Gruver og geoder

Daaaa var fadderuka omsider over! For min del i allefall. Det er vel ennå brettspill-kveld for de som ikke har tre kapitler med matte å ta igjen *kill me pls*. Neida, det går bra, jeg overlever!

Vi avsluttet fadderuken med en tur i sølvgruvene i Kongsberg, som jeg synes var helt amazing! Jeg er litt vel glad i alt som har med grotter, gruver og bunkere å gjøre, så vel som museum, så dere kan tro jeg storkoset meg når jeg fikk alt i ett på denne gruveturen. Det var som Minecraft in real life!

Men det som virkelig var høydepunktet med turen var at de hadde en butikk med masse fine steiner og krystaller til salgs!!! Jeg elsker fine steiner og har noen stykker fra før, men har lenge ønsket meg flere, så jeg ble overlykkelig da jeg så at de hadde et ganske stort utvalg til greie priser. Dessverre fikk jeg bare noen få minutter i butikken før vi måtte dra, men jeg rakk å plukke ut 6 skjønnheter som fikk bli med meg hjem.

Det ble to bergkrystaller, en rosenkvarts, en søt liten ametyst, en blå kalsitt og en halv geode. Den hvite geoden er favoritten, den er på størrelse med hånden min og er aldeles nydelig! Kan beundre den i timevis! Den lille ametysten var også så skjønn, så selv om jeg har en stor en fra før måtte jeg bare ta den med hjem. Det siste bildet viser fatet mitt med nesten alle steinene mine. Vil ha mange flere<3

Nei, fadderuka har vært fantastisk, men etter to uker med festing og alkohol ser jeg nå frem til litt roligere kvelder. Håper dere har en fin søndag!

Studentlivet

Siden vi kom til Kongsberg har jeg hatt hendene fulle med flytting og fadderaktiviteter, som har resultert i at jeg henger langt etter i matematikken, heh… Jeg har ennå ikke jobbet meg gjennom de tre første kapitlene, som legger grunnlaget for det vi har begynt med nå, så jeg jobber på spreng for å hente meg inn og kunne henge med i forelesningene. Jeg har ikke fått stol til skrivebordet mitt i gangen, så enn så lenge må jeg jobbe i sofaen lol.

Heldigvis stortrives jeg på skolen og i klassen. Alle er så åpne og positive, så selv om jeg ikke har fått meg noen bffs er jeg aldri alene, og har alltid noen å snakke med og sitte sammen med i kantina. Fadderuka har så langt vært helt fantastisk takket være engasjerte faddere og gira fadderbarn, og vi har ennå noen dager igjen med konsert, toga-party og gruvetur før det er over og studiene begynner for fullt.

Faddergruppe 5 <3

Ellers har jeg funnet ut at de har et lite pole-studio her på et treningssenter som heter Release! Jeg er helt i lykkerus, det var liksom det eneste som manglet i Kongsberg. Nå slipper jeg å dra til Drammen hver gang jeg vil trene i studio. Nå gleder jeg meg litt til fadderuka er over slik at jeg får tid til å ta opp treningen igjen, hehe.

Leiligheten i bilder

Nåååå har jeg overlevd min første uke i Kongsberg, og vi begynner endelig å få leiligheta på stell. Jeg har en million ting å fortelle dere, så tror nesten jeg må dele det opp i forskjellige innlegg. Først ut er leiligheta!

Her ser dere stua, kjøkkenet og Jonas sitt pc-bord. Så langt er det bare “the bare essentials” som er kommet i hus, så det ser litt nakent ut. Etter hvert blir det pynteputer, gardiner, planter og nips. Også har jeg planlagt et lite diy-prosjekt med sofabordet som jeg gleder meg til å komme i gang med.

Soverommet er det rommet jeg så langt er mest fornøyd med, og som jeg føler er mest hjemmekoselig.

