På leting etter stein

Jeg kan ikke huske om jeg har nevnt det på bloggen tidligere, men i jula fikk jeg det nå for meg at jeg ville begynne å lete etter steiner(/krystaller) selv. Jeg samler jo på dem, og tenkte det hadde vært så sinnsykt kult om jeg hadde klart å finne noen flotte eksemplarer helt på egenhånd! Tenk å kunne peke på en flott krystall-cluster og si “ja, den har jeg faktisk funnet selv”, det hadde vært gøy! Også koster det jo ingenting, og jeg får en veldig god unnskyldning til å røre på meg. Fjell og skogsturer har aldri vært min greie, men når jeg kan lete etter stein blir det plutselig mye mer interessant.

Så på tirsdag tok jeg min første tur ut på leting etter stein. Jeg bestemte meg for å begynne lett, og tok en tur opp til folkeparken i Harstad. Der har jeg jo vært hundre ganger, så det er kjent og kjært å gå der. Det er ikke så mye fjell oppe i folkeparken, mest skog, men der de har gravd ut turstiene (/veiene) har det kommet frem mye lett tilgjengelig stein og berg man kan grave i, perfekt for en nybegynner. Der fant jeg blant annet vanlig bergkrystall, svovelkis (kråkesølv og narregull) og noe annet hvitt jeg ikke har klart å identifisere ennå. Satt vel i grøfta og gravde i 30 minutter, lurer på hva de andre forbipasserende tenkte haha!

 

Jeg kom frem til Musvannet, før jeg tok turen videre opp mot Middagsfjellet. På veien opp fant jeg mye røykkvart, veldig spennende! Oppe på middagsfjellet så jeg en gjeng ravner, og det var fin utsikt over Harstad. Videre gikk jeg meg litt vill på veien tilbake, men kom meg nå heldigvis trygt frem til slutt. Jeg går alene, så får jeg bruke så mye tid jeg bare vil. Tror muligens at eventuelle turpartnere ville blitt litt oppgitt hver gang jeg vil bruke 10+ minutter på å kikke på annenhver stein på stien, haha!

 

Jeg fant ingen spektakulære eksemplarer denne gangen, men det forventet jeg heller ikke, det var jo min første gang. Og sånnsett er jeg veldig glad for at jeg i det hele tatt fant noe som helst jeg synes var spennende, og er nå gira på å gå flere turer og se hva jeg kan finne! Håpet er å finne en skikkelig fin cluster/plate med krystaller i ordentlige spisser, det er drømmen.

 

Ellers var nok denne turen litt i tyngste laget for meg, hehe. Jeg endte opp som smålig handicappet hele onsdagen med vondt i knærne og ryggen, turen var nok litt for tøff med tanke på at jeg ikke har gått ordentlig tur i terreng på noen år. Så det resulterte nok i en liten overbelastning. Likevel er jeg gira, og prøver nå å pønske ut hvor og når jeg skal lete etter stein neste gang. Jeg vil absolutt finne mer!

Monstera Deliciosa Variegata!

De første par dagene i Harstad har vært ganske begivenhetsrike! Den første kvelden var riktignok bare chill, det ble middag sammen med mamma og typen hennes, og vi åpnet en flaske vin og koste oss. Monica kom også etter hvert, hun kan man vel kanskje kalle en “venn av familien”, siden jeg og barna hennes vokste opp sammen, så familiene våre har kjent hverandre hele livet. Utrolig koselig, og en fin start på sommeren i Harstad!

Og som dere sikkert skjønner av tittelen har jeg endelig fått min helt egen variegerte Monstera deliciosa!!!

 

Mamma har en venninne som selger stiklinger, så hun kjøpte en stikling i gave til meg. Åh, jeg har virkelig verdens snilleste mamma! Den er så nydelig, bladene har utrolig flott variegering og det er et nytt blad på vei! Den ser noe pjusk ut, ser ut som om den kanskje har blitt solbrent? Men med riktig stell skal den nok vokse til å bli en flott plante. Det er også to steder til det er mulighet for at den kan skyte ut nye blader, så krysser fingrene!

Vi dro også ut for å kikke litt i blomsterbutikkene. Jeg var spesielt gira på å dra til Hageland, for vi har ikke Hageland i Kongsberg. Meeeen jeg ble ganske skuffa, vil tørre påstå omtrent 60% av alle plantene var plastikk. Hva i alle dager er up med det?! Sååå mange plastikk-planter, og de var ikke holdt til en egen del i butikken, så hver gang jeg så noe spennende var det sånn “ååååh, hva er deeeet er en plastikk-plante……”. Så da endte vi opp med å dra på Plantasjen, for jeg har sett på internett at de skal ha fått litt nytt, og det hadde de! Så det ble tre nye mini-planter på meg!

 

En slør-asparges, en Pilea Peperomioides og en Calathea Makoyana, de to første har jeg hatt på ønskelisten en god stund, så jeg håper virkelig jeg klarer å holde disse miniplantene i live! Calathea Makoyana har egentlig aldri interessert meg så utrolig mye, men denne lille var så utrolig søt at jeg måtte ha den, hehe. Som tidligere nevnt har mini-planter vært min curse, jeg har aldri klart å holde dem i live, så krysser alle fingre og tær for at jeg klarer det med disse tre!

Noe som er litt gøy med å komme hjem er at jeg ikke har vært hjemme siden jeg fikk interesse for planter. Og mamma har alltid vært planteinteressert, så det er nesten som om jeg “gjenoppdager” barndomshjemmet mitt, haha! Ellers har visst jeg og mamma veldig forskjellig smak i planter. Hun har blant annet mye syngonium, eføy, grønnerenner (spider plants), hoyaer og sansiveriaer. Tror den eneste planten vi har til felles er vanlig gullranke. Men jeg blir å ta med noen stiklinger hjem, mamma har blant annet Scindapsus pictus og den vanlig grønne Philodendron hederaceum som jeg har kjempelyst på!

I går var jeg basically på fjellet hele dagen, og var så sliten da jeg kom hjem at det bare var å glemme blogging! Tenker å skrive et eget innlegg om fjellturen senere 🙂

En ferie fra ferien

Nå blogger jeg faktisk fra Harstad! Jeg kom hit i går etter en liten uke i Kongsberg. Jeg var ærlig talt så sliten etter Tyrkia-turen at jeg trengte en liten ferie fra ferien, hehe. Så derfor har det vært ganske stille fra meg både på bloggen og instagram. Merkelig nok har returen til nord-norge inspirert meg, og jeg har veldig lyst til å fortelle dere om de siste dagene, men da må jeg nesten gi dere en liten recap av uka i Kongsberg først. Alt i tur og orden, hvis det ikke er kronologisk rekkefølge på innleggene mine blir jeg gæren, lol.

Så det ble en liten uke i Kongsberg. Den var ærlig talt alt for kort, og uken i Tyrkia alt for lang. Rart det der! Anyway, Vilde ble værende hos oss den uka, slik at hun fikk besøkt litt familie i sør samt sett hvordan jeg har det hjemme og oppleve Kongsberg. Vi tok blant annet en sykt lang gåtur, først langs elva og deretter til Lågedalsmuseet.

 

Det ble også en tur i sølvgruvene, slik at Vilde fikk oppleve det. Jeg fikk også tatt litt flere bilder nå enn sist gang, så kan dere få se litt hvordan det er der inne. Anbefaler å dra på tur i sølvgruvene, veldig gøy, spennende og lærerikt!

 

Og ellers så har jeg fått gjort alle de deilige hjemme-tingene, som å kose på Jonas, spille Zelda og spise Tikka Masala og masse annen god “norsk” mat! Det var etterlengtet, alt sammen! Jeg måtte selvfølgelig ta Vilde med på Meeat i Kongsberg, og det falt så i smak at vi måtte dra dit en gang til, hehe. Også hadde vi en finere rekeaften sammen ene kvelden Jonas var på jobb.

