That afterworkout glow

Jeg har ikke fått trent tidligere i uken på grunn av prøver på skolen, og da jeg kom hjem fra skolen lagde jeg meg et ostesmørbrød og… sovnet. Derfor liker jeg ikke å trene på fredager, for da sover jeg alltid etter skolen. Men jeg våknet rundt 7 i kveld og jeg tror den powernapen gjorde susen, for jeg stod opp og, wait for it, hadde lyst til å trene! Jeg begynte med en gang å rydde rommet og planlegge hva jeg skulle øve på.

Som om ikke det var fantastisk nok var jeg ikke så sliten under økta heller! Jeg gadd gjøre massevis av inverts, øvde meg på mange tunge comboer, flere forskjellige moves, øvde inn starten på en ny rutine. Og jeg hadde det gøy! Fikk til og med en film jeg skal poste på instagram i morgen.


Hehe, den moven til venstre der er nok min favoritt-pose for tiden.

Det var skikkelig digg å ha ei skikkelig god økt igjen! Føler at håpet, ambisjonene og treningsgleden begynner å komme tilbake. Så langt har jeg i hvertfall vært flink å følge planen min og trene en gang i uka, og så lenge jeg klarer å opprettholde den rutinen tror jeg at jeg kan nå noen mål.

dagens: Floorwork

Økta i dag var…. vel… ikke av de beste. Jeg hadde glemt av at jeg har en liten strekk i det ene låret, så den strakk jeg på nytt under oppvarming… UNDER OPPVARMINGEN LIKSOM. Ble helt forvirra, jeg bare “skal jeg fortsette å trene, eller bare quitte nå”??? Men jeg hadde uansett tenkt å øve på floorwork, og ikke av den sykt fleksible sorten. Så jeg fortsatte, og det gikk fint.

Jeg er egentlig fornøyd med økta, det er bare meg selv jeg ikke er fornøyd med, om det gir mening. Jeg er så lei av å føle at jeg suger. Jeg har ikke lyst til å trene fordi jeg føler at jeg aldri kommer til å bli fornøyd. Ingenting jeg gjør blir fint. Det er hakkete, bena skjelver, føttene flexes, og alt blir bare feil. Jeg vet ikke om jeg er blitt så mye dårligere enn det jeg var før, eller om jeg bare har blitt mye mer kresen. Uansett så liker jeg det ikke. Skulle egentlig ønske at jeg heller trodde at jeg var best i verden, enn å være så smertelig klar over alle feilene mine.

BPc_9-rhgGx

Jeg ble litt glad da, når jeg klarte å “extende” foten uten hjelp fra handa. Så det fikk bli dagens insta-video, haha..

Hvis jeg ser på det helt teknisk sett, så gjorde jeg det bra denne økten. Jeg fant en enkel floorwork-rutine på youtube jeg klarte å henge med på, med ting jeg klarer å gjøre, og fikk øvd inn nesten hele greia. Jeg gjorde den til en sang som passet, og det ble faktisk en ordentlig dans. Men jeg orket ikke filme den fordi jeg visste at den ikke hadde sett bra ut. Ikke bra nok i allefall. Kanskje neste gang.


 

Om ikke annet så er det i hvertfall fint å kunne fargelegge den neste ruta gul. Jeg står nå på i hvertfall. Prøver i hvertfall. Under er nå video av rutinen jeg øvde på, om noen andre skulle ha lyst til å prøve.

Guh, jeg er så lei, vil bare at pole skal være gøy igjen 🙁

Mitt 2016

Januar

Jeg startet året med å miste telefonen min på nyttårsaften, og lå hjemme med en skade fra tidligere i jula, som satt en stopp for treningen. Jeg kjørte Ida Elise og flyttelasset hennes til Bodø, og var noen dager der hos pappa. Jeg skrev en guide for de som vil lære seg pole hjemme, og var på forsiden av lokalavisen Hålogaland Avis. Ellers ble jeg 22 år den 21 januar, og feiret dagen med stor fest hos Ida Elise (:

Februar

Jeg husker nesten ingenting fra februar haha! Jeg prøvde å komme meg inn i en treningsrutine etter skaden i jula, hadde en økt på hoopen, sleit mye med motivasjonen og glemte å melde meg på NM.

BCL_y2rsMB1

Mars

I mars fikk jeg endelig en rutine på treninga, og jeg var i full gang med å forberede meg til å trene på x-stagen om sommeren. Jeg lærte et nytt triks jeg hadde ønsket meg lenge kalt Nirvana. Midt i måneden dro jeg på besøk til lillesøster i Oslo, og koste meg masse der nede! Spesielt shoppingen var herlig, har ikke hatt en like real shoppingrunde siden da.

 

April

Den gode treningsflyten fortsatte, og jeg trene jevnt flere ganger i uka og storkoste meg! Begynte å få en god del følgere og likes på instagram, som jeg var veldig glad for. Den 8 april gikk det galt, og jeg knakk to tær under trening og ble sykemeldt i to uker. Men jeg var fremdeles kjempemotivert, og brukte tiden som sykemeldt til å tøye og blogge om pole. Jeg begynte å trene igjen på slutten av måneden. Ellers donerte jeg blod for første gang.

Mai

Yogini-videoen min tok litt av og fikk over 10 000 visninger, og den 7 mai hadde jeg endelig fått 1000 følgere på instagram. Jeg fikk til to nye moves den måneden, blant annet Plus Sign, som stod på goals-lista. Den 13 mai hadde jeg fått nytt pole-tøy, og lite visste jeg da at jeg skulle ta min siste økt på flere måneder.

Juni

Mener å huske at det var drittvær i juni, og jeg var masse sammen med typen. Jeg søkte meg inn på videregående igjen med den ny-innførte fullføringsretten, og shoppet masse ny sminke.

Juli

Amanda var i Harstad nesten hele sommeren på grunn av sommerjobb, så jeg var mye sammen med henne. Ellers jobbet jeg fra 7-14 i hverdagene, og spilte masse Pokemon Go.

August

Husker jeg fikk meg ei lita økt på x-stagen ute, før det ble drittvær igjen. Den 22 august fikk jeg telefon fra skolen med tilbud om skoleplass, som jeg overlykkelig takket ja til. Dagen etter hadde jeg min første skoledag på 3 år, og resten av august var jeg en liten Hermione Granger og la hele livet mitt ned i skolen. Ellers fikk jeg meg et eget sminkebord på rommet, som jeg er overlykkelig for den dag i dag!

September

Jeg var fremdeles i full skolemodus, og brukte ettermiddagene til å øve på matte. Synes det var rart å ha noe å gjøre hver eneste dag, og følte at tida løp fra meg. Det synes jeg for øvrig enda, haha! Ellers gjorde jeg et forsøk på å ta outfit-bilder hahaha! Jeg var fremdeles veldig flink til å komme meg opp tidlig nok til å sminke og ordne meg før skolen. Ooooog jeg begynte på vippe-serum fra iGlow.

Oktober

Oktober var over på et øyeblikk, vi hadde SÅ mange prøver og innleveringer at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg! Her er et lite utdrag fra ett innlegg fra oktober:

“Den siste tiden har ting gått i ett. Først var det en stor innlevering i naturfag. Så var det en historieprøve, som også var et svært kapittel. Deretter var det en stor matteprøve. I dag hadde vi prøve i kultur og kommunikasjon, og på mandag har vi en stor naturfagsprøve, og etter den skal vi skrive stil i nynorsk”

November

Mellom alt av prøver og innleveringer begynte jeg endelig å trene igjen i november! Sleit mye med å komme meg i form, og alt var ganske tungt. I tillegg døde telefonen min, så jeg fikk ikke postet noe fra øktene mine på instagram.

Desember

Endelig fikk jeg ny telefon, som jeg egentlig skulle ha prioritert for lenge siden! Jeg meldte meg på skolens talentiade som skulle være i slutten av måneden, og bestemte meg for å trene hver dag fremover for å naile den. Blant annet fikk jeg lov av skolen til å bruke gymsalen til å trene der på ettermiddagen. Talentiaden ble dessverre avlyst. Den siste skoleuken var fylt av stress, ettersom vi hadde både prøve og innlevering i naturfag, men den 22 fikk jeg endelig ta juleferie! Jula ble feiret hos Jonas og hans familie, og i romjula har jeg spilt Zelda Wind Waker hver dag heh.


 

Første økt i 2017

Sist jeg trente var en liten uke før juleferien, så i mitt hode er det ca to uker siden jeg har trent, som ikke er så ille. Men så sjekker jeg datoen og ser at det er nærmere en måned. Oops!

For å få meg på rett kjør har jeg laget meg en challenge. 25 økter før sommeren. Vi tar sommerferie i uke 25, og målet mitt er å trene en gang i uka, så dette føler jeg at jeg burde klare. Jeg tegnet den ned i bullet journalen min, så fargelegger jeg en rute når jeg har trent. Jeg er allerede en uke på etterskudd, hehe, så det føltes skikkelig godt å fargelegge den første ruta etter økten i dag!

Til høyre har jeg laget en treningslogg for de 25 øktene. Synes det er fint, for da får jeg se hvor lang tid det går mellom hver økt, hva jeg øver på, og om jeg stort sett er fornøyd eller ikke. I dag tegnet jeg en enkel smilemunn. Synes ikke økta var så sykt bra, men jeg var fornøyd fordi jeg klarte å piske meg selv over dørstokken og faktisk fikk trent. Og akkurat i dag var det nok for at jeg skulle være fornøyd (:

Økta var ganske standard. Målet mitt for i år er å jobbe med koreografi, så jeg har gitt meg selv en utfordring for januar og februar: lage og øve inn en koreografi jeg kan utføre på soverommet mitt. Med den plassen og stanga jeg har til rådighet her. Jeg er lei av å la problemer komme i veien, demotivere meg og hindre meg i å nå mine mål. Fra nå av vil jeg heller jobbe rundt problemene, i stedet for å klage. Så i dag jobbet jeg med en enkel combo jeg ville ha med i koreografien, og prøvde å gjøre den fin.


 

Neste økt blir forhåpentligvis litt senere denne uka. Er jo ei økt på etterskudd mtp challengen, og vi har både matte og naturfagsprøve de kommende to ukene, så tør ikke satse på at jeg kommer til å få trent en ekstra gang i løpet av de to ukene.

Im obsessed

Jeg lurte på om det å starte en bullet journal egentlig var en god ide. Jeg sliter en del med å lage meg nye vaner, og jeg så ikke for meg at jeg kom til å ha tida til å holde på med den, eller i det hele tatt gidde. Men jeg bestemte meg for å i hvertfall prøve, og jeg er helt hekta! Jeg vil ikke gjøre noe annet enn å sitte å tegne i den og gjøre den fin haha! Har holdt på med den i 4 timer nå, og måtte gi meg fordi jeg begynte å bli sliten i handa.


 

Som dere ser over har jeg allerede gjort noen feil, men så langt har jeg vært veldig fornøyd med hvordan jeg har løst dem. Her ble den første tegninga bare trasig, og tittelen “januar” ble sikkert 5 ganger mindre enn det jeg ville den skulle være. Så jeg tegnet ei ny tegning og limte den over. Ble kjempefornøyd med den nye tegninga, og jeg brukte faktisk ikke mer enn 90 min på den.

 


 


 

Jeg har enda mye å lære. Siden jeg ikke har tegnet så mye de siste årene er jeg ganske rusten, og kreativiteten min er litt slowgo. For å få kreativiteten min i gang låner jeg en del ideer fra internett, men jeg klarer i hvertfall å gjøre min egen vri på ting! Hehe, ser for meg at når boka er full kommer det bare til å være collager og lister og mood boards i den. Men det var akkurat derfor jeg ville ha en bullet journal, hvis ikke kunne jeg bare fått meg en vanlig agenda.

Nå er det bare å vente og se om jeg blir å fortsette å bruke den når konseptet ikke er nytt for meg lengre :p

Mål for 2017

Hallo, og godt nyttår<3

Jeg startet på skolen igjen allerede i går. Døgnrytmen er enda helt på jordet, men jeg føler meg klar for å starte et nytt år og komme i gang igjen. På mange måter er jeg en sånn irriterende mandags-person som elsker “blanke ark” og sprer det glade budskap om en “fresh start” og “nye muligheter”. Men skal sies det var godt med en ferie, jeg fikk jo ikke sommerferie i år, så dette hadde jeg virkelig godt av!

Noen nyttårsforsetter har jeg selvfølgelig laget meg. Jeg tar ikke nyttårsforsettene mine så veldig høytidelig, om jeg har klarer å gjennomføre de er det awesome, hvis jeg ikke klarer det er det også ok. Jeg synes bare det er gøy å sette meg noen nye mål for året, også elsker jeg jo lister, så en hver mulighet til å lage en liten liste tar jeg.

1. Å starte en bullet journal

Mest fordi det ser gøy ut hehe. MEN jeg ønsker virkelig å bli en mer rutinert og organisert person (har et sårt behov for å samle all skole-info på en plass), og en bullet journal ser ut som en effektiv måte å gjøre det på, som samtidig er morsom og kreativ. Hva er en bullet journal? Vel, kjernen i konseptet er at det er en planlegger som du lager selv i ei notatbok. Og ellers kan du bruke den til hva faen du vil. Mange bruker den til å holde styr på rutiner og vaner de ønsker å få inn, de tegner i den, pynter sidene med klistermerker og farger, skriver ned oppskrifter, skriver lister over bøker de vil lese, filmer de vil se, osv. Bare søk det opp, så skjønner du fort hva greia er.


 

Jeg tenker å gjøre min på en kreativ måte som eksemplet over, som forhåpentligvis vil hjelpe meg med en ting til. Det å lære meg at det er ok å feile. Jeg er litt perfeksjonist, og gir ganske fort opp når jeg feiler. Det er spesielt vanskelig for meg å “takle” når det er en permanent feil jeg ikke klarer å rette opp og gjøre perfekt, som blir vanskelig når jeg skal bruke penn og tusj i ei bok jeg skal bruke resten av året. Men jeg vil få det til!

2. Bli flinkere til å trene jevnlig

Nyttårsforsettet som går igjen hvert eneste år, haha! Unnskyldningen for å ikke ha trent denne høsten har vært skole, og det er greit. Skole må nesten bare komme først. De neste seks månedene blir ikke noe lettere på skolefronten, så om jeg ikke klarer å trene tre ganger i uka går det fint. Men jeg vil klare å trene en gang i uka. Normale mennesker klarer jo fint å få skvist inn ei økt eller to i løpet av uka, så det er egentlig ingen grunn til at jeg ikke skal klare det.


 

3. Bruke mindre penger i kantina

For å oppnå dette skal jeg gjøre tre ting. 1) lage skolemat kvelden før. Det har jeg gjort flere ganger og det funker fint. Synes den maten jeg lager selv er bedre en kantinebaguettene også. Må bare huske på / gidde å gjøre det. 2) være flink å drikke vann på skolen. Når jeg er flink å drikke vann får jeg vanligvis ikke så mye søtsug. 3) hvis jeg vil ha noe spesielt som en iskaffe eller snacks, så kjøper jeg det på butikken dagen før. Det eneste jeg vil tillate meg selv å kjøpe i kantina er kaffe, for jeg liker ikke pulverkaffe…

4. Få 5 i norsk og nynorsk

I norsk og nynorsk ligger jeg på grensa mellom 4 og 5 som betyr at jeg får 4… Og enn så teit / dumt mange sikkert synes det er å være misfornøyd med 4, generasjon prestasjon, at jeg øker presset på andre ved å skrive dette osv, så jeg vil uansett ha 5 i standpunktskarakter til våren, og jeg kommer ikke til å være fornøyd med noen lavere karakter. Så norsk og nynorsk skal jeg jobbe drithardt med dette halvåret.


 

Har dere noen nyttårsforsetter? (: