6 måneder med bullet journaling!

Nå har jeg snart hatt bujo-en min i 6 måneder! Jeg husker jeg var usikker på om jeg i det hele tatt ble å bruke den, og det kan jeg nå stolt si at jeg har gjort! Den har vist seg å være svært nyttig siden jeg kan bruke den til hva som helst uten å være redd for å “ødelegge” noe. Her holder jeg styr på avtaler og viktige datoer som hvis jeg har hatt en prøve på skolen, jeg har daglige “to do” lister og ukesmål, og har brukt den til idémyldring, skrive dagbok og lage lister over ting jeg trenger eller ting jeg vil huske.

Jeg vurderer å lage en flip-through video når jeg har skrevet den ut, men for nå tenkte jeg bare å dele litt av den, fortelle hva jeg har lært gjennom prosessen, hva som var bra og hva som kan forbedres 🙂

Hva kunne jeg gjort bedre?

Jeg burde (noen ganger) gjøre det mer simpelt

I en periode fra mars til mai brukte jeg nesten ikke bujo-en i det hele tatt. Det var tidkrevende å lage kreative, fine “weekly spreads”, og jeg følte ikke jeg hadde tid, overskudd eller inspirasjon til å holde på med bujo-en min, så jeg tok en pause. Jeg følte raskt at jeg mistet oversikt over hverdagen når jeg sluttet å bruke den, og i tillegg ser “hullet” mellom februar og mai ganske stygt ut, haha. Så neste gang jeg ikke har tid vil jeg forsøke å lage enkle og kjedelige weekly spreads, så kan jeg i hvertfall holde oversikt på livet uten alt styret med å pynte med farger og tegninger.


(eneste weekly spread jeg lagde i april heh…)

Skulle ønske jeg kjøpte en Leuchtturm

Det er jo greit å starte med den notatboka du har for hånden for å finne ut om dette er noe for deg eller ikke. Men nå er jeg ganske lei av denne drittboka haha. Den er linjert, jeg kan nesten ikke bruke noen tusjer eller penner uten at de “blør” gjennom arkene, og stroppen som skal holde boka igjen ble ødelagt etter to knappe måneder. Jeg vil virkelig skrive den ut tho, men vurderer sterkt å kjøpe meg en Leuchtturm til jeg begynner på uni. Vi får se hvor lenge jeg holder ut med denne drittboka.

Er for sparsom med plassen

Jeg har vært veldig redd for å bruke for mye plass i bullet journalen min, og det har endt opp med at ting har blitt presset sammen og dermed veldig uoversiktlige. Dette gjelder spesielt for den årlige oversikten helt i starten. Siden hvor jeg har skrevet ned alle hendelsene er så uoversiktlig og rotete at jeg vil spy, haha! Så jeg skal tørre å bruke mer plass i neste bullet journal på å gjøre ting oversiktlig og pent.

Ingen flere daily logs

Jeg bruker ikke bujo-en min ofte nok til at daglige oppdateringer er vits i å følge med på. Habit trackers, gratitude logs og lignende er altså ikke noe for meg. Men jeg har lyst til å prøve å føre en søvnlogg, så har egentlig lagt det helt fra meg ennå… Vi får se hva jeg gjør fremover!


(forsøk på gratitude log og habit tracker, flere ganger jeg måtte sette meg ned og fylle inn for de fire siste dagene på en kveld fordi jeg alltid glemte det av)

Også alt det som har vært bra!

Jeg har kommet over perfeksjonismen min

Tidligere har jeg hatt problemer med at alt MÅ være perfekt. En liten feil og jeg gir opp hele greia, med en konklusjon om at jeg suger balle og aldri burde ta i en blyant igjen. Jeg var derfor litt bekymret for at det samme skulle skje med bujo-en, og i starten var jeg ganske fin på det og måtte være kjempekreativ for å dekke over alt av feil så pent som mulig. Nå kunne jeg ikke gitt mer faen haha!


