Praksis i Tønsberg

Nååå er det lenge siden jeg har blogget, heh.. Nå har jeg nettopp vært i Tønsberg en uke, og før der var jeg sprekksjuk med bihulebetennelse. Summert har de siste par ukene krevd mye av tiden min på hver sin måte.

I Tønsberg hadde jeg min første uke i praksis. Jeg gruet meg masse, for jeg følte ikke jeg kunne noe av det jeg skulle gjøre der og var redd jeg bare skulle stå i butikken og kope i en uke. Men jeg har vært faen så heldig og fikk den beste praksisplassen jeg kunne drømt om! Veilederen min var utrolig dyktig, hjelpsom og supersnill, noe de andre ansatte ved Synsam Tønsberg forsåvidt også var. Jeg har lært så mye den siste uka, og jeg har fått prøve meg på både salg av brille, reparasjon, tilpassing og montering av briller. I tillegg har jeg lært å ta foto av netthinnen og fått være med på synsundersøkelser. Jeg ble så godt tatt vare på, følte meg så velkommen og inkludert fra første dag, kunne virkelig ikke ha håpet på en bedre opplevelse! Så det er mye mulig at jeg søker om å få dra tilbake dit neste gang vi skal i praksis, hehe!

Under oppholdet har jeg bodd hos min bestevenninne Ida Elise og samboeren hennes. Ida Elise har vært en del på jobb om kveldene, men da har jeg fått tid til å bli kjent med kjæresten og samboeren hennes Joakim. Det er nesten litt flaut, for selv om det er min beste venninne møtte jeg først typen hennes i sommer, og de har vært sammen i godt over ett år nå. Så det var på høy tid at jeg ble kjent med Joakim og fikk godkjent han, haha! Han turte å se Lights Out sammen med meg, så han er godkjent for nå.

Ellers har jeg fått utforsket og blitt litt bedre kjent med Tønsberg, jeg har vært på shopping, hatt burger-date med Ida Elise på Kverneriet, spilt masse rummy og femkamp, samt prøvd minigolf for første gang, som jeg faktisk vant! Det hadde jeg aldri trodd!

Jeg tenker å poste et innlegg med innkjøp så snart jeg finner tiden til det. Eksamen nærmer seg med stormskritt, og i skrivende stund er det bare to uker til første eksamen i histologi, så det blir mye lesing fremover! Jeg trøster meg med at når eksamenene er overstått så er det jul<3 Herregud som jeg gleder meg til jul, Harstad og litt ferie nå. Det blir digg!

Min nye bullet journal!

Nå har jeg endelig tatt meg tida til å skrible litt i min nye bullet journal. Er ikke bare bare å begynne fra scratch igjen, mye som skal settes inn og ordnes. Men det er verdt det, så langt er jeg skikkelig fornøyd, og liker allerede denne mye bedre enn den forrige.

Min første feil var en STOR en. Når jeg skulle skrive inn kalender for 2018 så jeg på feil kalender og skrev inn kalenderen for 2017… Det merket jeg ikke før jeg var ferdig med HELE kalenderen + de tre første måneds-oversiktene. Jeg fikset det ved å klippe og lime, enkelt og greit. Ellers lagde jeg en side for “Key”, som jeg egentlig ikke hadde tenkt til. Jeg synes det er litt bortkastet med en slik side, for jeg trenger ærlig talt ikke en referanse for symbolene jeg bruker. Husker de ganske greit av meg selv. Men så fikk jeg en så god idé for hvordan siden skulle se ut at jeg lagde den likevel, hehe. Jeg ble kjempefornøyd med den, og synes den ble hundre ganger finere enn min forrige “Key” side!

Ellers er det noen blanke sider her og der som jeg har tenkt til å pynte med tegninger og sitater etter hvert. Håper at jeg skal få laget mange flere collections og inspirasjons-sider i denne bullet journalen.

Jeg er forresten veldig fornøyd med Leuchtturm! Sidene er ikke så tykke, så det blir en god del “ghosting”. Men siden sidene er blekk-sikre er det nesten ingenting som blør gjennom, så da overlever jeg ghostingen! Nå kan jeg endelig få brukt Spectrum Noir pennene mine<3 De eneste av tusjene mine som blør gjennom er noen av Sharpie Permanent Marker tusjene, men det går bra. Jeg har mange alternativer jeg heller kan bruke.

Gjøvik

Klokken 15 på fredag stod Simen uten for døren, og vi tok oss en roadtrip til Gjøvik for å besøke Sondre og de andre guttene i kollektivet. Det var på høy tid at jeg fikk besøkt Gjøvik. Sondre har jo bodd der i over et år, og bestevenninnen min bodde også der i fjor, så en tur til Gjøvik har lenge stått på “må gjøre” listen min. Til tross for at jeg ennå er syk var det en kjempefin tur. Alle guttene er så gode, og vi har det alltid gøy når vi møtes.

For det første synes jeg det er stas bare å sitte i bil. Herregud hvor mye jeg savner å ha bil. Det var også så fint og idyllisk å kjøre i det fine høstværet. Jeg har sett så mange fine plasser, hus og hager, jeg måtte virkelig holde meg for ikke å be Simen stoppe hvert tiende minutt så jeg kunne ta bilde av et søtt hus eller et fint landskap, haha! Jeg er litt sær og turist-aktig sånn sett. Også fikk jeg styre musikken uten noen innvendinger fra guttene, som var skikkelig snilt av dem. Fikk til og med lov til å høre på Hannah Montana.

Første kvelden i Gjøvik slappet vi av med BurgerKing, pils, Super Smash og film. Vi så filmen “Your name”, som er en japansk anime. Jeg elsker anime, de har ofte helt syke plot, og animasjonen er fantastisk! “Your name” handler om en jente og en gutt som begynner å bytte kropper. En dag våkner jenta opp i guttens kropp og tror hun dørmmer, mens gutten våkner opp i jentas kropp og tror det samme. Jeg vil ikke si så alt for mye og spoile filmen for dere, men her er en trailer dere kan sjekke ut.

xU47nhruN-Q

Lørdags kveld var det selvfølgelig duket for fest. I god Harstad-ånd spilte vi vårt hjemmelagde kortspill som heter “Fylla”, og selvfølgelig beerpong. Deretter stakk vi ut på Flipp, hvor de hadde arcadespill innebygd i bordene. Morsomt konsept! Så ble det kebab før vi tok kveld.

Haha, jeg og Jonas prøver ennå å få tatt et fint kyssebilde, men jeg tror jeg er for ufotogen til at det noen sinne blir å skje.

Nei, dette må absolutt gjentas! Det er så fint å være sammen med guttene, så det føles litt tomt ut å komme hjem til Kongsberg, hvor alle vennene mine er et par timer unna. Jeg kan trøste meg med at det bare noen uker til jeg skal i praksis i Tønsberg. Da skal jeg bo hos Ida Elise og Joakim i fem dager, og jeg gleder meg enormt!

Enn så lenge, Gjøvik!

Shoppinghjertet fryder seg

Nå er det en liten stund siden sist. Grunnen er at det ikke har skjedd så mye spennende i livet mitt. Jeg kunne skrevet flere innlegg hvor jeg klager på skole, økonomi, at jeg ENDA er syk osv, men jeg begynne å bli ganske lei av å klage nå. Fuck klaging.

Økonomien har nå bedret seg en smule i hvertfall. Såpass mye at jeg har tatt meg friheten til litt shopping! Jeg har et skikkelig shoppehjerte, noe jeg skulle ønske at jeg ikke hadde… Kunne jeg ikke fått samme glede av en hobby som ikke er så dyr? Oh well, man kan vel ikke få i både pose og sekk. Anyway, her er det som fikk bli med meg hjem denne gangen.

Ny bullet journal! Nå har jeg skrevet ut den gamle og skal endelig få teste ut Leuchtturm. Gleder meg masse til å komme ordentlig i gang med den!

 

Jeg har også kjøpt gardiner til stua. Det var på tide! Jeg er så newb på interiør, så jeg er spent på om jeg blir å beholde disse gardinene, eller om det blir helt mismatch når vi får flere ting inn i stua. Enn så lenge er jeg bare glad for at vi har gardiner.

 

Si hei til mine første planter! Jeg synes det er så fint med planter, og kan ikke vente til jeg har fått en stor samling! Skal lage en innendørs jungel i leiligheta, hehe.

 

Dette er muligens det mest unødvendige kjøpet. En pyramide i glass med gullrammer. Jonas lurte fælt på hvorfor i alle dager jeg måtte ha en pyramide. Casen var at jeg har sett på pinterest at mange bruker slike “glassbur” som display til steinene sine, og det har jeg hatt lyst til å gjøre selv. Så jeg ble sykt gira når jeg fant denne på Glitter, haha! Jeg ble kjempefornøyd, og liker virkelig pyramideformen. Synes den skiller seg litt ut fra de andre displayene jeg har sett på pinterest.

 

Og litt mer dilldall fra Glitter. Jeg hadde ønsket meg disse tingene ganske lenge, så når jeg fikk 30% rabatt på hele kjøpet var det bare å slå til. Jeg har ikke så mye tilbehør, så håper dette kan inspirere meg og gi antrekket mitt et lite løft. Jeg er spesielt spent på hårbøylen, det har jeg ikke brukt på mange år!

 

Og til slutt en ildfast form. Det dyreste og kjedeligste kjøpet, og likevel mest sannsynlig den tingen både jeg og Jonas kommer til å få mest glede av. Nå blir det enchiladas, moussaka, lasagne, nachos, fløtepoteter og pølsegrateng<3

I morgen drar jeg til Gjøvik sammen med Simen og Jonas. Vi skal besøke Sondre og de andre guttene i kollektivet der. Det er litt morsomt, i kollektivet Sondre bor i er det kun Harstad-gutter nå, og alle kjenner hverandre ganske godt. Gleder meg enormt, håper bare formen tar seg litt opp før vi drar. Startet høstferien med feber, og siden har jeg vært tett i både nese og hals. Men herregud, jeg har vært syk i seks uker nå og gidder ikke la det ødelegge for meg, så jeg drar uansett!