Yogini, more like NOgini

Ah, gårdagens økt ble mye bedre enn forventet faktisk! I starten hadde jeg som vanlig egentlig mer lyst til å binge-watche en serie på netflix, og jeg var oppblåst ut av proporsjoner, så i starten av økten trente jeg med topp på så jeg skulle slutte å bry meg så mye om det og heller fokusere på treningen. En time uti økta tok jeg frem kamera og begynte endelig å kose meg. Rart hvor mye et kamera kan ha å si for økten. Det viste seg også at jeg ikke så så oppblåst ut når jeg gjorde work på stanga, så det gjorde meg i litt bedre humør.

Jeg øvde på mye rart i går. Jeg fikk til Plus-sign, men den er ennå ikke noe fin, så jeg venter med å krysse den av fra goals-lista til jeg føler den er verdt å vise frem. Øvde meg litt på Meathook og Jade, og selvfølgelig inverts på venstresiden. Jeg prøvde meg på Jade der, men det gjorde så inni helvete vondt at jeg bestemte meg for å vente litt med den haha! Burde kanskje takle å holde en inside leg hang i noen sekunder før jeg går for Jade. Men jeg er jo så gira!

Øvde på Yogini, som jeg synes er blitt litt mindre vond. Klarer faktisk å holde den noen sekunder nå, så det var fint. Skal prøve å ta tak i leggene i stedet for anklene neste gang. Jeg tror jeg kan få en dypere bøy i ryggen enn jeg har på videoen hvis jeg tar tak i leggene i stedet. Så det må jeg prøve å huske på til neste gang. Og prøve å holde den littegrann lengre.

Også fikk jeg endelig litt fremgang på Titanicen min. Jeg har prøvd å gjøre den på spinning pole i evigheter, og i dag fikk jeg endelig til! Jeg har gått inn for å lære meg Dove, for hovedproblemet med Titanic er at jeg pleier å gå inn i den fra Superman, og da pleier hoftene mine å skli alt for mye når jeg skal rette meg opp i ryggen. Fra Dove er den mye enklere siden ryggen og hoftene er der de skal være fra før av. Men Dove har en ganske drøy backbend, så den er litt vanskelig. Må øve masse på den.

BEzGTJVMMFV

(klikk på bilde for å komme til video)
Ellers er spinnen på stanga busted igjen. Det har den forsåvidt vært lenge. Tok ned stanga en gang jeg skulle øve hoop for lenge siden, og da jeg satt den opp igjen klarte jeg ikke å få den tilbake sånn som den var. Om jeg prøver å skru den litt lengre ned står den ikke fast nok, men den er for tight til at spinnen kan gå som den skal… Jævlig irriterende, må ta så sykt mye fart for å ha spinnen en hel combo.

Jeg har jobbhelg, så neste økt blir nok på mandag (y)

Første økt

På onsdag hadde jeg min første økt siden jeg knakk tærne! Ahhh, det var godt! Glad for å endelig komme igang igjen, og sykt glad for at jeg ikke mistet motivasjonen mens tærne var i ustand. Det skjer liksom hver gang jeg skader meg.

Jeg trente sammen med Maria, som jeg ikke har sett siden jul! Holy shit det er ganske lenge siden egentlig, men tida har gått så fort. Anyway, jeg hadde gitt blod tidligere på dagen, og kunne ikke trene så intensivt. Og tærne er ikke ferdig-grodd ennå (det tar 4-6 uker), så jeg må ennå være forsiktig. Prøver å kun lande på høyrefoten, som er litt vanskelig, men jeg klarer meg. Maria har også hatt en treg start på 2016, så hun var heller ikke helt på topp. Og hverken jeg eller hun hadde det beste grepet den dagen.

(litt stolt er jeg jo!)

For det meste repeterte vi bare gamle moves. Maria fikk øve på Peacock og Falling Star og gjøre dem i en combo, som gikk sykt bra! Jeg øvde på inverts på feil side, som endelig begynner å føles ok, og ikke som om alt sammen er “feil vei”. Outside leg-hang er blitt mye mindre vond, inside leg hang er fremdeles sykt smertefull, men jeg får den til. Og de ser bedre og bedre ut for hvert forsøk. Deilig å føle fremgang! Til tross for at jeg ikke har trent på to uker føler jeg meg litt sterkere enn det jeg gjorde før jeg knakk tærne. Øvde meg litt på handsprings, som jeg klarer å holde mye lengre nå.

Til slutt har jeg addet et par moves på Goals lista mi. Synes jeg var litt vel streng med meg selv da jeg skrev den, for det er nesten bare fleksibilitets-moves. Som er ok, for det er noe jeg ønsker å fokusere mer på, men jeg vil også ha noen moves som det er mulighet for meg å klare uten å bli et slangemenneske. Jeg øvde meg litt på Bendy Philly sist økt, men den er vanskelig! Klarer så langt ikke å komme meg inn i den enda, så det er en work in progress.

90nqDcTYVU

(Bendy Philly)
Det ble ingen bilder eller videoer forrige økt, så bilde av da jeg ga blod og et av Oliveoates på ig får duge. Akkurat nå er jeg ferdig å spise, og skal gjøre meg klar for en ny økt! Været her i nord har jo vært fantastisk denne uka, og neste uke ser også lovende ut. Så jeg krysser fingrene for at jeg kan sette ut x-stagen om et par uker. Det gledes!

Få struktur i hjemmetreningen

En av de største utfordringene med å trene hjemme er å faktisk gjøre det. Det kan være vanskelig å sette opp en plan og holde seg til den, når man er vant til å bare kunne utsette økten om noe annet skulle dukke opp (stanga og treningsmatta drar jo ingen steder, og jeg kommer sikkert til å gidde trene før jobb i morgen, sant?). Og hjemme er det en million ting til å distrahere deg, alt fra husarbeid til pc-en. Hardt liv…

Jeg er så visst ikke et dydsmønster når det kommer til struktur og planlegging av hverdagen, men jeg har noen tips og triks som jeg synes fungerer meget bra for meg. Når det kommer til trening i allefall.

– Min gyldne regel –

Først vil jeg anbefale alle som sliter med å få struktur på treningen å lage seg ett enkelt mål: jeg skal trene minst en gang i uka. Ikke tre ganger, ikke fem, men en. Dette fordi mange bestemmer seg for at de skal trene 5 dager i uka i et forsøk på å nå målene sine så fort som mulig, men alt du gjør er å ta deg vann over hodet. Dette er veldig vanskelig å leve opp til om du ikke er vant til å trene hardt fra før, og du ender opp med å bli skuffet og demotivert når du ikke lever opp til dine egne knallharde forventninger. Det er mer realistisk å forvente at man klarer en økt i uka, også blir man mer motivert når man oppnår det ene målet. Også kan man heller føle seg ekstra flink om man skulle trene en gang til eller to. Etter hvert kan man trappe opp målet til to ganger i uka, og etter det tre. Om man føler for det.

BEEV0dOmjZU

– Ukesplanlegging –

Så over til planleggingen. Jeg har kun jobb å ta hensyn til, og det har jeg på tirsdag, torsdag, søndag, og annen hver lørdag. Jeg vet at jeg mest sannsynlig ikke blir å trene i helgene, så da sitter jeg igjen med tre ukedager jeg har fri, mandag, onsdag og fredag. Målet mitt er to økter i uka, på onsdag skal gi blod og kan ikke trene etterpå, så da blir det torsdag og fredag. Jeg liker ikke å trene de dagene jeg har jobb, for da kommer ofte dørstokkmila og biter meg i ræva, men jeg får prøve på det denne uken. Jeg har en gankse fri ukeplan, men mange andre har 100% jobb, skole, barn og full pakke, og da er det viktig å se på ukeplanen og planlegge. For de som har mye å holde styr på kan det være en lur idé å bruke en agenda eller kalenderen på telefonen.


(just dont over do it, hehe)

– Hva gjør man med dørstokkmila? –

For starters må man skjønne at dørstokkmila ikke er et fysisk hinder, men et psykisk ett. Dørstokken er ikke problemet, du er bare lat og leter etter unnskyldninger for å slippe trening. Det som er vanskelig er å “ta deg selv” på det hver gang. Dørstokkmila fungerer nemlig slik at du lurer ingen… bortsett fra deg selv. Så når dørstokkmila kommer med all verdens unnskyldninger for hvorfor du ikke kan/skal/burde trene må du si til deg selv at “dette er bullshit, og det vet jeg” og deretter faktisk trene. Det er jævlig tungt i starten, men det blir lettere etter hvert. Jeg lover!

Jeg vet ikke om dette blir å hjelpe for dere, men jeg har en rekke ting jeg pleier å si til meg selv om jeg ikke føler for å trene

“All trening er bedre enn ingen trening”

“Jeg skal prøve å trene i minst en halvtime, og om det ikke er gøy innen da kan jeg gi meg”

“Når jeg er ferdig å trene kan jeg binge-watche netflix så mye jeg vil (eller gjøre det du heller vil enn å trene)”

Poenget er bare å komme seg over “dørstokken”. Når jeg er i gang med økta har jeg ikke noe imot å trene, og pleier vanligvis å kose meg på stanga.

