Nye planter og eksamen

Djiiiises nå er det lenge siden jeg har vært her. Troooor jeg lovte flere Madagaskar-innlegg for sånn to måneder siden, men jeg har egentlig bare jobbet med studiene siden jeg kom hjem fra Madagaskar. Oooog spilt Animal Crossing, hehe! Men her er et nytt innlegg, og jeg har svart på noen kommentarer som har kommet inn også.

Nå er vi i siste innspurt av studiet, og jeg har faktisk siste eksamen på mandag. Har jeg dårlig samvittighet for at jeg nå blogger i stedet for å jobbe med eksamen? Ja. Men jeg er så lei, og følte for å skrive NOE annet enn patologi-notater, så her kommer et lite innlegg om de nyeste plantene mine.

 

Si hei til mitt monster av en Monstera deliciosa!!! Herregud, så overlykkelig jeg er for dette funnet, har omtrent ikke ord! Liten storytime: jeg har alltid hatt lyst på en gedigen monstera, det har vært målet for å si det sånn. Men enn så mange nye blader min søte lille har skutt ut har ingen av dem vist tegn på å utvikle seg til det jeg egentlig ønsket meg. Så jeg ble rett og slett utålmodig, og ønsket å kjøpe en mer moden en. Så nå har jeg lurket på Finn, Tise og i diverse grupper for planter og kjøp/salg på facebook uten hell. Jeg kom på at jeg en gang (for mååånedsvis siden) hadde sett svære monsteraer på Nufseriet i Kongsberg, og bestemte meg for en liten bytur i dag for å se om enten de eller Mester Grønn kunne ha noe slikt inne. Og jaggu hadde ikke Nufseriet en praktfull Monstera deliciosa til meg! Halleluja, the wait is over! Eller, ikke helt, jeg ønsker selvfølgelig at den skal bli større enn dette, haha!

 

Den triste siden av historien er at jeg måtte selge min mindre monstera, rett og slett fordi jeg ikke har plass til begge to. Eller, jeg kunne jo satt den lille i gangen eller på soverommet, men den har vært så flink og trofast at den fortjener godt lys og gode forhold. Så ja, det var faktisk litt trist å si hade til planten. Jeg har hatt den siden januar 2019, det var en av de første plantene jeg kjøpte, og den har ikke vært noe annet enn flink, trofast og vakker! Den har jo blitt ganske svær også, 110cm fra bakken! Så jeg håper den nye eieren blir fornøyd med den og fortsetter å gi den kjærlighet og omsorg.

/ mai 2020 vs. januar 2019 <3 /

 

Mitt andre nye tilskudd er en Philodendron squamiferum! Jeg er mildt sagt overrasket over hvor godt jeg liker denne planten, jeg har garantert sett den før og tenkt “meh”, men så kom jeg over den igjen her om dagen og synes egentlig den var ganske snasen! Den har noe spesiell form på bladene, men bladene er fremdeles ganske “fete” i forhold til andre Philodendroner som f.eks Florida ghost og Pedatum. De synes jeg blir for tynne i bladverket, men denne var perfekt! Videre har den hårete petioler. Det har jeg sett tidligere, og selv om det ikke er det verste synes jeg ikke det ser så lekkert ut heller. Men da jeg fikk planten ombestemte jeg meg raskt og synes det er kjempegøy med de hårete petiolene! Nei, jeg synes enda ikke det ser pent ut, men det er litt kult og kjempegøy å ta og kjenne på. Nå er jeg megaspent på det nye bladet som er på vei, og gleder meg til den vokser seg stor og fin!

 

Jeg har også forhåndsbestilt tre planter fra Northern Tropicals i “fullført bachelor” presang til meg selv, men det får jeg ta når de kommer. GLED DERE, det er to som har vært på ønskelisten min i evigheter, og alle tre er som ish-sjeldne å regne. Før Northern Tropicals startet opp i hvertfall, haha!

 

Og til slutt et oppdatert bilde av stueveggen, har fått noen nye bilder opp også! Har en litt rar situasjon “going on” i monstera-hjørnet, men håper det vil se litt bedre ut når jeg får pottet om monsteraen og gummifikenen.

Nei, nå må jeg komme meg tilbake i eksamensmodus. Btw, det SKAL komme flere Madagaskar-innlegg, det bare er så demotiverende å først måtte gå gjennom tusen bilder, for så å laste opp 10 av dem. Også var det eksamen da. Ting. tar. tid.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg