Min jul og 2017

Dette blir nok det kjedeligste innlegget noen sinne, ettersom jeg ikke har tatt NOEN bilder i jula. Heh. Men det er så lett å glemme av når jeg koser meg skikkelig.

Jeg feiret jul hos typen i år, og der har jeg virkelig storkoset meg! Snakk om herlig familie altså, alle er så fantastiske, jeg føler meg virkelig hjemme når jeg er der. Andre juledag kom mamma hjem, så da åpnet vi julegaver sammen. Ellers har jeg brukt nesten hvert ledige sekund til å være sammen med venner. ALLE vennene mine har jo flyttet til diverse kanter av landet, så når de endelig kommer hjem til jul må jeg bare få så mye tid med dem som mulig.

når Sondre kommer hjem må vi lage enchiladas / her er det eneste bildet jeg har tatt i jula

Tenk at det er nyttårsaften i morgen, og at om to dager er det 2017… Jeg blir helt paff, året har gått så latterlig fort! Og jeg er så spent på 2017. Det er nå ting virkelig skal skje. Jeg skal bli ferdig med videregående. Jeg skal begynne på høyere studier og flytte til en helt ukjent plass med kjæresten min. Det føles så uvirkelig ut, jeg klarer ikke å tro at disse tingene faktisk kommer til å skje. Det er vel fordi jeg har bodd i Harstad så lenge, og at jeg har alt jeg trenger her. I Kongsberg har jeg ingenting, og det virker så umulig å skape noe ut av ingenting. Jeg freaker litt ut, og er livredd for at ting ikke skal ordne seg. Det hadde liksom vært så typisk meg. Men det ordner seg nok (:

Talentiaden ble avlyst

Vel, det var et antiklimaks… Talentiaden jeg skulle opptre på er blitt avlyst på grunn av for få påmeldte.

Jeg har litt blandede følelser angående det. Det suger jo maks, ettersom jeg har jobbet hardt og trent i flere timer for å få gjort ferdig dansen, også var liksom alt det for “ingenting”. På den andre siden var det likevel helt greit. Jeg overbelastet skulderen som stoppet treninga, og det har skjedd så mye annet de siste dagene at det var egentlig greit å slippe stresse over talentiaden.

Men det har heldigvis ikke vært for ingenting. Jeg har lært masse av dette. For det første at jeg må/burde øve på å gå gjennom hele koreografier ofte! Når jeg gikk gjennom hele dansen sa det plutselig stopp midt i fordi jeg var så sliten. Jeg bare måtte stoppe opp for å samle meg litt. Og det var bare etter to minutter med spins, litt leghangs og floorwork. Og når jeg begynner å bli sliten glemmer jeg helt av å gjøre ting pent. Da vil jeg bare få triksene overstått. Jeg har helt elendig kondis med andre ord.

Jeg trodde jeg skulle være flinkere til dette. Jeg er jo kjempefornøyd med mange av comboene mine på instagram, og synes at de har vært ganske godt gjennomført med fine linjer, smiler til kamera osv. Så i hodet mitt skulle jeg jo bare sy sammen 4-5 stykker av noen slike comboer. Når jeg klarer å gjøre dem så bra hver for seg, hvor vanskelig kan det da være å gjøre dem like bra rett etter hverandre? Vel, det var mildt sagt vanskeligere enn jeg hadde trodd.

Planen er å høre med skolen at det går greit om stanga står der og at jeg får trene der noen ettermiddager i uken. Det er fryktelig upraktisk å skulle trene koreografi hjemme i kjelleren, der det er så lite plass. Jeg har jo et lite håp om å en dag være med i NM, og kanskje opptre på arrangementer og liknende, men da må jeg virkelig øve mye mer på koreografi! Jeg gleder meg masse til den dagen jeg får til å gjennomføre en hel rutine perfekt!

Kanskje jeg får opptre en gang i 2017 da?

Overbelastet skulderen

Etter å ha trent i flere timer den siste uken klarte jeg å overbelaste skulderen. Det høres litt dramatisk ut, men jeg vil ikke gå så langt som å kalle det en skade. Noen bevegelser gjør ganske vondt, og hvis jeg fortsetter å pushe på er det nok ikke mye som skal til før det blir til en skade. Så jeg trente ikke i dag.

Jeg stresser faktisk ikke noe over det. Det er nesten litt greit at skuldra sa stopp, for nå kan jeg endelig ta en liten pause uten å få dårlig samvittighet. Nå har jeg presset meg til det maksimale, jeg har gitt det mitt beste, og det er jeg fornøyd med.

Dessuten gikk det ganske greit på treninga i går.  Jeg har fått litt selvtillitt. Jeg føler at jeg har akseptert at dette ikke blir som jeg ser for meg, for jeg ser for meg en dans hvor jeg presterer på samme nivå som proffe. Men dette er min første forestilling, og det kommer ikke til å bli perfekt. Jeg kommer kanskje til å få litt jernteppe, plutselig flyte over i en move jeg ikke skulle gjøre, linjene og tærne kommer ikke alltid til å være on point, og publikum vil mest sannsynlig kunne se at jeg ikke har så mye erfaring når det kommer til koreografi og forestiling.

Men jeg kan pole, så dette blir å gå bra.

Fish-flop!

Oppi all øvinga fikk jeg endelig til noe nytt som jeg har prøvd leeeenge på, nemlig fish-flop! Åh, det har vært en av de tingene som ser så jævlig enkelt ut men jeg har bare ikke klart å “finne ut av” den. Så prøvde jeg i dag bare for moroskyld og jeg fikk til! Ah, skal ta den med i rutinen min!

BN92fRUhL54

(dere burde se videoen altså heh, kort fortalt er det en kul måte å stumpe baklengs kråke på)

Selv om det ikke var noe stort fancy triks var det skikkelig digg å få til noe nytt igjen! Så det satt en skikkelig god stemning for resten av økten.

I dag er jeg tilbake der hvor jeg tror at forestillingen faktisk kanskje kommer til å gå bra. Jeg valgte å bytte sang, og jeg merker at det virkelig var riktig avgjørelse! Den første sangen hadde ganske høyt tempo, og selv om jeg klarte å holde følge ble jeg veldig utslitt etter bare en combo. Også var det sykt vanskelig å gjøre ting pent siden jeg aldri hadde tid til å tenke over hva jeg gjorde. Det var litt trasig, for jeg liker den første sangen sååååå godt, den er så hype og upbeat og god stemning. En annen gang kankskje.

Koreografien må endres litt på siden jeg har byttet sang, men det blir ikke noen issue. I dag fikk jeg endelig øvd inn de to første minuttene! Jeg er med andre ord halvveis! Det ser ikke perfekt ut enda, jeg har mye å jobbe på, men jeg klarer det i hvertfall.

Frøken oppned

Eventuelt frøken opp-og-ned

Da jeg ble ferdig med koreografien på søndag var jeg så lettet. Så glad! Endelig så jeg en positiv ende på dette! Mandag kom, og jeg skulle få testet ut koreografien på x-stagen i skolens gymsal. Og det gikk ikke som forventet….

Så… For det første vingler x-stagen noe ekstremt. Det er ikke fare for liv og helse, men jeg tok ut forlengerne i basen, just in case. Som ikke er så gunstig siden jeg skal danse mye utenfor basen (den sorte plata på bunnen av stanga) og med forlengerne ute risikerer jeg å slå meg på dem og snuble over dem. Og vinglinga ødelegger invertsene mine så jævlig mye. Jeg er ikke vant til at stanga nøkker til når jeg tar en aerial invert. Det ser ikke pent ut. Og alle lydene! Klonk og dunk om hverandre.

Det var så kaldt i gymsalen at jeg ikke klarer holde meg selv og stanga varm nok til å få gjort triksene mine ordentlig, og alt som involverer å henge etter huden på bena krever enorm anstrengelse siden jeg må holde meg fast ved å presse bena så hardt inn i stanga som over hodet mulig. Jeg klarer å holde meg selv og stanga så varm at jeg ikke fryser, men det blir aldri varmt nok til at jeg får grepet jeg trenger.

