Tyrkia next!

Åh, endelig, ENDELIG er billetter til Tyrkia bestilt! Det føles faktisk helt surrealistisk ut, hendene skalv da jeg bestilte billettene. Men jeg er overlykkelig, og føler at jeg trenger den ferien å se frem til! Det er omtrent 8 år siden sist jeg var på en ordentlig ferie, og da var jeg 17 år og reiste sammen med mamma. Så det blir noe annet å reise sammen med en venninne denne gangen.

 

Jeg reiser sammen med verdens fineste Vilde. Vi har snakket om en venninne-tur i noen år nå, og endelig skjer det! 11 dager i solfylte Tyrkia blir digg, og føler at det er noe vi begge fortjener akkurat nå. Klarer ikke vente til varme, sol, bading og sløving! Vi har planlagt denne turen siden januar, men turte ikke si noe før billettene var bestilt. Ville ikke jinxe det  hehe, men nå tror jeg faktisk det blir å skje.

Printing madness og mangofrø

Helga så langt har vært deilig med mye soving og litt geiming. Rart hvor mye man setter pris på de helgene når ukene er fylt til randen med skolearbeid.

På fredag stakk jeg innom bruktbutikken og fant en fotoramme jeg likte. Så da var det på tide å ta printeren vår i bruk. Vi fikk den for rundt en måned siden, men jeg har ikke funnet energien til å virkelig leke med den. Før nå! Rammen var liten og søt, med tre “rom”, så jeg tenkte det ville vært fint med noen bilder av meg og Jonas fra 17 mai i den. Og det ble faktisk kjempefint!

 

Men jeg stoppet så klart ikke der. Jeg har masse fotopapir, så jeg gikk litt bananas og printet ut flere bilder av vennene mine for å henge opp på kjøleskapet. Det er så koselig og minner meg på at jeg faktisk HAR venner, haha. Det virker litt rart, men når de fleste av mine kjente og kjære ikke bor i samme by er det fort gjort å tenke at man er litt “venneløs”, ettersom jeg kan telle på fingrene hvor ofte jeg er sosial i hverdagen. Men når jeg tenker meg om er jeg faktisk heldig som har så mange fine og flotte venner rundt omkring i landet.

 

Kjøleskapet mangler riktig nok noen fjes, så får håpe det hjelper meg bli flinkere til å ta litt bilder. Omså bare en selfie med en venn! Til tross for at jeg er “blogger” og flink til å ta bilder av meg selv og det jeg blogger om er jeg veldig dårlig på å ta bilder sammen med andre. Så det må jeg bli flinkere til!

Siden sist har jeg sådd et mango-frø. Det er flere måter å så mangofrø på, du kan bruke do-papir metoden, stein-i-vann metoden (veldig populær metode for avokadofrø) eller du kan plante det rett i en potte. Til tross for at avokadofrøet mitt ikke ville spire prøver jeg en gang til med den metoden. Også har jeg et til mangofrø jeg skal prøve en annen metode med. Spennende å se om jeg klarer gro mango-tre!

Ønskeliste Planter – Del 2

Jeg var nok litt rask på avtrekkeren når jeg skrev det første innlegget, for for hver dag som går klarer jeg å legge til en ny plante til ønskelisten min! Her er flere planter jeg sikler etter akkurat nå.

 

Alocasia Micholitziana “Frydek” – At jeg har forelsket meg helt i planter med mørkegrønne blader med fløyelstekstur er ikke noen hemmelighet akkurat. Denne blir som den pene søsteren til Alocasia Amazonica, og jeg føler jeg må ha begge to!

 

Monstera Deliciosa Variegata – En plante jeg i starten bare fnøs av, fordi…. Det er en variegert monstera, so what? Og nå føler jeg at jeg MÅ HA EN! Den er så nydelig, og jeg har spesielt hengt meg opp i variegerte planter etter jeg fikk meg en Pothos N’joy. Jeg har en vanlig Monstera Deliciosa, og den har noen lyse prikker som gir meg håp om at den kaaaaanskje har det muterte genet som gjør den variegert. Men mest sannsynlig kommer prikkene bare av mangel på ett eller annet, haha!

/ første bilde er en ordentlig voksen variegert monstera deliciosa, bilde nummer 2 er av de lyse prikkene på min egen /

 

“Lemon Lime” eller “Neon” – Jeg mener både gullranke og philodendron eksisterer i en skarp gul-grønn variasjon, og jeg vil ha i hvertfall en, helst begge. Håpet er at jeg en dag skal ha hengeplanter i hele leiligheta og da må det jo være litt variasjon!

 

Peperomia Prostrata – Enda en hengeplante jeg synes ser helt magisk ut! Tenk å ha en slik i dusjen, blir å føles ut som om man dusjer i et fossefall utendørs med bregner og vekster som vokser langs sidene.

 

Strelitzia Reginae “Bird of Paradise” – Høye planter vil jeg også ha. Haha, ikke lett å si hvor jeg skal få plass til alt. Denne synes jeg er fin, og den får så kule blomster! Synes den ser ut som din typisk tropiske plante

 

Calathea Musaica – En plante som ved første øyekast ikke ser så veldig spesiell ut. Bare en grønn plante liksom. Helt til man går litt nærmere og ser DET vakre mønsteret i bladverket! Det er slike detaljer jeg virkelig forelsker meg i.

Caladium Bicolor – En nydelig plante som finnes i en million fargevariasjoner. Det finnes virkelig noe for en hver smak, om du liker den tradisjonelle grønn-planten, med rosa, rødt eller en nesten helt hvit. Jeg vil selvfølgelig ha en hvit, hehe.

 

Åh, det er så mange planter jeg ønsker meg, what to do?! Prøver å holde meg i tøylene ved å heller plante frø fra alt jeg kommer over (neste prosjekt er mango-tre), men nå fikk jeg bli med i en plantegruppe på facebook og der fikk jeg nyss i at de kanskje har variegert monstera i Oslo og/eller Drammen. Jeg er mildt sagt veldig fristet til å hoppe på neste tog og ta en titt, hehe. Men jeg vet fremdeles ikke om plantene mine kommer til å overleve sommeren, så jeg vil egentlig ikke kjøpe noen flere nå dersom det skulle gå skikkelig galt. Å miste en variegert monstera hadde vært hjerteskjærende.

Litt av ei uke

Ting som beskriver mars måned så langt: skole, kaffe og søvn. Forrige uke var helt sinnsyk, det tidligste jeg dro hjem fra skolen var klokken 17. Tirsdag var det mest jobb, da var det 12 timer på skolen, en 40-minutters lang nettforelesning da jeg kom hjem også var det bare å legge seg. Men det gir en god følelse, jeg står på, klarer å henge med, har kontroll og lærer masse! Men det hadde vært fint med litt mer tid til trening, husarbeid og sånt, hehe!

/ selfies på skoletoalettet er det beste dere får haha /

I morgen begynner vi med “ekte” pasienter, altså pasienter som ikke er en medstudent, lærer eller liknende. Jeg gleder meg masse og er kjempespent, men også litt nervøs. Nå skal vi få prøve oss som ordentlige optikere!

På lørdag dro jeg ut. Jeg hadde egentlig ikke lyst til å prioritere fest i det hele tatt, men bestemte meg for at denne lørdagen SKULLE jeg ut. Og herregud så glad jeg er for at jeg dro! Det var koselig stemning, gøy å snakke med folk, bli bedre kjent med klassekameratene mine og “slå ut håret”. Men det beste…. Det beste var at ei av de som hadde festen også er plantefrelst, og hun har en Philodendron Hederaceum “Brasil” som jeg har ønsket meg lenge. Også var hun så snill at hun klippet av to stiklinger til meg! Så nå har jeg en Philodendron Brasil også 😀

 

Jeg er helt i ekstase, tenk at det finnes så snille folk! Og ja, du vet du begynner å dra på åra når det beste som skjer på en fest er at du får en plante, haha! Det var også gøy å se på plantene hennes, hun hadde også en “heart leaf” philodendron (samme som Brasil uten variegasjon) og Calathea Orbifolia som var sykt fine! Flere slike fester takk, haha. Tenk om vi planteelskere kunne hatt en bytte-fest, så kan man ta med litt stiklinger og sånt og gi videre til andre? På festen lovet jeg bort noen av melon og chili-plantene mine, som er bra for jeg har ikke plass til alle og det er så kjipt å kaste dem. Se så store de er blitt! Begynner å bli på tide med ompotting.

Nå skal jeg skrive ferdig en skoleoppgave og forberede meg litt til synsundersøkelse i morgen. Håper dere har en fin uke, så blogges vi når jeg har tid!

En slik helg

Og vipps, så var det plutselig en uke siden sist jeg blogget! Det er virkelig hektisk på skolen nå, vi har så mange baller i luften at de fleste av oss ofte sitter på skolen i helgene og flere ettermiddager i uken. Hva man ikke gjør for en utdannelse ass! Med det sagt så blir det lite tid til å blogge, men jeg prøver å titte innom når jeg har tid.

Jeg har skikkelig torsdags-følelse i dag, forventer liksom at det er helg igjen i morgen. Det er kanskje ikke så rart, for helgen ble ærlig talt litt kort. Både fredag og lørdag sov jeg helt utrolig mye, på lørdag sov jeg vel 14 timer. Hadde egentlig planer for lørdagskvelden, men siden jeg skulle på skolen på søndag og jeg følte meg helt utkjørt (etter 14 timers søvn what?) endte jeg opp med å bli hjemme for å fargelegge, drikke te og høre lydbok. Søndag dro jeg til skolen for å jobbe, så kanskje ikke så rart at jeg føler helgen bare var to timer lang.

Det ble jo litt avslapping i helga da! Lydbok og fargelegging er sykt avslappende og deilig, skulle ønske jeg følte for å gjøre det oftere. På lørdag fikk jeg også plantet sitronfrøene, som til nå har brukt tre uker på å slå røtter. Er så spent, tenk om jeg klarer å dyrke mitt eget sitrontre! Og på søndagen fikk jeg gamet litt Zelda, som jeg alltid setter pris på.

 

Og sånn ellers må jeg skryte litt av været de siste par dagene. Været er noe som påvirker humøret mitt mer enn jeg liker å innrømme, hehe. Skikkelig påskevær, men jeg lengter bare etter sommer. Hører på norske sommerhits mens jeg går til skolen med solbrillene på. Soon, folkens!

 

Og til sist kan jeg gi en liten oversikt for resten av uka: skole, skole, skole, ooooog enda litt mer skole. Arbeidsmengden er enorm, men jeg føler jeg har det under kontroll så jeg trives faktisk! Det hjelper også masse at det meste er en eller annen form for gruppearbeid. Av en eller annen grunn føles det ikke ut som så mye arbeid når jeg jobber sammen med noen.

Aner ikke når vi snakkes neste gang. Blir det i morgen? Om to uker? Når semesteret er over? Who knows! Neida, skal prøve å få oppdatert i hvertfall ukentlig, så hvis jeg om ti år lurer på hva i all verden jeg gjorde på denne tiden kan jeg i hvertfall lese om været var bra og hvor mye jeg sov i helgen.

My new beauty!

Endelig er dagen her! Endelig fikk jeg min Calathea Warscewiczii!

Hun er så vakker! Og bladene føles virkelig ut som fløyel! Litt større enn hva jeg hadde sett for meg, men det gjør absolutt ingenting. Håper hun vil trives her, jeg har vannfilter, sprayflaske, luftfukter og en sensor som måler luftfuktigheten, så jeg har tatt alle forhåndsregler for at hun ikke skal tørke ut og dø.

Det ble en liten miniplante og, og lysfatet ser tusen ganger freshere ut nå! Jeg har hatt dette lysfatet en god stund, og det har alltid sett så kjedelig ut. Jeg har ikke klart å style det i det hele tatt. Men med bananen, det andre duftlyset og den en fresh sukkulent ble det plutselig mye penere. Her er noen bilder av leiligheta akkurat nå. Utrolig hvor mye den har forandret seg!

 

Og noen førbilder

 

Det har virkelig kommet seg! Det eneste jeg virkelig savner nå er noe på veggene. Det frister veeeeeeeldig å spørre utleier om jeg får lov til å henge opp noen hyller, men jeg føler det er så unødvendig å borre hull i veggene når jeg vet at vi ikke kommer til å bo her lenger enn maks et par år til. Men det hadde blitt såååå fint med en lang hylle over tv-en som jeg kunne hatt masse hengeplanter, pynt og bøker oppå.

Lillestrøm og planter

Ugh, jeg kan ikke tro at vinterferien er over allerede! Det var en utrolig deilig ferie da, først var det i hovedsak 100% chill fra mandag til torsdag, og på fredag dro jeg og Jonas til lillestrøm for å besøke lillesøster og samboeren hennes. Derfor ble det litt stille her i helga.

Helgas store snakkis var Amandas spraytan, haha! Både jeg og Amanda er likbleike jenter som trenger 48 timer intens soling for å i det hele tatt få et synlig skille, så spraytan er ikke en så dum idé. Siden det var Amandas første gang anbefalte spraytan-damen å velge en av de lyseste nyansene. Vel, hvis dette er det lyseste tør jeg ikke tenke på hvordan den mørkeste fargen må bli!

Litt mørkt, men resultatet ble bra da!

 

Ellers ble det Harry Potter-Cluedo, masse pilsing, shopping på Strømmen Senter og fylla på lørdag. Det ble en supersøt topp på meg, siden jeg virkelig har ønsket meg noen finere langermede topper og denne var på salg. Tror denne kommer til å bli mye brukt til sommeren. Og Amanda kjøpte meg verdens kuleste lysestake! Hun mente jeg måtte ha en banan i jungelen min haha!

 

Vel hjemme. Plantene har det bra, zebrinaen sender ut to nye blad som ser nydelige ut, chili og melonplantene vokser ooooooog jeg har fått to nye planter. Jeg endte opp på Nufseriet Blomster, hvor jeg ikke har vært tidligere, og der hadde de tilbud på grønne planter. Jeg så en variegert Ficus Elastica på Coop Mega forrige uke og har ikke klart slutte tenke på den, så jeg bestemte meg for å gå for en slik en. Og siden det først var salg og de hadde et stort utvalg av Alocasia Amazonica ble det en slik en, siden jeg har hatt lyst på en slik lenge. Og i morgen stiller Bettina opp og skal hjelpe meg med å få hentet Warsewicziien! Iiiiiih, jeg er så spent og lykkelig! Hjemmet mitt bugner av planter nå og jeg kunne ikke vært mer fornøyd.

 

Nå har jeg virkelig svidd av mye penger på planter. Jeg synes ikke det er så ille, jeg liker jo jungelfølelsen og trives mye bedre hjemme med planter. Planter og steiner, da blir jeg glad! Men jeg er jo liksom “fattig” student, så neste challenge blir en no-shopping challenge i april. Det tror jeg faktisk kan bli litt utfordrende. Ingen planter, ingen klær, ingen sko, ingen pynt, ingen unødvendige småkjøp som et nytt smykke eller scrunchies, uansett hvor godt tilbudet måtte være. Det tror jeg faktisk kan bli en veldig utfordrende for meg, men jeg har troen på at jeg klarer det!

Solskinnshistorie – Begonia Maculata

Dere fikk høre litt i går hvor lei jeg er av eføyen. Å styre med planter er ikke alltid like enkelt, og som nybegynner har jeg mye å lære. MEN jeg tenkte å fortelle dere en solskinnshistorie, for maculataen min har jeg faktisk klart å redde! Litt stolt bare, hehe.

 

Begonia Maculata hadde jeg aldri hørt om før jeg fikk den selv. Jeg falt helt for de grønne bladene med den mørkerøde baksiden og glitrende sølvflekker. Den minte meg virkelig om en pokemon (spesifikt Mawile om noen lurer), og jeg var ikke i tvil om at jeg måtte ha en slik! Men den skulle vise seg å være en liten diva, og det tok ikke lange tiden før bladene begynte å tørke ut.

 

Jeg prøvde å vanne den, spraye den daglig, ha den med på badet når jeg dusjet men ingenting hjalp. Bladene fortsatte å tørke ut og begynte å falle av. Så langt har jeg vil mistet 4 eller 5 blader, og det er ikke akkurat en plante med mange blader. Jeg endte opp med å sette den i en plastpose for å simulere et lite drivhus, og det reddet den heldigvis.

 

Jeg fikk meg en luftfukter, og jeg kan nå ha den ute av posen uten at planten tørker ut og dør. Den har nå perket seg opp og blitt så fin og frisk. Den har fått tre nye blader på toppen, og nye skudd er på vei ut der jeg har mistet blad, som er bra for den ser ganske naken ut der den mistet de fleste bladene.

 

Jeg er ganske stolt over at jeg klarte å redde denne og at den trives nå! Gleder meg masse til de nye bladene kommer frem og den blir fyldig i bladverket igjen.