(denne uka klarte jeg å hoppe over datoen 20, og skrev dermed 21, 22 og 23 på feil dager. Jeg bare skrev de riktige datoene rett over de feile, orket ikke bry meg mer enn det)

Hverdagen er blitt enklere

Det jeg elsker mest med bullet journalen er at jeg kan holde orden på alt fra A til Å! Årlig oversikt hjelper meg å holde styr på de viktige datoene, som jeg deretter overfører til månedlig oversikt når vi kommer inn i en ny måned, som jeg igjen overfører når jeg lager weekly spread med oversikt over den kommede uken. Og hvis jeg begynner å legge planer for 2018 kan jeg bare lage en ny side som heter “planer for 2018”. Eller hvis jeg får en blogg-idé kan jeg lage en ny side dedikert til idéen, uten at det ødelegger “set-upen” i boka som det ville gjort i en vanlig almanakk. Elsker bujo-en min<3

Jeg har laget så mye fint!

Haha, jeg gruer meg nesten litt til jeg må starte en ny bujo, jeg har jo laget så mye fint i den jeg har nå! Jeg har ikke fått laget så mange “collections”, lister, moodboards osv som jeg trodde jeg kom til å gjøre, men jeg er ganske fornøyd med de jeg har laget. Bujo-en har skapt en gnist i kreativiteten min jeg ikke har følt på lenge, og jeg er blitt inspirert og motivert til å utforske min kreative side ved å eksperimentere med f.eks doodles og handlettering.


Eksperimentere med layouts

Nå har jeg prøvd ut en god del weekly spreads, og det endrer seg litt hva jeg liker og foretrekker. Nå har jeg funnet en grei layout som jeg har brukt de siste to månedene, men who knows, plutselig får jeg en annen idé jeg vil prøve ut også gjør jeg det! Jeg liker den kunstneriske friheten jeg får til å kunne organisere layoutene mine slik jeg vil. Jeg er derimot ganske fornøyd med måneds-oversikten min og tror ikke jeg blir å endre den med det første.
(min månedlige oversikt og to typer layouts jeg har vært fornøyde med)
 

Det er lov å kopiere andre sine idéer!

Siden en bujo er noe personlig og noe som egentlig bare du skal se og bruke er det 100% lov å kopiere andre sine idéer og gjøre det til ditt eget!

Har du prøvd bullet journaling? 🙂

23 år og endelig ferdig med videregående!

For tre dager siden hadde jeg skoleavslutning og kan endelig si at nå er jeg også ferdig med videregående!

Det er ganske sykt, det føles ennå ut som om det var i forrige uke jeg hadde min første skoledag. Året har med andre ord fløyet forbi! Den andre grunnen til at det er så sykt er fordi det var en periode hvor jeg sterkt tvilte på om jeg noen sinne kom til å bli ferdig. Etter noen mindre vellykkede privatist-eksamener og en avslått søknad om skoleplass på Stangnes vgs for året 2015/2016 begynte jeg å lure på om jeg noen gang kom til å få gjort ferdig videregående. Og nå har jeg endelig det!


( meg og Tanja fra skoleavslutningen<3 )

Som om ikke det var nok har jeg virkelig overgått meg selv hva karakterer angår. Jeg har kun femmere og seksere i standpunktskarakterer, og jeg klarte også å få 6 på skriftlig eksamen i norsk hovedmål! Så er dere klare for den ultimate extreme makeover?

Her har dere karakterkortet mitt fra da jeg gikk påbygg året 2012/2013 og fra dette året 2016/2017:

Jeg er faen så stolt ass! Fikk kke med hele fraværet for i år, men det var da 2 dager og 6 timer, vs. fraværet mitt i 2012/2013 på 34 dager og 135 timer. Litt forbedring bare, hehe.