– Du må være streng med deg selv –

Om du har skrevet på planen din at du skal trene, da skal du det. De verste trenings-tid tyvene (etter min mening) er venner, kjæreste og familie som vil henge. De mener jo ikke noe vondt med det, de vil jo bare tilbringe tid med deg, og det er vanskelig å si nei for det er jo koselig å være sosial. Men med mindre det er venninna som studerer i amerika som bare er hjemme på en helgetur, så burde du venne deg til å si “nei, jeg skal trene da, men kanskje vi kan finne på noe senere?”. Tenk deg om: om du hadde trent i studio/tatt kurs eller klasser så hadde alle respektert at du har en plan å forholde deg til. Men folkene rundt deg burde respektere planen din, selv om et er du som har satt den opp, og ikke en instruktør. Og ikke minst burde du selv respektere den. Eventuelt kan du spørre om vedkommende vil være med å trene.

7N_GjYmjUD

Personlig sliter jeg mest med å være streng mot meg selv Det vanskeligste er som nå, når jeg har bodd hos kjæresten siden fredag og ennå ikke vil dra hjem, heh. Det er en work in progress, men uansett blir jeg nok en eller annen gang å snappe ut av nyforelskelsen og kjenne på at det er litt godt med alene-tid på stanga.

Nå er jeg ikke sykemeldt lenger, og tar det som at om jeg kan jobbe, da kan jeg trene også. Så har tenkt å komme i gang igjen denne uka. Målet er ennå to økter i uka, og håper at jeg ikke har mistet så alt for mye progresjon og tid. Målet er jo å være så forberedt som mulig til jeg kan sette opp x-stagen i hagen, og det er nok ikke så alt for lenge til. Er meldt hele 10 plussgrader her fra torsdag til onsdag i neste uke, så er bare et spørsmål om tid nå! Det gledes!

BEgFGb6sMOA

Polewear wishlist

Jonas: har ikke du nok poletøy fra før av?

Meg: *gir han et forvirret blikk*

Hahahahahahahaha, man kan ALDRI ha nok poletøy! Jeg har nettopp bestilt to sett som jeg venter på i posten, men jeg er allerede godt i gang med å planlegge mine neste kjøp. Det er så mye fint, og jeg vil selfølgelig ha alt. Jeg har egentlig maaasse poletøy fra før av (kjapp kalkulering blir 10 shortser og 15 topper) men jeg blir fort lei, og det er alltid motiverende å få nytt og fresht treningstøy i posten som jeg vil vise frem på instagram og bloggen. Og deilig å ha masse å velge mellom når jeg skifter før økten starter!

Piña Designs

Jeg fant denne nettsiden i går, og sikler allerede over galaxy-settet! Jeg eeeelsker galaxy-print, og helst de som ser så realistisk ut som mulig, noe jeg synes denne gjør. Tror printet er tatt rett ut fra ett av NASAs bilder. Men jeg er i skikkelig sommermodus, så jeg tror først jeg ville kjøpt meg Sunset settet. Det hadde så fine farger, søtt print på shortsen, og to be real så har jeg et sett i galaxy-print fra før av. De har bare litt over 300 følgere på instagram, og jeg synes det er mye morsommere å kjøpe poletøy som ikke alle andre har, og teste ut forskjellige merker.

Flow Motion Wear

Aquarelle settet har jeg siklet over lenge, jeg er så glad i fine print! Men de har vært utsolgt for størrelsene mine i evigheter, og er ikke vits i å bestille feil størrelser… Krysser fingrene for at de får det inn snart!

Backbone Polewear

Enda et sett med kjempefint galaxy-inspirert print. Jeg liker blåfargen skikkelig godt, og at det er mesh-stoff på ryggen. Er litt spent på om toppen hadde gjort jobben med å holde puppene mine innafor da, som er en av grunnene til at jeg ikke har investert i dette settet enda.

Bad Kitty Exclusive

Mer print! Dette kirsebær-printet får meg med en gang til å tenke “kawaii”! Altså, søtt på japansk. Jeg synes også de integrerte stroppene var veldig kule, og får settet til å skille seg ut fra andre sett. Jeg er ikke så glad i Bad Kitty siden toppene deres har elendig støtte for puppene (noen klarer virkelig ikke holde dem på plass, og om de klarer det ser det ikke spesielt fint ut), men jeg er en optimist så kaaaanskje det hadde gått greit dette settet?

Valleau Apparel

Seashell-print bras! Kommer lett til å føle meg som en havfrue i disse toppene! I tillegg til søtt skjell-print og freshe farger har disse utrolig stilige detaljer på ryggen. Dette merket er ikke ment for pole og har dermed ikke matchende shorts til toppene, men jeg tror toppene hadde matchet med shortsene jeg har fra Indi polewear. Om ikke trenger ikke alt å matche uansett.

Dragonfly

Dette er et ganske anerkjent merke som jeg aldri har testet ut før. Jeg har vært ute etter et lyserosa sett lenge, og tror kanskje dette settet kunne vært lyst nok. Om ikke kunne jeg virkelig tenke meg creamy white settet. De har et nude-set, men jeg tror jeg er så blek at creamy white hadde sett mer nude ut på meg haha!

Indi Polewear

Allerede har jeg sikkert 5 sett fra Indi, og det er det merket jeg så langt liker best. I tillegg til freshe farger og at modellene er pent sydd, så holder toppene puppene på plass, og favorittshortsen dekker akkurat så mye det skal uten å være i veien for forskjellige moves. For tiden har jeg skikkelig lyst på Moonlit White settet, det er så nydelig! Kunne tenkt meg samme settet i svart, apple red-settet og pastel lilac. Kort oppsummert: jeg vil ha ALT fra Indi! Som om ikke det var nok kommer det ny kolleksjon i neste uke som jeg sikkert også får kjempelyst på!

Vekker LA

Jeg har ønsket meg noen sett fra Vekker kjempelenge, og spesielt Peacock settet (det til høyre) gir meg en skikkelig “straight outta the jungle” feel. Veldig eksotisk og sommerlig. Men igjen, usikker på om toppen hadde taklet jobben med å holde puppene på plass, skulle virkelig ønske jeg hadde en søt b-c cup, hadde gjort shopping for poletøy så mye enklere. Men det blå settet er også ganske fint, og med den toppen tror jeg puppene hadde holdt seg der de skal være.

Laqadaze

Prints, prints, og enda mer prints! Får ikke nok av det med andre ord. Laqadaze har noen søte og spesielle prints på sine sett, og jeg er 100% sikker på at denne toppen kommer til å holde puppene fint på plass.

Artista Activewear

Det var egentlig litt risky å bestille hele to sett derfra når jeg ikke har prøvd det fra før av, så vi får se når jeg får prøvd det på om det holder mål. Men settene er så fine, så om de gjør jobben med å holde puppene på plass kunne jeg virkelig tenkt meg å investere i et Luxe set. Kunne tenkt meg de to nederst til venstre, altså den lyseblå og den lilla. Eller hvilken som helst farge egentlig haha! Har ikke funnet noen gode bilder av settene, så jeg screenshotet en video fra instagrammen deres (klikk her eller på bildet for å komme til videoen). Ellers tror jeg modellene på shortsen og toppen er samme som de jeg har bestilt. Legger med et bilde under.

Sånn, da har jeg fått med meg det aller meste, men er ganske sikker på at det er noen godbiter jeg har klart glemme av. Lista ble ganske lang, men da håper jeg at dere kanskje har funnet noe dere kunne tenke dere å kjøpe selv, eller ble litt inspirert til å investere i noe nytt (: Happy shopping!

Get inspired – instagram

Har vært meningen at jeg skulle skrive om dette leeeenge, men har bare ikke fått meg til å gjøre det ennå, hehe. Men nå, nå tenkte jeg å dele mine hovedkilder for inspirasjon med dere. Jeg er en hyppig instagram-bruker, og jeg vil påstå at det er der jeg henter det meste av inspirasjonen min. Kriteriene for hvem jeg følger (og de jeg linker til her) er at postene deres for det meste dreier seg om pole (altså at de ikke spammer med bilder av ting som ikke er pole-relatert), at det er god kvalitet på videoene/bildene og at de utmerker seg med sin spesielle stil eller utrolige skills.

1. Gorilsynnove

BBx2dyMneb4

Dere har sikkert fått med dere at Gøril er min hovedkilde for pole-inspo. Hun var den som inspirerte meg til å begynne, og en av de som inspirerer meg til å fortsette. Noe av det jeg liker best med Gøril er at hun finner på så mye forskjellig! Den ene dagen er det flyt på spinning-pole, en annen dag er det flips og dynamiske spin på static-pole, og neste dag får vi se den nyeste flexy-moven hun har fått til, også er det plutselig freestyletrening. Hun klarer alltid å finne på noe som får meg til å tenke “det vil jeg også prøve!”.