 

Også gjorde jeg litt kjedeligere ting, som å rydde litt i økonomien og bestille nytt pass. Det var faktisk ikke så grusom lang passkø, satt omtrent to timer i kø. Ugh, såret på haka er jo blitt et arr og i starten er arrvevet veldig hardt, så jeg ser noe skjev ut i kjeven nå, så jeg håper ikke det blir å skape problemer med pass-identifikasjon senere når arrvevet har blitt mykere haha!

Så det var den siste uka i Kongsberg før skolestart i august! Jeg har fremdeles ferie da, begynner ikke å jobbe før 1 juli, så har litt tid på å få summet meg og slappe av før det braker løs med jobb. Skal også jobbe helt frem til skolestart, så ferien er offisielt over for min del 1 juli, så denne uka må nytes maksimalt!

Home is where the heart is

Hei fra Kongsberg! Nå er jeg endelig kommet hjem, og må virkelig si at det var etterlengtet. Borte bra men hjemme best <3 Det var utrolig godt å komme hjem til norsk natur, norsk mat, norske temperaturer, det norske språk, norske butikker, for ikke å snakke om Jonas, min egen seng og mitt eget hjem. Alanya var bra, men å være så langt unna hjemme får en virkelig til å føle på hvor glad en egentlig er i sitt eget land og hjem! Oh boy, tror dere dette har fått meg til å lure på hvordan det blir å være på Madagaskar i tre måneder? Hahaha, jeg må virkelig forberede meg mentalt på den reisen ass!

Jeg forsøkte å oppdatere dere en av de siste dagene vi var i Tyrkia, men internettet var så vanskelig at blogging ikke funket, så da tar vi en liten recap av de siste dagene i Tyrkia nå.

Vi spiste på en utrolig fin restaurant som heter Harbour, den anbefaler jeg virkelig! Vi fikk servert mye forskjellig sjømat (her snakker vi hummer, blekksprut, reker og en rekke forskjellige fisker) som var utrolig godt. Vi drakk god vin til maten mens vi nøt de vakre omgivelsene nede ved havet. Etter middag ble det vannpipe og drinks.

 

Kanskje det mest spennende som skjedde, jeg har tatt min første tatovering! DET hadde jeg aldri trodd, haha! Jeg var skikkelig tatoveringsentusiast da jeg var yngre, men årene har gått og jeg har bare aldri orket å prioritere penger, tid eller energi på det, og i en alder av 25 år har jeg tenkt at det kanskje har vært like så greit. Men så bestemte jeg meg for å være litt “crazy” og bare gjøre det. Ellers kan jeg skryte på meg at jeg tegnet den selv i tatoveringsstudioet, har hatt ideen til tatoveringen siden jeg var 17 år, og har alltid sagt at dersom jeg skulle tatt en tatovering skulle jeg tegnet den selv. Så nå fikk jeg gjort det! Skulle likevel egentlig ønske jeg hadde tatt meg bedre tid til å tegne den (og gjort det i edru tilstand lol), men jeg trøster meg med at det har sin sjarm at den ser litt amatør og håndtegnet ut.

 

Ellers kan jeg si at jeg syntes å ta tatovering gjorde sykt vondt. Smerten var utholdelig, og jeg satt ikke å hylte eller gråt mens tatovøren jobbet, men jeg syntes det var mer smertefullt enn bare ubehagelig. Om noen skulle ha vansker for å lese teksten står det “Learn to swim”, og tatoveringsstudioet var King Tattoo i Alanya 🙂

Ellers har jeg ikke så mye mer å fortelle fra Alanya. Vi spiste også middag på Address i sentrum, og har tatt et par middager på Lalezar som lå rett nedenfor der vi bodde. Det har også vært en del fylleturer, men føler ikke jeg trenger dele så mye fra dem her på bloggen, hehe! Fylla er fylla, let’s leave it at that. Såret under haka er på bedringens vei, men jeg begynner å bli utrolig lei av det, håper det er ferdiggrodd asap!

