Dagens antrekk og september så langt

 

Åh, endelig har temperaturen sunket såpass at det begynner å bli innafor med strikk! Både t-skjorten og jeansen jeg har på meg på antrekket er nye, jeg hadde verdens beste shoppedag på fredag! Dette har vært året hvor jeg har måttet erstatte omtrent alle buksene mine. I vår ble min blå mom-jeans ødelagt, så hele sommeren har jeg prøvd å finne en godkjent erstatning, men uten hell. På fredag derimot fant jeg faktisk nøyaktig samme jeansen på BikBok, dere kan tro jeg ble glad!

 

 

Etter litt om og men bestemte jeg meg for å kjøpe denne t-skjorten også, også fikk de endelig inn hjerteøredobbene jeg alltid bruker på gullsmeden. Jeg bruker de sånn hver dag, og det er det eneste paret øredobber jeg har orket investere penger i. Ogsååååå klarte jeg å miste den ene på fest i sommer. Så da måtte jeg kjøpe ny av dem også. For å forhindre at det skjer igjen har jeg kjøpt et sett med 25 par øredobber til 99kr fra H&M som jeg kan bruke på fylla, haha! Og ellers ble det en navy blå ribbestrikket turtleneck. Siden sist har jeg også kjøpt en svart og hvit-stripet genser. Må si jeg er rimelig fornøyd med garderoben nå!

 

 

Så hva har skjedd i det siste, annet enn at jeg har shoppet mye? Vel, jeg kjøpte meg ny ekstern harddisk. Jeg har levd livet på kanten i mange år uten en fungerende ekstern harddisk, og har i alle de årene sagt at “nå skal jeg kjøpe ny harddisk”. Og nå har jeg endelig gjort det! Jeg har også overført ALT av bilder og slikt over på den. Det tok meg intet mindre enn tre dager. Ja, jeg var RIMELIG lei på den tredje dagen! Ikke kunne jeg bruke pc-en til noe, og bordet var okkupert av to til tre datamaskiner samtidig. Men nå kan jeg puste lettet ut og vite at om noe skulle skje med noen av datamaskinene mine så ligger alle minnene mine trygt lagret på den nye harddisken min.

 

Og ellers har jeg hatt en stappfull timeplan den siste uka, og mye stress og blah generelt. Vi er en måned inn i semesteret nå og jeg føler at jeg henger etter på alt. Og gang på gang forsøker jeg å sette meg ned og få en oversikt over nøyaktig hva jeg må gjøre, men så ender det opp med å være for mye på en gang og jeg glemmer en hel haug med ting også bygger det seg bare opp et fjell av “to do’s”. Det går fint altså, men jeg føler at jeg ikke har tid til så mye annet enn skole om dagen.

 

 

Med tanke på det siste avsnittet har jeg ironisk nok tatt meg tid til å være veldig sosial i det siste. Men jeg unnskylder meg med at det er som har holdt humøret oppe denne hektiske høsten. Det har vært noen bursdager, blant annet var vi på Trattoria Madre, en litt finere restaurant her i Kongsberg for å feire Aidas bursdag. De hadde sykt god tiramisu, hehe! Fredag feiret vi Truls med et superkoselig vors hos Mathias, før vi dro en tur ut på byen i Kongsberg. Lørdag hadde jeg, Marianne og Bettina en koselig filmkveld. Jeg har en lang liste med filmer jeg burde ha sett, så jeg forsøker å jobbe med den, haha! Og søndag kveld dro jeg til Bettina for å spille Minecraft. Jeg må si det, å være sosial er balsam for sjelen og får meg i et lite sekund til å glemme alt stresset rundt studiene og hverdagen generelt.

Jeg er selvfølgelig litt lei meg for at jeg ikke har tatt meg tid til å blogge, jeg har jo hatt på meg 100 fine antrekk jeg ikke har fått vist fram, haha! Men det er rett og slett ikke alltid det går opp, så da får det heller bli noen lange oppdaterings-innlegg slik som dette.