2. Teasrsen

BD1KMRHs-jz

Teasrsen er ei jeg nylig begynte å følge, men hun har allerede festet seg på hjernen min, som vil si at jeg alltid husker hvem hun er og blir glad når jeg ser at hun har lastet opp noe. Hun har en litt mer rolig og elegant stil, med ufattelig fine linjer, pointer alltid, og er så grasiøs og elegant som det går an! Når jeg ser henne tenker jeg at så fine linjer vil jeg også ha!

3. Maiiitecs

BANokqtQYPr

Hun her er rett og slett gudinnen når det kommer til fleksibilitet. Jeg følger beundrende med på det hun laster opp, og på toppen av det hele pleier hun å fortelle om tips og triks for å bli mykere, så det lønner seg å lese teksten under bildene også. Hun er rett og slett umenneskelig, og selv om jeg tviler sterkt på at jeg noen sinne kommer til å bli sååå myk er det fremdeles gøy å følge med på.

4. Kapihuria

9mqeSgDswLBSD4D_Dg_ivqzhi-fM3BG-gS1oc0

Kapihuria er den eneste jeg har vært borti som poledanser med klær på. Til vanlig! På en chrome-stang! De som ikke pole-danser kan nok ikke helt skjønne hvor mye skill man må ha for å kunne pole-danse fullt på kledd. Bortsett fra det er hun utrolig talentfull også, hun er fleksibel og sterk, og gjør de sykeste moves og overganger som om det var barnemat. I tillegg har hun en personlighet som stråler gjennom, og har ofte humoristiske innslag i videoene sine. Alt i ett med andre ord!

5. Oliveoates

BAreN4SzYa4

Oliveoates er litt i samme gate som Gøril, nemlig at hun legger ut mye forskjellig, spinning pole, statisk pole, handstands, flexy moves, styrke moves, hele pakka! Hun har sin egen stil på det, og en herlig personlighet, og inspirerer til tusen!

6. Camillahs_pole

BEMGnfox5ps

Camilla er ei fleksibel jente, men det som gjør at hun skiller seg ut fra resten på denne lista er at hun driver mye med pole-doubles, altså at hun poledanser sammen med en annen, og at hun driver mye på med acroyoga. Det synes jeg er ekstra stilig, og håper at jeg også en dag får trene i et polestudio og får muligheten til å prøve ut både poledoubles og acroyoga!

Sånn, da håper jeg dere kanskje har funnet noen nye å følge som inspirerer dere til å stå på! Prøvde å holde meg unna selvfølger som Anastasia Skukhtorova, Dirdybirdy og liknende, men heller trekke frem noen personlige favoritter som ikke er så kjente ennå.

Nemesis moves challenge

* Jeg fikk svar på mail fra artista active wear, og de sender til Norge wiiii! Så jeg splurget og kjøpte begge settene hehehehe det gledes!*

Siden jeg ENNÅ ikke har tatt fatt på treninga igjen har det blitt litt vel mye tid til å planlegge og dagdrømme. Jeg har laget checklist for det jeg vil øve på om sommeren, og frem til da har jeg vel egentlig bare å få tilbake progresjonen min på agendaen (pluss alt det andre som invert på feil side, point og sånt hehe).

Men det er noe som plager meg litt, og det er at det er så mange fine, enkle moves jeg suger i. Moves jeg ikke pleier gjøre til vanlig fordi jeg ikke er fornøyd med dem, og dermed får jeg heller aldri forbedret dem. Moves som hvis jeg hadde øvd litt på under hver økt kunne vært perfekte nå. Jeg snakker selvfølgelig om nemesis moves.

V-spin

(Jeg fant ikke et bra google-bilde, så jeg screenshotet lilleyin på instagram. Følg henne, hun er sykt flink!)

Den er SÅ enkel, egentlig. Det er noe man kan begynne med ganske så tidlig, i mitt tilfelle kunne jeg vel fint gjøre en V-spin etter to måneder. Men jeg er helt ræva på aktiv tøying, så bena mine er under 90 graders vinkel, så jeg synes ikke den er noe fin på meg, så jeg gjør den aldri. Men hvis jeg hadde prøvd å gjøre den fem ganger hver økt kunne den vært så fin nå! Jeg gjør jo alltids spins som en del av oppvarmingen uansett, så er bare latterlig at jeg ikke har inkludert den der. Så det skal jeg gjøre fra nå av.

Jade

96Yz85MMB-

Jeg lurer på om jeg noen sinne kommer til å bli fornøyd med jaden min. Den er vanskelig, den er vond, og både venstre hip-flexor og høyre hamstring er alt for stive til at den blir noe fin. Men om jeg hadde øvd på den jevnlig siden jeg ble komfortabel med inngangsmoven kunne den sikkert vært en ganske så rett splitt nå. Gleder meg til jeg er vant med invert og leg-hangs på venstre side, er mye mykere på den siden så det er jeg spent på!

Yogini

Oh so pretty, but oh so painful. Og ikke så pretty på meg da, kan trøste meg med at å bruke Anastasia Skukhtrova som sammenlikning er litt vel harsh, hun er jo the Queen. Men fra spøk til alvor, hadde jeg vært flink å øvd på denne sånn en gang i uka, bare et par ganger, så hadde den nok vært mye finere. Men den gjør så vooondt!

Allegra

5Aa_9osMNT

Ok, denne er så visst ikke enkel, men jeg kan den (er faktisk over ett år siden jeg lærte meg den nå), og jeg suger i den. Denne er tricky, for jeg synes ikke den er så vond når jeg har riktig teknikk. Men for å opprettholde god teknikk er det viktig å øve på den fra tid til annen, og nå har jeg vel ikke øvd på den siden sommeren…. heh. Jeg ønsker å gjøre den brukbar, vil at den skal være like lett som Superman. Bildet er fra en periode hvor jeg øvde mye på den.

Legs everything

BEIcl9ZCFlB

Wave-legs, blossom-legs, flare-legs, fan-kicks og alt sånn der er så pent, så simpelt, og gull å kunne om man skal lage en koreografi. Det kan virkelig sprite opp en ellers så ordinær og kjedelig ayesha eller shoulder mount. Her igjen er det noe jeg kunne øvd på fra starten av, og dermed vært supergod i nå, meeen det har jeg selvfølgelig ikke gjort.

Så jeg har tenkt å utfordre meg selv til å øve på minst to av disse tingene hver økt. Så om jeg er flink til å trene blir de kanskje finere etterhvert, og hvem vet, om et år er kanskje Jade eller Yogini blitt en av mine go-to moves?

Stay strong

Jeg hadde tenkt at jeg skulle gi meg 100% faen og i hvertfall trene styrke mens jeg ventet på at tærne skulle gro, men det var lettere sagt enn gjort. Jeg er sykemeldt en uke til, og så langt har jeg ikke trent noe på grunn av smerter og at jeg blir sliten av å gå. Så yea…

MEN jeg tenker stadig vekk på hva jeg skal øve på når jeg kommer tilbake (har noen moves og comboer i hodet jeg DØR etter å teste ut), og gleder meg masse til å bli flink igjen. Jeg har ikke følt meg så flink i det siste, ettersom jeg har mistet mye av styrken og fleksibiliteten min, men jeg gleder meg til å endelig føle at jeg er tilbake på samme punkt jeg var og at det går oppover og fremover. Og jeg oppdaterer meg daglig på instagram, og planlegger hva jeg skal kjøpe meg av nytt poletøy når jeg får råd, for det er lenge siden jeg har unnet meg noe nytt nå.

(Ønsker meg disse to fra artistaactivewear men de sender ikke til Norge. Men jeg har sendt dem mail da, hehe, krysser fingrene)

A whole lotta talk, not a lotta action, men sånn blir det når man er syk. Men det som er bra med alt dette er at jeg fremdeles har motivasjonen min på plass. Tro meg, jeg vet mønsteret mitt. På de verste periodene er nesten ikke pole i tankene mine, med unntak av når jeg sender stanga et skamfullt blikk fra senga og tenker at jeg kanskje burde trene snart. I de periodene er det null instagram, tenker ikke på pole når jeg hører på musikk (det er fast rituale for meg ellers, å bare høre på musikk og finne på comboer og koreografier) og poletøy interesserer meg null og niks siden jeg ikke har bruk for det der og da. Så selv om jeg skulle ønske jeg kunne trene nå roer det meg veldig ned at jeg enda er så opptatt av pole. Jeg vet at jeg blir å kaste meg på stanga når jeg er i form til det, og at jeg blir å kose meg i stedet for å irritere meg over mistet progresjon.

Slenger med et bilde av en fin kommentar jeg fikk på instagram. Jeg blir SÅ glad når folk tagger meg i bildene og videoene sine og sier sånne fine ord! Det skjer ikke så alt for ofte, men når det først skjer blir jeg helt varm i hjertet, haha. Litt merkelig kanskje, men det er en helt fantastisk følelse! Som om jeg gir litt tilbake til pole-samfunnet. Om dere vil se videoen til jenta kan dere klikke HER (:

Jeg har ennå ikke internett, faen det tar sin tid det der….

