Serier og meditasjon

Hellåååå! Jeg har kommet til det punktet i skoleåret hvor all tiden går til å prøve å henge med for å overleve semesteret, så jeg føler ikke at jeg har så mye overskudd eller inspirasjon til å blogge. Og hadde jeg blogget ville det nok for det meste vært innlegg hvor jeg klager over hvor mye jeg har å gjøre på skolen (slik som nå), og jeg føler ærlig talt at jeg har brukt opp den kvota, hehe. Så la oss snakke om noe annet.

 

 

Mulig denne “tidsklemma” er en stor illusjon, for jeg klarer likevel å finne tid til å se på serier. Siden sist har jeg sett hele “Avatar – The Last Airbender”, som er en av favorittseriene mine. Er veldig spent på live-action versjonen Netflix skal lage, håper det blir bra! Favorittkarakteren min er uten tvil Iroh, som til tross for mye motgang og sorg klarer å være selve idealet på et godt menneske. Skulle ønske alle kunne være som Iroh.

Serien har inspirert meg såpass mye at jeg har begynt å meditere, i håp om at det skal løse alle problemene mine. Akkurat det kommer det nok ikke til å gjøre (men det er lov å drømme haha), men jeg har lenge vurdert å prøve meditasjon for å se om det kan hjelpe på insomniaen min. Så langt ser det faktisk ut til å fungere, for siden jeg begynte å meditere (en uke siden) har jeg utrolig nok sovnet innen en time etter jeg har lagt meg. Nå krysser jeg alle fingre og tær for at dette faktisk er et resultat av mediteringen, og ikke bare en god periode. Tenker å oppdatere dere senere om mediteringen fungerer, sett at jeg er flink og fortsetter med opplegget.

 

 

Så det har jeg drevet med i det siste. Skole, serier, meditasjon og søvn. Ikke mye spennende med andre ord, haha! Av mangel på bilder fra den siste tiden slenger jeg med et lite bilde av hva vi driver med på skolen. Vi jobber med å bruke spaltelampe og 90D-linse, som lar oss undersøke netthinnen inni øyet. Og for å gjøre den oppgaven litt lettere blir vi medisinert for å gjøre pupillen større på øyet som undersøkes. Det ser litt freaky ut, men det er gøy å kikke inni øyet. Kanskje det mest spennende vi gjør på studiet.

 

Vi blogges senere! Når vet jeg ikke, men en gang skjer det nok! Enn så lenge får dere ha god halloween 😀

10 ting som er morsommere enn å gjøre skole

Vaske toalettet.

Øve meg på å bli intervjuet til den dagen jeg blir kjent.

 

Telle hvor mange dager, timer og minutter jeg har på meg før jeg er NØDT til å begynne å jobbe med oppgaven.

Å tenke på alle de gøye tingene jeg kunne gjort hvis jeg ikke måtte jobbe med denne oppgaven. Jeg gjør dem ikke, men tenk da! Kunne spilt minecraft, gått tur, tatt bilder til bloggen….

Blogge om hvor lite gøy det er å gjøre oppgaven.

 

Betale regninger.

Vurdere om og om igjen om jeg har tid til å gå på butikken. Jeg kunne sikkert ha dratt på butikken og hjem igjen fem ganger i løpet av den siste timen jeg har brukt på å vurdere det. Men i stedet for å bare gjøre det skal jeg kaste bort en time til på å vurdere om jeg har tid til det.

Rydde opp i apper på telefonen, og mapper og filer på datamaskinen.

 

Angre på at jeg ikke gjorde oppgaven tidligere. Den er egentlig ganske liten og jeg er nesten ferdig, så jeg kunne sikkert vært ferdig hvis jeg begynte med en gang jeg kom hjem fra skolen.

Analysere hvorfor jeg er en uforbedrelig prokrastinerer, og prøve å finne ut hva jeg kan gjøre for å rette ut den lille “bulken” i personligheten min.

 

Noen som kjenner seg igjen? Kommer sterkere tilbake på bloggen snart, håper jeg :’)

Slik ble bokhylla

 

Endelig er bokhylla på plass! Jeg fikk den i går, så hele kvelden gikk til å montere den og sette på plass ting. Foreløpig ser den sånn ut. Nederste hylle er kun skoleting. De neste to hyllene er bøker, kameraet og fjernkontrollen, samt to bokser hvor den ene har det meste av tegnesakene mine, og den andre har alle gameboyer og spill i. De to øverste er for det meste bare pynt. Måtte flytte ene geoden min til bokhylla, ble litt for dumt å ikke ha en stein der. Trenger flere steiner forresten, lol.