Vi blogges siden!

Høyt og Lavt klatrepark

Nå kommer endelig innlegget om da jeg var i klatreparken Høyt og Lavt! Lørdag dro en fin gjeng fra klassen for å svinge oss mellom tretoppene i Vestfold. Og btw så har jeg vært litt flink til å ta bilder, også har Ingrid sendt over noen bilder hun har tatt også, så her blir det materiale deluxe!

/ flotte bilder av gjengen er fotografert av fine Ingrid! /

 

Vi kjørte tidlig lørdags morgen for å få så god tid som over hodet mulig i parken. Ingrid er superpro og hadde organisert hele greia på forhånd, så vi trengte bare gå i skranken for å få et bånd rundt håndleddet. Deretter ble vi vist videre til en skranke hvor man fikk utdelt hjelm og sele med kroker. Vi så en kjapp opplæringsvideo som forklarer løypene, fargekodene, hvordan krokene, sikringene og zip-line fungerer. Vi kom ut hvor selene ble sjekket av instruktør, også måtte vi prøve oss på en enkel zip-line før vi fikk vandre ut på egenhånd.

Men dersom noen lurer litt på litt av det praktiske, så kjøpte vi billetter online. Da fikk vi også fylt ut egenerklæring med en gang slik at det var i orden. Ellers er det mulig å leie skap for 20kr, vi leide da to skap som alle syv delte på. Ellers er det café/restaurant hvor det er mulighet for å kjøpe mat og drikke.

 

Jeg må med en gang si at fargekode-systemet ikke helt ga mening for meg. Den første løypa jeg tok var en rød løype, som tydeligvis skal være den nest vanskeligste. Og den løypa var basically to lange zip-lines. Ikke veldig utfordrende akkurat, men jeg kan skjønne det kan bli litt tungt om man stopper opp midt utpå zip-linen og må dra seg inn selv. Men så tok jeg tarzan-løypa som også er rød, og DEN var virkelig andre boller! Det gikk helt fint altså, men den var mye mer fysisk krevende og tung en zip-line løypa.

/ bilde 1 og 2 av Marianne og Lene i zip-line, bilde 3 og 4 av gjengen i tarzan-løypa, bilde 5 av Ingrid som hopper i strikk på slutten av tarzan-løypa /

 

Så det store spørsmålet: var det skummelt? Egentlig ikke. Jeg har ikke spesielt med høydeskrekk, og stoler tilnærmet blindt på sikringen. Det eneste jeg må si var skummelt var da jeg hoppet i strikk som dere ser bilde av over her. Tror kanskje det var 5-6 meter høyt, og selv om jeg hadde sett andre gjøre det, selv om jeg vet at strikken strammer til med en gang, selv om jeg ikke har høydeskrekk så er det noe med å hoppe fra høyder jeg ikke liker. Men jeg måtte jo gjøre det! Det var vel det skumleste synes jeg.

Ellers prøvde jeg meg på en svart løype, jeg følte at jeg kunne ikke dra derfra uten å ha prøvd en av de vanskeligste! Og hva kan jeg si, jeg var ikke i form til en svart løype, haha! Kom vel ca. halvveis gjennom løypen før min fysiske kapasitet var sprengt og jeg ga meg. Men jeg kom meg i hvertfall halvveis, så det er da noe!

/ siste bilde av meg og Marianne i en svart løype, bilde tatt av Ingrid /

 

Alt i alt var det en super dag! Utrolig gøy, akkurat passe utfordrende, med mulighet for å velge alt mellom en deilig tur i tretoppene, en luftig zip-line opplevelse over Lågen eller teste både fysiske og psykiske grenser. Dette er også sånn perfekt “du har det så gøy at du ikke merker at du trener” aktivitet! I skrivende stund har jeg skikkelig gangsperre, spesielt i magen, men det er det verdt! Det blir nok ikke siste gang jeg drar til Høyt og Lavt 🙂

Planer for høsten

Vi er i september allerede og høsten er bare et lite steinkast unna. I nordnorge har kanskje høsten kommet allerede? Men her i Kongsberg holder temperaturen seg fremdeles oppe i det jeg vil kalle sommervarme, og jeg har ikke sett tegn til noe gult bladverk ennå. Likevel gleder jeg meg enormt til høsten, og har selvfølgelig lagt noen planer for hvordan jeg skal få nytt høsten til det fulle!

 

Bake. Jeg har skikkelig lyst på eplekake, det er blitt en høstting for meg, så det skal jeg lage i høst! Jeg har også lyst til å prøve ut noen retter som f.eks fylte horn og liknende. Det virker som perfekt skolemat som er enkelt både å raske med seg om morgenen og fryse ned til senere.

 

Trene. Det er tre uker siden jeg kom hjem, men de siste tre ukene har vært så hektiske at jeg ikke har ofret trening noen annen tanke enn “når jeg har bedre tid”. Men nå må jeg nesten bare bite i det sure eplet og innse at jeg ikke får bedre tid, om jeg vil trene må jeg nesten bare sette av tid til det. Dessuten føler jeg dette er siste mulighet til å trene ordentlig på en god stund. Jeg vet jeg ikke blir å trene i julen, etterpå drar jeg til Madagaskar og jeg tviler på at jeg blir å trene så alt for mye der, så kommer jeg hjem på våren og da er det eksamen.

 

Ta antrekksbilder. Jeg er veldig glad for at jeg har kommet inn i dette med antrekksbilder igjen, det er så gøy! Gøy å vise frem et antrekk jeg er fornøyd med, gøy å se tilbake på, gøy å ha bilder å poste på bloggen! Jeg har også kjøpt meg noen nye høstplagg jeg ikke har fått brukt ennå, så gleder meg til temperaturen blir kjøligere slik at jeg får tatt dem i bruk.

 

Drikke varme drikke. Altså, dette gjør jeg så og si året rundt uansett, men den siste tiden har det vært så sykt varmt i leiligheten vår at jeg ikke har hatt sjangs til å kunne nyte en kopp med noe varmt at all! I skrivende stund er det 25 grader i leiligheta, frister ikke akkurat med en kopp varm te da. Men med tiden vil temperaturen falle, og DA skal det drikkes både te, kakao og kaffe! Til tross for at jeg drikker varmt året rundt er det noe ekstra koselig med en stor kopp med noe varmt om høsten!

 

Studiestuff. Jeg er på mitt siste år av bacheloren, så det er bare å “gunne” på fremover for å få det beste utgangspunktet til jeg er ferdigutdannet. Akkurat nå heller jeg også veldig mot å starte rett på en mastergrad etter studiene, og da må jeg ha minst C i snitt, så må uansett klare å holde karakterene oppe på et visst nivå for å holde muligheten åpen. Ellers er det mye som må ordnes før utvekslingen, så jeg skal nå ha nok å styre med denne høsten.

 

Være sosial. Igjen må det påpekes at jeg er på mitt siste år med bacheloren, og det er nesten bare sorgen når jeg tenker på at jeg om ett års tid ikke har alle disse fantastiske menneskene i livet mitt! Da snakker jeg selvfølgelig om de jeg studerer sammen med nå. Om ett års tid er vi spredt over hele landet for å jobbe som optikere, og jeg skal ikke lenger ha lunsj i kantina, eller studentfester å dra på. Så denne høsten vil jeg virkelig prioritere det sosiale!

 

 

Jeg tror nesten jeg må stoppe her, for hvis jeg kommer med flere planer nå blir jeg nok ikke å ha tid til å gjennomføre alle disse planene, haha! Har du planer for høsten?