Checklist for sommeren

Jeg slapp unna pinner og gips, hurra! Krykkene har jeg lagt til side, men jeg er ennå ganske halt, og gjør vondt å trø ute på ujevn bakke, men ellers går det ganske bra med meg! I helga bodde jeg hos kjæresten, så kunne han slave for meg mens jeg var syk, hehe. Og ellers har jeg spilt Pokemon, som jeg er blitt helt hekta på igjen. Men pole er stadig i tankene mine, så tenkte å kjøre en styrkeøkt nå når jeg har spist.

Jeg har tenkt mye på hvordan jeg skal trene i sommer, når jeg får masse plass rundt meg, og en høy stang å øve på. Så planen er å øve på dynamiske static-combos, som vil si comboer og spins når stangen står fast. Vanligvis bruker jeg bare statisk mode når jeg lærer meg noe nytt, men de som er skikkelig flink til statisk pole får det til å se så sinnsykt ut.

Det går an å øve på det inne, og jeg gjør det fra tid til annen (den comboen jeg øvde på da jeg knakk tåa er en statisk combo), men jeg er alltid livredd for å ha et uhell og slå meg i noe. Å slå tærne i stanga kunne like så greit skjedd ute og var ikke så ille, men på ene veggen har jeg masse speil, og tenk å dryle foten inn i de i full fart….

Så planen er å øve masse på statisk comboer. Har planer om å perfeksjonere den jeg øvde på da jeg knakk tåa. Og lære masse slik som dette:

1NbbjAzYcc
BDd1J7jneYF

Høyden har ikke så veeeeldig mye å si anner enn at det blir mye enklere, men jeg har planer om å øve meg en del på drops

BCvrnq5HeTX

Et annet mål jeg har er å lære meg minst to koreofrafier i løpet av sommeren. De trenger ikke å være super-awesome gullmedalje-i-nm materiale, men jeg har aldri lært meg en koreografi på over ett minutt som jeg har øvd så godt inn at det var verdt å vise. Dessuten blir det mye enklere med koreografi når det er masse plass rundt og over meg, så slipper jeg å bli holdt tilbake av ting som takhøyde og møbler rundt meg. Seriøst det verste når jeg skriver koreografi er når jeg kommer på en bra combo også bare “eh det blir ikke å gå på grunn av den lave stanga, treffer gulvet før jeg er ferdig med comboen”.

Ellers blir det selvfølgelig det samme gamle. Blir å øve masse på point og fine linjer, øve meg opp til Iron X igjen, og leke meg med one handed spins på spinning pole, og teste ut mye nytt. Også håper jeg at det blir en bra sommer med masse fint vær, og at motivasjonen ikke svikter meg, så blir jeg forhåpentligvis myk av all treninga også. Så er det kanskje håp for meg å få til noen av movesene på “Goals 2016” lista mi haha, for den er jeg ikke i nærheta av å klare noe på atm!

Ellers har jeg enda ikke fått fiksa internett, så blogginga fortsetter sparsomt. Ha en flott uke folkens!

Knekte tærne under trening

Haha gjett hva jeg klarte å gjøre? Når jeg endelig hadde fått motivasjonen på plass, begynt å få inn gode treningsvaner og endelig hadde funnet ut av hva jeg måtte jobbe med for å få gjort Straddle Spinnen min penere, da klarte jeg å knekke tærne! Null tull. Tror jeg fikk øvd på spinnen fire ganger før jeg smelte foten i stanga. Og tilfeldigvis hadde jeg satt opp mobilen for å filme, slik at jeg kunne se om jeg gjorde spinnen riktig, så jeg har hele greia på video til dere!

BD6A2xlMMC3

Se så fin straddle spinnen min er blitt da! Første video jeg har lagt ut, for frem til nå har den ikke vært noe fin… Jeg lo nå i hvertfall godt når jeg så videoen! Det ansiktsutrykket midt i hoppet. Venter bare på at denne videoen havner i en sånn stripper-fail compilation på youtube.

Så da ble det legevakta på meg. Jeg trodde ærlig talt ikke at tærne var knekt, for det gjorde ikke så utrolig vondt. Seriøst, første tanken som slo meg var “kan jeg fortsette å trene, eller burde jeg dra til legen?”. Etter hvert ble det verre da, og etter 10 minutter kunne jeg ikke gå på foten, så jeg bestemte meg for å dra til sykehuset. Jeg trodde først at det bare var den ene tå som var fucked, men etter røntgen viste det seg at jeg hadde knekt to tær, lilletåa og den ved siden av.

