Toppbloggere er voksne business-kvinner, ikke skjøre barn

Krigen er igang igjen når Mads Hansen eksponerer toppbloggere som retusjerer kroppen sin. Hylekoret står parat. MOBBING! UTHENGING! HATER! Etter å ha scrollet ned gjennom Mads Hansens instagram-profil kan jeg ikke akkurat si meg enig i alt han sier og gjør, men jeg beundrer at han tør ta støyten og rette knallhard kritikk mot Norges mest etablerte toppbloggere. Vi trenger folk som tør det, vi trenger en motvekt til det rosa skjønnhetsimperiet.

Et argument hylekoret ser ut til å elske er det faktum at Mads er en 30-og-noe år “gammel” mann, mens alle disse toppbloggerne er unge kvinner, og må derfor skjermes mot all form for negativitet og uønsket kritikk. Unnskyld meg, men når du er gammel nok til å operere, og gammel nok til å tjene flere titusener av kroner på annonser og reklameinnlegg på din egen blogg, da er du også VOKSEN nok til å få kritikk for valgene du tar. Dette er VOKSNE BUSINESS-kvinner vi snakker om! Ikke en 13 år gammel jente med 100 lesere som nettopp har fått sponset sin første lipgloss.

Et annet velbrukt argument er at dette er åpenbar mobbing, hets, uthenging, hat og det som verre er. Ikke kritikk. Vel, Mads Hansen pakker ikke kritikken sin pent inn, men på snakk om redigering og operasjoner er den berettiget. Når det gjelder operasjoner og inngrep trenger vi kritikk som en motvekt. Du har for all del lov til å gjøre hva du vil med kroppen din, men vi vil vel helst unngå sør-koreanske tilstander hvor det blir normalt å gi barna sine boob-job til jul. Da må motvekt til. Og som blogger som bruker virkemidler som utseende og kropp for å tjene penger må man tåle å få kritikk for bruk av de virkemidlene. Du trenger for all del ikke være enig i kritikken, men respekter at andre er uenig i dine valg. Så mye mener jeg vi kan kreve av profesjonelle business-kvinner.

Redigering blir noe annet. Folk ser ut til å forveksle et bilde av en kropp med en ekte kropp. For å ha en ting klart, når du retusjerer et bilde av kroppen din, så gjør du ikke noe med kroppen, du gjør noe med et bilde. Dermed handler det ikke om frihet til å bestemme over egen kropp. Når du retusjerer et bilde forvrenger du virkeligheten, som er svært problematisk når du bruker nettopp kropp og utseende til å promotere diverse produkter. Det er rett og slett ikke etisk forsvarlig å drive bedrift på en slik måte. Også er det ganske trist å se at feminisme har gått fra “vi krever merking av retusjert reklame” til “la folk gjøre som dem vil, jævla mobber”!

Hvis noen følte jeg var veldig krass nå, så vil jeg bare minne dere på om at jeg også er en svært rosa blogger. Glad i klær, sminke og hele pakka. Det er ikke noe galt i å være rosa, men det blir feil at vi ikke skal kunne gi kritikk og ha en debatt. Uansett hvilken “side” vi står på. Og det er selvfølgelig lov til å sette spørsmål ved, og være uenig i Mads Hansens retorikk. Ingen er perfekte.

 

OOTD – I dag fikk jeg svi

Jeg skulle egentlig ta bilder av dagens antrekk i dag, for å komme litt i gang med bloggen igjen. Etter skolen dro jeg til byen en tur, og følte meg veldig “confident” og fin.

 

Som vanlig hadde jeg sjekket værmeldingen på morgenen, og det var meldt sånn 0,2 mm nedbør. Og ALLE dager hvor det har vært meldt regn har jeg vanligvis tatt på meg regntøy, eller i hvertfall tatt med meg paraply. Og så og si alle de dagene har det ikke vært vits, så i dag gadd jeg ikke. Og det fikk jeg svi for da himmelen åpnet seg og det høljet ned. Følte meg ærlig talt ikke så fin og fresh på veien hjem, haha! Mer druknet katt. Regn på brillene, i ansiktet, klissvått hår… Så det ble ikke ordentlige antrekksbilder i dag, da håret ennå er vått og jeg måtte skifte til tørre klær lol.

 

I byen skulle jeg egentlig handle flere kleshengere til bukser og skjørt, og litt nips til bokhylla. Og det glemte jeg helt av å kjøpe, typisk. I stedet for fikk jeg meg en ny jeans og strikkegenser. Jeg er utrolig lei av skinny jeans, til det punktet at jeg kvier meg for å bruke jeans nå. Så det var godt å få en sort “mom-jeans” i hus, så kan jeg variere litt på fasong og farge. Jeg har en sort strikkegenser fra før av, som jeg hater og angrer så på at jeg har kjøpt. Den er jo fin, bare ikke helt meg. Så gleden var stor da jeg fant en kjempefin en på salg i dag! Nå skal jeg gi vekk den gamle, haha!

 

Det ble også noen nye øredobber, men jeg blir nok kun å bruke de til høyre. Har lett etter noen tykke gullringer til ørene som ikke er så sykt store, og disse så perfekt ut. Ny mascara og ny ansiktsrens trengte jeg også.

Nå har jeg faktisk høstferie, eller “studieuke” som vi så fint kaller det på USN. Jeg har planer om å ta meg en liten tur til Tønsberg en gang i løpet av neste uke, og ellers har jeg fullt opp med skolearbeid frem mot neste søndag. Ene oppgaven teller 50% av karakter i faget, så er bare å henge i!

Vi blogges senere <3

Guilty pleasures

Jeg er så gira på å få den bokhylla at jeg hentet ut eska med alle bøkene mine i for å gå gjennom dem. Når jeg hadde gått gjennom eska, lagt alle bøkene pent på plass satt jeg bare der og “hva nå”? Haha, hva skulle liksom skje etter jeg hadde gått gjennom bøkene? Bokhylla har leveringstid på 3-4 uker, så får ikke gjort noe før den tid.

I dag er det ultrasløv søndag på agendaen. Jeg har gjort litt skole, spilt minecraft (er hekta på det igjen LOL) og nå leser jeg gjennom gamle innlegg på bloggen til Sophie Elise. Fra sånn 2012. Det må være en av mine største guilty pleasures, å lese gamle blogginnlegg. Det er nesten som en tidskapsel, jeg blir dratt rett tilbake til en annen tid. En tid med hairextensions, ungdomsfesting, videregående, Jeffrey Campbell sko, og ALLTID kjole og stilletthæler på fylla. Jeg kjenner ikke Sophie Elise, men vi er like gamle og vokste opp i samme by, og jeg har lest bloggen hennes fast i flere år, så det overfladiske man ser på bloggen hennes representerer godt hvordan det var å vokse opp i Harstad på den tiden.

 

 

Åååååh, se så stygg Harstad er om våren <3 Harstad er ærlig talt SÅ grå om våren, haha! Likevel får jeg en varm følelse av disse bildene, gleder meg masse til jeg skal hjem til Harstad nå! Faksimiler fra Sophieelise.blogg.no 🙂 Siden jeg har lurket i arkivet til Sophie Elise ble jeg også litt inspirert til å bare skrive et innlegg om dagen. Veldig old-school blogging i dag med andre ord. Slenger med et web-cam bilde. Det var tider!

 

Nå skal jeg sette en Big One i ovnen, og se litt på hva vi skal gjøre på skolen neste uke. Vi blogges!

Hilsen frøken ustabil

September er nesten over, og det virker som om bloggingen min er det også. Hallo, long time no see!

Det er så teit, for jeg skriver blogg-innlegg ofte, har gode ideer, jobber med innleggene. Men føler ikke at jeg bare kan kaste ut et godt planlagt innlegg jeg har jobbet mye med uten å ta en “hei igjen, derfor har jeg vært borte en stund” talk. Å ta den talken i innlegget ødelegger det liksom. Så da må man ta den i et eget innlegg, før man kan blogge som vanlig igjen.

Til overskriften, så er det mest fordi psyken har vært ustabil. Jeg liker ikke å snakke om psyken, jeg HATER det, synes det er kjedelig og vil bare være glad hele tiden. Føler ikke at det er noe andre har noe med heller. Men det er greit å få det ut, det er greit at folk vet. Den siste måneden har det vært mye opp og ned, men jeg klarer meg bra. Likevel lider bloggen av det, som ikke er gøy. Men jeg får bare ta det med ro, fokusere på studiene og meg selv, og blogge når det passer meg.

Dagen i dag har vært super! Jeg føler meg glad, inspirert og full av energi. I dag bestilte jeg meg endelig bokhylle, som jeg gleder meg enormt til å få i hus! Stuen vår er så tom, og jeg har lenge tenkt at en bokhylle ville vært perfekt. Den kan man dekorere på en kul måte, pluss at jeg endelig får en ordentlig plass å oppbevare bøkene mine. Men jeg er litt grønn på interiør og dekorering, så akkurat nå lurker jeg på pinterest for research og inspirasjon. Skjønner at jeg trenger flere pynteting, hehe! Får dra en tur på bruktbutikken og se om jeg kan finne noe fin pynt til en billig penge.

Tilbakeblikk

Da var september kommet, og sommeren er offisielt over. Selv om været ikke har fått med seg memoet ennå. Vet ikke helt hva jeg tenker om det, jeg gleder meg mye til strikkegenser-vær, men jeg har en følelse at jeg blir å angre på at jeg ikke verdsatte varmen når vinteren er i gang, haha!

Jeg tenkte å mimre litt over sommeren. Det er litt trist at den er over, det er mange år siden jeg har hatt en så sosial, produktiv og gøy sommer! De siste årene har sommer vært forbundet med en uregjerlig døgnrytme, og flere timer geiming. Men i år var det andre boller! Så mye at jeg nesten ikke har fått blogget, lol. Jeg har vært mange steder, vært masse sammen med venner og familie, jobbet på Brilleland og tjent meg en god slant cash, samt gjort masse gøy som bading, grilling og fylla. Kan ikke annet enn håpe at neste sommer blir like bra!

 

 

Har du hatt en fin sommer? 🙂