Men alt er ikke bare rosenrødt. Problemet er at jeg har fått en god del karakterer på vitnemålet som jeg ikke trodde kom til å være med. Dette ruinerer de gode karakterene fra i år og gjør det lite sannsynlig at jeg kommer inn på grunnstudiet i realfag på NMBU… Det dreier seg i hovedsak om to privatist-eksamener og medie-karakterene fra tredjeåret. Jeg trodde privatist-eksamener fungerte som standpunktskarakterer (u know, for å forbedre en karakter liksom…) og at jeg ved å ta fagene igjen i år ville få nye karakterer, men privatist-eksamenene står på vitnemålet som egne eksamenskarakterer. Også trodde jeg at siden jeg har tatt et annet valgfag i år at den karakteren ble å overrule mediekarakterene fra tredjeåret, men det gjør den da altså ikke.

Så nei, jeg tror ikke jeg kommer inn på realfagsstudiet på NMBU, og vet ikke helt hva jeg skal gjøre… Jeg har ikke råd, eller spesielt lyst til å betale i dyre dommer for å gå privatskole hos f.eks Sonans, og jeg har ikke søkt meg inn på noen andre forkurs med realfag. Uansett har jeg ikke særlig lyst til å bruke enda flere år på å få spesiell studiekompetanse og gode karakterer nok til å kunne gjøre akkurat det jeg vil, så med mindre jeg kommer inn på NMBU blir det bachelor i Optometri i Kongsberg likevel.

Jeg er ganske skuffet og trist fordi vitnemålet mitt ble slik. Det føles ærlig talt som om systemet er laget for å straffe deg for hver minste feil du har gjort, og ingenting kan bøtelegge for det. Men når en dør lukkes åpnes et vindu, eller hva det nå er de sier. Og enten så går det bra, eller så går det over. Jeg er sikker på at jeg kommer til å leve et godt liv uansett hva som skjer!

Men hallo, kan ikke dere alle som har søkt grunnstudium i realfag på NMBU gjøre meg en tjeneste og takke nei til plassene deres? Da hadde jeg blitt syyyykt glad!!! Neida (joda). Lov å håpe.

As of lately

Hei! Hallo! Lenge siden sist! Har dere det bra? Har ikke rørt bloggen på nesten to måneder, også bare dumpa jeg det innlegget med innkjøp på dere som om jeg ikke har vært borte i det hele tatt. Er ikke slik at jeg ikke har hatt ting å gjøre da, så tenkte å gi dere en liten recap av livet mitt de siste månedene.

– Siste innspurt på skolen med tentamener og prøver, og skriftlig eksamen i norsk hovedmål og sidemål var i mai. Venter spent på resultatene, enten ble det sykt bra eller sykt dårlig. Tror ikke det blir noen mellomting.

– Møtte statsministeren da hun besøkte skolen. Nå er vi bffs!


(hehe jeg er så fotogeeeeen)

– Skulle egentlig ha pole-forestilling den 3 juni, så det øvde jeg massemasse til. Meeeeen så passet det ikke med noen av stengene mine i lokalet, så det ble avlyst en knapp uke før :/ Typisk asså…

– Var i navnefest for nyfødte tvillinger i Bodø. Kjempeskjønne var de<3

Og har sikkert gjort mye mer som jeg ikke kommer på akkurat nå. Det har vært hektiske tider, så det er skikkelig deilig at jeg ikke skal ha muntlig-eksamen og er dermed teknisk sett er ferdig på skolen nå! Må bare levere bøker og pc-en, også har vi avslutning den 20 juni.

Både i dag og i går har det vært helt fantastisk vær her i Harstad, så jeg har brukt fridagene til å jobbe med brunfargen, men til helga skal jeg jobbe med økonomien.. som vil si at jeg bare skal jobbe, haha. I tillegg til å spare til flyttinga og studier prøver jeg å få kjøpt alle dyre nødvendigheter før studietida starter. Så langt har jeg briller og ny telefon i boks, og mangler ny jeans, nye sneakers og ny vinterjakke. Det er hardt, men jeg vil helst få kjøpt de tingene nå, slik at jeg slipper å spinke og spare når jeg er ny på Ås, uten jobb og vinteren står for dør. Så jeg må bare å stå på og jobbe så mye som mulig! Er faen ikke lenge til jeg flytter jo!

Black as my soul

Jeg skal ikke lyve. Etter jeg startet en capsule wardrobe har frustrasjonen over min egen garderobe bare vokst mer og mer. Konseptet med en capsule wardrobe liker jeg ennå, men det har virkelig fått øynene opp for hvor hvor dysfunksjonell garderoben min er. Jeg har kastet bort så uendelig mye penger på tull, klær i dårlig kvalitet, klær som ikke funker med noe jeg har i klesskapet fra før, og jeg mangler mange nøkkelplagg. Så det prøver jeg å rette opp i nå, men det er vanskelig når jeg sjelden har råd til en luksus som nye klær.

Nå har jeg fått en grei lønning og tok meg råd til en liten shopping-runde. Siden jeg prøver å bygge opp garderoben min på nytt kjøper jeg veldig mye svart. Svart er nok “favorittfargen” min hva klær angår. Ironisk nok eier jeg få svarte plagg, tror jeg underbevisst har unngått å kjøpe svarte plagg fordi det er så “kjedelig”. Men det synes jeg egentlig ikke, tvert i mot! Svart er lett å kombinere med de fleste farger, og det er mye rom for å eksperimentere med form, stoffer og teksturer. Dessuten synes jeg svart er lett å sprite opp meg gullsmykker, skjerf eller høye hæler. Så ja, flere svarte plagg til meg takk!

Jeg har lenge vært på utkikk etter en passe oversized chunky svart strikkegenser, så da jeg fant denne på salg til 75kr måtte jeg slå til! Den er casual, men lett å style med smykker og skjerf. Tror den kommer til å bli mye brukt om høsten og vinteren!

Så en svart shorts og svart crop-top. Jeg har hverken noen crop-top eller shorts i svart fra før, og føler at det er et must i garderoben min. Jeg hater egentlig å bruke penger på sommerplagg som jeg bare får bruk for de tre ukene vi har sommer i nord-norge, men disse kan jo fint brukes på fest også.


 

Choker i gull. Jeg elsker gull, og har ønsket meg gull-choker lenge, men ikke prioritert det fordi det er så unødvendig, så det var fint å endelig kunne unne meg det lille ekstra.

Også har Jonas sine super-snille foreldre vært i syden og kjøpt feriegave til meg!


 

En enkel t-skjorte med logo slår aldri feil! I tillegg er jeg en Levis-jente, og bruker nesten kun Levis jeans, så det passet jo bra.


 

Jeg fikk også ønske meg noe fra tax-free før de dro, så jeg ønsket meg denne ansiktsmasken fra GlamGlow. Jeg har den hvite fra før av og er kjempefornøyd med den, så jeg har ønsket meg en fuktighetsgivende maske fra dem for å se om den funker like bra. Har bare prøvd den en gang og så langt gir jeg den terningkast 4.

Åh, det var skikkelig godt å kunne unne meg dette, ordentlig luksus for en fattig student! Jeg har virkelig klødd i fingrene etter å oppdatere klesskapet med noen nye plagg som passer “den nye meg” (hahaaa). Når man starter en capsule wardrobe er gulrota en ordentlig shoppingrunde når man har fått testet ut konseptet litt og funnet ut av hva man bruker, liker og trenger, så det var godt å endelig få litt på plass. Jeg var også innom Carlings i dag som skal bestille en jeans til meg. Jeg har så mange fine gensere og topper som passer perfekt til en sort high-waist jeans, så nå kommer jeg faktisk til å bruke dem. Så det ser ut til at jeg endelig begynner å nærme meg en garderobe jeg liker og trives med.