 

Og noen siste bilder fra hjemreisen. Hjemreisen ble omtrent like lang og slitsom som utreisen. Vi tenkte ikke på tog, buss og sånn da vi bestilte billettene, og tenkte at å ta et kveldsfly ville være kjekt så vi fikk en hel dag til å pakke og rydde leiligheten. Vel, vi var fremme klokken halv ett på natten, og måtte dermed vente på flyplassen hele natten på Kongsberg-toget som gikk 0645 på morgenen. Men da fikk jeg lære det også.

Balkong: 1 Lisabeth: 0

Hei fra ulykkesfuglen selv. Jeg skjønner ikke hva det er, men jeg har tydeligvis en greie for å skade meg i fylla. Vi tok oss en skikkelig fest i går kveld, var lenge ute og ble rimelig fulle. Likevel husker jeg alt, så såååå full var jeg ikke. Både jeg og Vilde hadde kommet oss helskinnet gjennom kvelden helt til vi kom hjem, for der klarte jeg å slå hodet skikkelig hardt i balkongen. Dette resulterte i et dypt kutt under haka og hakk i et par tenner.

 

I morgest våknet jeg med blod i ansiktet og det dype såret ville virkelig ikke slutte å blø med det første. Heldigvis er såret under haka og ikke midt på, og særlig stort er det heller ikke, bare dypt. Tennene har det også gått bra med, jeg har ikke vondt i dem og de ser ikke skadet ut, jeg bare kjenner et par plasser det er knekt av med tunga. Det blir nok likevel en tur til tannlegen så snart jeg er hjemme i Norge for å sjekke at alt er i orden. Herregud, jeg skjønner ikke hvordan jeg klarer å være så uheldig. Begynner å få en god del fylle-arr nå.

Siden jeg har blitt så pysete av meg med årene har nattens begivenheter resultert i tidenes fyllenerver, og jeg ser for meg en beskjed fra tannlegen om at tennene mine er så ødelagte at de etter hvert vil smuldre opp en etter en også blir jeg tannløs. Vilde har også litt nerver etter gårdagen, så i dag har vi en avslappende inne-dag. Først dro vi opp til fjellet og spiste tyrkisk frokost (en slags crepe / wrap med diverse fyll inni og tilbehør), og så litt på demningen her i Alanya. Etterpå ble det en kjapp tur på kjøpesenteret for litt mat og diverse, og nå ligger vi på hver sin sofa og venter på at denne dagen bare skal være over haha!

 

I går var vi også i markedet i Oba, et stort marked med en haug jalla-boder hvor pruting er å anse som nærmest et hellig rituale. Jeg fant meg en fin blå katte-figur som jeg syntes var fin, og betalte selvfølgelig alt for mye for den fordi pruting ikke er noe jeg har lært meg. Prøvde også å kjøpe en pakke Uno-kort, men han som hadde boden ville ikke prute og jeg orket ikke betale 70 kroner for piratkopiert Uno. Resten av dagen gikk til sløving ved bassengkanten før det ble fest på kvelden.

Mer Alanya

I går kveld kom endelig Vilde hit, og DAMN om vi har opplevd mye siden hun kom i går! Det var bra, for frem til nå har jeg egentlig bare oppholdt meg i området vi bor i, og gått den samme ruta hver dag til butikken og tilbake. Så etter et par dager begynte jeg ærlig talt å gå tom for ting å blogge om, hehe! Men nå har jeg masse å fortelle og masse bilder!

Vilde kom sånn høvelig seint, så da var det bare å fikse seg kjapt og komme seg ut for å spise. Vi gikk for matchende antrekk og tok turen til Panorama restaurant, som ligger ved Alanya Castle. Der var det fantastisk utsikt over byen, og vi fikk oss en nydelig biffmiddag og noe godt i glassene.

 

Etter middagen tok vi oss en tur ned til havna for å sjekke ut utelivet, og jeg føler egentlig at vi helst burde latt være, hehe. Jeg er jo superhøflig mot alle jeg møter, og ender opp med å bli dratt inn i en random bar av en random fyr fordi et smil tydeligvis betyr “ja, jeg vil”! Min nye taktikk fremover må derfor være å se potte sur ut til en hver tid og unngå all øyekontakt, eventuelt begynne å gå med skylapper og øreplugger, haha! På den positive siden fikk vi nå litt gratis drinker og shots, de hadde åpenbart veeeeldig lyst til at vi skulle bli værende der.