Så hva gjør jeg? Skal prøve å jobbe med inverten så jeg får den til å fungere. Tror kanskje jeg har en løsning på det, hvis jeg er sterk nok. Også skal jeg ta med hårføner og prøve å varme opp stanga på den måten, haha! Og ta med iTac i morgen, så får jeg omså lime meg til den jævla stanga om det er det som skal til.

Og sist men ikke minst øve inn hele koreografien og gi helvete i at grepet ikke er optimalt og at ting ikke ser bra ut. Så får jeg heller jobbe med de tingene senere.

3 år med pole!

11 desember 2013 hadde jeg endelig fått pusset opp og flyttet ned i kjellerstua. Alt strevet for at jeg skulle ha en plass til stanga og starte min nye hobby. Og her er jeg. Tre år senere. Jeg er mildt sagt ikke så fornøyd med innsatsen i år, men i år har jeg min første forestilling i en konkurranse. Det er da noe! Tre år tok det før jeg kom meg på scenen, haha. Jeg er spent!

Angående talentiaden begynner jeg endelig å se litt lysere på ting. I går ble jeg ferdig med utkastet til koreografien, og jeg er SÅ lettet! Nå har jeg i hvertfall noe å jobbe med. Jeg hadde deadline til i morgen på å bli ferdig med utkastet, og jeg var så stuck på to deler at jeg til slutt tenkte faen heller, hva som helst, HVA SOM HELST blir å duge! Godt å være ferdig med den delen, nå føler jeg faktisk at det går fremover.

I dag har jeg øvd på de store comboene, og alle er godkjent! Var en liten ting som måtte endres på, men ellers gikk alt ganske greit. Sidne jeg bare har en stang blir koreografien gjort på spinning pole, og noe av det jeg virkelig må øve mye på er å få riktig mengde fart når jeg gjør inverts og spins. Det er en sweet spot hvor jeg må ha så mye fart at jeg rekker å gjøre hele comboen med spin, men det må ikke bli så mye at jeg ikke har kontroll. Vanskelig det der.

BN4gwwHBV7q

Her er en smakebit på litt av det som blir med i koreografien. Etter ayesha er det faktisk freestyle, som jeg er litt stolt over haha!

Tatt meg vann over hodet?

Jeg er nesten ferdig med å skrive hele koreografien nå, men jeg har bare fått øvd inn ca ett minutt av den, og bare der var det mye jeg måtte endre på. Så selv om jeg har skrevet ned mitt første utkast har jeg ennå 2 minutter jeg ikke har øvd inn, og når jeg begynner å øve inn den delen blir det nok mye som må forandres der også. Som gjør at etter alle endringene har jeg kanskje ikke så mye tid på meg til øve inn det ferdige produktet likevel. Åååh, jeg føler virkelig at jeg har tatt meg vann over hodet!

Også sliter jeg litt. Jeg synes selv at jeg har vært så flink å idiot-sikre denne koreografien, ha bare enkle moves som jeg VET at jeg klarer. Men jeg er så redd for at jeg ikke skal klare en simpel invert som planlagt en gang. På instagram ser det så bra ut, men sannheten er at bak hver video ligger det minst fem forsøk før jeg fikk en video jeg endelig var fornøyd med. Men på en forestilling har jeg bare ett forsøk. Det er ride or die, det får briste eller bære, enten så går det bra eller så går det over.

Bare litt til nå, så er jeg ferdig med det første utkastet. Nå skal jeg på jobb!

Kill your darlings

Kjapt bilde fra dagens økt. Ikke like imponerende kvalitet i dag…

I dag klarte jeg sånn høvelig å koble sammen de tre første delene i koreografien, så det er stor tommel opp! Jeg skjønte raskt at jeg måtte endre på flere ting, i hovedsak fjerne/endre flere moves…. Og mulig at jeg må fjerne eller endre flere. Rart det der, hvordan tidsperspektivet kan være så off. Tror at jeg rekker å gjøre 10 moves på 10 sekunder, og når jeg prøver klarer jeg maks 3 moves. Jeg har altså mye å lære når det kommer til koreografi. Men det fikser seg, må bare være fleksibel og endre det som trenger endring. Kill your darlings, som medie-lærerne pleide å si til meg.

Nå har jeg fått ordnet med skolen, så fra og med i morgen til og med hele neste uke får jeg bruke gymsalen på ettermiddagene! Så da skal jeg trene hver dag etter skoletid, DET blir digg det. Da skal det bli mye filming også, må jo sjekke om dansen ser bra ut, om den trenger justeringer osv.

Den vanskelige delen

Jeg har jo aldri fremført før, så det kommer ikke som noen overraskelse at jeg sitter her med 1000 bekymringer og en stemme i hodet som sier “du klarer ikke dette, hvis du gir opp nå vil du spare deg selv for mye strev, smerte og ydmykelse”. Men i dag fikk jeg endelig gjort ferdig den delen av koreografien jeg har vært virkelig stuck på, så nå ser alt litt lysere ut og jeg begynner å tro at jeg faktisk kan klare dette!

Jeg følte meg ikke helt i form i dag, med hodepine og en utslitt kropp etter gårdagens økt. Jeg er støl i skuldrene, og det tror jeg aldri jeg har vært før. Så jeg orket ikke en tung treningsøkt, men for å få gjort litt jobbet jeg med den første delen av koreografien som er mer eller mindre kun dans, og som jeg har vært ganske stuck på. Og jeg ble ferdig med den delen, har testet den ut til musikk og alt, så den er godkjent! Nå må jeg bare øve, tror at hvis jeg skulle få jernteppe er det nok under denne delen av rutinen.

Vil egentlig at rutinen skal være “hemmelig”, slik at det blir en overraskelse på konkurransedagen. Men det er så kjedelig å ikke dele noe som helst, og er jo gøy å få dokumentert forberedelsene. Her er det jeg har fått skrevet ned av koreografien til nå.

Jeg bekymrer meg mest over det tekniske. For det første er jeg jo avhengig av å ha en stang å fremføre hele greia på, og der følger det med noen issues. Jeg må bruke x-stagen, som tar litt tid å sette opp og ta ned. Jeg må også få varmet opp, og jeg må få varmet opp stanga bittelitt i hvertfall. Så hvordan vi skal få løst det er jeg litt spent på. Haha, hadde mareritt i natt om at jeg satt opp x-stagen feil og ødela den! Så det tenker jeg mye på.

Også ønsker jeg å få øvet litt på x-stagen først, så jeg har snakket med skolen om å få låne gymsalen et par ettermiddager, men hun som styrer det er syk atm. Typisk min uflaks altså! De sa de skulle gi henne beskjed da, så jeg skal ned og høre med dem i morgen!

Dagens økt, ny telefon og show

For to uker siden

meg til instagram-følgerne mine: im back bitchess<333

telefonen min: lol, nei

også døde den

Så mye for mitt store comeback… Men i dag fikk jeg endelig min nye Samsung Galaxy s7 Edge<3 I gull! Så nå blir det videoer og bilder fremover!

Kjapt bilde fra dagens økt, elsker kameraet! Jeg føler meg som shit i dag, så video får det bli en annen gang.

Ogsåååååå… Jeg har alltid hatt lyst til å, vel…. vise hva jeg er god for. På en eller annen måte. Om det skulle være NM, bare en opptreden på et arrangement eller noe annet, jeg vil i hvertfall prøve å opptre en gang. Så i dag meldte jeg meg på talent-konkurransen vi har på skolen hvert år. Og jeg har så blandede følelser angående det, for som dere vet har jeg ikke trent noe særlig siden i vår. Og jeg har nøyaktig to uker på meg til å få laget og øvd inn en rutine. Ikke mye tid akkurat, haha!

Så jeg jobber med en rutine jeg har fra før av og har planlagt å trene hver eneste jævla dag fremover for å komme meg i form og få lært rutinen ordentlig. Tok meg en økt i dag som gikk ok. Jeg får ennå vondt av leg-hangs, jeg sliter med krampe i tærne når jeg pointer, jeg hadde hodepine og en ganske utkjørt høyrearm etter å ha spilt volleyball i gymtimen. Men jeg fikk øvd inn den første store comboen, som er helt i starten av rutinen, så den er godkjent!

Nei, jeg skal prøve være flink å oppdatere dere på treningen fremover! Spennende blir det i allefall!