Capsule wardrobe – wants and needs

Om vi ser bort fra antrekkene jeg har satt sammen i det siste, så begynner det å bli en stund siden jeg har blogget om capsule wardrobe prosjektet mitt. Grunnen til det er faktisk ganske herlig – jeg har endelig en garderobe jeg liker! Jeg er i hvertfall fornøyd med det meste av klærne mine, så nå er det sko, jakker og tilbehør som må oppdateres. Det er så gøy å se at jeg har litt fremgang, og sakte men sikkert jobber meg opp mot drømmegarderoben!

Jakker

Det aller første jeg skal skaffe meg når jeg får råd er en ny vinterjakke. Den skal jeg splurge på denne gangen, slik at jeg får en deilig og varm jakke i god kvalitet, som jeg også synes er fin. To andre jakker jeg virkelig ønsker meg er en svart regnjakke og en oversized skinnjakke. Skinnjakkene mine er så figurnære at det blir for trangt med ullgenser under, så en oversized hadde vært perfekt.

1. HER   //    2. HER   //    3. HER

Sko

Sko er det teknisk sett ingen mangel på, men veeeeldig mange av parene mine er høye hæler Og jeg tør ikke å gå i høye hæler, haha… Nå har jeg innsett nederlaget, og skal fra nå av heller kjøpe sko uten eller med lav hæl, slik at jeg faktisk får brukt skoene. Øverst på ønskelista er gummistøvler, for det har jeg ikke, og det regner ganske mye i Kongsberg.

1. HER    //    2. HER    //   3. HER

Vesker

Er det noe jeg virkelig trenger, så er det vesker! Før hadde jeg faktisk sykt mange vesker som jeg pleide å bruke på videregående, men de er så slitte nå at de ikke ser ut. Det er to stykk jeg ikke har fått meg til å kaste (da hadde jeg vært helt fri), og de er så slitte at de drar ned hele antrekket 🙁 Jeg ønsker meg en svart og en brun, såpass store at jeg kan bruke dem til skolen. En grå hadde heller ikke vært så dumt.

1. HER    //    2. HER    //    3. HER

Tilbehør

Alle skjerfene mine er minst tre år gamle, så kunne godt tenkt meg et par nye. Jeg ønsker meg også en klokke, for det har jeg ikke. Også trenger jeg hansker/votter, og kanskje en lue, for det har jeg heller ikke. Så mye jeg mangler lol.

1. HER    //    2. HER    //    3. HER

Hva står på din ønskeliste? 🙂

All study and no play

Vel, livet som student er virkelig ikke lett. Bare en måned inn i studiet, og jeg leser for harde livet med tanke på eksamenene som starter i november. Hjelper det? Kanskje på karakterene, men stressnivået mitt bare øker for hver dag som går. Ser frem til høstferien og praksisuka, for da skal vi ikke gå gjennom noe nytt stoff, så håper jeg får tid til litt ordentlig kvalitetspugging. For akkurat nå er det ikke annet å gjøre enn å prøve å klamre seg fast i svingene.

Jeg var alltid klar over at høyere utdanning kom til å bli tungt, og var forberedt på at overgangen fra vgs til uni ville bli et lite sjokk. Likevel føler jeg meg så dårlig forberedt. Jeg trøster meg med at jeg forhåpentligvis tilpasser meg snart. Så langt har jeg kommet til den konklusjon at enten så studerer jeg, eller så prokrastinerer jeg. Alt som før het trening, blogging, gaming eller generell avslapning, heter heretter prokrastinering. For jeg har egentlig ikke tid til å gjøre noe annet enn å studere.

I tillegg har jeg ikke sovet så godt i det siste, er enda syk, og har en litt tung periode økonomisk, så i dag har bare vært en skikkelig dårlig dag. Heldigvis har jeg en snill kjæreste som gir meg trøst, pepsi max og taco når jeg er deppa. Det lyser virkelig opp dagen og gjør det litt lettere<3

Kattespillet er også et herlig lite avbrekk i hverdagen, haha. Se nå hvor søte de er!

Unpopular fashion opinions

Jeg elsker UGGs og skjønner ikke hvorfor folk synes de er stygge. Ser bare ut som vanlige basic sko i mine øyne.

Har aldri forstått meg på trenden “treningstights til hverdags”. Hver gang jeg ser noen i treningstights utenfor gymmet tenker jeg at det må være fordi de aldri trener, så de bruker tightsen til hverdags for å rettferdigjøre kjøpet sitt. Eventuelt for en “se hvor flink jeg er å trene” look. Spesielt behagelige eller pene synes jeg heller ikke de er.

 

Alle kan bruke briller, uavhengig om de har synsfeil eller ikke. Briller kan være så sykt fint, og jeg synes ikke det skal være forbeholdt de med synsfeil. Mote er for alle!

 

Kan ikke cut-out trenden dø ut snart? Er så mange klær som ville vært helt fantastisk fine hvis det ikke var for at de har hull på skuldrene / under puppene / over puppene / på albuene / under rumpeballene etc…

Det samme går for klær med “quotes” og annen cheesy tekst…. Den kjolen på h&m som så dritfin ut helt til jeg så nærmere på den og det stod “minimalist” over brystet. WHY?!

 

Hvor er alle de kreative mote-bloggerne og vloggerne blitt av? Nesten alle jeg finner på youtube kjører tilnærmet helt lik (chic business casual), mens de andre enten er for basic eller helt i andre enden av spekteret (hvor funksjonalitet er helt ut av vinduet). Savner Livingdoll 🙁

De små solbrillene som har vært trendy nå i sommer er noe av det styggeste jeg har sett. Og hallo, de er jo så små, de beskytter jo ikke øynene for noe som helst!

 

Jeg hater ballerina-flats, og har ennå til gode å se en person som kler dem.

Blå jeans er vanskelig å style bra. Det er vanskelig å finne farger som får blå jeans til å “poppe”, og omvendt, noe som gjør at blå jeans ofte drar antrekket ned og gjør det lite iøynefallende. Men jeg elsker blå jeans, og mener fremdeles det er et must i garderoben lol.

“Business casual” er den kjedeligste stilen jeg vet om, og jeg synes så visst ikke en blazer + camisole topp er noen essential i den ordinære garderoben.

Må selvfølgelig komme med en liten disclaimer for ja, alle kan selvfølgelig gå i det de vil og føler seg mest komfortable med 🙂 Jeg respekterer dere like mye selv om dere skulle hatt på dere treningstights og ballerina-flats og er helt uenige med meg. Denne posten er bare for gøy!

Er du enig eller uenig? Hva er dine upopulære meninger?

serr det hadde vært gøy å høre deres “unpopular opinions”

Får ikke nok av skjørt

Jeg har det så gøy med å sette sammen antrekk med klærne mine! Nå gjenstår det bare å faktisk tørre å bruke dem. Det er skikkelig teit, men desto eldre jeg blir, desto flere “hemninger” får jeg når det kommer til klær og sminke. Kjøpte meg thigh-high boots i juli, og har ennå ikke brukt dem fordi jeg ikke “tør”. Men jeg har allerede brukt et par av de forrige antrekkene jeg lagde, så dette hjelper litt.

Army Green

The plaid shirt

Lavender

Black  White  Gold

The plaid shirt 2.0

Cozy wool for winter

Not so plain white

I det siste

Jeg har vært syk i nesten to uker nå, og er møkka lei! Heldigvis er jeg på bedringens vei nå, de verste hosteanfallene har gitt seg og halsen er ikke hoven lenger, så jeg begynner å dra på skolen igjen i morgen. Uff, nå henger jeg SKIKKELIG etter 🙁

Bildene er fra i dag. Jeg og Jonas lagde ordentlig god frokost, litt ekstra søndagskos før det en ny uke med skole og jobbsøking. Og endelig kom det en dag uten steksol eller regn, så jeg har tatt fatt på DIY-prosjektet med stuebordet. Håper det blir bra! Også har jeg begynt å spille Neko Atsume. Hvorfor har jeg ikke hørt om dette spillet før nå? Den engelske versjonen kom jo ut i 2015, og den japanske i 2014! Herregud, jeg har jo tydeligvis levd under en stein de siste årene.

Alle klærne mine

Jeg begynte på et nytt prosjekt i dag, nemlig å ta bilde av alle klærne mine! Jeg sliter konstant med at jeg har tusen plagg og angivelig “ingenting å ha på meg”, og ender opp med å bruke de samme antrekkene og plaggene igjen og igjen. Så jeg har laget meg en database med bilder av alle klærne mine. Det tok litt tid, og bildene er ikke av høyeste kvalitet, men det duger. Planen er å bruke bildene til å kunne sette sammen antrekk på pcen. Her er er noen antrekk jeg satt sammen nå i kveld.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Bare for å teste det ut smekket jeg sammen disse collagene i picmonkey, men jeg må si jeg er veeeeldig fristet til å laste ned photoshop og lage litt penere collager. Jeg er jo veldig glad i polyvore, men synes det er så irriterende at jeg aldri finner akkurat de plaggene jeg har, og må lete i evigheter etter dupes. Men nå slipper jeg det! Og det beste er at alle disse antrekkene kan jeg bruke her og nå, for jeg har alle plaggene fra før!

September set-up

Jeg har veldig lyst til å blogge, men ordene setter seg liksom fast på veien fra hjernen til tastaturet, om dere skjønner hva jeg mener?

Vel, jeg er blitt syk. Ikke er så rart, for alle på skolen min har enten vært syk, eller er syk nå. Jeg bare håper det ikke blir verre, orker ikke bli sengeliggende nå. Siden jeg er syk har jeg tatt meg litt fri fra all pensumpugginga, og tegnet litt i bujo-en min. Tenk, den er snart utskrevet nå! Bare et par sider igjen nå.

Jeg elsker høsten, så det ble temaet for september. Eller, vet ikke hvorfor jeg forbinder rødrev med høsten? Men fargene er veldig høstlige da. Jeg har endelig laget en søvnlogg, og er spent på resultatene ved slutten av måneden! Ellers har jeg for første gang prøvd meg på et nytt oppsett for månedlig oversikt. Vet ikke helt hva jeg synes ennå… Og jeg har fått for vane å skrive ned været for uka, som jeg synes er ganske kjekt å ha notert ned.

Sorry hvis stemningen i innlegget er litt kjip, november-pessimismen kom tidlig til meg i år. Sikkert fordi jeg har stresset så mye over alt med flytting, studier og økonomi. Men det ordner seg, jeg må bare få tid til å tilpasse meg ordentlig.

Update

Nå har jeg faktisk langhelg! Herregud så deilig. Jeg henger så etter på skolen, så alt annet i livet blir helt nedprioritert siden jeg prøver å hente meg inn i alle fagene. Men nå har jeg endelig litt ledig tid, så i dag hadde vi vår første rundvask av leiligheta. Det trengtes virkelig, spesielt siden det var ganske dårlig vasket da vi flyttet inn. Så nå gleder jeg meg virkelig til å legge meg i nyvasket sengetøy på et gjennomluftet soverom.

( helgekos<3 )

Hvordan er studiet så langt da? Vel, de neste månedene blir ingen dans på roser. I tillegg til at jeg allerede henger etter i matte og biologi har jeg matteprøve den 7 september, og rundt 10 gamle eksamensoppgaver i biologi som skal være levert innen 15 november… Bortsett fra miniprosjektet vi hadde den første uka har vi ikke hatt noen forelesninger eller “timer” i optometri, det starter vi med i neste uke. Jeg er spent! Vi skal ha praksis allerede i Oktober, så jeg regner med det er MYE vi skal gå gjennom frem til da. Så min erfaring så langt er at optometri er et hardt studium. Men det sier sikkert alle om studiene de går på.

(fra miniprosjektet, de to første bildene er av mine øyne)

Nå skal jeg lese litt biologi før jeg legger meg…. Helg sa du? Åh nei. Dessuten får jeg besøk av lillesøsteren min og typen hennes på søndag, noe jeg gleder meg kjempemye til! Og da vil jeg ikke la unnagjort skolearbeid ødelegge dagen ved å stresse meg ut.

(fra fadderfest aka. lykkeligere tider)