Super treningsøkt!

I går var det duket for trening hos Maria!

Vi trente i litt over tre timer, som jeg syntes var kjempedigg! Utrolig godt å endelig ha overskudd og energi til å å holde på til man faktisk føler seg ferdig. Så skulle jeg til Vilde og Cato etterpå, og kjente at jupp, den økta der gjorde virkelig susen, var så vidt jeg ikke sovna av der jeg satt i sofaen deres. Jeg vet at en økt har vært bra når jeg blir instant trøtt etterpå, haha!

Maria har slitt med butterfly lenge, så vi hadde rett og slett bestemt oss for at i går skulle det skje! Tror jeg har analysert buttefly fra alle mulige vinkler nå, men vi fant til slutt ut hva hun måtte jobbe med, og i går, da kom den endelig! Utrolig gøy å få være med på Maria sin “pole-reise” på denne måten, få ta del i hennes frustrasjoner, fremgang og måloppnåelser. Jeg blir nesten like lykkelig når hun får til noe som hun selv blir, tro det eller ei! Så i går var en lykkens dag for meg og, nå kan Maria endelig kose seg med en flott butterfly, og vi kan finne oss et nytt mål å jobbe mot. Det gleder jeg meg til!

0qpaE0OjGn

Bilde fra Maria sin instagram, ønsker dere å se mer fra henne kan dere ta en titt på bloggen hennes HER 😀

Hovedfokuset under disse øktene er på Maria, men når hun tar seg pauser pleier jeg å hoppe på stanga og prøve ut det jeg nå enn måtte føle for. I går fikk jeg endelig til Allegra Box Splits (aka box splits on pole) bra nok til at Maria kunne ta bilde! Av en eller annen grunn så jeg for meg at den kom til å se skikkelig sloppy og anstrengt ut (jeg følte meg i hvertfall anstrengt, haha), men det ble faktisk jæææævlig bra om jeg får si det selv! Denne har nå blitt en av mine favoritt moves, jeg synes jeg ser så fleksibel ut i den. Elsker det, siden jeg ikke føler meg fleksibel i det hele tatt.

0r4PaysMIp

(Excuse the face lol) Litt finpuss, så er jeg i mål! Nå kan jeg begynne å sikte mot tulip og plus sign også! Prøvde de i går også, og fikk begge sånn nogen lunde til, men ikke bra nok til at det er noe jeg gidder dele.

Ellers fikk jeg til Ayesha med true grip. DET hadde jeg aldri trodd! Litt skummel, men aldeles overkommelig! Prøvde også ut elbow grip, som jeg er skikkelig ustabil i, skjønner ikke hvordan man skal få til en Ayesha når overkroppen blir så nært stanga! Prøvde litt på cup grip, men den kjente jeg fort at den skulle jeg bare legge på hylla for nå, haha!

MÅ få rydda opp i ayeshaen min snart, den er så skeiv! Av en eller annen grunn tilter hofta litt til venstre og bena er for høyt oppe. Må bare øve mye på den med fokus på å få rettet opp i feilene, men jeg har virkelig falt i trick-junkie fella. Får til en move, er kjempeglad i to dager og vil bare øve på den moven, før jeg finner ett nytt mål og glemmer av å fortsette å jobbe på det jeg nettopp lærte. Typisk!

Bad habits

Det var en gang ei jente som var så trent og spiste så sunt, men sååååå…. fikk hun seg datamaskin!

Akkurat sånn kunne en historie om livet mitt akkurat nå ha startet. Det er dessverre slik at noen ting har skikkelige ringvirkninger, slik som at hvis man begynner å trene er ikke ikke veien lang fra a til b. Før man vet ordet av det bryr man seg plutselig mye om kropp og helse, matinntaket blir plutselig viktig, man ser på hva annet man kan gjøre for å forbedre den fysiske prestasjonsevnen osv. Og samme med gaming. Gaming er syyyyykt avhengighetsskapende, noe man kan gjøre i flerfoldige timer i strekk (annet enn med trening, hvor de fleste blir ganske utmattet etter 4-5 timer og må gi seg). Og plutselig har man ikke tid til å lage seg ordentlig mat, dra på butikken, stelle seg, trene, vaske huset eller noe annet. Alt annet blir rett og slett bortkastet tid. Tid man kunne brukt på å spille.

