dag uten eksamen har jeg gjort tilnærmet ingenting, men jeg fikk gitt meg selv et spark bak og printet ut noen av bildene fra 17. mai til å henge opp på kjøleskapet. Har et lite prosjekt gående, hvor jeg skal fylle kjøleskapet med bilder av venner og familie. Det synes jeg er så koselig. Flere av vennene mine er litt spredt rundt omkring i landet og jeg ser ikke alle så alt for ofte, så det er fint å ha masse bilder på kjøleskapet som en påminnelse om alle de flotte vennene jeg har, selv om jeg ikke ser dem hver dag. Også synes jeg det ser ganske kult ut med et fullt dekorert kjøleskap, lol.

 

Jeg fikk også printet ut noen gamle bilder som jeg egentlig skulle printet ut for lenge siden, så nå har Maria, Bettina og lillesøster Amanda kommet opp på kjøleskapet. Ønsker meg fremdeles noen bedre bilder med Amanda og Ida T. Ellers ønsker jeg meg bilder av Daniel, Silje, Marianne og Aya. Ugh, at jeg ikke har vært litt på hugget og tatt bilde med Marianne og Aya, de ser jeg jo ikke igjen før til høsten. Daniel og Silje håper jeg å få tatt bilder med til sommeren, og forhåpentligvis noen nye med Ida T og Amanda 🙂

I dag skal jeg sitte barnevakt, så jeg må snart hoppe i dusjen og gjøre meg klar for togreise. Blir kjempekoselig å se guttene igjen, og det blir ærlig talt litt godt å ikke være hjemme, hehe. Synes ennå det er rart at jeg ikke har en skoleoppgave å gjøre eller eksamen å øve til. Blir liksom litt tiltaksløs og rastløs når jeg er hjemme, klarer ikke å nyte noe for jeg føler at jeg prokrastinerer, haha!

Ha en fin helg!

Ferdig med eksamen! + Peperomia Prostrata

Endelig er jeg ferdig med ALLE eksamenene før sommeren! Hurra, det er virkelig verdt å feire! Jeg følte det gikk ok på den i dag. Vet ikke om jeg vil si det var den eksamen jeg har gjort det best på, men jeg tror ikke jeg stryker i hvertfall. Likevel er dette en av de mest intense eksamenene jeg noen sinne har hatt, verre enn matte-eksamen og fysikk liksom. Hver minste hjernecelle jobbet på høygir på hvert spørsmål. Så det blir veldig spennende å se hvordan det gikk!

Bettina, som er min eneste nære kontakt med bil her i Kongsberg, drar nordover i helga, så jeg fikk huket tak i henne etter eksamen og spurt om hun hadde litt tid å sette av til en tur på Plantasjen, slik at jeg fikk kjøpt meg perlitt. Snill som alltid stilte Bettina opp, så da fikk jeg kjøpt meg litt perlitt. 12 liter perlitt faktisk, men nå har jeg i hvertfall! Så skal jeg få pottet om den triste Zebrinaen min. De tre bladene ser ikke ut til å ta seg opp igjen, så må få litt luft og drenering i jorda slik at de resterende bladene overlever.

OGSÅ til det som er mest spennende! Bettina glemte seg av et lite sekund, og tok en feil sving. Men i stedet for å snu tok vi da heller turen innom Floriss Steglet siden vi da allerede var på veien dit, og der fant jeg en Peperomia Prostrata, som har vært på ønskelisten min lenge! Så som en eksamens-presang til meg selv kjøpte jeg en. Altså, se så fin!

 

Den er så søt, og kalles også for en “string of turtles”, siden bladene og mønsteret likner på skillpadde-skall <3 Er helt forelsket, og har veeeeeldig lyst til å prøve å ta stiklinger av den. Den ser ganske vel-etablert ut allerede, man ser ikke jorda i toppen, er tykk og buskete og har grei lengde. Litt av et scoop om du spør meg! Så slipper jeg å styre med stiklinger for å få den så fin og fyldig som jeg liker det. Også har endelig gullranken min fått en venn å henge med i kjøkkenvinduet.

Og nåååå må jeg skyndte meg! Hadde håp om å få freshet meg litt opp før avslutning med klassen på peppes kl 16. Vi høres!

Nytt familiemedlem!

Nei jeg er ikke gravid, jeg har ikke fått et kjæledyr, har bare fått en ny plante, hehe! Plantemiljøet er så langt et av de koseligste og fineste miljøene jeg har sett, for denne nye planten fikk jeg av ei jeg aldri har møtt, har ikke snakket med henne en gang. Ida Elise jobber sammen med henne, så Ida viste henne bloggen min siden hun også er plantefrelst. Også leste hun at jeg ønsket meg en Raphidophora Tetrasperma, så hun ga Ida en stikling fra sin plante som Ida kunne gi til meg. Herregud, tenk at det finnes så snille folk?! Tusen takk<3

 

Ellers så har Monstera Deliciosaen min snaaaaart åpnet det nyeste bladet. Herregud jeg er så utålmodig, det er snart tre uker siden den først hadde sendt ut det første bladet, og det har ENDA ikke åpnet seg! Utålmodig som jeg er har jeg undersøkt bladet litt, og det nye bladet har to hull, så det er jo fremgang. Men det ser ikke ut til at det har fått en full splitt. Men det er to andre blader på vei også, så om jeg er heldig får jeg kanskje en full splitt på en av de andre.

 

Og på snakk om Monstera Deliciosa, jeg tror aldri jeg har vært så skuffa som når jeg dro innom Mester Grønn i Tønsberg nå i helga. Der solgte de gigantiske, flotte, modne blader fra Monstera Deliciosa, MEN DET VAR IKKE STIKLINGER! Herregud, jeg ble BRA skuffa da jeg dro opp et blad og så at det var kuttet for langt opp til at du kan få en ny plante av det. Hadde lett kjøpt om det var stikling. Men enn så lenge får jeg bare være snill med planten jeg har, så blir den sikkert fin etter noen år den også.

 

Ellers ser det ut til at det nye bladet på den variegerte Adansonii-en min får veeeeldig fin variegasjon! Jeg er superspent på dette nye bladet, håper på et sterkt og tydelig mønster! Ser ikke ut til at det blir noe hvitt, men det er lov å håpe, hehe!

 

Alocasia Zebrinaen min ser ikke ut til å trives så veldig godt etter ompottingen. Jorda er enda ganske fuktig, så det ser ut til at jeg må potte den om på nytt og gi den en litt bedre drenert jord. Ugh, gi meg styrke! Begynner å bli litt lei av denne planten nå, om han ikke ligger helt på skeiva så skal han bli droopy og overvannet. Jaja, da vet jeg det til neste gang!

 

Ellers har vi hatt noen presentasjoner på skolen i dag, og jeg har tre dager til å forberede meg til den siste eksamen på torsdag. Dette blir nok en stor en, med mye tungt pensum. Tenker likevel å ta meg litt “fri” i dag, og kanskje spille litt, samt se den nye GOT-episoden med Jonas. Det fortalte jeg ikke, jeg dro hjem fra Tønsberg i går, og var så stressa at jeg klarte å hoppe på feil tog. Det gikk nå greit, men hjemturen ble 2 timer lengre enn planlagt, så gårdagen ble litt stress. Helga har for all del vært koselig, men etter et tett program med sosialisering og festligheter, samt hjemturen i går føler jeg at jeg trenger å stresse ned litt og slappe av. Så blir det på’an med pugging i morgen!

 

HIPP HIPP HURRA!

Nå sitter jeg i sofaen hos Ida Elise og Joakim og slapper av etter tidenes helg! Vi kom hit etter eksamen min på torsdag, og startet helga med 17. mai feiring. Ida Elise, Joakim, Astrid, Sebastian og Vilde har lenge planlagt og organisert for å få til en skikkelig feiring, og de leverte virkelig! Vi startet 17. mai med tradisjonell champagne-frokost hos Sebastian og Astrid, og mot ettermiddagen dro vi til Vilde for å grille, spille kubb, spise kake og kose oss. Dagen ble avsluttet med å dra på brygga for å se fyrverkeri-showet. Ble en utrolig koselig feiring, det er så kult når folk jobber sammen for å få til et så godt opplegg!

Jeg har faktisk vært sånn høvelig flink til å ta bilder i år! Vi kan starte med antrekket mitt, siden jeg var så latterlig fornøyd med det.

 

Jeg synes denne kjolen er så nydelig! Jeg skulle egentlig ikke ha nytt antrekk til 17. mai i år, men jeg var innom Asvo-torget, og der fant jeg denne til bare 60kr. Så da ble det nytt antrekk likevel. Jeg var litt redd for å bruke for jeg måtte klippe opp stroppene på kjolen og sy dem slik at de ble kortere. Så var litt bekymret for at stroppene skulle ryke, men det gikk helt fint!

Resten av bildene, i ish kronologisk rekkefølge!

Hehe, det blir rimelig langt det innlegget her, for jeg har selvfølgelig litt å dele fra lørdagen også! Lørdag hadde vi Eurovision-kveld. Veldig spennende for meg som aldri har sett Eurovision før. Jeg vet jo hva det er og har jo hørt om det, men har aldri orket å se det før. Det var kjempegøy, vi hadde en drikkelek hvor du trakk tre forskjellige land fra finalen, også måtte du drikke etter hvor mange poeng landet får. Jeg fikk Hviterussland, Albania og Storbritannia, så jeg måtte basically ikke drikke noe som helst, lol! Jeg var positivt overrasket over Eurovision. Vet ikke om jeg vil si at noen av sangene var min stil, men å være “kritiker” og se alle de sære innslagene gjorde det ganske underholdende selv om musikken var så som så.

 

Det har vært litt av en helg! Det er så sykt, jeg har liksom ingen dårlige minner fra Tønsberg i det hele tatt, ting blir bare alltid bra når jeg kommer hit! Er nok derfor jeg har så lyst til å flytte hit, så kan jeg bare ha det bra for alltid, hehe. Men nå skal det sies at jeg gleder meg til å komme hjem til Kongsberg og slappe av, for nå det har vært mye fyll, fest og fanteri! Klar for et par rolige dager, og få unnagjort den siste eksamen. Bare en igjen nå!

Se litt fremover da!

Heihei! Endelig er første eksamen av den heftige tre-dagers eksamen overstått, og det gikk faktisk veldig bra! Føler alle eksamenene i år så langt har gått veldig bra, så blir spennende når sensurfristene kommer å se om det gikk så bra som jeg følte at det gikk. Heldigvis er det veldig motiverende for meg, så jeg kjører på og er godt i gang med forberedelsene for eksamen i morgen.

Andre ting som motiverer meg er å se frem til ting. Akkurat nå svever jeg på en sky etter at eksamen i dag gikk så bra, men de fleste andre dagene må jeg bare bite tennene sammen og tenke “bare et par uker til nå”! For om to små uker er det endelig sommerferie, og jeg har mange planer!

Sosial med klassen – Siste eksamensdag skal vi møtes for grilling og sosialt samvær, som blir kjempekoselig! Jeg har også litt tid før jeg drar videre til Tyrkia, Harstad osv, så håper på at jeg kanskje skal få vært litt sammen med de i klassen før alle drar hjem. Er blitt så glad i dem, og begynner å grue meg til en hverdag hvor jeg ikke ser disse folkene daglig lenger. Er så godt miljø i klassen!

/ fra grilling med klassen i fjor /

 

Nytt headerbilde – Så snart eksamen er over SKAL jeg ordne nytt header-bilde til bloggen! Bildet jeg har nå var jo bare ment som en midlertidig header, men den ble selvfølgelig værende mye lenger en jeg hadde ment. Nå har jeg en god plan, så jeg gleder meg virkelig til å ta nye bilder og redigere dem! Blir et friskt pust som bloggen sårt trenger. Krysser fingrene for at jeg har en fotogen dag når jeg skal ta bildene, hehe!

/ gammel header, skulle egentlig heller brukt denne enn den jeg har nå haha /

 

Prosjekt “midlertidig drivhus” – Jeg har virkelig vridd hodet mitt rundt for å komme på beste mulige løsning for plantene mens jeg er borte, og jeg og Jonas tullet rundt med å bygge et drivhus da jeg kom på den mest geniale idéen! Jeg skal bruke klesstativet mitt og alle søppelsekkene våre til å lage et drivhus! Vi har en hel rull med store, gjennomsiktige plastsekker, så jeg skal ta fatt limpistolen og lage et stort telt av plastsekkene som kan henges over klesstativet for å lage et drivhus. Så håper jeg at det skal holde plantene som trenger høy luftfuktighet fine til vi kommer hjem igjen. Men det blir et litt stort prosjekt, så det må gjøres etter eksamen.

 

Lage powerpoint til Jonas – Jonas skal få lov til å ta vare på plantene mine mens jeg er borte, og jeg forsøker å gi han litt opplæring her og der (takk gud for at han skjønner når jorda er tørr og når jorda er fuktig haha) men han trenger nok en litt mer skriftlig guide. Så jeg skal lage han en powerpoint, slik som forelesningsnotatene vi får utdelt på skolen. Så får han bilde av hver plante og informasjon om hva planten trenger og hva han må være obs på.

/ prakteksempel på en Monstera Deliciosa som trenger vann /

 

Tyrkia med Vilde – En av de få tingene som virkelig holder humøret oppe om dagen er denne turen! Herregud som jeg gleder meg til ordentlig sydentur med Vilde! Åh, det føler jeg virkelig at vi fortjener, begge to.

 

Soon! Bare tre eksamener igjen nå!

Alt annet enn…

I skrivende stund er det ca. 5 timer til jeg må legge meg. 5 timer igjen å øve til eksamen som er i morgen. Men her sitter jeg altså og blogger. Rett og slett for å rante litt, for jeg er så ufattelig lei eksamenslesing nå. Klapp på skuldra til meg, for jeg har faktisk vært utrolig flink med denne “starte tidlig og jobbe jevnt med eksamenslesingen” i år. Men prisen er at jeg dagen før eksamen ikke er stresset over at jeg har lest for lite, men heller har hele pensum i vranghalsen fordi jeg er så lei.

I morgen starter tre-dagers eksamen med eksamen nummer en. Jeg har tre forskjellige eksamener tre dager på rad, så det er nok litt derfor jeg er så lei. Men jeg er selvfølgelig veldig glad for at jeg har  jobbet jevnt. Så langt har jeg ikke havnet i “døgne-fella”, hvor jeg desperat prøver å presse inn et helt pensum på en natt for å redde skinnet mitt. Aldri igjen sier jeg bare!

Lyspunktet akkurat nå er at etter disse tre eksamenene skal jeg til Tønsberg for å feire 17. mai med Ida Elise, Joakim, Sebastian, Astrid, Vilde og hele gjengen der nede. DET blir fantastisk! Er glad for at vi får en reprise fra i fjor, og jeg tror kanskje årets feiring kan bli enda bedre (om det er mulig haha)! Også må det sies at bare det å få disse tre eksamenene overstått blir deilig nok i seg selv. Da gjenstår det bare en presentasjon og en eksamen til, så er det sommerferie! Det blir å føles godt etter den lange og harde eksamensperioden jeg har hatt i år.

/ fra 17. mai 2018 /

Til tross for eksamen i morgen har jeg hatt en fin og koselig dag. Startet dagen med å gå gjennom notatene mine. Deretter tok jeg en telefon til mamma, hvor vi snakket litt om planter. Mamma har plantet avokado, mango, chili, paprika og tomat, så vi pleier å ringes og sende bilder for å fortelle hverandre hvordan det går med plantene, haha! Det minner meg på at det er lenge siden jeg har gitt dere en liten oppdatering på grønnsaks-plantene mine.

Jeg blir helt fascinert av mango-planten min, jeg! Den ser så… rar ut! Ser ut som en alien-plante med tentakler. Gøy å følge med på veksten, og den har jo faktisk vokst en del siden jeg plantet den. Vet ikke om man noen sinne kan fjerne frøet? Noen som vet?

 

Sitrontreet mitt vokser sakte men sikkert. Synes ærlig talt det går litt vel sakte med denne karen. Han lever, men det tar jo år og dag for hvert blad å komme ut. Tenker å sette han i plastikk-pose, kanskje han vil vokse litt kjappere da.

 

Paprikaplantene begynner også å bli store, meeeen fremdeles ikke store nok, hehe. Den til høyre vokser mye saktere enn den til venstre, som er litt rart, men det er vel sånn som skjer når du bare bruker frø fra en frukt du kjøpte i butikken.

Ellers har monsteraen min skutt ut et blad til, og hvis jeg ikke tar helt feil ser det ut til at jeg får et tredje blad når som helst. Akkurat nå venter jeg i spenning på at det første bladet skal åpne seg, men jeg er minst like spent på det neste som kommer! Åh, tenk om jeg får min første fulle splitt i bladet? Det ene bladet har et hull som bare er et hull på hengende håret. Så jeg tror jeg kan få min første ordentlige splitt når som helst!

 

Og Alocasia Amazonicaen min ser ut til å sende ut tre nye blader samtidig! Vet ikke om det er normalt, men det finner jeg vel ut etter hvert. Det ser derimot ut til at i hvertfall ett av bladene kanskje bare kommer ut som en stilk? Litt kjipt om jeg ikke får blad på den ass. Leste en plass på internett at disse ikke likte mye vann, så endte opp med å undervanne planten i starten. Så tror kanskje det er derfor. Eventuelt kan det kanskje være fordi den hadde så mye midd på seg tidligere? Uansett så håper jeg virkelig det ikke er en permanent greie.

 

Og til slutt kan jeg nevne at den nyeste Monstera Adansonii-en min har begynt å sende ut nytt blad! Fra de stilkene som er variegerte. Kjempespennende! Og det gjorde meg litt letta, for planten var ærlig talt i litt shabby tilstand da jeg kjøpte den. Hadde det ikke vært for variegasjonen hadde jeg nok ikke kjøpt akkurat denne planten. De to nyeste bladene til den variegerte delen manglet, vet ikke om de har tørket ut, blitt knekt av eller hva som har skjedd. Men heldigvis skyter den ut nytt blad der nå, så nå er jeg kjempespent på å se om den også har variegasjon, og hvordan variegasjonen blir seende ut!

 

Og til slutt kan dere få et bilde av meg. Gleder meg mildt sagt til eksamensperioden er over, har brukt samme antrekk i snart en uke. Det skal bli godt å få tatt seg tid til litt stell og egenpleie igjen!

 

Hilsen ei som føler seg alt annet enn fresh akkurat nå 🙂