Dette er gangen vår. Bildet til høyre viser hvordan gangen er utformet, den ser ut som en “T”. Dørkarmen helt til høyre på bildet er soveromsdøra, så vi kommer inn til gangen gjennom soverommet. Der det går inn til venstre har vi skrivebordet mitt og et stort garderobeskap, og badet. På veggen til venstre har vi en svær bod, som akkurat nå huser alle pappeskene fra flyttelasset og nye møbler. Takk gud for den boden der altså, hvis ikke hadde vi hatt papp liggende over alt.

Pros: Fine farger, stor leilighet, stor bod, fint bad, mye lys inn til soverom, stue og kjøkken

Cons: Planløsningen kunne vært bedre, skader på vegger og gulv, gulvet er skjevt, edderkopper

Jeg er ikke kresen, så skadene og det skjeve gulvet bryr jeg meg ikke så mye om. Men planløsningen er liiiiiittegrann irriterende. Spesielt det at vi må gjennom soverommet for å komme til badet, og at inngangsdøra vår er ved kjøkkenet, og ikke i den lange gangen vi har. MEN jeg tror vi blir å trives her uansett! Jeg synes leiligheta er kjempefin, og gleder meg til å gjøre den til min egen.

Hei fra Kongsberg!

Et lite knippe bilder fra dagen. Det første er vårt siste glimt av Harstad, som vi ikke ser igjen før jul. Neste bilde er fra flyturen, det tredje fra togturen. Det siste bildet viser soverommet vårt akkurat nå.

Reisen gikk overraskende nok ganske smertefritt. Vi stod opp i god tid, kom oss på flybussen i god tid, flyet var ikke forsinket, vi fikk til å ta tog uten problemer. Ja, det gikk jo så smooth som det kunne gått! Eneste problemet var at vi hadde overvekt på kofferten vår, og måtte betale sure 500kr for de 6 ekstra kiloene… Men bortsett fra det har alt klaffet i dag, så jeg er kjempefornøyd!

Tingene våre kommer ikke før om et par dager, så det første vi gjorde da vi fikk nøklene var å kaste tingene våre inn i leiligheta, låse døra og ta turen til Kongsberg sentrum for å kjøpe luftmadrass før butikkene stengte. Da fikk vi også tatt oss en fin tur, vi gikk det som blir ruten min til skolen, vi var innom begge sentrene her, og har rett og slett gjort oss litt kjent.

Kort oppsummert er jeg ganske fornøyd med leiligheta. Rommene er mye større enn de så ut som på bildene, fargene er fine, og vi har varmekabler over alt! Varmekabler<3 Men jeg må si at jeg gleder meg ekstremt mye til å få innkjøpt møbler, og få flyttelasset vårt hjem. Tror denne leiligheta raskt blir å føles mer som et hjem så snart vi har tingene våre her.

Jeg er for øvrig dødssliten, og klar for en god natts søvn før første skoledag i morgen. Jeg er spent!

I morgen

Siste dag i Harstad nå. Det har enda ikke helt slått meg at jeg flytter i morgen, som er ganske utrolig med tanke på at stressnivået mitt har vært “off the charts” hele uka. Lurer på om det vil føles mer ekte i morgen. Blir det å slå meg når vi tar flybussen? Når vi sitter på flyet? Når vi åpner døren til vårt nye hjem for første gang? I morgen kveld kommer jeg til å legge meg for å sove i leiligheten min i Kongsberg, og enda da kommer jeg sikkert til å forvente å våkne opp i Jonas sin seng i Harstad, og innse at alt har vært en drøm. Egentlig synes jeg det er bedre slik da. Heller føle at alt er normalt og som før, enn å være redd og trist hele tiden lol.

Flyttelasset vårt ble hentet på fredag, og det var litt sånn “point of no return”. Kan ikke ombestemme meg nå. Mamma ble litt trist, jeg tok det med knusende ro. I det store og det hele var jeg bare glad for å ha akkurat den delen av flyttinga unnagjort. Slipper å stresse mer med det. I hvertfall før flyttelasset kommer frem.

