Hva skal jeg bli når jeg blir “stor”?

Hallo folkens! Jeg er i eksepsjonelt godt humør siden vi har vinterferie, herregud det er digg! Har nettopp hatt den sløveste helga, hvor jeg har bodd i sløvebuksa og ikke gjort stort annet enn å spise god mat og spille Paper Mario til krampa tok meg. Men nå er jeg ganske klar for å gjøre noe litt mer produktivt, haha. Første steg var sminke, som føltes essensielt ut etter en hel helg i samme outfit og håret i en bun. Derfor er dere så heldige og får litt selfies i denne posten også.

Jeg er i en vanskelig debatt med meg selv om hva jeg vil studere. Det er så frustrerende! Først ville jeg bli optiker, det har vært planen i 2 år nå. Det var en safe plan, hvor utdanningen, lønna og yrket er helt ok. Men hjertet mitt ligger i realfag, og på et arrangement på skolen fant jeg ut at NMBU har et ettårig grunnkurs i realfag som gir deg realfagskompetanse. Jeg har lett etter en sånn løsning, ettersom jeg ikke vil tømme pengeboka mi på dyre privatskoler. Jeg ble selvfølgelig kjempeglad når jeg fant ut av dette, ettersom jeg har lett en del på nettet uten hell. Men ironisk nok gjør det ikke valget om utdanning noe lettere, heller vanskeligere.

Alle muligheter åpner seg med realfagskompetanse, og jeg kan studere akkurat det jeg vil! Og jeg synes selvfølgelig alt realfags-relatert høres gøy ut. Jeg har tenkt på lektorstudiet med realfag, medisin, tannlege, veterinær, biovitenskap, fysikk og astronomi++. Å være lærer høres ut som den morsomste og mest sikre jobben, jeg er 100% sikker på at jeg hadde trivdes som lærer. Men det mest spennende hadde vært å kunne fordype meg i fysikk og astronomi. Men sannsynligheten for å kunne jobbe innenfor forskning etterpå er nok liten, så jeg ville mest sannsynlig måtte ta til takke med en jobb som ikke er like interessant for meg. Også er det alle andre studier som høres forlokkende ut, men med både fordeler og ulemper.

Heldigvis må jeg nå ta det grunnstudiet på ett år først, så da har jeg ett år ekstra å bestemme meg på.

help

Min mandag

– Alene hjemme

– Føler meg: trøtt, sulten

– Outfit: no makeup, sløvebukse, typens genser, lester

– Hår: rimelig klar for en runde i dusjen

– Rommet: rotete, fylt av klær, tallerkener og hybelkaniner

– To do: sende mail til sivilforsvaret, øve til to prøver, skrive om en labrapport, måke snø, dusje, rydde rommet

– Gjør: blogger, ser på netflix

Andre som har en treg start på uka? Er alltid litt ekstra redusert etter jobbhelg og stengevakt på søndag, tror jeg tar denne mandagen som en prøverunde også starter jeg uka for reals i morgen.

Hvordan få tilbake treningsmotivasjonen?

Selv sliter jeg enormt med dette ene problemet: å miste motivasjonen. Jeg liker jo pole, jeg vil trene pole, men så vil jeg liksom ikke likevel. Det verste er at når jeg først har mistet motivasjonen er dørstokkmila så uendelig lang, og bare gudene vet når motivasjonen kommer tilbake igjen. Det kan være om en uke eller om 10 måneder. Dermed ender en liten pause ofte opp som måneder uten trening. Det gjør det ekstra hardt når jeg endelig får begynt igjen, for jeg har mistet så mye av framgangen min.

Dette handler egentlig ikke så mye om å få motivasjonen tilbake, for selv om pole er awesome vil det være perioder hvor motivasjonen er på topp, og perioder hvor den er på bånn. Som med alt annet her i livet. Men dette er mine beste tips til hvordan du kan ta noen grep for å komme deg ut av grøfta, opp på hesten og bli værende der.

1) Finn ut hva problemet er

Hvis det er årsaker til at du ikke vil trene, finn ut hva de er og jobb med dem.

2) Hva kan du gjøre?

Noen problemer kan man jobbe med, mens andre problemer må man jobbe rundt.

F.eks: Jeg klager mye på kjelleren jeg trener i, at jeg har alt for liten plass her nede. Well, too bad, jeg kan ikke gjøre noe med det akkurat nå. Men jeg kan jobbe aktivt med å lage koreografier og comboer som ikke trenger masse plass. Det hjelper ENORMT når man klarer å bare akseptere fakta, og jobbe rundt problemet i stedet. Tenk at fra nå av skal du være en problemløser! Tenk positivt, og se på det som utfordringer, ikke problemer.


Kjelleren min. Har et elsk-hat forhold til den. Elsk fordi jeg faktisk har plass til å trene, hat fordi det er for lite plass til å gjøre alle de kule tingene

3) Ikke ta en “pause”

For reals. Hver gang jeg tar en pause tror jeg at motivasjonen skal komme tilbake etter en uke eller to, men det gjør den nesten aldri. Og min lille pause blir dermed måneder lengre enn planlagt. Og når jeg får motivasjonen tilbake og skal begynne å trene igjen, hater jeg meg selv for å ikke ha trent på x antall måneder. Så blir jeg demotivert fordi jeg er blitt stiv og svak og har mye å ta igjen. Bottom line is: hvis du vil bli flinkere i pole hjelper det ikke å bare trene når du er motivert, inspirert, eller utelukkende på gode dager. Du må pushe gjennom de tunge periodene også.

Pause er selvfølgelig greit om du er syk eller skadet da!

“tenk hvor myk jeg kunne vært nå hvis jeg hadde fortsatt å trene…” Tanken som slår meg hver gang jeg begynner å trene etter en lengre pause 🙁

4) Du kan ta pause fra andre ting

Hvis du blir demotivert fordi du aldri får noe bra å poste på instagram: ta en pause fra filminga noen økter. Blir du lei deg fordi alle andre er så flinke og du er så dårlig sammenliknet med dem? Ta deg en pause fra sosiale medier. Demotivert fordi du aldri får til det der ene trikset? Legg det på hylla for en stund og prøv noe annet. Flytt fokuset ditt og jobb litt på andre ting i stedet. Ikke ta en pause fra treninga, men ta en pause fra de tingene som drar deg ned.

5) Back to basics

Om du føler at du suger og ingenting blir bra er det ofte fordi du ikke har nailet nybegynner-teknikkene ordentlig. Gå tilbake til start, og forsøk å gjøre alt bedre. Å gjøre enkle ting du kan godt fra før gir deg rom til å fokusere mer på detaljene, og når du begynner å naile detaljer ned på “hvordan holde fingrene pent”-nivå begynner ting endelig å se profesjonelt ut. Personlig gir det meg et lite kick når jeg blir skikkelig fornøyd med en enkel combo.

BM9n_hhhqZO

6) Sett deg nye mål

Når du aldri målene dine? Er de milevis unna? Er det demotiverende å aldri nå spagaten og å aldri komme nærmere den syke Phoenix-spinnen? Sett deg nye mål. Enklere mål. Mål du kan klare. Mål som å trene en gang i uka. Mål om å perfeksjonere en combo du allerede kan. Mål om å tøye to ganger i uka. Mål om å inkludere planken i oppvarmingen din. Prøv å heller sette deg små mål som skal hjelpe deg på vei mot de store målene du allerede har satt deg.

7) Prøv nye ting

For å holde det spennende og gøy prøver jeg å variere på hva jeg øver på, og prøve ut litt nye ting. Her om dagen hadde jeg en økt hvor jeg bare gjorde floorwork. Økten etterpå øvde jeg på flyt og fine linjer ved å gjøre enkle nybegynner-triks, og neste økt jobbet jeg med å perfeksjonere aerial inverten min, og etter det prøver jeg kanskje på et nytt triks. Eller jeg prøver ut twerking og stripper style. Eller så øver jeg på koreografi.

nNp6kjMMN2

fra den tiden jeg var en trick-junkie og bare prøvde meg på nye triks.

8) Let it goooooo

Jeg føler at jeg ofte er for hard mot meg selv. “Oppvarmingen min må inkluderer ditten og datten for å forbedre meg på de og de områdene, og under hver økt burde jeg øve litt på det og ditt og datt, også må jeg tøye i minst 30 minutter, også må jeg ikke glemme..!!” også blir jeg gal i hodet fordi det er ikke alltid jeg gidder eller har tid til å følge alle rutinene til punkt og prikke.

Det er ikke lurt å gi seg 100% faen i disse kjedelige hverdagstingene, de er jo tross alt der for å gjøre deg bedre. Men noen ganger har jeg et behov for å bare gjøre det jeg vil og drite i alle de kjedelige rutinene. Ha det gøy! Det er det viktigste.

BN92fRUhL54

skulle egentlig jobbe hardcore med koreografien, endte opp med å leke med backrolls. Helt innafor!

9) Lag en plan og kryss av økter

Å holde følge på målene sine er aldri en dum idé! Så hvis problemet ditt er varierende motivasjon, og varierende treningsmengde som følger, kan det være en lur idé å sette deg et mål for hvor ofte du vil trene, og deretter følge med på hvor flink du er å følge opp det målet. Under forteller jeg om hvilket system jeg bruker.

Med tanke på min livssituasjon er en økt i uka et greit mål for meg. Så den planen skal jeg følge frem til jeg slutter på skolen, det blir 25 økter før den 21 juni. Jeg har laget meg et system i agendaen min hvor jeg fargelegger en rute for hver gang jeg trener. Det er veldig motiverende å fargelegge den ene ruta etter hver økt, og se hvor langt jeg har kommet og hvor fort tida flyr. Om du ikke har en bullet journal kan du lage en lignende plan og henge den opp på veggen, eller en annen synlig plass. Eller lage en plan på mobilen, eller i den agendaen du bruker 🙂

10) Du må ikke trene hvis du absolutt ikke vil, MEN..