0jLTMMMMEF

Til og med på søndag, da jeg kom hjem etter en travel helg med nattevakt og flere timer overtid, da fikk jeg endelig nytt poletøy i posten. “NÅ!” sa jeg, “NÅ blir det trening!”. Måtte bare spise litt først. Og mens jeg spiste kom jeg på “vet du hva som er skikkelig lenge siden jeg har spilt? Minecraft!”. Så lasta jeg ned Minecraft og spilte det i de neste ÅTTE timene. Merker ikke at det går åtte timer en gang, før man plutselig kjenner at man er litt sliten, og dermed lurer på hvor lenge man har holdt på.

I morgen skal jeg til Maria og trene, bra jeg har noen som pusher meg litt når jeg ikke klarer det selv. Ellers tøyde jeg en god del i helga. Jeg får nesten foten til hodet nå! Bare litt til!!

0eSpv0sME0

Trening med Vlada

Nå er det lenge siden jeg har blogget… Mye trening har det ikke vært. I helga hadde jeg fri, og jeg brukte den til å spille Terraria hvert våkne minutt. Jeg satt også barnevakt natt til søndag, og hun jeg og Charlie satt barnevakt for pleier vanligvis å være hjemme i 1-2 tiden, men denne gangen kom hun ikke hjem før 4-5 på morgenen. Dermed forsov jeg med til siste dagen med reggaeton. Surt når jeg hadde brukt penger på det, men da slapp jeg i allefall å være skikkelig trøtt på kveldsvakten.

I dag var jeg og trente med Vlada. Hun har danset ballett, så jeg som sliter med fleksibilitet måtte selvfølgelig høre hvordan hun har pleid å tøye. Blir alltid kjempenysgjerrig, det er så mange måter å tøye bare en muskel på, og det virker som hver sin sport har sine egne måter, om det være ballett, taekwondo eller håndball. Husket jeg tøyde ryggen etter en håndball-økt og treneren min spurte med et lattermildt smil hva i alle dager jeg drev på med. Hadde jeg tøyd ryggen etter en pole-time ville INGEN ha spurt spørsmål, haha!

Det er fint å trene sammen med noen, i hvertfall når man er litt på samme nivå og har litt samme interesser. Vlada vil gjerne hjelpe meg å tøye, og hun orker til og med å hjelpe meg med passiv tøying, så jeg er kjempegira! Elsker passiv tøying, kan bare slappe helt av og fokusere på pusten. Også trener vi begge styrke, også er vi begge to veldig interessert i å prøve nye ting. Som jeg personlig synes er litt skummelt på treningsstudio med masse folk i. Er ikke helt komfortabel med å prøve nye ting (føler alle kan se at “dette har jeg ikke gjort før så jeg har ikke peiling”), men når jeg har noen å kunne “drite meg ut” sammen med er det ikke så skummelt. I dag prøvde vi boksing, knebøy med stang, noen par-øvelser og chin-ups. Det var gøy! Skal øve masse på chin-ups fremover, kjempebra for pole!

Hmmm, jeg har ikke bilder, så jeg slenger med en gammel insta-video! Neste treningsøkt med Vlada er scheduled på mandag! Gleder meg!

rfo2xtMMNi

Reggaeton dag 1

Første dag på reggaeton kurs unnagjort. Jeg skjønner nå at denne selvlærings teknikken jeg har bedrevet i over ett år nå er… helt meg. Rett og slett slik jeg lærer best.

Neida, jeg tror pole kurs fra dag en hadde vært bra, men kurset som jeg var på i dag ble for kaotisk for meg. Vi gikk gjennom noen få trinn og littegrann teknikk, men for det meste satt instruktøren på en sang, også fikk vi bare… gjøre slik som han. Og prøve å følge med, haha. For mange funker det sikkert bra, og hadde jeg gått på kurs som dette oftere, og vært vant til denne måten å lære på, hadde jeg kanskje ikke syntes det var så vanskelig. Men jeg synes det er tungt når jeg ikke får tid til å lære meg trinnene ordentlig. Og når alt av armbevegelser, hoftevrikking og tempo blir kastet på med en gang, og ikke er noe som blir lagt på etter hvert som man mestrer det mest grunnleggende. Her var det full pakke fra første sang, som blir mye å holde fokus på når man ikke kan noe fra før av. Dessuten er det distraherende å alltid måtte holde et øye på instruktøren for å følge med på hva man skal gjøre.

Økten var nå ikke helt bortkastet da, jeg ble sliten og svett, og liker å tro at jeg gikk ut med litt bedre ferdigheter enn jeg hadde når jeg kom inn. Og kanskje det blir bedre i morgen, når jeg er mer forberedt og vet hva jeg kan forvente. Men egentlig vil jeg påstå at dette fungerte mer som en slags treningsøkt (som zumba) enn et kurs hvor jeg lærer reggaeton, så det var jo skuffende.

Anyways, bedre å angre på noe man har gjort enn noe man ikke har gjort! Det kunne jo vært skikkelig bra, og det hadde jeg aldri funnet ut om jeg ikke hadde meldt meg på.

Neste gang jeg får lyst til å shake litt på rumpa blir det nok youtube på meg!

Pics or it didn´t happen!

Jeg liker å blogge om treningsøktene mine (for det er seriøst det eneste “bloggbare” jeg gjør), men noen ganger får jeg ikke brukbare bilder eller videoer. Og det setter litt demper på blogglysten, er jo ufattelig kjedelig med bare masse tekst. Dessuten har jeg ikke noe å vise frem. Jeg klarte hele TRE nye moves på onsdag, og ingen fikk jeg bilde av!

Så skjønner jeg at når jeg blir furten over at jeg ikke får bilde eller video, da har det gått litt langt. Jeg fikk dem jo til for første gang i overigår! Neste økt blir det nok bedre, da kan jeg dem litt bedre og kan forhåpentligvis få til en BRA video også. Skal prøve å holde instagram hysteriet litt på avstand, ikke freake ut over at jeg ikke har “bevis”.

Nå lurer dere kanskje på HVA SLAGS MOVES FIKK DU TIL DAAAA?!!! Joda, her kommer de, med illustrerende google-bilder!

Russian Fish / poisson. Denne var egentlig ikke spesielt krevende for meg, sett bort fra litt forvirring om hvilken fot som skal hvor og sånn. Jeg er for øvrig imponert over hvor lite foten min tåler, til tross for klatring og remi sit blir den ennå å bli gul og blå etter hvert nye triks som legger litt press på den. Trodde klatre-foten var blitt herdet nå, men etter å ha gjort denne moven et par ganger hadde til og med huden revnet oppå. Så jeg måtte bare spare litt på huden, og heller øve mer på den neste gang. Hvis ikke kan det være jeg ramponerer foten så mye at jeg må vente i flere dager før den takler mer press.

Endelig klarte jeg også Allegra Box Splits eller Box Splits on Pole. Denne har vært et evig frustrasjonsmoment for meg, for jeg har vært myk nok til den lenge, men har aldri klart å holde meg på plass, rumpa vil bare dette bak. Nå er det bare å føle meg sikker i den og gjøre den fin, så blir det bra! Jeg liker moves som ser litt enkle ut, hehe, ikke som en menneskelig knute.

Og Titanic! Endelig! Kommer ikke til å krysse den av på “goals” lista ennå, men jeg klarte den faktisk når jeg…. tok av meg shortsen… Heh. Såååå, neste mål blir vel å klare den med shorts på. Blir altså ikke noe truse-bilde på instagram! Nytt forsøk i morgen, med en mindre shorts!

Det tror jeg må være det flotteste med pole, med så mange små og store achievements hele veien blir man lett motivert!

Dagens økt

Klatring med mamma stod egentlig på aktivitetslisten i dag, men da vi kom dit så var alle klatresteinene tatt ned for å pusse opp i hula. Og da ble det jo litt vanskelig å klatre. Så i stedet tok jeg og mamma oss en pole-økt. Andre gang mamma trener pole med meg nå, og hun er utrolig flink! Hun er ennå bare på spins, men i dag fikk hun lære å klatre og sitte også. Nå tenker hun på å kjøpe egen stang, hehe, mission accomplished! Skal få alle i Harstad hekta! Hadde jo absolutt vært i mammas favør å kjøpe stang, vi får jo ikke trent så alt for ofte siden hun jobber så mye, og da jobber borte.

Etter 45min sa mamma seg ferdig og tok koppvasken min i stedet (tusen takk mamma<3), så fikk jeg fokusert på egen trening. Orka ikke så alt for mye, men måtte nesten få til en instagram-video (viktig å holde følgerne interesserte), så nå har jeg lastet opp bilde og video av den skumleste posisjonen jeg vet om: crescent moon.

0AhwI5sMLi

Selvfølgelig er den skummel for meg som har null lårmuskler og thigh gap av en annen dimensjon. Nå takler jeg faktisk å droppe i CAR uten noen hånd bak ryggen på stanga som sikkerhetsnett, så noe fremgang har det jo vært i allefall. Men crescent moon altså, den freaker meg ut! Skrev det på insta at hvis jeg noen sinne faller ned og knekker nakken mens jeg pole dancer, så er det i denne posisjonen. Men den er jo så fin!

Mål for neste trening er freestyle, øve på å pointe tærne (post om det emnet kommer ut snart) og øve på å gjøre alt fint. Et tips: øv på å gjøre alt fint hele tiden! Om du bare klatrer et steg for å få litt høyde, så gjør det fint. Jeg er kjempedårlig på dette, jeg klatrer jo bare, tenker ikke over hvordan det ser ut, også skal jeg laste opp video og tenker “hmmm, den klatringa der er jo egentlig skikkelig unødvendig å ta med, ikke noe fint med den. Men da blir jo videoen så kort…” Der hadde dere meg i dag, hehe.

0BEpHUsMIc

Bestilt

I dag tok jeg lommeboka fatt og bestilte meg litt nytt poletøy. Skal ta meg en grundig gjennomgang av garderoben nå, for jeg vet jeg har en shitload med poletøy som aldri blir brukt. Avklipte tightser jeg har hatt siden min første spin. Den poletoppen som er alt for liten og som jeg aldri vil kunne bruke. Ellers er det så mye annet også som blir litt “feil” i pole garderoben, enten fordi jeg er lei av det, fordi det krever en nyshavet bikinilinje for å kunne brukes eller fordi det kun passer med den ene shortsen, og den brukte jeg sist trening liksom.

Jeg får ærlig talt bare aldri nok. Neste lønning blir det enda mer!

En dag skal jeg ha alt fra den butikken der!

Uproduktivt

Gjett hvilken dag det er igjen da. Ugh, søndag etter nattevakt. Eneste som er fint med denne dagen er at nå er det hele 12 dager til neste nattevakt.

Det verste med denne dagen er at den er så utrolig uproduktiv. Skal legge meg tidligst klokken 18, som nå er fem timer til. Fem timer jeg kan bruke på trening, husarbeid, blogg-arbeid (jøss, bloggarbeid sa du?!), og skulle ha gjort noen ærender hadde det ikke vært for at det er søndag da… Vil ha gardiner nå, naboene tror sikkert vi er rusmisbrukere eller noe. Henger bare tunge tepper og sengetrekk fremfor vinduene våre. Lyssky liksom, ikke råd til gardiner liksom. Vil ha en duk også. Men så vil jeg ikke gjøre noen ting likevel, fordi jeg bare er trøtt.

Har så lyst til å trene, men den dørstokkmila er så uendelig lang på disse søndagene. Prøvde meg på litt handstand i sted, men skal nok vente et par dager til. Har virkelig drept håndleddene mine. Uansett, så tenkte jeg at jeg kunne fikse meg litt opp og ha pole-photoshoot til bloggen og sånn. Så får jeg ny header og bilder jeg kan bruke senere, også blir det en litt “lett” treningsøkt, med fokus på foto og ikke trening. Men så har jeg lovet meg bort til mamma senere i dag. Så hvis jeg hadde begynt å fikse meg NÅ hadde jeg sikkert vært ferdig til middag med mamma. Det er greit å være med mamma, for da holder jeg meg forhåpentligvis våken. Men så er det trasig for jeg er så fraværende når jeg er så trøtt, og jeg ser ikke mamma så alt for ofte. Så da vil jeg jo være til stede.

Kanskje jeg kan fikse tåneglene i allefall. Og se litt på noe teit som Friends. Igjen.

God søndag!

Reggaeton

Kanskje ikke øve helt til håndleddene blir slitne… Hehe. Har prøvd å øve på handstand både i går og i dag og håndleddene mine bare “nopenopenopenope” så jaaaa. Får kanskje ta en liten pause fra handstands da. Men jeg er jo så gira nå som jeg endelig får til, vil jo bare øve mer!

Jeg hadde egentlig tenkt å få til en pole-økt i dag (fem dager siden sist jeg trente oh my), men det ble så lite med tid. Dusj, mat og butikken etterpå, og nå er det bare en time til vi må komme oss av gårde til jobb. Har ikke sminka meg en gang. Så disse nattevaktshelgene blir det lite med tid. Men kanskje i morgen kveld.

Neste helg har jeg meldt meg på noe nytt og spennende. Helgekurs i reggaeton! Egentlig er reggaeton en musikksjanger, men dette er da altså et dansekurs. Det var ikke lett å finne ut hva slags type dans dette var, etter som nesten alle søkeresultatene var musikk. Men her er to videoer, så det virker som en sub-sjanger av hip hop, med mye twerking og hoftevrikking. Det blir gøy! Håper på å få masse inspirasjon og lære meg masse nyttig jeg kan bruke til pole.

Handstand

Jeg har endelig hatt noe ordentlig fremgang på handstanden min! Etter masse prøving og feiling opp etter veggen begynner jeg endelig å få til å holde den i noen sekunder på egenhånd.

z04DwaMMDa

Haha, i det siste har jeg øvd på handstand hver kveld før jeg legger meg, og i tre dager på rad nå har jeg gått opp i en handstand, holdt den i sikkert 10 sekunder og blitt skikkelig gira. Så har jeg gått ned og skyndtet meg å sette opp kamera og fange progresjonen min før jeg blir for sliten i håndleddene. Og etter det har jeg klart å holde en handstand i maks 5 sekunder….. Men det er bra nok for instagram etter min mening. Bedre enn noen annen handstand jeg har lagt ut til nå. I morgen skal jeg sette opp kamera med en gang!

Jeg er fremdeles avhengig av en vegg bak meg, så venter med en full tutorial til jeg klarer det ordentlig. Men jeg kan jo fortelle dere det jeg har gjort for å komme så langt.

1. I sommer lærte jeg meg headstand, som jeg skal legge ut en liten tutorial av senere. Headstand og handstand er forsåvidt ganske forskjellige, men du føler deg sikrere i en headstand (mindre fallhøyde og ikke så høyt å hoppe opp) samtidig som du lærer deg hvordan du må jobbe med kjernemusklene og bena for å finne balansen. Så hvis du lærer deg headstand først blir du vant med følelsen av å være opp ned, hvordan bruke musklene og fordele vekta for å finne balansen.

vsUPiUsMMn

Headstand

2.  Jeg bruker en vegg bak meg for støtte. Jeg stiller meg fremfor min utvalgte vegg, med ansiktet vendt mot veggen, setter hendene ned i gulvet (dere ser på videoen hvor lang avstand jeg har mellom hendene og veggen) og sparker opp. Dette kan føles uvant og skummelt ut i starten, så hvis dette er veldig skummelt kan du få noen til å hjelpe deg opp.

3. Teknikken i en handstand er egentlig såre enkel, man trenger bare å øve masse. Hendene skal plasseres enten rett under skuldre eller litt bredere. Å holde balansen krever some serious muscle action, og for å gjøre det så lett som mulig, tenk at du skal presse gulvet så hardt ned du klarer med hendene. Så hardt ned som MULIG. Dette aktiviserer musklene opp gjennom armene og til skuldrene. Jeg synes det hjelper å stramme magen og ha føttene så strake som mulig (tenker at jeg har en tråd gjennom kroppen). Hvor man fester blikket er en smakssak tror jeg. Jeg har både hørt at man skal se ned i gulvet og rett frem. Jeg ser i gulvet litt på skrå fremover, så prøv deg frem. Fest blikket (jeg fokuserer hardt på et rusk på gulvet) og husk på å puste.

4. Øv hver eneste dag. Gjør et par handstands før du legger deg om kvelden (eller enda bedre, øv til du blir så sliten i håndleddene at du ikke klarer mer). Dette er noe du må øve på konstant, det hjelper ikke at du gjør en handstand eller to de to timene i uka du trener. Dette er det punktet som virkelig har gitt meg fremgang!

5. Noe særlig lengre enn dette har jeg ikke kommet, men jeg tror neste steg er å øve meg på å komme meg rett opp i en handstand og finne balansepunktet uten å være avhengig av veggen. Maddie Sparkle anbefalte å øve seg fremfor en sofa (så har man ikke så stor fallhøyde om man skulle dette bakover og lander dessuten mykt) så det skal jeg prøve på i kveld.

Håper dette kanskje hjalp noen frustrerte sjeler. Lykke til!