(tingene våre ferdigpakket på pall, og flyttebilen som kjører av gårde med tingene våre)

De siste dagene har gått til å øve matte. Vi har realfagsmatte i år, men selv om optikerstudiet er åpent for alle med generell studiekompetanse forventes det at vi skal kunne kapittel 1-3 i pensumboka. Skolen arrangerte et mattekurs fra 7 til 12 august, men siden vi flytter så sent fikk jeg ikke mulighet til å delta. Som er litt surt, men jeg klarer heldigvis fint å lære meg det selv. Det meste er ting vi har hatt før, eller ting som bygger på noe vi har hatt før. Så langt synes jeg det vanskeligste er kvadratrøtter og røtter av høyere orden.

Ellers har jeg spist middag hos Jonas sin familie, og selvfølgelig vært og sagt hade til mamma. Litt rart at jeg ikke skal se mamma eller Jonas sine foreldre før jul…

Flyet går i morgen på formiddagen, så det blir tidlig kveld på meg. Vi blogges fra Kongsberg!

Nytt design!

Finally! Jeg har ønsket å bytte design i sikkert ett år nå, men unnskyldningene for å utsette det har vært mange. Jeg har ikke hatt noen konkret idé om hvordan jeg vil det skal se ut, jeg må ta noen ordentlige bilder til en ny header, gidde å knø med koding i gud vet hvor mange timer og ja. Men nå var jeg så lei at jeg bare sa “fuck it, alt er bedre enn det designet jeg har nå”. Har hatt det gamle designet mitt i over to år nå og har vært så lei at jeg vil spy, så det var på høy tid med nytt design!

Så jeg fant et gratis-design jeg likte fra Julie Viktoria sin blogg, og tok den beste og nyeste selfien jeg hadde for hånd og snekret sammen en dugelig header i picmonkey. Skulle gjerne si at headeren er midlertidig og at jeg skal fikse en ny og finere en snart, men nå har jeg brukt over ett år på å somle meg til å mekke et nytt design med det jeg allerede har, så tror ikke vi skal satse på at det blir noen ny header med det første, hehe.

Hva synes du om designet? 🙂

Last weekend

På fredag var det fint vær, og jeg hadde fri fra jobb så DET måtte nytes! Frukt, sol, grilling og en god bok, ja takk! Lørdag hadde vi vår siste (?) fest før alle drar. Haha uff, jeg blir jo rørt til tårer 🙁 Ikke lenge igjen før alle drar hver til sitt! På lørdagen rakk jeg også å se Vilde og Cato mens de var på helgetur i Harstad, aner ikke hvor lenge det blir før jeg får se dem igjen. Jeg hadde også et par korte vakter på Esso i helgen, så da blir det en liten tusenlapp som lønning i september!

Gråt av lettelse

I dag dere! I dag fikk jeg mail om at noen flytter inn på leiligheta på Ås, så jeg slipper å betale noe som helst på leiligheta der! Ble faen meg så glad når jeg fikk mailen at jeg begynte å gråte, lol. Jeg liker ikke å surke og klage så ekstremt mye på bloggen, for jeg prøver jeg så godt jeg kan å fokusere på de gode tingene, og tenke at enten så går det bra, eller så går det over. Det hadde dette også gjort, det hadde vært noen fattige måneder, men så hadde det vært over. Men herre jesus kristus så glad jeg er for å slippe den sure streken i regninga! Det er ikke uten grunn at jeg begynte å grine av mailen, for dette har virkelig hengt over meg som en mørk tordensky de siste ukene. Nå slipper jeg å leve på vann og brød de neste tre månedene, og kan heller bruke de pengene på pensum, pc til studiene og møbler til leiligheten. Jeg har vært i en slags tilstand av sjokk og vantro i hele dag, jeg er så sinnsykt glad!

Det var egentlig alt jeg hadde å fortelle i dag 🙂 Ellers har jeg hatt rekeaften med mamma og har det ganske bra. Vi blogges senere<3

recycled selfie