Det er veldig viktig for meg at pole er gøy, og jeg vil ikke tvinge meg selv til å trene hvis jeg ikke føler meg i form, eller hvis det ikke er gøy. Basert på tidligere erfaringer vet jeg at å tvinge meg selv til å gjøre noe når jeg virkelig ikke vil, bare vil ødelegge det for meg.

Men jeg vet at dørstokkmila ofte lurer meg til å tro at jeg er i dårlig form, eller at jeg ikke føler for å trene, når det egentlig ikke er tilfellet. Så regelen min er at jeg skal trene i minst 30 minutter, og hvis det ikke er blitt bra til da får jeg lov til å gi meg. Så, hvis jeg etter 30 minutter enda føler meg slapp eller i dårlig form, føler at alt er en anstrengelse, eller virkelig ikke har det gøy så får jeg lov til å avslutte økta. Da har jeg i hvertfall prøvd!

Pole med Maria<3

Åååh, kjente det var skikkelig digg å trene med Maria igjen! Jeg elsker at vi kan ha det gøy med spins og triks, samtidig som vi kan le av hvor stive og svake vi har blitt, og ellers snakke om alt fra a til å.

Økta i dag ble en god gammeldags “triks-økt” for min del. Jeg øvde på mange gamle og kjære moves, som har havnet litt i skyggen siden jeg for tiden a) er så sliten og b) fokuserer mest på flyt, linjer og dans. Klarte til og med et nytt triks i dag, Seahorse! Den synes jeg er veldig vanskelig, så det blir nok å ta en stund før den sitter godt. Fikk ikke ordentlig bilde av den en gang, datt ned hele tiden og da jeg endelig kom inn i den ble det i denne vinkelen

Vel, rumpa så nå fin ut :’)

Ellers øvde jeg en del på Iron X. Den ligger jeg faktisk ikke så dårlig an på, tror bare jeg må øve litt til, så blir den bra! Atm klarer bare å holde den i omtrent 1-2 sekunder, også klarer jeg IKKE å smile eller lage et annet vettig ansiktsuttrykk haha! Men jeg tror ikke den er langt unna brukbar nå altså 😀

Jeg har bestemt meg for å utvide/endre litt på oppvarmingen min, og inkludere mer ben-øvelser. Jeg har jo en ganske flat rumpe og tynne lår med thigh-gap, så ben er noe jeg lenge har hatt lyst til å jobbe mer på. Men jeg tror ikke jeg skal satse på en egen ben-økt i uka, så jeg blir heller å inkludere flere ben-øvelser i oppvarmingen. Så langt har jeg vært kjempeflink å følge rutinen og trent pole en gang i uka som planlagt, så er ganske spent på å se resultatene i sommer! Det blir i hvertfall spennende å se om jeg får litt rumpe og lår!

Its better to look like an idiot on the pole…

..than to look like an idiot on the couch

Vel, økta i dag vil jeg egentlig ikke regne som ei økt. Jeg følte virkelig ikke for å trene, jeg er full av taco og formen er daff. Så for å gi meg selv et lite dytt byttet jeg ut den lange oppvarminga med enkle spins på stanga, og lovet meg selv at jeg kunne gi meg etter 30 minutter hvis det ikke ble bedre. Jeg tok også på meg mermaid-toppen min for ekstra motivasjon.

Det ble 45 minutter, før jeg innså at økta ikke kom til å bli noe givende. Miksen i magen av pepsi max og taco gjorde meg kvalm, og grepet var elendig. Men jeg fikk jobbet på en combo jeg vil få filmet til instagram, og jeg prøvde i hvertfall. Og 45 minutter er jo så absolutt bedre enn 0 minutter. Så tommel opp for det!

Goals-lista for 2017 er endelig kommet opp. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å ha noen liste, ettersom jeg ikke er så interessert i triks lenger. Men jeg har mange mål for 2017, så jeg tenkte jeg kunne skrive de ned selv om ikke alle målene er triks. Så får jeg sett på slutten av året om jeg har nådd målene, og hvis ikke; hva jeg må jobbe mer på for å nå dem. Så årets goals-liste er litt annerledes, men jeg liker det! Håper jeg klarer å nå målene mine 🙂

På onsdag i neste uke skal jeg trene med Maria, yay! Det er så lenge siden nå, og jeg gleder meg helt sinnsykt mye! Tror det blir ei god økt, føler at det hadde hjulpet enormt på treningsgleden å trene sammen med henne igjen.

Goals 2017

Her er en liste over mine mål for 2017 🙂

Trene en gang i uka frem til sommerferien

 

Deadlift Shouldermount

0LO4T8HeYL

Få Plus Sign tilbake

Få One Handed Spin på spinning pole tilbake

-KS4JZMMDJ

Få bedre flyt og finere linjer

 

Jobbe masse med koreografi

BN4gwwHBV7q

Spagaten

 

Få Iron-X tilbake (og gjøre den finere haha)


 

Har du noen mål for 2017? (: