Steiner og krystaller fra Madagascar

Madagaskar er et land ufattelig rikt på stein og edle metaller, hvor spesielt stein blir hyppig solgt til turister. Jeg gikk mildt sagt bananas og kjøpte inn omtrent 15 kilo stein. Det var nesten sånn at jeg måtte ha en egen koffert til alle steinene mine, haha! Så nå vil jeg skryte litt av de nye skattene mine, samt vise hvordan jeg pynter med steinen hjemme.

 

Først ut er bokhyllen! Der måtte jeg raskt ommøblere litt på plantene og pyntetingene for å få plass, men det lar seg gjøre! For å slippe forklare hvilke steiner jeg mener har jeg redigert inn merker på bildene. Steiner fra Madagaskar står i svart skrift, steiner jeg hadde fra før står med oransje skrift.

 

Settekassen har også fått seg en skikkelig oppgradering etter Madagaskar-besøket. Hadde faktisk noen tomme luker før jeg dro, nå er alle lukene fylt med vakre steiner!

 

Og til slutt steiner fra litt rundt omkring i leiligheten.

 

Det siste bildet er to krystallkuler av henholdsvis klar kvarts og rosenkvarts. Må få ordnet noen ordentlige “stands” til dem slik at de kan stå trygt en fin plass uten å trille avgårde. For øvrig klarer jeg ikke å velge noen favoritt, jeg er såre fornøyd med alle steinene jeg har kjøpt! Men jeg tror “kronjuvelen” er den store rosenkvarts-generatoren som står i bokhylla. Den veier rett over 3 kilo og kostet meg ca 150 kroner. Til sammenlikning kan du kjøpe en i Norge på 165 gram til 575 kroner. Så der føler jeg at jeg gjorde et skikkelig kupp!

Jeg kjøpte noen smykker med stein også!

 

Og til slutt må jeg bare vise en stein jeg fikk i eksamenspresang av pappa og stemor Merete <3 Den er sååååå stor og nydelig! Jeg fikk den i jula da jeg var å besøkte dem i Bodø, og da måtte vi selvfølgelig innom steinbutikken på Bertnes Geosenter. De har såååå mye fint der, så om du er i Bodø en gang anbefaler jeg på det sterkeste å ta en tur innom steinbutikken.

 

Det var alt jeg hadde å vise frem for denne gang! Og for de som måtte lure, ja, jeg har enda plass til flere steiner i leiligheta 🙂

Fuck corona

Vel, da var man tilbake i Norge. Sist jeg postet her inne nøt jeg dagene på vakre Manakara, men jeg skrev allerede da om frykten for en potensiell hjemreise pga. corona. Og nå er jeg hjemme i Norge. Det var rett og slett utrolig kjipt å måtte dra hjem. Vi hadde planlagt tidenes påskeferie de to siste ukene av oppholdet vårt, så den planen gikk jo i vasken. MEN jeg føler det var riktig å reise hjem. Selv om ting var rolig på Madagaskar er det umulig å si hvordan ting ville blitt der nede ved et skikkelig coronautbrudd, så komme hjem til Norge er nok det tryggeste.

/ reisebilder, første norske måltid på 2 måneder ble kylling og pesto panini med pepsi max, nam! /

 

 

Nå er det karantene på meg, 14 dager i hjemme i leiligheten. Heldigvis skal nok akkurat den biten gå helt bra, haha! Jeg er et skikkelig sengedyr, og koser meg gløgg i mitt eget selskap i mitt eget hjem. Jeg har lite problemer med å underholde meg selv eller holde meg aktiv, så tvert i mot ser jeg faktisk frem til to uker med “fri”. Siden hjemkomsten har jeg koset meg med plantestell, klesvask, pakke ut, rydde, pynte med steinene mine og vaske. Og selvfølgelig å være med Jonas, spise norsk mat og prate med familien på telefonen. Jeg har med andre ord ikke vært på latsiden siden jeg kom hjem i går, hehe! De neste to ukene blir det husarbeid, tegning, videospill, trening og selvfølgelig blogging! Nå får jeg endelig tid til å skrive de blogginnleggene!

 

Selv om jeg koser meg i karantene er selvfølgelig ikke corona noe å rope hurra for. Akkurat nå er det mye usikkerhet, også for meg. Blir vi å få gå opp til eksamen? Hvordan blir det med jobb til sommeren? Men enn så lenge er jeg optimist og prøver å ikke bekymre meg så mye for fremtiden. Å bekymre seg hjelper jo ikke uansett.

Håper du som leser dette har det bra i denne tiden, om du gir alt på jobb, sitter i karantene, har hjemmekontor eller er syk. Vi blogges senere!

Siste nytt fra Madagaskar!

Hei, og gratulerer med kvinnedagen! Plutselig er vi godt inne i mars, og det er over en måned siden sist jeg ga lyd fra meg. Unnskyldningene er rett og slett mye å gjøre, lite tid og tregt nett. Jeg klarer fint å være på nett, se videoer på youtube og liknende, men det er dette med å laste opp bilder til bloggen som tar en evighet. Og det er jo dritkjedelig å ikke ha bilder på bloggen! Men jeg har i hvertfall tatt MASSE bilder til dere, så det er bare å glede seg!

/ meg på tur, skulle tro kamera var en permanent del av ansiktet mitt /

 

Mye å gjøre betyr heldigvis mye å blogge om, så jeg må rett og slett dele opp i egne innlegg. Vi har vært på tur til Morondava og Andasibe, vi har bodd i Antsirabe og vært på fjelltur, sykkeltur og pousse-pousse tur der, nå er vi på Manakara og oppholdet vårt avsluttes med nesten to ukers ferie på Foul pointe. Så jeg tenker å skrive egne innlegg om alle turene våre, kanskje jeg blir nødt til å dele opp de også. Og det kommer selvfølgelig egne innlegg om hvordan det har vært å være i praksis på Madagaskar!

/ Hanna og meg i operasjonssalen /

 

Coronaviruset er jo en svær greie i media akkurat, og så langt har jeg følt meg ganske så trygg her nede. Frem til i dag da jeg så at flere land i afrika sør for sahara har oppdaget smittetilfeller. Jeg er ikke så redd for å bli syk, men er mest redd for hvordan praksisen/oppholdet vårt her vil bli påvirket om det oppdages tilfeller av coronasmitte på Madagaskar. Det hadde IKKE vært kult å måtte reise hjem! Menmen, det er det jo ikke noe å gjøre med, så jeg får bare nyte tiden her til det fulle og ta ting som det kommer.

 

Men ja, nå er vi på Manakara med palmesus og bølgebrus! Det var mildt sagt godt med et miljø-skifte. Antsirabe, byen vi har bodd i frem til nå, ligger i høylandet ca. midt på øya og er som storby å regne. Manakara er en liten kystby, og her skal vi ha praksisen vår de neste tre ukene. Jeg gleder meg veldig til å ha praksis her, og gleder meg selvfølgelig mye til bading, sol og strandliv! Det har vært etterlengtet! Men først har vi en oppgave som skal inn på mandag som må gjøres ferdig i første omgang!

Jeg tør ikke love jevnlig blogging mens vi er her nede, da jeg ikke helt vet hvordan arbeidsmengden kommer til å bli, ei heller hvor mye vi ønsker å gjøre på fritiden. Men nå har dere fått høre litt om hvordan det går for nå, også blogges vi en eller annen gang!