Foreløpig har jeg fått krykker og bare teipet tærne sammen, og i morgen får jeg vite om jeg trenger mer omfattende behandling, worst case scenario blir det pinner i foten og gips. Håper virkelig jeg slipper det altså, høres både vondt og tungvindt ut.Gro-tiden er på ca fire uker, men jeg har nå tenkt å fortsette trene frem til da uansett, har ikke tenkt å la et par knekte tær ødelegge mojoen min. Så får jeg bare være ekstra forsiktig. Blir nok mest styrke, som spins og øve inverts. Må bare venne meg til å kun lande på høyrefoten hehe.

Typisk at dette skulle skje når jeg ikke har internett da. Blogges om jeg trenger pinner i foten elns, eventuelt ved neste økt (y)

Prøve å øve

Hei folkens! Jeg har ikke internett for tida, så vet ikke helt hvor ofte jeg klarer å oppdatere bloggen, eller helt nårtid vi får nytt internett…. Har koblet pcen opp til mobilnettverket nå, og skal prøve blogge så fort som mulig slik at jeg ikke bruker opp så mye mobilnett.

Jeg trente igjen i går, føler jeg har begynt å komme inn i et skikkelig godt mønster nå. Det er sjeldent jeg egentlig føler for å trene, dørstokkmila er der liksom uansett hvor fysisk nært jeg er stanga. Men så klarer jeg faktisk å pushe meg selv, og etter en liten halvtime med oppvarming nyter jeg treninga og koser meg skikkelig!

Det var ikke en ekstraordinær økt i går, men jeg fikk øvd på mye forskjellig. Øvde meg på en combo jeg ville få filmet til instagram i går, men den var vanskelig å gjøre fin, og jeg skulle inn i en Russian Layback og sklei litt med lårene, så jeg bestemte meg for å prøve filme den neste økt i stedet. Så får jeg kanskje til å gjøre den pent da! Jeg har fått dilla på Aline Kerber sine triks, så i går øvde jeg meg på denne.

BCbPT6bNzqa

Jeg vet ikke hva hun gjør for å klare holde seg oppe, men jeg bruker iTac grip. Og masse av det. Fikk trikset til, men etter 20 forsøk på å få det på kamera var jeg så sliten og stanga var blitt så glatt at jeg ikke fikk til mer. Også ble jeg ikke fornøyd med noen av videoene, så jeg venter med å poste den til en annen gang også. Vanskelig å få vinkelen riktig, føler at litt feil vinkel også ser det ut som et helt annet triks haha!

Casen med iTac da er at for mye gjør at stanga blir glatt. Mener det er fordi det er voks-basert, også er det ikke så enkelt å få bort heller. Får det ikke ordentlig bort fra hendene med Zalo en gang. Så etter å ha øvd på denne moven bestemte jeg meg for å øve på Orion. Jeg har ikke øvd noe særlig på den siden første gang jeg fikk den til, og håpet er jo å bli så vant til den at den blir barnemat. Jeg fikk til, men etter et par forsøk innså jeg at stanga var så glatt at jeg bare burde gi opp. Jeg filmet en video da, og selv om moven ikke er like fin som forrige gang så er det fremdeles en Orion, så jeg er fornøyd! Neste trening blir det forhåpentligvis video!

Til slutt kan jeg oppdatere dere litt på hvordan det går med inverten på venstresida. Nå får jeg til deadlift invert, outside leg hang begynner å bli lett, og jeg fikk i går for første gang til inside leg hang! Haha der er rart hvor vondt leg hangsene faktisk gjør, hadde helt glemt av hvor smertefulle de er i starten!

Slenger med linken til en video fra instagram, nemlig hvordan jeg kommer meg inn i Nirvana. Det har tatt litt av på instagram i det siste, så denne videoen har nå over 300 likes! Så mange milestones!

BDszrcQsMGJ

Håper på å få til en stretching-økt i dag, rakk ikke å tøye i går før jeg skulle spise middag med kjæresten så det hadde jeg ikke hatt vondt av. Dessuten er det ganske lurt med egne tøye-økter, ettersom jeg alltid er så sliten etter trening at jeg bare tøyer raskt “fordi jeg må”, tar meg aldri tida til å få tøyd ordentlig. Også har jeg gått noen steg tilbake på fleksibilitetsfronten etter pausen min, så noen egne intensive tøyeøkter vill nok hjulpet meg der!