Takk <3

Ville bare si tusen takk for de fine kommentarene dere tar dere tiden til å skrive til meg her på bloggen <3 Tirsdagen var egentlig så utrolig kjip, og onsdagen var ikke stort bedre, men alle de fine kommentarene klarte i hvertfall å gi meg et lite smil om munnen. Igjen, tusen takk, dere er gull <3

 

Jeg har ikke sovet så godt denne uken, som kanskje er noe av grunnen til at jeg har vært litt i kjelleren. Så i går bukket jeg under og sov hele ettermiddagen, derav ingen blogging, haha! Og ettersom jeg har sovet så dårlig har det blitt dårlig med antrekk de siste par dagene, det viktigste er først og fremst å komme seg på skolen. Og det har jeg heldigvis klart.

 

Dagens høydepunkt er uten tvil at jeg vant Gullkoppen! Studentsamskipnaden hadde en konkurranse hvor du kunne vinne en gullfarget kopp, og med den får du gratis kaffe i et helt år. Jeg var så gira på den konkurransen fordi jeg drikker kaffe hver. eneste. dag. Og jeg er ikke rutinert nok til å trakte den hjemme og ta med på termos, så jeg kjøper alltid på skolen. Men nå vant jeg faktisk gullkoppen! Meg, som aldri vinner noe som helst! Haha, det er bare kaffe, men jeg er så glad nå!

 

God helg <3

Motefeil jeg gjør

Personlig synes jeg det er litt for mye snakk om hva som er feil og hva reglene er i mote. Så jeg tenkte å liste opp noen “feil” jeg gjør hele tiden, og ikke kunne brydd meg mindre om. Fordi mote er ikke seriøst for fem flate øre, det skal være gøy, og det aller viktigste er at du er fornøyd med hvordan du ser ut.

1. Jeg kler meg ikke for min egen kroppstype. Jeg er en “busty” lady med brede skuldre og store pupper, og med den kroppstypen skal helst overdelen være mørk og nøytral, ha V-hals og tykke stropper, mens underdelen gjerne kan ha farge, kule mønster og gjøre mye utav seg. Jeg kunne ærlig talt ikke brydd meg mindre, haha!

 

2. Hårstrikk rundt håndleddet. Leste en plass at dette er for “ungdomsskole-jenter”, og at det gir en barnslig look voksne damer burde holde seg holde seg unna. Vel, gammel vane er vond og vende, og jeg blir stressa hvis jeg ikke finner et hårstrikk rundt et av håndleddene mine. Kanskje en dag i fremtiden blir jeg å venne meg til å heller ha en strikk i veska, men enn så lenge: nope.

 

3. Blander brunt og sort skinn. Igjen har jeg hørt at man skal unngå å blande tilbehør i brunt og sort skinn. Altså, skal du ha en brun veske må du også ha et brunt belte på. Det synes jeg er kjedelig. Tenk nå å ha både brun veske, brunt belte, brune skinnsko OG klokke med brun skinnreim? Det blir mye brunt det.

 

4. Ikke korrekt undertøy. Altså, hvor god råd har jeg? Kan liksom ikke eie en bh for hver anledning i alle tenkelige farger. Nå har jeg endelig kjøpt en nude t-shirt bh for å kunne bruke under den hvite t-skjorten min, men det er så langt jeg er villig til å strekke meg.

 

5. Alt er ikke on point. Det skal sies at jeg har blitt myyyyye flinkere til dette enn jeg var før! Men å ha alt on point krever mye tid og innsats. Man skal ha manikyr, pedikyr, må sminke seg hver dag, ordne håret pent hver dag, shave alt jevnlig… Ordne håret pent hver dag, tenk litt på den du! Det er så vidt jeg gidder børste gjennom det og gi det en spray med tørrsjampo om morgenen.

 

6. Jeg har ikke én stil. Å ha flere stiler bygger visst ikke opp ditt image, og virker forvirrende på folk rundt deg. I stedet for at de tenker “åh, det er SÅ deg” lurer de på hva du kan dukke opp i denne dagen. Likevel er jeg alt for vinglete, jeg skifter mening om hva jeg liker etter sesong, vær og humør, og det virker sykt kjedelig å kun ha én stil.

 

Bryter du reglene?

OOTD – Hilsen frøken irritert

 

I dag er virkelig ikke min dag. Det startet vel i går med at internettet har vært sykt tregt i det siste. Og det er bare hos meg. Jonas har ingen problemer, men hos meg tar det to minutter å gjøre et googlesøk. Det er så irriterende, for da føles det ut som om universet er ute etter å “ta meg”, og bare meg.

Over til i dag, så kom jeg hjem fra skolen og skulle lakke neglene før det bar videre til frisøren. Jeg hadde to timer på meg, som skulle gå greit. Men neglelakken min trenger jo en hel arbeidsdag for å tørke, så i det jeg var kommet ut døren var hele jobben ødelagt. Hos frisøren klarte jeg å søle kaffe over hele buksen min, hurra. Og jeg fikk den sureste frisøren jeg noen sinne har hatt. 

 

Siden jeg returnerte dressbuksen fra Cubus kjøpte jeg to nye neglelakker. Alle neglelakkene mine er fra sånn 2012, så er kanskje ikke så rart at de bruker tusen år på å tørke. Håper det blir bedre med disse, også fikk jeg to nye farger jeg føler er litt mer meg. Jeg har jo endret meg litt siden 2012, hehe. Pluss ny fuktighetskrem og leppepomade, siden jeg er fri.

Uff, skulle ønske jeg var en sånn superpositiv og glad person 24/7, men det er jeg ikke. Det verste er at dette alt i alt har vært en god dag. Vi gjorde noe gøy på skolen, jeg har ENDELIG fått stusset håret, jeg har unnet meg litt nytt, samt returnert buksen til Cubus, en pakke til Zalando, og jeg fikk halve pensum i dag. En salig blanding av produktivitet og self-care, og likevel vil jeg bare legge meg og sove bort resten av den “kjipe” dagen.

Håper dere har en bedre dag enn meg, haha <3

New in – Garnityrbrille

 

Endelig kom den nye brillen min! Jeg har ventet nesten to måneder på den, for det var ikke den enkleste saken å få ordnet store nok glass. Måtte ringe og mase på alle leverandørene, helt til Rodenstock sa seg villig til å prøve, haha! Men nå er den endelig her, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Synes denne brillen er så spesiell, har aldri sett noen med liknende brille. 

Når jeg først prøvde den på ble jeg litt skuffa, for glassene var mye større enn jeg kunne huske at de var med prøveglass, så jeg synes ikke den var så fin som jeg husket at den var. Men nå har jeg gått med den i noen timer og blir bare mer og mer fornøyd <3 Også var det veldig godt å endelig få en brille med de nye styrkene mine. Jeg har ikke gått mye opp i styrke, men jeg har likevel merket veldig godt under forelesningene at jeg ikke har sett så godt på avstand. Så nå ser jeg perfekt på alle avstander!

Liker du briller?

Nøkkelord for den perfekte garderoben

Noe jeg synes er litt kjedelig er alle videoer og bloggposter om “wardrobe essentials” (eller på norsk “nødvendigheter i garderoben”). De fleste bloggpostene og videoene som omhandler dette emnet nevner ting og plagg som ikke passer inn i det norske klimaet i det hele tatt. Det funker kanskje å bruke den klassiske høye hælen i New York året rundt, men i kalde Norge får vi maks utbytte av den investeringen et par måneder i året.

 

Så jeg vil lage min egen serie for hva man burde tenke på og shoppe for den norske garderoben. Først vil jeg gå gjennom noen nøkkelord man burde tenke over før man går på tidenes shopping spree og bruker opp alle pengene sine. Hvis din garderobe møter disse fem kriteriene har du mest sannsynlig din drømmegarderobe!

Funksjonalitet. Til syvende og sist er dette klær. Klær du skal bruke i hverdagen. På skolen, på café, på matbutikken, i steiksola på sommeren, i snøstorm om vinteren. Det viktigste er at klærne er funksjonelle, det vil si at du kan bruke dem. Når vi tenker på en “garderobe”, altså hele klessamlingen din, må vi se det store bildet. Har du alt du trenger for de vanligste situasjonene du møter på i hverdagen? Har du regntøy? Ordentlige vintersko? Hvis du jobber med å bygge deg en fin garderobe, start med å fylle “hullene” i garderoben. En ny, kul genser kan vente til senere hvis du egentlig trenger en ordentlig vinterjakke.

 

Komfortabelt. Det er to typer komfortabelt, a) at det kjennes komfortabelt ut på, og b) at det er en “komfort-zone” du har skapt inni hodet ditt pga. usikkerthet. Nå snakker vi om punkt a, punkt b er den dårlige siden av komfortabelt. Det er viktig at ting kjennes komfortabelt ut på. At det passer riktig, ikke klør eller stikker, at du ikke får vondt i bena av skoene, at jeansen ikke gnager i skrittet. Klær skal være et verktøy for å takle hverdagen, ikke et ekstra hinder.

 

Personlig. Garderoben din skal fremheve deg og din personlige stil. Dette er den morsomme siden med klær! Bruk klærne til å gi folk et inntrykk av hvem du er og hva du liker.

 

Helhet. Litt av grunnen til at man burde tenke over personlig stil når man bygger seg en garderobe er at helhet er viktig. Det er veldig kjipt å sitte med en hel garderobe hvor nesten ingen av plaggene passer med hverandre. Det er sånn man ender opp med plagg som aldri blir brukt. Noen stiler kan krysses veldig kult, som f.eks en romantisk hvit blondebluse sammen med en kul skinnbukse. Men som hovedregel burde man ha plagg som alle kan mikses og matches. Slik får du maks utbytte av alle plaggene dine.

 

Flatterende. Garderoben din skal sørge for at du ser smashing ut i en hver situasjon. Den skal fremheve deg og kroppen din, og sørge for at du føler deg 100% boss.

Bake lørdag

/ roooolig frokost med kakao, kjeks og anime /

Da jeg våknet i dag sa jeg “fuck to do listen, i dag skal jeg bake eplekake”, for i går så jeg at de store trærne over veien har fått et par gule blader, så da er høsten offisielt i gang og jeg må spise eplekake.

 

Først ble det litt self care. Jeg prøver å få liv i håret, det har sett skikkelig tørt og slitent ut de siste månedene og jeg skjønner ikke hvorfor. Så nå kurer og oljer jeg for harde livet. Skal til frisøren på tirsdag, og er livredd for at hun skal gi meg dødsdommen og si at vi må klippe alt til skuldrene og starte fra scratch.

Også epilerte jeg under armene for første gang i dag. Det var en blodig affære, og VONDT! Litt som å rive av et plaster, bare hundre tusen ganger fra samme område. Jeg er usikker på om jeg blir å gjøre det igjen. Hvis det blir fint, og hårene holder seg borte leeeeenge kan det være det blir fast rituale. Nå ser jeg ut som en ribba kylling, så er spent på om det blir pent etter hvert.

 

Deretter bar det til byen igjen, for skulle jeg bake kake måtte jeg ha en kakeform. Så nå har jeg kakeform. Og en ny genser…. Herregud, jeg er uforbederlig! Til mitt forsvar, så så jeg den på H&M i går, den var ikke så dyr og var så fin! Men jeg kjøpte den ikke, siden jeg allerede hadde brukt en 500-lapp på Cubus. Så kom jeg hjem, og tenkte på genseren hele kvelden, så jeg tenkte i hvertfall over saken før jeg kjøpte den. Nå har jeg en vinrød strikkegenser også <3

/ Ikke vanskelig å se at strikkegensere er en storfavoritt hos meg, hehe! Begynner å få en veeeeldig fin samling nå. /

 

Også baking!

 

Daaaaamn, nå gleder jeg meg til kake! Har til og med kjøpt is som den skal serveres med. Men først må jeg få laget meg noe middag, så jeg ikke spiser meg mett på kake, haha!

God helg <3

Shopping fredag

Uff, formen i dag har vært like daff som den var i går! Håper virkelig ikke det er begynnelsen på en forkjølelse eller noe sånt.

Skolen har virkelig opptatt tiden min 24/7 i to uker nå, og i løpet av den tiden har mange små oppgaver ellers hopet seg opp og etter hvert blitt til en skikkelig to-do liste. Og med den slappe formen min frister ikke den lista så særlig mye. Men jeg var flink i dag, og tok meg selv i nakkeskinnet for å få gjort unna litt.

Først stakk jeg innom Asvo-torget og donerte bort tre poser med klær og sko jeg ikke bruker lenger. Godt å få det ut av verden! Deretter bar det videre til byen for å kjøpe maling og kroker til hylla, samt hente en solbrille hos Brilleland. Jeg kom hjem med maling, solbrille, planter, pynt og påfyll til garderoben *sjokk*.

Den genseren var så meg! Jeg prøvde å gå forbi den, men så måtte jeg bare prøve den, og da var det gjort. Den sorte dressbuksa er jeg usikker på om jeg vil beholde. Den er det nærmeste jeg har kommet den perfekte sorte dressbuksa, men den skulle gjerne vært litt høyere i livet. Men jeg har vært på utkikk etter en så lenge at nå kjøpte jeg den bare. Ellers ble det to par hansker og to par ullsokker til det blir kaldt ute. Også var det kampanje på Glitter, så et par fine øredobber fikk også bli med meg hjem.

 

Endelig ferdig å male hylla! Kunne jeg gjort en bedre jobb? Sikkert. Bryr jeg meg? Nei. Nå mangler jeg bare kroker til å henge den opp, samt noen løsninger til hvordan jeg skal oppbevare solbrillene og litt annet stæsj. Det som er nytt er den minste steinen, den bittelille aloe-vera planten, glassvasen med blomster i, også duftlyset og den lille rosebusken på lysfatet. Lyset lukter sååååå godt! Nå gleder jeg meg til å få hengt opp hylla, det blir så fint!

 

Begynner å bli veldig fornøyd med vinduskarmen i stua nå. Nyste tilskudd der er kaktusene og speilet, og jeg er knusende fornøyd med begge deler! Men jeg vurderer å kjøpe en annen potte til kaktusene. Synes ikke den potta passet så bra inn med resten av interiøret. Hvis de overlever til neste år kommer jeg sikkert til å gjøre det da, haha! Og med det har jeg kjøpt tre nye planter. Nå krysser jeg bare fingre og tær for at jeg klarer å holde liv i disse.

 

Jeg hadde ordnet meg ganske fresh og fin før jeg dro til byen i dag, nå føler jeg meg ikke så fresh lenger lol. Jeg har også vasket vaskemaskinen i dag. Det var ikke planlagt, jeg skulle bare tørke av listene ettersom jeg har farget en bukse og ville sørge for at neste klesvask ikke ble misfarget. Og herreGUD hvor skittent og ekkelt det var der inne! Jeg visste ikke at det gikk an! Så da måtte jeg skrubbe den ren, hæres ikke vaske klær i en så skitten maskin. Jeg ga den en eddikvask før sommeren også, så at den skulle være så ille hadde jeg ikke trodd.

Det er fremdeles noen punkter igjen på to-do lista. Jeg har noen ting jeg må returnere til Zalando, to skoleoppgaver må gjøres ferdig i løpet av helga, også begynte jeg på et ambisiøst prosjekt om å gå gjennom alle eskene mine i boden. Prosjektet gikk bra, men nå er gangen fylt med tomme pappesker som må ryddes vekk. Men det blir bra til slutt! Satser på å få gjort så mye som mulig i kveld, så kan jeg slappe litt av i morgen.

God helg <3

8 ting jeg vil gjøre i høst

♥ Fotografere – Jeg elsker høsten, og blir så inspirert av alt med den! Og i utgangspunktet er jeg ikke så glad i å bruke bilder fra pinterest og google til bloggen, så jeg skal prøve å bli flinkere til å ta egne bilder jeg kan bruke som “stock foto” til bloggen. Også er det så mange fine motiv å fotografere om høsten! Så jeg håper på å få tatt meg et par fotokvelder på noen skikkelige høstdager.

 

Drikke kaffe, kakao og te – Varm drikke er noe av det beste jeg vet, men med den supersommeren vi har hatt sørpå har det ikke vært helt forsvarlig for helsa å drikke varm drikke. Kan jo dø av overoppheting liksom. Også er det noe eget å kose seg med en kopp varmt når det er blitt kjølig ute og høstregnet er kommet.

 

Være en superstudent – Hehe, dette punktet begynner å bli en gjenganger. Men jeg satser på å gi en litt større innsats på studiene i år. Har hørt at andreåret på opto er ganske hardt, så det må nok til!

 

Trene pole – Det ble ingen pole i Harstad, så det var veldig deilig å endelig ta fatt på treningen igjen!

 

Høre på bok – Ok, dette gjør jeg jo hele tiden, men dette fortjente et eget punkt da den siste boka i bokserien jeg har hørt på kommer ut i oktober, og jeg kan nesten ikke vente!

 

Blogge – Ord strekker liksom ikke til når jeg prøver å forklare hvor travel jeg var i sommer. På en god måte altså, jeg har hatt det så gøy og føler at jeg prioriterte tiden min i Harstad riktig. Men jeg er ærlig talt min største fan, og det har vært trist å se at bloggen har stått stille. Så jeg gleder meg til å begynne ordentlig igjen, med innlegg om antrekk, trening og inspo!

 

Høstantrekk – Chunky strikkegensere, store skjerf og fine jakker er storfavoritter hos meg, og etter en lang og varm sommer gleder jeg meg ENORMT til å kunne kle meg i mørkere farger og flere lag.

 

Slappe av – Sist, men ikke minst, haha! Etter en lang sommer med mye morsomt sprell blir det godt å endelig få slappet litt av. I sommer var jeg på fylla minst en gang i uka, og var sosial nesten hver dag to måneder i strekk, så det var litt deilig å komme hjem til rolige Kongsberg. Jeg kan ikke senke garden helt da, jeg har jo fremdeles skolen! Men helgene kommer i hvertfall til å være forbeholdt avslapping fremover, så braker det nok løs med festing og sosialt samvær igjen når julen nærmer seg!

 

OOTD – To kaffe og en redbull

 

Overskriften har ingenting med antrekket å gjøre nei, men det er rett og slett hvordan jeg føler meg i dag. Har faktisk drukket to kaffe og en redbull. Hjalp det? Nei. Var hjemme en liten tur mellom forelesningene og måtte bare legge med nedpå. Å få pisket meg selv opp av sofaen til å få tatt disse antrekksbildene krevde enorme mengder selvdisiplin. Og i kveld skal jeg på pole. Er spent på hvor god uttelling jeg kommer til å få av den økta. MEN, jeg må i hvertfall prøve! Jeg er uansett i godt humør, for all denne jobbingen har gitt resultater. Endelig ferdig med arbeidskravet i fotometri!

Og jeg er superfornøyd med alle kjøpene mine i sommer! Er totalt forelsket i alt, det røde beltet, dresskoene, den mørkeblå strikkegenseren… Tenker å skrive et innlegg om alt jeg har kjøpt når jeg har fått resten jeg sitter og venter på. Det føles så godt å være fornøyd, siden jeg før var tidenes spontanshopper og ofte brukte penger på plagg og ting som aldri ble brukt.

Planlegger du kjøpene dine? 🙂

Løgnene jeg forteller meg selv

– Fra nå av skal jeg legge meg senest klokken 22, og stå opp senest klokken 06!

– Jeg skal tøye hver dag, slik at jeg endelig får spagaten!

 

– That’s it, fra nå av skal jeg slutte å kjøpe lunsj i kantina!

– Når jeg har denne tingen har jeg alt jeg trenger i garderoben, og blir derfor aldri å måtte shoppe igjen!

 

– Hver dag fremover skal jeg lese pensum / jobbe med skolearbeid minst en time om kvelden!

– Fra i dag skal leiligheta ryddes daglig, og vaskes ukentlig. No more skitten leilighet!

– Hvis jeg skriver dette i bullet journalen min kommer jeg til å huske det til senere og ha full kontroll!

 

– Fra nå av skal jeg bloggge hver dag!

– Nå har jeg laget et budsjett, så nå blir jeg aldri å måtte bruke mastercardet eller bufferkontoen igjen!

– Nå skal jeg bli sunn! Ingen mer pepsi max, og ingen mer frossen pizza. Fra nå av skal alt lages fra bunnen av, og inneholde grønnsaker og magert kjøtt!

 

Noen av løgnene jeg forteller meg selv ukentlig, men aldri klarer å opprettholde i mer enn et par uker. Det er lett å tenke seg til at ting skal være så enkelt og at alt skal bli så perfekt “hvis jeg bare”. Problemet er bare at denne “bare” krever litt innsats, hehe! Menmen, vi er bare mennesker 🙂

Hvilke løgner forteller du deg selv?