 

Men vi ble ikke sittende så alt for lenge. Vi møtte noen hyggelige lokale fra restauranten som vi bestemte oss for å slå følge med resten av kvelden, så vi dro opp på fjellet hvor det var den fineste utsikten over hele byen! Det er tydeligvis litt av en turistattraksjon på dagtid, der var det både karuseller, amfi-teater, candyfloss maskiner, restauranter og mye annet rart.

Vi kom oss trygt hjem, men det ble en noe sen kveld. Likevel var vi oppe i grei tid i morgest, og hadde en finere frokost ute på verandaen med “veranda katten” vår, det er tydeligvis en ting her i Tyrkia. Det kom en skikkelig regnskur senere på formiddagen, og jeg kunne høre tordenbrak i det fjerne. Ellers har det blitt litt soling ved bassenget og trasking i nærområdet. Siden det ble en liten utflukt i går tenker vi å ta en rolig kveld i dag. Planen er å spise på en restaurant i nærheten, og chille han helt på kvelden med øl og snacks, det blir digg!

Ganske stolt over meg selv

Det er en ting jeg er ganske stolt over, og som jeg ikke har delt her på bloggen, og det er at jeg reiste alene til Tyrkia. Som sagt er jeg skeptisk og forsiktig, og har derfor ikke skrevet konkret at jeg er her alene, men nå kommer endelig Vilde, så da skal jeg ikke være alene lenger, yay! <3

“Because of reasons” ble Vilde forsinket og kunne ikke være med som først planlagt, og det var veldig usikkert om hun ville rekke å komme i det hele tatt. Så spørsmålet ble da om jeg ville dra alene eller skippe ferien. Dette fikk jeg beskjed om en time før jeg måtte gå til toget til Gardemoen, så det var ikke lange tiden å bestemme seg på. Men jeg var ferdigpakket, jeg var klar, jeg hadde brukt dagesvis på å forberede meg på denne reisen. Jeg ble ikke å backe ut, selv om jeg kanskje endte opp med å tilbringe hele ferien alene. Det gjorde det minst ti ganger skumlere (som om jeg ikke var stressa nok fra før), men jeg skulle ikke la all stresset, alle bekymringene, alle forberedelsene og alle pengene være for ingenting.

Jeg er ganske stolt og glad for at jeg dro. Som tidligere nevnt har jeg aldri vært utenlands uten foreldrene mine, det er flere år siden sist jeg var i utlandet og jeg var ganske stresset og bekymret i utgangspunktet. Også var det hele aspektet med å være alene. Ville jeg kjede vettet av meg? Kom jeg til å klare meg på egenhånd? Det har faktisk gått utrolig bra, jeg har ikke kjedet meg noe og har kost meg hvert sekund i eget selskap, som er ganske kult! Å reise alene viste seg å ikke være så skummelt som jeg først trodde, nå ønsker jeg nesten en egen ferie hvor jeg kan være helt alene hele tiden, haha! Har vært digg å kunne gjøre ting i eget tempo, og bruke tiden til å tegne, fargelegge og lese bok. Ting jeg liker å gjøre, men liksom aldri tar meg tid til i hverdagen.

Men med det sagt, så blir det også utrolig digg å endelig få Vilde hit<3 Herregud stakkar, det var på ingen måte hennes feil at ting ble som de ble, og jeg har syntes så synd på henne for at hun ikke kunne være her fra dag en! Nå kommer hun endelig, og jeg gleder meg til vi skal få oppleve Alanya sammen!

