You know your a poler when….

You rip your skin off for a photo

LOLOLOLOLOLOLOL

Ok fra spøk til alvor, JEG TRENTE I DAG! Hurra! Jeg er i full prep-mode for å forberede meg til sommeren. Jeg tenker at jeg tidligst kan ta ut stanga i mai, så om været blir bra i mai har jeg nå en måned på meg til å få tilbake styrken og fleksibiliteten min. Så jeg har lagt en plan, målet er to økter i uka. Hvis jeg er flink og trener to ganger i uka burde jeg være tilbake på rett kjør til mai og være klar for sommeren.

Tilbake til økta i dag. Den var grei, jeg har faktisk begynt å øve inverts på min dårlige side, altså venstre sida. Og i dag fikk jeg til min første Outside leg hang på den dårlige siden! Lykke! Det er også et lite mål jeg har, å i hvertfall kunne inverts og de basice inverts-movene som leg hangs på begge sider. Så jeg skal prøve å øve litt på det hver økt, så blir det nok bedre. Det er skikkelig vanskelig da, kroppen vil ikke samarbeide og vil vri seg til høyre i stedet for venstre og ja. Haha, det er en liten utfordring altså.

BDlzqN4MMCJ

Dette er en move jeg fikk til i dag, den heter Nirvana og jeg har prøvd på den SÅ LENGE! En poledancer ved navn Aline Kerber har laget masse fine posisjoner på stanga, blant annet denne her, men hun poster aldri tutorials på dem. Så å finne ut av de triksene på egenhånd kan være en skikkelig iq-test. Spesielt denne har jeg siklet etter lenge og ønsket meg, og i dag fant jeg endelig ut av den, så da ble det til og med en ny move på meg! Fornøyd med denne økta med andre ord.

Oslove

Greetings! Akkurat nå blogger jeg fra Oslo, jeg er her på besøk hos lillesøsteren min Amanda og samboeren hennes Erlend. Nå drar jeg faktisk hjem i kveld, har vært her siden fredag, men har ikke tenkt noe på bloggen før nå.

Jeg tror ikke folk forstår dette så godt, for de fleste har opplevd Oslo ordentlig. Men det har ikke jeg, så jeg var supergira på å dra hit. Så nå har jeg fått shoppet masse, har vært i Vigelandsparken, gått tur på Majorstua, sett Slottet, sett Stortinget, gått ned gjennom Karl Johan mens jeg spiste panini og drakk kaffe fra Deli Deluca, fikk endelig vært på Operataket, og fått sett hvor Amanda bor. Og alt er liksom nytt og spennende. Elsker kollektivtrafikken. Ellers overrasket det meg hvor rent det er her, at det er reklame over alt, at jeg ser innvandrere, turister og så mange forskjellige folk alle plasser, det er securitas og vakter hvor enn man går, blir klapset på rumpa midt på lyse dagen, heh… Mange nye inntrykk med andre ord. Favoritten må nok ha vært Operataket, syntes det var veldig fascinerende å se på alle bygningene rundt omkring.

Her er det pengene mine har gått på (annet enn mat og transport da). Jeg hadde egentlig skrevet en handleliste over alt jeg ville kjøpe sånn at jeg ikke ble side-tracked, men den glemte jeg glatt av og impulskontrollen var ikke-eksisterende haha! Men jeg angrer ikke, shopping skal jo være fun, og det blir ikke fun hvis man alltid går rundt og tenker “jeg har skikkelig lyst på denne, men så burde jeg vel heller bruke pengene på nye sokker da….”. Kan være jeg gidder skrive et mer utfyllende innlegg om shoppingen når jeg kommer hjem (men skal så visst ikke love noe).

Jeg har blitt ganske så forelsket i byen og er bare liiiittegrann misunnelig på Amanda, haha! Skulle ønske jeg også bodde her. Synes jeg har hatt alt for lite tid på meg, det er så mye mer jeg vil se og oppleve, men det får jeg ta igjen til sommeren. Til tross for dette gleder jeg meg masse til å komme hjem. En fun-fact om meg er at jeg får lett hjemlengsel, begynner ikke å grine og sånt, men blir litt stressa av å være borte og gleder meg latterlig mye til å sove i min egen seng. Vet ikke hvorfor, jeg kunne sikkert sovet på en stråseng i en hytte i Afrika og vært fornøyd med det, men det er noe helt magisk med å komme hjem til mitt eget rom og min egen seng.

Blogges mer når jeg er hjemme!

Quick progress og besøk

Etter forrige økt var jeg så desperat at jeg spurte mine kjære pole-venninner på instagram om hjelp. Det er mange kjente “tips og triks” for å få motivasjonen og lysten tilbake, men ingen har funket for meg. Det var ikke så mye “nytt” å hente på instagram, men etter et par fine og oppmuntrende kommentarer følte jeg meg likevel bedre. Nytt håp og mer determinert. Dette skal jeg klare! Første mål på lista ble å få min one-handed spin på spinning mode tilbake. Og deretter å FORTSETTE å øve på den. Første gang jeg fikk den til var i sommer, også ble det stopp i treninga og jeg mista den, også fikk jeg den på nytt igjen i november, også ble det stopp på nytt. Makan.

Og hva tror dere jeg fikk til i dag? One-handed spin!!!! Hurra, jeg ble så glad hahaha! Det var en så fantastisk god følelse, som om jeg hadde vært lam og endelig lærte å gå igjen eller noe i den duren. Jeg klarte å holde den i noen runder rundt stanga, men etter det klarte jeg den ikke noe særlig bra, men det er en start. Jeg er fornøyd! Jeg gjorde forsåvidt et ganske bra forsøk på spagaten i dag også, så jeg tror jeg bare trengte å komme inn i det igjen, også kom alt tilbake.

BCeA6CRMMOq

(Jeg har da ikke noen bilder fra i dag, men dette er ett jeg la ut på insta. Jeg kaller det “Praying to the pole”)

Økten var ikke den mest intensive da. Jeg hadde nemlig en ny jente på besøk i dag som prøvde pole! Jeg spurte henne ikke om det gikk greit å skrive om henne på bloggen så jeg lar bare være å nevne navn inntil videre. Men hun var virkelig et naturtalent, tok alle spinnene vi gikk gjennom superkjapt, hadde god teknikk og klarte litt mer avanserte spins også (som spins uten føtter på stanga og fremlengs direkte til baklengs spin). Det er alltid gøy å lære andre, alle er så forskjellige, og det føles så godt å dele sporten min med andre. Jeg spurte henne om hun kunne tenke seg å komme tilbake senere for enda en økt og det ville hun, så jeg tar det som at hun hadde det gøy (:

Ellers har jeg solgt sofaen min. Den ble hentet i dag så nå er det ti ganger bedre plass her! Bordet har jeg demontert og det blir hentet på onsdag, så da blir jeg kvitt det også og får maaaasse plass å trene på! Følte jeg ble ganske så mye mer motivert til å øve på dans og floorwork nå altså, når jeg slipper å være redd for å slå meg i alt av møbler. Swivelen til hoopen kom til Norge i dag og er videresendt, så den får jeg også snart yey! Alt i alt vært en super dag.

Etter og før bilde

Ah, ti ganger bedre! Når jeg er blitt kvitt bordet kommer tv-en til å få stå der, også blir jeg kanskje å få flyttet kommoden min under vinduet så jeg får bedre plass rundt stanga. Tror ikke jeg trenger såååå mye plass til hoopen, vi får se.

Rockin Legs and Abs

Jeg fikk knødd meg til en økt i dag, men saken er som den har vært de siste par månedene: jeg er ufattelig lei av pole.

Problemet er nok ikke at jeg er lei av pole da, men at jeg har tatt fem skritt tilbake på både styrke og fleksibilitetsfronten. Så ting som var kjempelett før jul (herregud tenk at jeg kunne iron x da) er supervanskelige nå, jeg blir sliten av ingenting, orker ingenting, og alt av mål som skal gi mestringsfølelse og motivasjon er milevis unna. Men jeg gleder meg ufattelig mye til våren kommer og jeg endelig kan sette ut x-stagen. Og når den tida kommer vil jeg bruke den på å lære meg masse kule ting på den “høye” stanga med masse plass rundt, og ikke måtte bruke halve sommeren på å komme meg opp til samme nivå jeg var på i fjor sommer…

7IRJs7sMIp

Så for å få en kick-start har jeg kjøpt meg Cleo The Hurricanes Rockin Legs n´ Abs. Cleo er en kjent pole dancer fra Australia, og denne videoen har fått hyllest av hele pole-samfunnet, så jeg cavet i dag og kjøpte den. Den er litt vanskelig for meg egentlig, men det går greit. Jeg får bare gjøre så godt jeg kan, og dessuten blir det gøy å se etter hvert som jeg blir flinkere, og ikke trenger så mange pauser og får til alle øvelsene. Det som er flott med videoen er at øvelsene tøyer musklene samtidig som man bruker dem (aktiv/dynamisk stretching) som er kjempeviktig for at man skal få til diverse pole-moves (som f.eks Eagle). Jeg kan ikke presisere hvor mye jeg hater tøying, og da spesielt den aktive varianten, men når jeg følger med på videoen fokuserer jeg ikke så mye på smerten, så da var det ikke så ille lenger.

Noe annet som er fint med videoen er at man ikke bruker stang. Dette er med andre ord ikke en video med tutorials av pole-triks, men øvelser man gjør på gulvet, og med hjelp av en stol. Det er fint, for da måler jeg ikke fremgangen min på samme måte som på ei stang. Jeg tenker ikke så mye over om øvelsene ser bra ut som hvis jeg skulle prøvd et triks på stanga, dermed blir jeg ikke demotivert hvis det ser hjerneskada ut. Og det er greit å få litt av det presset bort. Så kan jeg heller bekymre meg for om triks ser bra ut og sånt når jeg har kommet tilbake til full styrke (og fleksibilitet hehe). Krysser fingrene for at jeg husker på å bruke videoen de neste par månedene, og om jeg husker det kommer jeg tilbake med en bedre review og viser om det har gjort noen forskjell.

Jeg gadd ikke filme noe på stanga, men tok progress-bilde av rumpa og lårene. De har faktisk blitt littegrann større, kan faktisk se at jeg strammer musklene nederst på låret *stolt*. Har vært flink og tatt squats og litt sånn siden november, så er nok derfor de har blitt større, på tross av at jeg har trent lite pole.