Hønemor

Plantene har overlevd sin første uke hjemme hos meg, og jeg har mildt sagt blitt litt oppslukt i plantelivet. Jeg har sett så mange youtube-videoer og lest masse om hvordan jeg skal stelle med de forskjellige typene jeg har kjøpt. Jeg kan aldri bare være chill, når jeg først finner meg en ny hobby går jeg all in. Men bedre det enn at jeg glemmer de av også dør de. Disse SKAL jeg klare å holde i live!

 

Men akkurat det er litt lettere sagt enn gjort. De fleste plantene har klart seg ganske greit, men det tok ikke mange dagene før maculataen begynte å se sliten ut. Den har glitrende sølvprikker, er rød på undersiden av bladene og ser ut som en pokemon. Typisk at de kuleste plantene er de som er et helvete å holde i live. Jeg tok den med på badet slik at den fikk seg en fuktighets-boost når jeg dusjet, og etter et par timer på det fuktige badet så den allerede mye kvikkere ut. Så nå har jeg satt den i en plastpose slik at den får et litt mer fuktig miljø. Håper det blir høy nok luftfuktighet om sommeren til at jeg kan ta den ut, er jo ikke så veldig kult med en plante som må stå i et drivhus hele livet for å overleve.

Skulle ønske jeg kunne ha planter på badet, var superkoselig med litt grønt der inne!

Eføyen min går det sånn halvveis med. Den ene grenen begynte å bli ganske crispy og trasig, så i et desperat forsøk på å redde den har jeg tatt den ut og satt den i et glass med vann. Det blir MYE “learning by doing”, da jeg leser så mye forskjellig på nett at det ikke er godt å si hva som vil hjelpe eller ikke. Jeg fant også et par andre avklippede grener med røttene intakte og fine, så jeg har satt de i vann og i håp om at det vil springe ut nye blader fra dem. Om det er sånn det funker eller ikke vet jeg ikke, men det finner jeg vel ut av.

 

Jeg føler jeg er litt hønemor for plantene mine, så jeg gruer meg litt til å dra til Tønsberg nå, haha! Blir å ringe Jonas hver dag og spørre om de lever og be han kjenne på jorda om de trenger vann.

Klarte jeg målene for 2018?

Jeg har selvfølgelig klart å koke opp noen nyttårsforsetter (eller mål som jeg liker å kalle dem) for 2019, men først vil jeg gå gjennom målene for 2018 og se hva jeg klarte å gjennomføre og ikke. Om jeg ikke har klart å holde alle så er det fremdeles en lærdom å hente, så jeg tar det ikke så tungt at jeg ikke klarte alle.

  1. Begynne med pole: delvis
  2. Jeg tok opp pole igjen i januar, og var et par måneder veldig flink til å dra på timer og trene selv. Jeg har til og med laget en youtube-video hvor jeg viser noen triks, noe jeg alltid har hatt lyst til! Men det dabbet av mot sommeren da det ble rimelig hektisk på skolen, og siden mai har jeg egentlig ikke trent noe. For å være ærlig føler jeg meg ekstremt lei. Når det gjelder pole har jeg alltid vært svært målrettet, jeg vil klare det trikset, den comboen, lage en rutine, legge ut video på instagram osv. Og det blir rett og slett for mye. Akkurat nå er skolen det viktigste, og jeg har ikke overskuddet til å prioritere pole slik jeg vil. Så jeg blir nok å legge pole på hylla for ei stund. Jeg er ikke ferdig for alltid, jeg blir fremdeles varm i kroppen når jeg dagdrømmer om drømmehuset med høyt tak og masse plass til ei stang. Men for nå er det ikke der jeg har fokuset mitt, og det er helt greit.

 

Jobbe jevnere med studiene: check

2018 startet litt bumpy, men jeg begynte å legge meg til bedre vaner og det ga resultater! Våren 2018 fikk jeg min første B, og det ga virkelig mersmak! Så det tok jeg med meg videre da jeg begynte på tredje semester etter sommeren, og nå er jeg på hver forelesning, forbereder meg til timene, leser pensum og begynner tidligere med oppgavene. Nå sikter jeg på i hvertfall en A i løpet av 2019. Det hadde vært sååååå godt!

 

Få meg jobb: check

Hehe, føler egentlig ikke jeg kan ta på meg æren for dette, for jobben ble nesten kastet på meg. Men jeg klager ikke, jeg har fått meg jobb som ferieavløser hos Brilleland Harstad, som passer meg perfekt! Da får jeg fylt på bufferkontoen i feriene slik at jeg har litt ekstra “kjøtt på beina” til det kommende semesteret, men jeg slipper å sjonglere jobb og studier samtidig. I tillegg er jobben i en optisk forretning, så jeg lærer masse relevant og nyttig til den dagen jeg selv er ferdigutdannet optiker. Det er ganske kjekt, og jeg er så sykt takknemlig for at jeg fikk denne muligheten!

 

Kutte ned på pepsi max: delvis

Dette går veldig i perioder. Jeg kan ha en periode hvor jeg kanskje kjøper en flaske pepsi til lørdagen over en måned, også kan jeg ha en periode hvor jeg sklir ut og kjøper tre flasker i uka. Men jeg vil tørre påstå jeg har blitt mer bevisst på forbruket, og nå tenker jeg i hvertfall på det før jeg kjøper en flaske. Målet er å klare begrense meg til en flaske i helga, og selv om jeg har blitt flinkere har jeg fremdeles et stykke å gå.

(tatt i skrivende stund, på en mandag….)

Slik gikk det med målene for 2018! To av fire mål synes jeg ikke er så alt for ille, og at poletreningen ikke gikk som jeg hadde håpet på er egentlig greit. Nå har jeg prøvd, og innsett at jeg ikke når de målene samtidig som jeg fokuserer 100% på skole, og det er egentlig ganske befriende å ha gitt litt slipp på det. Alt i alt var 2018 et fantastisk år, og jeg håper jeg lærer like mye i 2019!

Wanderlust

 

I siste liten har jeg bestemt meg for å søke om utveksling. Når jeg først begynte på høyere studier var jeg egentlig ganske sikker på at jeg ikke ville dra på utveksling, men det endret seg sakte men sikkert over tid. Innerst inne har jeg alltid ønsket å reise, men da jeg vokste opp hadde vi ikke råd til sånt, så i mitt hode har reising alltid vært en luksus jeg aldri har hatt råd til. Men slik er det jo ikke lenger!

Studiet mitt har samarbeidspartnere i Afrika, et kontinent jeg alltid har ønsket å besøke. Husker så godt da jeg var 16 år gammel og drømte meg bort i bloggen til Elise Gabrielsen da hun var på reiser der. Den gang da tenkte jeg på hvor mye jeg skulle gitt for å få de samme mulighetene som henne. Og nå har jeg faktisk en mulighet, det eneste jeg trenger å gjøre er å gripe den.

Ingenting er skrevet i stein ennå, så dette betyr ikke at jeg med 100% sikkerhet drar. Akkurat nå jobber jeg med søknaden, deretter må jeg bli “nominert” til utveksling. Men jeg håper virkelig dette skjer for meg! Føler dette er et av de scenarioene hvor jeg virkelig blir å angre hvis jeg ikke en gang søker. Om 40 år kan jeg enten si “ja, da jeg studerte var jeg på utveksling i Afrika” eller “ja jeg hadde muligheten til å søke om utveksling, men jeg orket ikke”. Jeg vet ikke med dere, men jeg synes alternativ en høres mye kulere ut.

Det blir i hvertfall spennende å se hva som skjer videre!

Welcome to the jungle

Internett er tilbake og jeg har hundre ting jeg vil skrive om, men først… Bilder av nytt til leiligheta!

Januar har virkelig vært en økonomisk opptur for meg, og da blir det selvfølgelig nytt til leiligheta! Denne gangen har jeg vært dristig og kjøpt 6 levende planter. Mine tidligere miniplanter har alle dødd en etter en, så jeg krysser fingrene for at litt større planter er lettere å holde i live. Håper virkelig jeg har arvet mammas grønne fingre slik at jeg også en dag kan bo i en jungel! Åh, det er så godt å se at leiligheta sakte men sikkert blir til min egen.

På mandag fylte jeg 25 år. Det er alltid koselig å ha bursdag, feire, få gaver og spise kake, men det er ikke så gøy å bli ett år eldre lenger, hehe. Likevel kan jeg ikke si jeg hater å bli eldre, så langt har det egentlig vært ganske nice. Det beste må være at psyken har blitt mye mer stabil, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg IKKE savner de turbulente tenårene! Jeg tilhører dessuten den aldersgruppen som hadde en såkalt “awkward phase” gjennom tenårene, så utseendet har så langt bare bedret seg med årene, haha! Jeg har vel vært gjennom alt fra wannabe-soss til emo til hipster, og vil tørre si at jeg nå ser mer eller mindre normal ut.

En liten 10-year challenge fra meg. 24 år på øverste bilde (ble tatt for en uke siden), og 14 og 13 år på de nederste.

Hehe, føler bryna mine fortjener sin egen 10-year hyllest!

2019, more like 2009

Som vanlig sitter jeg her og tenker “hmmm, burde kaskje blogge snart, begynner å bli noen uker siden nå”. Også viser det seg at det ikke er snakk om uker, men måneder! Shiiiiit tida flyr!

Forrige semester var uansett KNALLHARDT, det var så mye innleveringer, labrapporter, gruppearbeid etc. at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Når eksamene var over tenkte jeg å få satt igang blogginga igjen, men etter alt som har skjedd her på blogg.no var ikke det den enkleste sak i verden. Og når jeg endelig fikk ordnet opp i det kommer jeg hjem til Kongsberg, hvor vi er uten internett de neste to ukene. Så det har faktisk ikke bare vært min feil at jeg ikke har blogget, lol.

Nå sitter jeg på skolen, og har i siste liten fått ordnet meg praksisplass. Hard start på året, ikke internett, strømmen gikk, vi trenger hele TRE pensumbøker for kun ett fag, og det var ikke den enkleste sak i verden å få ordnet seg praksisplass. Men ting går seg heldigvis til, så jeg kan puste ut og se frem til en uke i praksis hos Brilleland Tønsberg i februar! Da skal jeg bo hos Ida Elise og Joakim, så jeg gleder meg med andre ord enormt!

Ellers har jeg 100 ting jeg har lyst til å fortelle om her på bloggen. Jeg ønsker å kjøre et “året som var” innelgg, ett eget innlegg om mine nyttårsforsetter, også har det blitt en god del nye innkjøp den siste tiden. Så krysser fingrene for at internett ordner seg snart, så får jeg se om jeg får blogge litt i mellom slagene når jeg er på skolen.

Vi er nå gått inn i 2019, men med de flotte web-cam bildene ser bloggen min ut som om den ikke har rørt seg siden 2009.