/ dagens bildedryss /

 

Ellers er jeg på dag fire i Tyrkia og begynner ENDELIG å få litt farge på kroppen! Jeg er enda melkehvit, men jeg har fått litt skille nå. Håper jeg får en sånn fin gyldenbrun farge som jeg fikk da jeg var yngre, det er målet! Men det har sin pris, jeg har FAEN klart å bli solbrent! Hvordan er det mulig?! Jeg har vært så nøye, bruker 50+ faktor, smører inn hele kroppen om morgenen og igjen midt på dagen. Tar pauser fra solingen, soler meg maks to timer av gangen og ca. 4 timer om dagen. Jeg har ikke vært så mye utendørs en gang. Uff, jeg blir så oppgitt, det var den ene tingen jeg tenkte absolutt ikke skulle skje, også skjedde det. Jeg har også klart å bli skikkelig solbrent i hodebunnen av alle plasser, og lurer på om folk seriøst pleier å smøre solkrem i hårskillet? Det har aldri jeg vært borti og gjorde dermed ikke det, og nå får jeg bokstavelig talt svi.

Dag 2 i Tyrkia

Dag nummer to i Alanya, og jeg begynner endelig å finne roen. Som tidligere nevnt er jeg en litt “konsekvenstenkende” person, som egentlig bare er mitt fine ord for “paranoid og superskeptisk”, men da jeg gikk til butikken i dag var jeg ikke litt redd en gang, så det var deilig! Ellers var det godt å våkne opplagt og uthvilt. Jeg våknet dog litt tidlig, men det gjør ikke noe. Morgenrutinen blir litt lengre når den inkluderer å smøre seg inn fra topp til tå med solkrem, så da er det greit å våkne litt tidlig.

 

Søvn, en ren kropp, litt sminke og en fin kjole og jeg føler meg tusen ganger freshere! Klar for å dra på eventyr! Men eventyr har det ikke blitt så mye av i dag, jeg følte egentlig bare for å slappe av etter gårdagen. Det ble først en tur på butikken for mer mat, deretter ble det noen timer med soling og bading. Det mest spennende som skjedde i dag var vel at en marihøne bæsjet i boka mi, haha. Ellers har jeg sett mange fine planter og trær, og jeg så til og med en stor firfisle. Men den var dessverre for langt unna til at jeg kunne ta bilde 🙁 Og jeg som ville klappe den!

 

Og det var dagens bildedryss 🙂

Siden jeg er en “konsekvenstenkende” person tør jeg ikke bevege meg utendørs etter mørkets frambrudd, så jeg får heller leve pensjonisttilværelsen og gjøre noen rolige inneaktiviteter på kvelden. Så i dag dro jeg for å kjøpe ny tegneblokk og litt nye tegnesaker, så skal bruke kveldene her til å tegne litt. Tegning, pils og musikk, min type ferie det!

I did it!!!

Hei fra Tyrkia! Jeg klarte det, jeg er her! Alt gikk fint, jeg overlevde turen og storkoser meg i varmen! Og som dere nå sikkert skjønner har jeg internett også, hehe. Alt jeg trenger for å trives de neste elleve dagene altså!

Nervene har vært i høygir i flere timer nå, jeg har ikke sovet på tredve timer og begynner derfor å føle meg gaaaanske sliten. Jeg dro til flyplassen med toget som gikk 22.30 i går kveld siden det var den eneste muligheten jeg hadde for å nå flyet i tide. Og ettersom jeg var så redd for å forsove meg har jeg ikke sovet siden jeg våknet klokken 10 i går formiddag. Reisen har dog gått ganske smooth og smertefritt, jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Jeg stresser alltid som en idiot når jeg skal reise, uansett om det er en liten togtur til Oslo eller et fly til andre siden av kloden. Så når alt går på skinner, da blir jeg lykkelig!

/ Fra ventingen på flyplassen. Jeg lover, INGEN hadde en mer harry-turist look en meg, haha /

 

Når flyet var landet ventet en taxi på meg som skulle ta meg med til leiligheten, og når jeg endelig kom dit var det ting som måtte sjekkes og ordnes. Jeg bor i en leilighet i et bofellesskap for turister, så da jeg kom var det selvfølgelig litt med å finne seg til rette, sjekke at vannet var skrudd på, skru på kjøleskapet, sjekke at strømmen er på, bestille ny dunk med drikkevann osv. Og sist men absolutt IKKE minst måtte jeg ut for å finne mat. Heldigvis er det et ordentlig kjøpesenter rett nedi gata med Carrefour, så jeg har tilgang på så og si alt jeg måtte trenge av mat. Og alt annet også, forsåvidt.

/ På kjøpesenteret hadde de til og med en Brilleland ala Tyrkia! /

 

Menneskene her er superhyggelige, taxisjåføren og vakten er verdens snilleste mennesker og har tatt så godt vare på meg siden jeg kom hit! Taxisjåføren hadde med en iskald flaske vann til meg når han plukket meg opp på flyplassen, vakten kommer inn med vanndunk til meg, løper for å veksle penger for meg og alt i hele verden. Fikk til og med blomsterbukett da jeg kom, så må si Tyrkia har imponert den første dagen!

 

Til tross for at jeg er gørre sliten rakk jeg å sole meg en liten time, samt bade. Solen er allerede på vei ned, og da blir det fort skyggefullt og kjølig, så jeg gikk inn igjen. Og det var kanskje like så greit, for nå kjenner jeg virkelig at jeg er dødssliten. Skal prøve å holde meg våken et par timer til slik at døgnet ikke blir helt snudd, men det blir noen sløve timer, muligens litt Netflix og en frossen pizza. Jeg har egentlig ingen planer for de neste dagene. I morgen skal jeg ut og kjøpe mer mat (har sååååå cravings på frukt og yoghurt), også tenker jeg å ta en tur ned til stranda i morgen og sjekke ut den.

 / Litt av leiligheta /

 

Ærlig talt er det 100 andre ting fra den siste dagen jeg vil fortelle dere om! Bare på ett døgn har jeg opplevd så mye, vært i kontakt med mange forskjellige mennesker og fått masse nye inntrykk. Og jeg vet ikke helt om det bare er en “bieffekt” av å reise (folk sier jo at fordelen med å reise er nye inntrykk) eller om det kommer av at jeg ikke har sovet på kjempelenge og har vært et lite nervevrak, haha! Anyway, her kommer en kort oppsummering av det jeg vil fortelle dere om fra de siste 24 timene

– Visste dere at de har en HEL PLANTEVEGG på Gardemoen?! Med EKTE planter! Herregud det var så mange planter, det var Scindapsus pictus, Neon pothos, Marble pothos, heart leaf Philodendron, Philodendron brasil, gullranke, Begoniaer, det var SÅ mange forskjellige planter! Og jeg lurer på nøyaktig hvor mye trøbbel jeg potensielt kan havne i om jeg prøver å lure med meg et par stiklinger hjem, hehe!

 

– Jeg er livredd for å sove på tog, flyplass osv. fordi jeg er pissredd for at noen skal stjele tingene mine. Også kommer jeg til flyplassen og ser at ALLE sover, folk ligger henslengt over alt, har med seg tepper og puter, men jeg tør bare ikke. Det suger og jeg er litt sjalu for at jeg ikke klarer slappe såpass av.

– Folk kler seg SÅ forskjellig når de er ute og reiser! Jeg tok på meg noe lett og komfortabelt, og det beste var da den rosa buksen som faktisk er norsk design men ser ut som om den er kjøpt fra en bod i syden. Også ser jeg mennesker som er så stivpyntet, i høye hæler, dress, blyantskjørt, blazer osv. på reise og jeg føler meg da som en dott. Men så ser jeg noen som ser litt mer shabby ut enn meg igjen og skjønner at hvis du vil se ordentlig mangfold, da er det bare å besøke en flyplass!

– Jeg satt ved siden av det koseligste eldre paret noen sinne på flyet til Tyrkia, kunne ikke vært mer fornøyd med hvem jeg satt sammen med! Det var så koselig og komfortabelt, vi snakket en del og ble kjent, også satt han og løste kryssord, hun leste Hjemmet og jeg fargela i fargeboken min og det var helt greit. Vi kunne prate, men vi MÅTTE ikke. Sånne mennesker er best, og jeg skulle ønske jeg kunne henge med dem hele ferien, selv om de er sånn 30 år eldre enn meg. Også roet det virkelig nervene mine å ha noen greie folk å snakke med. Også tenker jeg at det er litt rart, for det var veldig godt og koselig for meg og jeg satt pris på selskapet dems, men jeg aaaaner ikke hva de tenker om flyturen, haha! Jeg var sikkert bare en hyggelig random jente, lol.

 

– Taxisjåføren hadde et navneskilt med navnet mitt på når han ventet på flyplassen, men så kom det selvfølgelig ei som het Lisbeth i forkjøpet og trodde at taxien var til henne, så jeg kom ut også var ikke taxien min der. Det ble noen øyeblikk med katastrofetanker, men en kort telefon også ordnet det seg, og både jeg og Lisbeth kom oss trygt frem, haha! Taxisjåføren beklaget så mye, som jeg synes er ganske søtt for det var jo ikke hans feil. Han aner jo ikke hvordan jeg ser ut, så han kan jo ikke vite om det var meg eller hun andre han skulle plukke opp. Men det er jo fint at han beklager i stedet for å bli sur og irritert!

DET ble et langt innlegg gitt! Nå er jeg klar for å slappe 100% av, og håper jeg våkner opp uthvilt i morgen. Jeg ser frem til å oppleve Alanya når jeg ikke har 1% promille pga. for lite søvn, hehe!

Reisenerver

Tenk, i morgen på denne tiden er jeg i Tyrkia! Herregud denne siste uka har gått så fort, jeg sverger at det i går fremdeles var en uke til jeg skulle dra! Siden i går kveld har jeg hatt skikkelige reisenerver. Jeg kan ikke skryte på meg å være en spesielt bereist person, jeg har aldri flydd utenlands uten foreldrene mine, og sist gang jeg var i utlandet var for 8 år siden. Så dette er ikke akkurat noe jeg er vant med. Dette medfører at jeg de siste to dagene har gått gjennom alle tenkelige “worst case” scenarioer i hodet. Litt slitsomt å alltid være en så “konsekvens-tenkende” person, men jeg har fremdeles troen på at alt kommer til å gå bra og at jeg blir å storkose meg i syden!

I tillegg til katastrofetanker har de siste par dagene gått til noen siste forberedelser før jeg drar. Blant annet har jeg laget et ganske hjemmesnekra drivhus til plantene mine, haha! Kun det beste for dem altså! Jeg er litt nervøs for plantene, Jonas blir å være her mestparten av tiden og passe på, men han skal hjem i tre uker i juli. Så for at calatheaene mine ikke skal tørke helt ut uten luftfukteren måtte jeg finne på noe lurt, så da ble det hjemmelaget drivhus.

 

Litt ompotting har det også blitt, slik at eføy-episoden ikke skal gjenta seg. De nye plantene fra Solheim gartneri trengte sårt en litt større potte, og det hadde vært krise om jeg kom hjem til at de nyeste babyene mine har dødd!

 

Og nå er jeg midt i pakkingen. Så langt har jeg pakket toalettsaker og prøvd klær. Prøver hardt å begrense mengde klær jeg tar med meg, skal jo bare være der i 10 dager så trenger ikke 20 topper. Og å prøve klær er gøy, så det har distrahert reisenervene litt.

 

Hvor fin er ikke den hvite shortsen forresten? Jeg kjøpte en hvit jeans januar 2018 og den har vel blitt brukt sånn ca. 3 ganger, og jeg tror ikke jeg ville brukt den anytime soon. Så jeg klipte den om til en shorts og jeg er så fornøyd! Den ble rett og slett mye bedre som en shorts, og nå var jo ikke kjøpet helt bortkastet heller.

Nå skal jeg tilbake til pakkingen! Aner ikke om det kommer til å være nett der jeg skal bo, så er mulig det blir stille på bloggen en liten stund. Håper i hvertfall dere har en fin sommer, så blogges vi så snart jeg har mulighet!