Åh, jeg er så fornøyd! Stua er fremdeles litt tom, men den bokhylla gjorde seg virkelig. Også tok den litt rot av vinduskarmen og skrivebordet mitt, som begge to har vekslet på å være oppsamlingsplass for pensum og/eller tegnesaker. Samt “rotekroken” mellom sofaen og kjøleskapet, hvor jeg hadde alt kamerautstyr i en stor bag. Neste prosjekt er rotekroken. Har tenkt til å få et lite “avlastningsbord” der, med kanskje en plante, en lampe eller telys, samt nips og greier. Tror det hadde blitt bra.

Liker du interiør? 🙂

OOTD – I dag kommer den!

 

Nå venter jeg i vill spenning, for bokhylla kommer i dag! Håper jeg… Haha, jeg har en hel historie å fortelle om den bokhylla, for det ble kluss med adressen når jeg bestilte den hos Ellos, så den ble først sendt opp til Harstad. Og siden da har det vært så mye tull, det står på Post Nord appen at jeg har ikke en, men to pakker fra Ellos, hvor den ene står “retunert til avsender” og på den andre at den er fremme i Kongsberg og klar for levering. Så jeg er spent på om den kommer i kveld eller ikke, lol.

Det blir så kjekt å få inn den bokhylla. Vi har litt manko på møbler, fordi det er dyrt og vi har ikke bil, så da blir det i hvertfall dyrt med frakt og greier. Stua vår bærer enda preg av “vi har nettopp flyttet inn”, som er litt kjedelig siden vi har bodd her i over et år nå. Så jeg tror en bokhylle med eiendeler og pynt vil gi litt liv til stua.

Shopping habits

Shoppevaner, hva man har for vane å kjøpe når man er på en shopping. Til stor frustrasjon har jeg blitt veldig bevisst på shoppingvanene mine de siste par årene. Noen vaner er helt ok, mens andre gjør at jeg får lyst til å rive meg i håret fordi jeg har vært så dum og kastet bort masse penger på ting som ikke blir brukt. Jeg kunne jo heller ha spart de pengene, eller hei, brukt dem på andre ting som jeg ville hatt mer bruk for! Det er lett å være etterpåklok, haha! Her er fem shoppevaner jeg har hatt, eller fremdeles har.

 

Høye hæler – Med tanke på hvor sjeldent jeg bruker høye hæler er det nesten flaut hvor mange par jeg har hatt opp gjennom årene. Jeg hadde lenge en “tenkemåte” hvor jeg nektet å bruke penger på vanlige klær jeg faktisk kom til å få bruk for. Vanlige klær = kjedelig, kule og spesielle klær = gøy. Så skulle jeg først kjøpe sko, da skulle jeg virkelig gå all in og kjøpe de fineste hælene jeg hadde råd til. Selv om de var en pain å gå med, og jeg mest sannsynlig aldri kom til å ha en anledning hvor de ville være passende å bruke.

 

/ hælene som har overlevd utallige runder med purging av skoskapet. Tør nesten ikke tenke på hvor mange hæler jeg har kjøpt også kvittet meg med opp gjennom årene /

 

Flotte kjoler – Egentlig akkurat samme greie med kjoler som med hæler. Jeg sverger, fra jeg var 16 år og begynte å tjene penger, og frem til jeg ble sånn 21 brukte jeg utelukkende pengene mine på festkjoler og høye hæler. Kjolene har jeg også store problemer med å kvitte meg med, fordi det kaaaaan jo komme en dag hvor jeg får bruk for dem. Og det er så trist å skulle kvitte seg med en kjole jeg kun har brukt to ganger, da pene kjoler koster litt.

 

/ 17 kjoler, men når en spesiell anledning byr seg har jeg “ingenting” å ha på meg /

 

Strikkegensere – The bane of mye existence, haha! Men hei, bedre å bruke pengene mine på fine og varme strikkegensere enn festkjoler, am I right?

 

 

Crop tops – Denne (u)vanen kommer nok av at en av mine største barndomsidoler var Britney Spears, og jeg fikk ikke lov til å leve ut drømmen og bruke magetopper som barn. Så den drømmen har jeg tatt med meg inn i voksenlivet hvor mamma ikke bestemmer lenger. Men det ikke alltid jeg føler for å vise magen, så jeg burde virkelig investere i noen fine topper som ikke er cropped. Men jeg er uforbedrelig, og kjøpte senest en crop top med leopard-print i helga. Kommer sikkert til å vise magen for resten av livet, ser for meg oldebarna mine spør meg om jeg ikke pleeeease kan dekke til magen på familietreffet, haha!

 

/ en liten samling bare /

 

Leppestifter – Jeg har virkelig prøvd å venne meg til å bruke leppestift, men det skjer bare ikke. Det føles ikke som en essential for meg, jeg er ikke spesielt glad i formen på leppene mine, og bruker heller lipsyl uansett. Likevel fortsetter jeg å kjøpe dem, selv om jeg aldri kommer til å få brukt dem opp før de går ut på dato. Akkurat nå ønsker jeg meg carnivorous fra mac. Jeg kommer sikkert aldri til å bruke den, men føler at den ville vært “fin å ha”….

 

/ min lille “in case jeg får lyst til å bruke leppestift en dag”  samling, som jeg ikke klarer kvitte meg med /

 

Såååå, hva lærte vi? Dere har lært litt om mine shoppevaner, og jeg føler at jeg må bli flinkere til å være bevisst på disse tingene når jeg skal unne meg noe nytt. Lettere sagt enn gjort, men jeg håper at slik refleksjon og evaluering av egne vaner kan hjelpe meg å bli litt flinkere til å bruke pengene mine på en mer gjennomtenkt måte.

Har du noen shoppevaner?

Hos Ida

 

Hei fra Tønsberg! Jeg kom meg til Tønsberg, og det har vært sååååå deilig å være her. Til tross for at jeg ikke har gjort ferdig den siste oppgaven, haha. Det er så teit, for jeg vet akkurat hva jeg skal skrive om, men har tidenes skrivesperre og klarer ikke komme inn i den flyten hvor ordene kommer på løpende bånd. Har visst brukt opp alle de gode ordene på bloggen, lol. Heldig som jeg er, så er Ida Elise utdannet journalist og kjempeglad i å skrive, så hun har lest gjennom oppgaven og gitt meg mange gode forslag til hvordan jeg kan komme i mål. Så nå må jeg bare klare å gjøre tanker om til setninger som kan puttes på papiret, så blir det bra.

Helgen så langt har vært en salig blanding av chill og party. På fredag hadde jeg og Ida Elise kvelden for oss selv, så da fikk vi en skikkelig girls night med Amarulla, Crabbies, bakt søtpotet, sær Lida-musikk og etterlengtet girl talk. På lørdag kom Jonas, og vi dro og spiste på den fineste restauranten/caféen jeg har sett. Den heter Pam’s Garden, og var innredet som en faktisk hage. På kvelden kom noen venner av Ida og Joakim, vi vorset og dro senere ut på standard. Alltid gøy å være i Tønsberg, folkene her er herlige og byen er så fin!

Nå skal jeg gjøre et nytt forsøk på å få ferdig oppgaven, så blogges vi senere <3

Neste innkjøp må bli…

Dere kjenner meg, og vet jeg ALLTID tenker på klær, haha! Jeg blir gradvis mer og mer forelsket i min egen garderobe, og denne høsten fikk jeg investert i mange skatter som virkelig har gitt garderoben min et løft. Men mye vil ha mer, og jeg jobbe stadig med å planlegge neste innkjøp slik at jeg vet pengene går til noe jeg trenger eller noe som vil fungere med garderoben. Så her er topp 11 på ønskelista for det kommende året.

 

 

1. Ny kjole til jul. Nå har jeg unnet meg selv så mye nytt, men det er en siste ting jeg vurderer å unne meg selv dette året, og det er en ny kjole til jul. Jul feirer vi jo hvert år, så jeg kunne tenkt meg en kjole jeg er fornøyd med som jeg vil bruke år etter år. Denne røde fra ChiChi London har jeg ønsket meg lenge, og tror den ville holdt meg fornøyd i mange år.

2. Hvite sneakers. Jeg kjøpte nye sneakers i fjor, og gikk for svarte siden jeg bruker så mye svart ellers. Vel, nå angrer jeg, haha! Så til neste sommer sikter jeg meg inn på å et par hvite sneakers. Jeg tenker å gå for en klassisk modell som Superstar modellen fra Adidas, slik at jeg får maks bruk for pengene.

3. Topper og singleter til sommeren. Som en jente fra nord har jeg aldri orket investere så alt for mye i sommergarderoben, siden sommeren i nord ikke er så mye å skryte av. Men her nede i sør kunne jeg virkelig trengt en litt større sommergarderobe, for å si det mildt! Så noen freshe topper for varmt vær må jeg fikse til neste sommer.

4. En hvit strikkegenser. Det har vært på ønskelisten leeeeenge, og nå har jeg strikkegensere i alle mulige farger, utenom hvit. En hvit strikkegenser hadde med andre ord gjort samlingen komplett.

5. En brun/tan/camel vinterkåpe. Jeg har fire vinterjakker i fargene lys grå, mørk grå og to svarte, og en brun kåpe har jeg ønsket meg i mange år. Brun er jo faktisk en farge, så det ville gitt et skikkelig løft til den ellers så mørke vintergarderoben min. I tillegg er en “camel coat” en klassiker, så den kommer aldri til å gå ut av trendbildet.

6. Pointy boots. Jeg har fått skodilla, haha! Jeg ønsker meg virkelig boots med litt høy hæl og spiss tå. Synes det ser så tøft, men ser likevel feminint og pyntet ut. Tror de ville se fantastisk ut til både mom-jeans, paper-bag bukser og skjørt, og de er så smashing å bruke om høsten!

7. Flere fine “flats”. Jeg er egentlig ikke en “høy hæl” jente, og går oftest i flate sko. Derfor har jeg har forelsket meg helt i oxford-skoene mine, siden de ser pyntet ut uten at jeg må dra den helt ut med høy hæl. Så jeg ønsker meg virkelig et par i brunt også! Ellers har jeg lekt meg med tanken på loafers, føler de er et hakk mer chill enn oxfords.

8. Nye sandaler til neste sommer. Jeg brukte jo de brune gladiator-sandalene mine hele sommeren, og kunne virkelig trengt et par til så jeg kan variere litt når vi har hetebølge i sør. Ironisk nok har jeg mange sandaler med høy hæl, men av en eller annen grunn er ikke tanken på høy hæl så forlokkende i 30 plussgrader.

9. En ordentlig vintersko. I år tenkte jeg ikke så langt, og kjøpte et par som er fine og foret, men de vil nok IKKE gjøre jobben hvis jeg for eksempel må måke snø. Tidligere har jeg alltid brukt Uggs, men i det siste har jeg virkelig fått sansen for duck-boots. De er både fine og veldig praktiske. Så det står høyt på prioriteringslista. Gode vintersko er et must!

10. Flere “stoffbukser”. Jeg kjøpte min første “dressbukse” nå i sommer, og jeg er helt forelsket, haha! De er fine og syyyykt behagelige, samt at det er er fint å ha litt andre bukser å variere mellom slik at man ikke bare har jeans. Det er så mange fine modeller å velge i mellom, og jeg ønsker meg veldig en i brunt og med vide ben.

11. Vesker og ryggsekk. Før var jeg en skikkelig veskejente, og i 2013 hadde jeg en samling på rundt 7 vesker jeg byttet på å bruke til skolen. De ble selvfølgelig alle utslitte etter hvert, så nå må jeg jobbe meg opp en ny samling. Det er jo faktisk ikke så alt for lenge til jeg er ferdig på skolen (ett og et halvt år omg!), så jeg blir ikke å kjøpe flere vesker til skolebruk. Men å ha noen vesker å varierre i til hverdags føler jeg er et must.

When in doubt, go to the library

 

Så var jeg her igjen, og stresser med å få gjort ferdig en skoleoppgave jeg ikke har PEILING på hvordan jeg skal få få ferdig. Ironisk nok har jeg mye å skrive i oppgaven, men sliter med å finne litteratur og kilder til å backe opp påstandene mine. Så da måtte jeg til biblioteket en tur for å se om jeg kunne finne noe. Og det har jeg så langt ikke gjort, haha 🙁

Innleveringsfristen er på søndag, men jeg har tenkt meg til Tønsberg i helga, så jeg hadde virkelig håpet på å bli ferdig til fredag. Det verste er at når jeg er ferdig med denne oppgaven har jeg en til å skrive i samfunnsfag som også skal være ferdig til søndag. Og det er heller ikke snakk om søte små arbeidskrav, ene gjelder 20% av karakteren og andre 50% :)))))) Guh, satser på at oppgaven i samfunnsfag blir litt lettere enn denne.

Så mulig det blir litt lite blogging resten av uka, haha! Vi snakkes når jeg er ferdig med oppgavene <3

Tips – App for moteglade

Nå skal jeg tipse dere om noe av det mest geniale jeg har kommet over på lenge! Og nei, dette er ikke sponset, jeg liker bare appen veldig godt, haha. YourCloset er en app som lar deg sette sammen antrekk av dine egne plagg i en collage. Du tar selv bilder av plaggene dine, og appens redigeringsverktøy lar deg enkelt fjerne “bakgrunnen” på bildene slik at antrekkene du setter sammen ser utrolig bra og proffe ut. Appen minner litt om polyvore, om noen husker den nettsiden.

 

 

Det er ganske tidkrevende å ta bilde av alle plaggene sine, så jeg anbefaler å laste ned bilder av plagg som ligner fra internett i stedet. Da sparer du tid, og du får ekstra fine bilder som er fotografert og redigert av proffer. Klassiske plagg (som f.eks jeans fra Levis) og ting jeg nettopp har kjøpt prøver jeg å finne bilde av på nettet, slik at jeg får bilde av akkurat det plagget jeg har. Men for eldre plagg prøver jeg å finne bilder av dupes på Zalando eller google.

 

 

Grunnene til at jeg har forelsket meg i appen er mange. For det første er det en kjapp og enkel måte å sette sammen antrekk på, og et veldig gøy tidsfordriv for meg som er så glad i klær. Det blir nesten som et spill! Antrekkene blir naturligvis lagret i et galleri på appen, så når jeg skal kle på meg om morgenen kan jeg enkelt sjekke galleriet om jeg trenger inspo. Et ekstra stort pluss er at plagg og antrekk lagres i kategorier og underkategorier, slik at du lett finner frem. Du kan også legge til, slette og endre navn på kategoriene slik du selv ønsker.

 

 

Appen er også en lur måte å sjekke om noe jeg ønsker meg passer med resten av plaggene i garderoben min. Da laster jeg opp et bilde av plagget jeg ønsker meg til ønskeliste-kategorien, og prøver å lage så mange antrekk med plagget som jeg klarer.

OGSÅ, folkens, kan du legge til informasjon om hvert enkelt plagg. Du kan legge til alt fra pris, til når du kjøpte plagget, til hva slags stoff det er av, til hvilket merke det er fra. Og mye mer! Dette synes jeg er så kult, for nå har jeg stålkontroll på alt jeg eier og har. Du kan også sjekke statistikken for å se hvilke plagg du har brukt mest, hvor mange plagg du har til sammen, og hvor mye garderoben din er verdt! Jeg fikk litt sjokk når jeg først så det tallet (og jeg har ikke lagt inn alle klærne mine en gang), men det er kjekt å vite. Hvis huset brenner ned vet jeg akkurat hvor mye jeg skal kreve av forsikringselskapet, lol.

 

 

Appen har noen andre funksjoner også. Du kan for eksempel legge til antrekk i kalenderen din, hvis du liker å planelgge antrekk på forhånd. Også kan du lage pakkeliste, som jeg gleder meg til å teste ut når jeg skal til Harstad i jula. Da skal det bli gøy å leke seg med appen, og prøve å planlegge antrekk på forhånd slik at jeg vet hva som blir verdt å ta med seg av klær og ikke.

Skal du laste ned appen? 🙂

OOTD – Black on black

 

Starter oktober med et etterlengtet ordentlig antrekks-innlegg! Med de nye klærne mine, som jeg ELSKER. Er helt forelsket i genseren, den er så fin, varm og deilig å ha på! Den skiller seg veldig ut fra de andre genserne mine med detaljer som halsen og ermene. Når jeg først prøvde den var jeg så  usikker på om jeg ville ha den på grunn av ermene, jeg hadde aldri sett for meg at trumpet-ermer var noe jeg ville se på en strikkegenser. Men jeg synes det er så fint, og gjør genseren litt ekstra spesiell. Dessuten kan jeg brette og rulle opp ermene, slik at trumpet-ermene blir borte.

Og tusen takk til alle som leste, likte og kommenterte på innlegget mitt i går! Kjempegøy med litt debatt, og at folk gidder ta seg tid til å lese min mening. Og responsen har stort sett vært positiv, eller i hvertfall saklig og argumentativ. Eneste negative kommentaren jeg har fått så langt er at jeg er…. Rasist! Hahahaha, noen syntes visst at parallellen jeg dro mot operasjons-kulturen i Sør-Korea var en hatefull ytring. Så om noen føler seg veldig krenket, så kan jeg berolige dere med at jeg ikke hater Sør-Koreanere. Men med et normativt perspektiv på kulturen vil jeg si det er trist at kosmetiske operasjoner er blitt så normalt der at de gir barna sine øyelokks-operasjon i eksamensgave. Og ut ifra min moral og mine normer, ønsker jeg ikke at vi utvikler en slik operasjons-kultur her i Norge.